Photoshop image (galerija slika) izdvojena tema

poruka: 2.995
|
čitano: 612.443
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Photoshop - Pitanja, odgovori, tutorijali
16 godina
neaktivan
Photoshop image (galerija slika)

Jutros sam gleda curu kako se izležava u krevetu (blažena nedjelja) pa mi je dala ideju. Nadam se da vam se sviđa.

Moj PC  
38 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Totalni sam pocetnik u photoshopu, poceo sam se njim bavit prije 2 dana, malo uz pomoc yt-a, neke pocetnicke stvari bez problema rjesio :)

All evo danas trazim tut-ove i vidim ovajhttp://www.photoshoplady.com/tutorial/create-spectacular-concept-art-in-photoshop/1103 .

All sad nikako neznam kako da spojim dvije slike u jedno, odnosno da drugu ubacim na prvu, kao sto ovde treba.

Napsao sam u ovoj temi jer je ona jedina aktivna sto se tice photoshop-a.
Poozz svima :D 

dzix
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Photoshop image (galerija slika)
Otvoriš sliku koju želiš prebaciti,stisneš CTRL+A i zatim CTRL+C.Odeš u drugu sliku u koju želiš zalijepiti i stisneš CTRL+V.

Ovo su ti intermediate tutoriali,pa bih ti savjetovao da potražiš beginners tutoriale da se upoznaš sa opcijama i komandama Photoshopa.
alrighty then
15 godina
neaktivan
dncrmt kaže...
Otvoriš sliku koju želiš prebaciti,stisneš CTRL+A i zatim CTRL+C.Odeš u drugu sliku u koju želiš zalijepiti i stisneš CTRL+V.

Ovo su ti intermediate tutoriali,pa bih ti savjetovao da potražiš beginners tutoriale da se upoznaš sa opcijama i komandama Photoshopa.

Hvala na pomoci i na savjetu 

dzix
16 godina
neaktivan
dzelo kaže...
dncrmt kaže...

Hvala na pomoci i na savjetu 

Preporucam da pregledas ovih 4 stranica na psdtuts, mozda i najbolji tut site... Kreni od zadnje... http://psd.tutsplus.com/tag/basix/
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2011 20:33 (eterna luchar).
16 godina
neaktivan

Screenshot iz avatara u 3D razglednicu

Moj PC  
12 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Danas sam se u skoli dosađivo, pa sam na brzinu nacrto nesto u biljeznicu, kod kuce skeniro, inverto boje (osim ova dva mjeseca, tako da ostanu bijeli). Nadam se da ce vam se svidit za rad na brzinu. Ima puno gresaka, neke su nastale zbog loseg skena, neke zbog zurbe, al eto, sta je tu je xD

Nek ju svatko protumaci kako god hoce (i da, ove stake, stapovi, sta god, sam uzeo od Dalija, da nebi sad bilo pametnjakovica koji ce doc i "osudjivat" me ;D )

veca slika:
http://imageshack.us/f/842/finalym.jpg/

p.s. nemam nikakav pametan naslov, ak neko ima dobru ideju nek kaze :D

p.p.s. moja "poruka" bi bila da popularni ljudi koji zive u oblacima i obasjani su paznjom, cesto nisu stabilni i imaju puno neprijatelja (simbolizirani dvojicom koji pile na dnu slike), dok oni u tami cesto sjede na crvstom tlu i imaju vise prijatelja (simbolizirano covjekom koji sjedi na "jadnom" mjesecu xD)

p.p.p.s molim vas, ako netko zna sliku/crtez Tima Burtona koji lici na desnu stranu ovog mojeg (covjek, stilizirani, koji sjedi tako na litici ispruzenih nogu), nek mi da link. Ja sam uvjeren da sam vidio nesto slicno od njega, ali sad nikako nemogu nac :/

4xp. s. Adapter, od tebe ocekujem konstruktivan komentar hahahha :D

edit: evo dodao sam i originalnu sliku, prije photoshopa, ako nekog zanima (iako nije bas za ovu temu onda, ali dobro, oprostit ce te mi :D), i jos neki detalji izbliza

finalni rad finalni rad
prije photoshopa (sken) prije photoshopa (sken)
detalj 1 detalj 1
detalj 2 detalj 2
detalj 3 detalj 3
Nothing is true, everything is permitted...
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2011 10:22 (Assassin).
Moj PC  
19 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ovo je je*eno dobro, svaka čast.

Tražio sam zamjerku 5 minuta, i sve što sam smislio je da bi desnom čovjeku noge trebale biti savijene u koljenu :D

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...

Ovo je je*eno dobro, svaka čast.

Tražio sam zamjerku 5 minuta, i sve što sam smislio je da bi desnom čovjeku noge trebale biti savijene u koljenu :D

Hahaha hvala :D

Znam, ali, posto je na hrvatskom bilo uzasno dosadno, ja sam iso nacrtat tu burtonovu sliku po sjecanju, a na njoj covjek sjedi na stijeni i ima tako ispruzene noge (jos su i dulje od ovog kako sam ja nacrto). I onda kad sam shvatio da se, osim tog dijela, uopce ne sjecam ostatka slike, ostalo sam po svom nacrto xD

Jedna od gresaka koja je nastala kod micanja noisea u PS-u kasnije je da oko polumjeseca imam crni krug, al to se samo na nekim monitorima vidi :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2011 10:35 (Assassin).
17 godina
Assassin kaže...

Danas sam se u skoli dosađivo, pa sam na brzinu nacrto nesto u biljeznicu, kod kuce skeniro, inverto boje (osim ova dva mjeseca, tako da ostanu bijeli). Nadam se da ce vam se svidit za rad na brzinu. Ima puno gresaka, neke su nastale zbog loseg skena, neke zbog zurbe, al eto, sta je tu je xD

Nek ju svatko protumaci kako god hoce (i da, ove stake, stapovi, sta god, sam uzeo od Dalija, da nebi sad bilo pametnjakovica koji ce doc i "osudjivat" me ;D )

veca slika:
http://imageshack.us/f/842/finalym.jpg/

p.s. nemam nikakav pametan naslov, ak neko ima dobru ideju nek kaze :D

p.p.s. moja "poruka" bi bila da popularni ljudi koji zive u oblacima i obasjani su paznjom, cesto nisu stabilni i imaju puno neprijatelja (simbolizirani dvojicom koji pile na dnu slike), dok oni u tami cesto sjede na crvstom tlu i imaju vise prijatelja (simbolizirano covjekom koji sjedi na "jadnom" mjesecu xD)

p.p.p.s molim vas, ako netko zna sliku/crtez Tima Burtona koji lici na desnu stranu ovog mojeg (covjek, stilizirani, koji sjedi tako na litici ispruzenih nogu), nek mi da link. Ja sam uvjeren da sam vidio nesto slicno od njega, ali sad nikako nemogu nac :/

4xp. s. Adapter, od tebe ocekujem konstruktivan komentar hahahha :D

edit: evo dodao sam i originalnu sliku, prije photoshopa, ako nekog zanima (iako nije bas za ovu temu onda, ali dobro, oprostit ce te mi :D), i jos neki detalji izbliza

Pa kak ti može biti dosadno na hrvatskom. Inače, rad je fantastičan, sviđa mi se tehnika, tematika i originalnost. Možda bi trebao graditi dalje na tom stilu, izgleda prilično osvježavajuće.

Poruka je dosta konkretna i istinita u večini slučajeva, a realizacija je na razini.

Probaj vježbati crtanje, radovi ti mogu biti puno bolji, pripazi na detalje i sve bude super.

We are nothing but the stones to pave the way...
17 godina
neaktivan

Hvala na kritici! :D

Ma moze bit, kad se ne prica o umjetnosti nego o glupostima kako smo mi ucenici neodgovorni i slicno...

Da, poradit cu na ovoj vrsti tehnike, svidja mi se, posebno mi se svidja sto, dok crtas na papiru, zapravo crtas negativ, pa samim time crtas svijetlost, a ne sjenu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nisam znao gdje bih napisao, a i ovdje je najposječenije, pa se ispričavam ako malo odem u off topic...

Imam 10 pojedinačnih naljepnica... i sad ih trebam složiti na A4 papir sve skupa i poravnati te im staviti cut marks tako da ih mogu i izrezati... mučim se već s Photoshopom i Indesignom + googlam cijelo jutro i ne mogu si pomoći.... zato Vas molim za pomoć!

Logika je najjednostavniji način da samouvjereno dođeš do krivog zaključka...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
TOMs kaže...

nisam znao gdje bih napisao, a i ovdje je najposječenije, pa se ispričavam ako malo odem u off topic...

Imam 10 pojedinačnih naljepnica... i sad ih trebam složiti na A4 papir sve skupa i poravnati te im staviti cut marks tako da ih mogu i izrezati... mučim se već s Photoshopom i Indesignom + googlam cijelo jutro i ne mogu si pomoći.... zato Vas molim za pomoć!

Ne znam kakvog su ti oblika naljepnice, ali možda bi uspio preko Grid opcije. Ideš View-Show-Grid i onda ti na dokumentu pokaže cijelu mrežu kockica. Ako ti ne pašu takve ideš pod Edit-Preferences-Grid, Slice - i tam pod Grid si staviš širinu kockica.

Probaj s tim.

14 godina
neaktivan

Da li neko moze da mi iskruzi ovu sliku:

http://greenday217176.deviantart.com/art/American-Idiot-Artwork-88901708

znaci treba mi iskruzena ova ruka i srce ali bez ove pozadine (slova)
i tako da je ja uklopim u neku fotografiju.
trenutno nemam ps a to mi hitno treba.
Pa bih bio zahvalan kad bi neko htio to odratit
(mislim to je vama profićima sekunda posla) ;) 

Potpisao.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
El_Nino_09 kaže...

Nije baš tema za to ali

http://slikice.info/?v=obradjeno.png

A dream you dream alone is only a dream. A dream you dream together is a reality.
14 godina
neaktivan
APazinjan kaže...
El_Nino_09 kaže...

Nije baš tema za to ali

http://slikice.info/?v=obradjeno.png

Znam, ali trebalo mi je hitno pa se nadam da se necete ljutit.
I hvala mnogo, kralj si!

Potpisao.
17 godina
Assassin kaže...

Da, poradit cu na ovoj vrsti tehnike, svidja mi se, posebno mi se svidja sto, dok crtas na papiru, zapravo crtas negativ, pa samim time crtas svijetlost, a ne sjenu...

paaa hm. ne. dok crtaš n apapiru, crtaš pozitiv. To što si ti napravio od svog crteža negativ, je tvoj izbor a ne pravilo tehnike.

Evo nekog mog nasumičnog crteža. nisam ga pretvarao u negativ, a crtao sam sjenu a ne svjetlost.

http://th01.deviantart.net/fs71/PRE/f/2010/046/1/7/tiger_by_Overhaul.jpg

16 godina
protjeran
overhaul kaže...
Assassin kaže...

paaa hm. ne. dok crtaš n apapiru, crtaš pozitiv. To što si ti napravio od svog crteža negativ, je tvoj izbor a ne pravilo tehnike.

Evo nekog mog nasumičnog crteža. nisam ga pretvarao u negativ, a crtao sam sjenu a ne svjetlost.

Ček, hoćeš reći da si ti ovog tigra nacrtao iz nule???

A dream you dream alone is only a dream. A dream you dream together is a reality.
17 godina
neaktivan
overhaul kaže...
Assassin kaže...

Pa jasno je meni sta tehnika "crtanje olovkom" predstavlja. Ali ja sam odabrao svoju verziju te tehnike, koja je nadogradjena za taj dio da se na kraju napravi negativ crteza. Crtez je negativ krajnjeg proizvoda, isto kao sto je kranji proizvod negativ crteza. Samom tom "nadogradnjom" ja mogu rec da, dok crtam na papiru, crtam svijetlost. Mogao bi se tocnije izrazit pa rec da ja crtam nesto sto ce kasnije postat svijetlost...

Ali nebitno, od gluposti smo napravili filozofiju.

14 godina
protjeran
Sting like a bee, flow like a butterfly...
17 godina
APazinjan kaže...
overhaul kaže...
Assassin kaže...

Da, zašto? Ilustracija mi je bila dobar dio godina profesija, a nije da sam i sad zaboravio crtati.

Evo mi jednog crteža tigra koji je pretpostavljam, stariji od većine učesnika ovog foruma ;)

Usput sorry što nije kompletno ontopic, ali mogu reći ajde, da sam poskenirao u photoshop

i namjestio levele :P

tigrić tigrić
17 godina

ajd sad kad sam na Photoshop temi, evo jednog mog

maskotana napravljenog u photoshopu,

i smještenog u moju knjigu o photoshopu. Dupli ontopic :P

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.5.2011 0:16 (overhaul).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
overhaul kaže...
APazinjan kaže...
overhaul kaže...
Assassin kaže...

Da, zašto? Ilustracija mi je bila dobar dio godina profesija, a nije da sam i sad zaboravio crtati.

Evo mi jednog crteža tigra koji je pretpostavljam, stariji od većine učesnika ovog foruma ;)

Usput sorry što nije kompletno ontopic, ali mogu reći ajde, da sam poskenirao u photoshop

i namjestio levele :P

Zašto????

Because it's freakin awesome :O

Svaka ti čast {#}

15 godina

WOW! {#}

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
17 godina

Hvala na pozitivnim reakcijama:) Evo jedna skica inspirirana ovom rukom gore,

pa bazični auto tracing u Ilustratoru i male korekcije i kolor u Photoshopu.

Ako se nekome da dalje igrati sa time, bilo bi mi drago:)

Moj PC  
13 0 hvala 0
16 godina
protjeran
overhaul kaže...

Hvala na pozitivnim reakcijama:) Evo jedna skica inspirirana ovom rukom gore,

pa bazični auto tracing u Ilustratoru i male korekcije i kolor u Photoshopu.

Ako se nekome da dalje igrati sa time, bilo bi mi drago:)

AWESOME. Znaš znanje :P

17 godina

Evo da i ja postam jedan svoj noobish crtež, još namjeravam puno truda uložiti u crtanje ljudskog lica i proporcije.

13 0 hvala 0
17 godina

Moze li mi netko od vas dobrih ljudi pomoci kako da "ubacim" sliku pcele u ovaj okvir.

Sa "pravocrtnim" okvirima mi nije problem, ali kad imate ovakav neki ukras...

Radio sam jedan primjer kad je recimo bijela pozadina (treca slika) pa se to nekako i uspije iskombinirati, ali ako je ovakav primjer slike nikako da napravim dobro.

Hvala!

TrustNo1
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.5.2011 11:38 (Miki77).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel želiš zadržati pozadinu pčele ili samo pčelu strpat u okvir?

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kako da napravim tilt shift fotografiju?

Nemojte mi google neke linkove i to nista nisam razumio ako neko moze da objasni na srpski,hrvatski :D

MATICNA: ASUS P5KPL AM-SE (socket 775) CPU: Intel Dual Core E5200 2.50GHz 2.50GHz(clock na 2,93 ghz) PSU: PLATINUM MS 400ATX 400W MONITOR: Samsung SyncMaster T200HD GRAFICKA: nVidia geforce 8600gt

1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Photoshop - Pitanja, odgovori, tutorijali
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice