Odi na temu za slaganje kompova, napisi koliko imas love i kako placas da ti se slozi nesto...
Uzmes najefti iju sa dva venta i 3 godine garancije
Hocu hvala, imam ja vec nesto u svojoj glavi sta bih uzo ali svaki savjet dobro dodje.
Odi na temu za slaganje kompova, napisi koliko imas love i kako placas da ti se slozi nesto...
Uzmes najefti iju sa dva venta i 3 godine garancije
Hocu hvala, imam ja vec nesto u svojoj glavi sta bih uzo ali svaki savjet dobro dodje.
ASUS Radeon RX 560 STRIX 4G Gaming ili MSI GF GTX 1050Ti Gaming X, 4GB GDDR5
Trebo bi savjet sto se tice ove dve grafe vasa iskustva, svaki savjet dobro doso :)
najjeftiniju rx 460 2gb bi ja uzeo, tu 1050ti nema sanse da iskoristi taj phenom
znaci najjeftinija 460/560 sa 3 god garancije
Kolega uzima cijeli novi komp, nece ta grafa na nikakvog phenoma
Cekaj koliko si ti platio svoju r9 390
Oko 2950kn
Valjda mislis 2gb manje ...r9 je 8gb kartica ovo 6
Da, nesto sam zabrljao... Vodio sam drugi razgovor na privatnim porukama o GTX970 pa sam vjerojatno smiksao to dok sam tebi odgovarao... Ugl nije ti GTX1060 nekakav preveliki skok nasoram r9 390. GTX1070 bi bila "daaaaaaleko bolja kartica".
Maaaaaaa daaaaaaaa?
Cijene ispod 2000 kuna su trenutno svugdje nedostupne za grafičke o kojima smo pričali, očito je tržište trenutno u banani,
evo imam jednu jedinu ponudu za MSI Radeon RX 570 Armor 4G OC, 4GB, za 1800 kn, da li je dostojan zamjena za rx 470 na ovu moju konfiguraciju?
Btw, ako uzmem nju, pa kasnije fx procesor, oće li ovo napajanje od 500w to izdržati?
Neznam sta podrazumijevas pod tim "isplati" kad grafa kosta 100kn, to ti je prakticki nemoj popit 10 puta kavu i isplatija si grafu
Jel ovo ok cijena za tu graficku?
Da je situacija normalna ne bi bila. Ovako je tesko rec...
Jel ovo ok cijena za tu graficku?
Pada vrijednost nekih virtualnih valuta, tkd bi mogla past i cijena grafickih, mozda bolje sacekaj
Kupio sam jer je moja crkla pa nisam imao bas previse izbora. Uglavnom grafa stara dva mjeseca
Neces dobiti nikakve dodatne perfomanse, nisi ni napisao koju konfu imas, ako nista dobit ces noviju grafu i puno manju potrosnju.
čim sam uzeo gtx 1060 kloknuo sam je i mogu reći da sam zadovoljan iako tek sad vidim koliko je moja 7950 i dalje bila dobra.pogotovo klokana.
htio bi se osvrnuti na to da ce moj procesor biti bottleneck za ovu graficku.iako je klokana graficka je zakucana na 99% a procesor na cca 40-50%
Bok svima!
Stara je 7850 nedavno prdnula i razmišljam koju novu uzeti. Nešto u rangu oko 2000 kn.
Stvari stoje ovako: igram se isključivo na Linuxu, samo njega i koristim pa se sada dvojim, uzeti li AMD-a i Nvidiju. AMD je uvijek imao katastrofalne upravljačke programe, čak i na Windowsima, dok je Nvidija tu prednjačila. Međutim, otkako je AMD ugasio svoje Catalyste za Linux i sve prebacio u projekt radeon, stvari idu kao po loju. Dovoljno je samo instalirati operacijski sustav, ništa više, sve radi.
Međutim, Nvidija ima CUDA-u, a CUDA je nešto što mi također treba zbog dubokog učenja. S druge pak strane, sve RX-ice su pokupovane zbog kriptovaluti, pa sve i da hoću AMD, pada mi to u vodu.
Tako da sam na kraju riješio da bi GTX 1060 bila još i najbolji izbor. Što mislite o tome?
Znači, Linux, igranje, duboko učenje, tj. CUDA i oko 2000 kn je. Naravno, govorim o onoj od 6 GB RAM-a, konkretno namjerio sam se na ovu. Je li bi to bio dobar izbor?
3g garancije, nemoj clockati, i sve ok. Cijena je čak u redu, obzirom na okolnosti i dostupnost kartica.
Jednako ces se igrati na obe, tako da ako ti treba CUDA, nemas se sta mislit... Konkretni model je itx pa je hladjenje nesto losije i buka malo visa..
koliko se isplati uzimat novu grafičku za moj pc? (pogledajte pod moj pc)
jel cu imat kakve razlike u fpsu s obzirom na stari proc i količinu rama? inače igram bc2 i bf3, a bf3 dosta teže radi
koliko se isplati uzimat novu grafičku za moj pc? (pogledajte pod moj pc)
jel cu imat kakve razlike u fpsu s obzirom na stari proc i količinu rama? inače igram bc2 i bf3, a bf3 dosta teže radi
Nazalost nikakvu, eventualno nesto tipa gtx 750ti ali da stavis gore neki q9400+, ali pored g4560 i neke jeftine ploce ti se to neisplati u 2017g!lp
čim sam uzeo gtx 1060 kloknuo sam je i mogu reći da sam zadovoljan iako tek sad vidim koliko je moja 7950 i dalje bila dobra.pogotovo klokana.
htio bi se osvrnuti na to da ce moj procesor biti bottleneck za ovu graficku.iako je klokana graficka je zakucana na 99% a procesor na cca 40-50%
I dalje je to grafa za 1080p medium/high 60fps gaming
1060 ti je high/ultra i nije neka nadogradnja kad tako gledas
zamjenio sam je jer je riknula.jedino sto igram je wot.i u njemu sam dobio sve na max 80-90 fpsa na 1440p rezoluciji.
sa starom sam imao medium-low-high detalje na cca 70-80 fpsa
Stigla je MSI rx 570, što vam se čini na temelju ova dva screenshota, usage mi je nonstop na 16 posto od GPU, a sva 4 procesora nisu u vrhu al vrte se na manageru i cs-u od 50 - 90 posto...
Pa normalno kad imaš CPU s "91, mjenjaj to na neki ryzen 3/5 ili core i5.
Stigla je MSI rx 570, na msi afterburneru GPU usage mi je 16 posto konstanta, fps na cs global offensivce 60-80, a cpu usage na sva 4 procesora oko 50 do 90 posto...štima?
Proc ti jako koči grafu, moraš upgrade napraviti da bi iskoristio sve performanse, fx 8xxx, ryzen, intel...
i šta bi mi sad trebali vidjeti na ovim screenshotovima?
Stigla je MSI rx 570, na msi afterburneru GPU usage mi je 16 posto konstanta, fps na cs global offensivce 60-80, a cpu usage na sva 4 procesora oko 50 do 90 posto...štima?
Proc ti jako koči grafu, moraš upgrade napraviti da bi iskoristio sve performanse, fx 8xxx, ryzen, intel...
i s FX-om bi imao fini bottleneck
Barem nebi bio GPU usage 15%