O FX-u ne treba ni razmišljati (prestaro), trebao bi barem pentium g4560.
Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.814
- |
- čitano: 6.896.047
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ali fx mu je najjeftiniji upgrade, za sve ostalo mora i mbo mjenjati, ram...
i šta bi mi sad trebali vidjeti na ovim screenshotovima?
Stavio sam ih i vidio da nema slikano fps i gpu usage, pa eto ostali... :p
Ali fx mu je najjeftiniji upgrade, za sve ostalo mora i mbo mjenjati, ram...
Da, za sada će ići fx pa ćemo vidjeti, puno mi je sad i mbo mijenjati :/
Stigla je MSI rx 570, na msi afterburneru GPU usage mi je 16 posto konstanta, fps na cs global offensivce 60-80, a cpu usage na sva 4 procesora oko 50 do 90 posto...štima?
Koja je to rezolucija wtf
Digni to malo covjece
i s FX-om bi imao fini bottleneck
FX i 470 ima jako jako malo bn, skoro pa i zanemarivo kad ga clocknes na tipa 4.2ghz
1.000kn te izađe sam FX8300, on će ti se na stock cooleru jako grijati i biti bučan. Dakle to je još barem 100kn gore za aftermarket cooler. Za tih 1.000-1.100kn uzmes G4560 + B250, stavis na oglasnik taj CPU + MBO + RAM i kada se prodaju uzmes jos u trgovini 2x4GB ili 2x8Gb (ovisi koliko zelis potrositi i osigurati se za budućnost) i igraš se bolje nego na tom FX-u.
FX i 470 ima jako jako malo bn, skoro pa i zanemarivo kad ga clocknes na tipa 4.2ghz
Neće se na toj ploči baš naklokat
Neće se na toj ploči baš naklokat
Bez ikakvih problema ce na toj ploci bas clockati, heatsinkan VRM, 4+2 fazna regulacija bez ikakvih problema ce taj FX ici na 4.2ghz
Polovni vec po 600kn, dodas nesto sitno za lc cc 120 i miran si
i opet je dao 800-900kn i ima mrtav socket. Za 1.000 uzme G4560+B250 ploču, proda svoje rame, ploču i cpu i za tu lovu uzme 2x4GB i ima bolje performanse i platformu koju opet može nadograditi kasnije sa nekim i5/i7.
Ali dobro, njegovi novci - njegova odluka.
i opet je dao 800-900kn i ima mrtav socket. Za 1.000 uzme G4560+B250 ploču, proda svoje rame, ploču i cpu i za tu lovu uzme 2x4GB i ima bolje performanse i platformu koju opet može nadograditi kasnije sa nekim i5/i7.
EDIT: Nov FX 8300 je 689!
lc cc 120 je 170
Jos moze skinuti sigurno nekih 50tak sa cijene FX-a i dobije za sicu sve.
Dok prodas tog athlona, plocu i ram, doci ce zima
Razumijem da nadogradnju ne moze raditi ali mu nema pretjerane razlike izmedju FX-a i neke i5 s grafom tog ranga.
Moja opcija je brza i jednostavnija, ako moze prodati sve i uzeti g4560 brzinski -> GO FOR IT, ali od te ljubavi nema nista
Novi fx 8300 je 690-700 kn, kakav polovni za 600. Plafon 500 i to je puno.
Novi fx 8300 je 690-700 kn, kakav polovni za 600. Plafon 500 i to je puno.
840kn najeftiuniji u Centro.hr, ovi sotali kad otvoris pise ti da nije dostupno
Izgleda da ga imaju pristojna cijena skroz
Stigla je MSI rx 570, na msi afterburneru GPU usage mi je 16 posto konstanta, fps na cs global offensivce 60-80, a cpu usage na sva 4 procesora oko 50 do 90 posto...štima?
Koja je to rezolucija wtf
Digni to malo covjece
1920 rezolucija?
EDIT: Nov FX 8300 je 689!
lc cc 120 je 170
Jos moze skinuti sigurno nekih 50tak sa cijene FX-a i dobije za sicu sve.
Dok prodas tog athlona, plocu i ram, doci ce zima
Razumijem da nadogradnju ne moze raditi ali mu nema pretjerane razlike izmedju FX-a i neke i5 s grafom tog ranga.
Moja opcija je brza i jednostavnija, ako moze prodati sve i uzeti g4560 brzinski -> GO FOR IT, ali od te ljubavi nema nista
jasni su mi i jedan i drugi prijedlog, ali ja kroz razumno vrijeme sigurno neću kupovati i7, matičnu bi prodao jedino kad bih odmah našao kupca i keš na ruke dobio, sve više mi je gnjavaža...zato nekako naginjem fx-u i klokanju na pristojnu razinu. za par godina opet mogu ubaciti ovaj računalo u ured ili za druge svrhe, a sebi nabaviti novu platformu, čini se logično valjda? :)
majko mila :)
Ima kakvih predviđanja do kad će trajati ova nestašica grafičkih kartica?
Dok kriptovalute ne padnu, a kada ce to biti mozes saznata ako nazoves tarota na Novoj TV u jutarnjem terminu :)
Ima kakvih predviđanja do kad će trajati ova nestašica grafičkih kartica?
Ma bit će ih po oglasima ko blata, gledao sam malo po drugim forumima, je.... toga su ljudi nakupovali da to nije normalno.
Ima ih i sada za kupiti samo po nenormalnim cijenama. Npr ima Gigabyte RX470 4GB za 2.300kn u adm-u, MSI Armor RX570 4GB 2.500kn centro.hr, Gigabyte GTX10606GB 2.500kn futura it...
Dok kriptovalute ne padnu, a kada ce to biti mozes saznata ako nazoves tarota na Novoj TV u jutarnjem terminu :)
Već su dosta pale, nije to kao prije.
Znam da jesu (pogledaj samo PC ekspert, skoro svi prodaju svoje rigove) ali jos to ludilo nije zavrsilo.
sto je najgore ethereum nece padati, ako je vjerovati mnogim forumima i objasnjenju o samoj strukturi da to nije kao prethodnici i nece gubiti na vrijednosti ili sta vec.
Jedva cekam malu vegu, bice skuplja od tad 480 modela ali gora za mining to je dobro

Padat ce, ali ce i rast, a u tim dipovima ce naivci prodavat eth i graficke jer misle da ce propast... Tako da bit ce ih na oglasniku odma kod iduceg pada u cijeni. Ljudi pokupovali graficke i mislili da ce rast cijena do beskraja i da ce bit milijunasi...
Ljudi misle za mjesec dana da povrate novac, vide da to ne ide tako lako i prc citavi rigovi na prodaju.
Nije to "upali i stancaj pare" kao sto mnogi misle....

Dakle krepala mi je 280x koja je bila uparena sa 2500k @4.6. Koristio sam je isključivo za Overwatch i Path of Exile. Nakon godinu dana upalim njuškalo i nabava.net i srce me strefi. Pa bokte ne mogu ništa kupiti do 1.6k kn niti polovno. Sad sam u nedoumici, kupiti 1050ti samo za overwatch igrati na 1080p ili dodati par stotina kn i kupiti RX 570.
Ne znam niti sam šta bih napravio ili da čekam možda 10. mjesec i nadam se da će past cijene ?

Ako mozes cekati uradi to. Usput prati njuskalo ako uleti sta polovno. Cijene su trenutno nenormalne zbog rudarenja.