- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ovo mi nikad nije jasno kad vidim, a traje već dugo...
AMD 25%, Nvidia 75% prodaje...
https://wccftech.com/nvidia-amd-discrete-gpu-market-share-q1-2017/
Čitajući forume, pretpostavljao sam da je postotak obrnut.
Ovo mi nikad nije jasno kad vidim, a traje već dugo...
AMD 25%, Nvidia 75% prodaje...
https://wccftech.com/nvidia-amd-discrete-gpu-market-share-q1-2017/
Čitajući forume, pretpostavljao sam da je postotak obrnut.
ocigledno si amd fanboy pa citas samo njihove forume... nazalost istinito je..
lp
koju 1080Ti uzeti, u obzir mi dolaze gigabyte aorus ili ovaj behemont MSI TRIO ?

koja je sad to ??
https://www.msi.com/Graphics-card/GeForce-GTX-1080-Ti-LIGHTNING-Z/Specification
ovo??? još jedan tenk u izboru...nema ovo nigdje uzeti koliko ja vidim
koju 1080Ti uzeti, u obzir mi dolaze gigabyte aorus ili ovaj behemont MSI TRIO ?
Najjeftiniju na koju mozes blok stavit...
pa ne mislim stavljati blok.... bar gledam ove što su dalje od throttling temperatura i sa zračnim hlađenjem
ma nema šanse mini izvedba
pa ne mislim stavljati blok.... bar gledam ove što su dalje od throttling temperatura i sa zračnim hlađenjem
Throttla pascal na svim temperaturama na 30°C vec spusta takt...
dobro mislio sam na temperature blizu termalnog limita 83°C ili koliko je već, znamo svi da throttla po 1bin niže svakih par stupnjeva više temp...
Nema prijeke potrebe za vodeno na pascala. Dobiješ nešto frejmova na račun temperature, ali to je zanemariv gain u odnosu na trošak.
Moja drži iznad 2000mhz nakon što se temp stabilizira, 2012-2025. Max temp 63C sa malo agresivnijim profilom.
lave, uzmi Asusicu, Msi ili gigu... nema greške sa nijednom. Pošto je asusica sad cijenom kao i ostale, ona bi trebala biti prvi izbor. Msi je isto odlična. Aorus x koju imam prema recenzijama ima kao slabiji hladnjak za stupanj dva, iako meni drži gpu ispod 64C bez veće buke, sa fanovima do 70-80%. Čuju se naravno, kao i svaka druga na toj brzini, ali sa slušalicama može pokraj tebe biti i mlažnjak... bitno je da je grafa ladna. Uzmi asusovu, nije skuplja od ostalih trenutno.
ps nevjerojatno je da je sad moja skuplja nego kad je izašla...lol, majneri

koja je sad to ??
https://www.msi.com/Graphics-card/GeForce-GTX-1080-Ti-LIGHTNING-Z/Specification
ovo??? još jedan tenk u izboru...nema ovo nigdje uzeti koliko ja vidim
nema je zato jer ju je msi prestao proizvoditi i mijenja ju sa gaming 3x
bit će da im je malo preskupa ova lightning za proizvodnju
Gaming x trio je trenutno najbolji zracni hladnjak, grafa radi out of the box na 2000mhz
Jedino bolje od te je da uzmes grafu sa vodenim hladenjem.
Od aorusice i lightning modela je hladnija 4-5 stupnjeva i od strix modela oko 3 stupnja
Edit:
A MSI je i poznat po tihom hladenju
može neka dobra dušica složit ovdje par linkova nabrojanih modela iz naših trgovina pa da danas-sutra skoknem po karticu
Stjepko ima macro, odmah čim Luci objavi post da mu dislajk nabaci

Kolko vidim, msi trio nema u našim dućanima. Aorus je isto kolko vidim nedostupna. Dakle, ostaje ti odlična asus strix u par shopova. Imaš u pc shopu i još negdje. gledaj na nabavi, šta si lin.
tldr uzimaj strix jer je jedina izgleda dostupna prema nabavi, a cijenom je super. na izlasku je kostala blizu 7000 kn.
eto linčino

Sa cime se ti tocno ne slazes? ja nisam vidio review gdje je lightning model bio hladniji, ajde mi ga zaljepi...
Eto jos jedna fina recenzija covjeka koji je imao sve te modele na testu, znaci na snimci (2:12min) 1200RPM ventovi grafa preko 2000MHz, ubijanje
Tisa je i od FTW3, Strix, Aorus i svih ostalih modela koje danas imad na trzistu...
znaš kako kinez zove dalmatinca:
LIN-ČI-NA
Kolko vidim, msi trio nema u našim dućanima
Krivo, eto je Grafička kartica nVidia GeForce GTX 1080 Ti Gaming X TRIO 11GB
A u nabavu kad upisujes za Nvidia grafe onda pisi sve spojeno, znaci ovako: gtx1080ti (ili koju vec trebas)
Sa cime se ti tocno ne slazes? ja nisam vidio review gdje je lightning model bio hladniji, ajde mi ga zaljepi...
evo - link
Lightning ima butik / skuplje komponente, Trio X je "obična" Gaming samo sa 3 venta. Ali Lightning košta minimalno 200€ više.
Nema prijeke potrebe za vodeno na pascala. Dobiješ nešto frejmova na račun temperature, ali to je zanemariv gain u odnosu na trošak.
Moja drži iznad 2000mhz nakon što se temp stabilizira, 2012-2025. Max temp 63C sa malo agresivnijim profilom.
lave, uzmi Asusicu, Msi ili gigu... nema greške sa nijednom. Pošto je asusica sad cijenom kao i ostale, ona bi trebala biti prvi izbor. Msi je isto odlična. Aorus x koju imam prema recenzijama ima kao slabiji hladnjak za stupanj dva, iako meni drži gpu ispod 64C bez veće buke, sa fanovima do 70-80%. Čuju se naravno, kao i svaka druga na toj brzini, ali sa slušalicama može pokraj tebe biti i mlažnjak... bitno je da je grafa ladna. Uzmi asusovu, nije skuplja od ostalih trenutno.
ps nevjerojatno je da je sad moja skuplja nego kad je izašla...lol, majneri
Normalno da nema potrebe za gaming, al za neko benchanje je nuzno posto osrednji cip na vodi tuce vrhunskog na zraku...
Lightning ima butik / skuplje komponente, Trio X je "obična" Gaming samo sa 3 venta. Ali Lightning košta minimalno 200€ više.
Ta lightning nije ni namjenja nekom tukcu koji ce ju kupit i kao takvu stavit u komp i igrat igrice, to je grafa sa overkill PCB-om koja je namjenja za extremne situacije i klokanje pod dusikom za skidanje rekorda.
Nitko "normalan" nece kupit tu graficku za igranje igrica (osim stjepanja) sa tolikom razlikom u cijeni sa njezinim zracnim hladenjem koje je teski bottleneck za njene prave mogucnosti i samo ju koci, kad imas daleko jeftiniji TRIO model koji je identican ili bolji po hladenju i ostvarit ce podjednake taktove sa zracnim hladnjakom
Normalno da nema potrebe za gaming, al za neko benchanje je nuzno posto osrednji cip na vodi tuce vrhunskog na zraku...
Na ovo se nebi kladio
Well. Dok je Lightning 290X koštao 3200kn, a neka druga 290X 2850kn. Ne bi bilo dileme. XD A ovako s 200€ .....
Treba vidjeti i cijenu regularne 2 venta Gaming verzije. I Gaming s 2 venta je sigurno strava cooler isto.