Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.950.349
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Ne znan kako ide prodaja nevidiji, ali mogli bi uskoro izbacit gt 1040 sa 1500 gflopsa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Gorstak79 kaže...
Ne znan kako ide prodaja nevidiji...

Ovo mi nikad nije jasno kad vidim, a traje već dugo...

AMD 25%, Nvidia 75% prodaje...

https://wccftech.com/nvidia-amd-discrete-gpu-market-share-q1-2017/

Čitajući forume, pretpostavljao sam da je postotak obrnut.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
13 godina
protjeran
CyberDemonVZ kaže...
Gorstak79 kaže...
Ne znan kako ide prodaja nevidiji...

Ovo mi nikad nije jasno kad vidim, a traje već dugo...

AMD 25%, Nvidia 75% prodaje...

https://wccftech.com/nvidia-amd-discrete-gpu-market-share-q1-2017/

Čitajući forume, pretpostavljao sam da je postotak obrnut.

ocigledno si amd fanboy pa citas samo njihove forume... nazalost istinito je..lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
8 godina
protjeran
Nisam na to mislio. Nvidija ima naviku izbacit najskuplje gtxice, pa kad im padne prodaja tih jacih, izbace za nizi segment. Ista stvar je bila sa gt730 i 740. Ako budemo srece, mozda nam daju i 1600 gflopsa na gt 1040. To bi tribalo vrtit dx 11 naslove na meni prihvatljih 45-50 fps, a dx 9 naslovi bi isli i na 144. Mislim da je cs:go dx 9 igra izmedju ostalih. Samo me zanima hoce li biti low profile i pasivnih izvedbi i potrosnja, jer brend nejm makine ne mogu puno isporucit na pcie slotu.
Moj PC  
0 1 hvala 0
8 godina
protjeran
Vodič za odabir grafičke kartice

koju 1080Ti uzeti, u obzir mi dolaze gigabyte aorus ili ovaj behemont MSI TRIO ?

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Lightning..
8 godina
protjeran

koja je sad to ??

https://www.msi.com/Graphics-card/GeForce-GTX-1080-Ti-LIGHTNING-Z/Specification

ovo??? još jedan tenk u izboru...nema ovo nigdje uzeti koliko ja vidim

15 godina
protjeran
lav1000 kaže...

koju 1080Ti uzeti, u obzir mi dolaze gigabyte aorus ili ovaj behemont MSI TRIO ?

Najjeftiniju na koju mozes blok stavit...

8 godina
protjeran

pa ne mislim stavljati blok.... bar gledam ove što su dalje od throttling temperatura i sa zračnim hlađenjem

8 godina
protjeran
Nemoj klokat i uzmi neku sa dva venta. Cuja san da neki i tri napizde, ali onda ti triba uogromno kuciste. Ako uzmes s mini izvedbom i dobro je kloknes, mozda odapne prije isteka gare, pa ti daju drugu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

ma nema šanse mini izvedba

15 godina
protjeran
lav1000 kaže...

pa ne mislim stavljati blok.... bar gledam ove što su dalje od throttling temperatura i sa zračnim hlađenjem

Throttla pascal na svim temperaturama na 30°C vec spusta takt...

8 godina
protjeran

dobro mislio sam na temperature blizu termalnog limita 83°C ili koliko je već, znamo svi da throttla po 1bin niže svakih par stupnjeva više temp...

12 godina
odjavljen
Onda druže stavi je pod peltiera... voda ti je tesko drži ispod 30 :)

Nema prijeke potrebe za vodeno na pascala. Dobiješ nešto frejmova na račun temperature, ali to je zanemariv gain u odnosu na trošak.

Moja drži iznad 2000mhz nakon što se temp stabilizira, 2012-2025. Max temp 63C sa malo agresivnijim profilom.

lave, uzmi Asusicu, Msi ili gigu... nema greške sa nijednom. Pošto je asusica sad cijenom kao i ostale, ona bi trebala biti prvi izbor. Msi je isto odlična. Aorus x koju imam prema recenzijama ima kao slabiji hladnjak za stupanj dva, iako meni drži gpu ispod 64C bez veće buke, sa fanovima do 70-80%. Čuju se naravno, kao i svaka druga na toj brzini, ali sa slušalicama može pokraj tebe biti i mlažnjak... bitno je da je grafa ladna. Uzmi asusovu, nije skuplja od ostalih trenutno.

ps nevjerojatno je da je sad moja skuplja nego kad je izašla...lol, majneri
Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
lav1000 kaže...

koja je sad to ??

https://www.msi.com/Graphics-card/GeForce-GTX-1080-Ti-LIGHTNING-Z/Specification

ovo??? još jedan tenk u izboru...nema ovo nigdje uzeti koliko ja vidim

nema je zato jer ju je msi prestao proizvoditi i mijenja ju sa gaming 3x

bit će da im je malo preskupa ova lightning za proizvodnju 

9 godina
protjeran

Gaming x trio je trenutno najbolji zracni hladnjak, grafa radi out of the box na 2000mhz 

Jedino bolje od te je da uzmes grafu sa vodenim hladenjem.

Od aorusice i lightning modela je hladnija 4-5 stupnjeva i od strix modela oko 3 stupnja 

Edit:

A MSI je i poznat po tihom hladenju

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.11.2017 10:53 (Lucidius).
Moj PC  
0 1 hvala 0
8 godina
protjeran

može neka dobra dušica složit ovdje par linkova nabrojanih modela iz naših trgovina pa da danas-sutra skoknem po karticu

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Stjepko ima macro, odmah čim Luci objavi post da mu dislajk nabaci 

13 godina
protjeran
Ja to radim iskljucivo s razlogom za koji sluzi, ne slazem se..lp
12 godina
odjavljen

Kolko vidim, msi trio nema u našim dućanima. Aorus je isto kolko vidim nedostupna. Dakle, ostaje ti odlična asus strix u par shopova. Imaš u pc shopu i još negdje. gledaj na nabavi, šta si lin.

tldr uzimaj strix jer je jedina izgleda dostupna prema nabavi, a cijenom je super. na izlasku je kostala blizu 7000 kn.

https://www.nabava.net/graficke-kartice__150/asus-graficka-kartica-strix-gtx1080ti-11g-gaming-ddr5-hdmi__42812731

eto linčino

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Ja to radim iskljucivo s razlogom za koji sluzi, ne slazem se..lp

Sa cime se ti tocno ne slazes? ja nisam vidio review gdje je lightning model bio hladniji, ajde mi ga zaljepi...

Eto jos jedna fina recenzija covjeka koji je imao sve te modele na testu, znaci na snimci (2:12min) 1200RPM ventovi grafa preko 2000MHz, ubijanje 

Tisa je i od FTW3, Strix, Aorus i svih ostalih modela koje danas imad na trzistu...

8 godina
protjeran

znaš kako kinez zove dalmatinca:

LIN-ČI-NA 

9 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Kolko vidim, msi trio nema u našim dućanima

Krivo, eto je Grafička kartica nVidia GeForce GTX 1080 Ti Gaming X TRIO 11GB 

A u nabavu kad upisujes za Nvidia grafe onda pisi sve spojeno, znaci ovako: gtx1080ti (ili koju vec trebas)

12 godina
Lucidius kaže...

Sa cime se ti tocno ne slazes? ja nisam vidio review gdje je lightning model bio hladniji, ajde mi ga zaljepi...

evo - link

7 godina
neaktivan

Lightning ima butik / skuplje komponente, Trio X je "obična" Gaming samo sa 3 venta. Ali Lightning košta minimalno 200€ više.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
eywa33 kaže...
Onda druže stavi je pod peltiera... voda ti je tesko drži ispod 30 :)

Nema prijeke potrebe za vodeno na pascala. Dobiješ nešto frejmova na račun temperature, ali to je zanemariv gain u odnosu na trošak.

Moja drži iznad 2000mhz nakon što se temp stabilizira, 2012-2025. Max temp 63C sa malo agresivnijim profilom.

lave, uzmi Asusicu, Msi ili gigu... nema greške sa nijednom. Pošto je asusica sad cijenom kao i ostale, ona bi trebala biti prvi izbor. Msi je isto odlična. Aorus x koju imam prema recenzijama ima kao slabiji hladnjak za stupanj dva, iako meni drži gpu ispod 64C bez veće buke, sa fanovima do 70-80%. Čuju se naravno, kao i svaka druga na toj brzini, ali sa slušalicama može pokraj tebe biti i mlažnjak... bitno je da je grafa ladna. Uzmi asusovu, nije skuplja od ostalih trenutno.

ps nevjerojatno je da je sad moja skuplja nego kad je izašla...lol, majneri

Normalno da nema potrebe za gaming, al za neko benchanje je nuzno posto osrednji cip na vodi tuce vrhunskog na zraku...

9 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

evo - link

Eto ovdje druga prica KLIK 

A sve od stranice koja je puno vjerodostojnija od tog pokislog techpower up-a, eto ovaj ima iscrpne video recenzije i jedne i druge

9 godina
protjeran
VelvetGlove kaže...

Lightning ima butik / skuplje komponente, Trio X je "obična" Gaming samo sa 3 venta. Ali Lightning košta minimalno 200€ više.

Ta lightning nije ni namjenja nekom tukcu koji ce ju kupit i kao takvu stavit u komp i igrat igrice, to je grafa sa overkill PCB-om koja je namjenja za extremne situacije i klokanje pod dusikom za skidanje rekorda.

Nitko "normalan" nece kupit tu graficku za igranje igrica (osim stjepanja) sa tolikom razlikom u cijeni sa njezinim zracnim hladenjem koje je teski bottleneck za njene prave mogucnosti i samo ju koci, kad imas daleko jeftiniji TRIO model koji je identican ili bolji po hladenju i ostvarit ce podjednake taktove sa zracnim hladnjakom 

9 godina
protjeran
ansha kaže...

Normalno da nema potrebe za gaming, al za neko benchanje je nuzno posto osrednji cip na vodi tuce vrhunskog na zraku...

Na ovo se nebi kladio 

7 godina
neaktivan

Well. Dok je Lightning 290X koštao 3200kn, a neka druga 290X 2850kn. Ne bi bilo dileme. XD A ovako s 200€ .....

Treba vidjeti i cijenu regularne 2 venta Gaming verzije. I Gaming s 2 venta je sigurno strava cooler isto.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice