Oviai s koliko love raspolazes.
Rabljeno R9 380/380X ili GTX970
Novo RX470/480
Hvala na preporuci. Uzeo bi na rate tako da bi mogao malo rastegnut. Znači preferiras novo od AMD-a. A koja od Nvidije nova bi dobro išla uz navedene procesore
Oviai s koliko love raspolazes.
Rabljeno R9 380/380X ili GTX970
Novo RX470/480
Hvala na preporuci. Uzeo bi na rate tako da bi mogao malo rastegnut. Znači preferiras novo od AMD-a. A koja od Nvidije nova bi dobro išla uz navedene procesore
GTX1060 model sa 6gb ali je osjetno skuplja od RX480
U nabavki sam novog CPU-a. Uzet cu FX 8300 ili 8320. Pa sam razmisljao i GPU promijenit. Koju preporučate uz ovaj procesor? Može i AMD i Nvidia. Komp je pod Moj PC
Gledaj koji mozes nabaviti sa wratih kulerom (novi stock AMD kuler) ili 8320E, manje trosi, manje se grije i za prosjecnog korisnika bolji izbor jer je ista cijena kao i fx 8300.
GTX1060 model sa 6gb ali je osjetno skuplja od RX480
osjetno? ja gledam cijene svaki dan i identicne su! osim ak ne usporedujes 4gb rx vs 6gb gtx..
U nabavki sam novog CPU-a. Uzet cu FX 8300 ili 8320. Pa sam razmisljao i GPU promijenit. Koju preporučate uz ovaj procesor? Može i AMD i Nvidia. Komp je pod Moj PC
Gledaj koji mozes nabaviti sa wratih kulerom (novi stock AMD kuler) ili 8320E, manje trosi, manje se grije i za prosjecnog korisnika bolji izbor jer je ista cijena kao i fx 8300.
Već imam Scythe Katanu 3 za cooler. Onda da idem radije na 8320e nego na 8320?
U praksi e se manje grije, moze ici na vece temperature za razliku od "non E" procesora, a kad ih stavis na 4 ili 4.4ghz iste su performanse, samo manje temperature i potrosnja
.. koju od ovih ulaznih modela da uzmem?
Gigabyte GV-N1050OC-2GD
MSI GTX 1050 2G OC
.. oba modela vrlo slicna, nesto niza cijena MSI, garancija ista 36 mj.
pozz i hvala!
.. koju od ovih ulaznih modela da uzmem?
Gigabyte GV-N1050OC-2GD
MSI GTX 1050 2G OC
.. oba modela vrlo slicna, nesto niza cijena MSI, garancija ista 36 mj.
pozz i hvala!
modeli gtx 1050 su ti po meni "neisplativi" za 250kn vise dobis 25%+ jacu gtx 1050ti...pa ako se mozes ikako protegnuti, ako ti je za ured onda imas i nesto jeftiniju rx 460!
A koji od RX470/480 modela uzet? Ako ima neka preporuka
Sapphire ili XFX
A koji od RX470/480 modela uzet? Ako ima neka preporuka
Sve osim:
Gigabyte
PowerColor
po mogucnosti 4gb model
Ja bi jos dodao da izbjegava i ASUS posto su i one jako lose odradene
Ako gledas kvalitetu komponenti ASUS je prvi
ne kazem to sto imam asus rx 470 i koja se stabilno clocka kao i sve 470ke, ali objasni malo :D
sad kad si vidio kako tata ASUS radi svoje grafe promjenio si misljenje a?
Nisam ja nikad u njih sumnjao ni sekunde, samo znaju cesto naplatiti debelo vise, sto u mom slucaju rx 470 je bila veoma jeftina a i sama na trzistu je danas mislim najpovoljnija
eto sad tu grafu imas u svojim rukama i vidis da je to razlika nebo i zemlja u kvaliteti i obradi!lp
U praksi e se manje grije, moze ici na vece temperature za razliku od "non E" procesora, a kad ih stavis na 4 ili 4.4ghz iste su performanse, samo manje temperature i potrosnja
Uzeo sam 8320E. Još se moram za grafičku odlučit
eto sad tu grafu imas u svojim rukama i vidis da je to razlika nebo i zemlja u kvaliteti i obradi!lp
Evo da ti malo razbijem taj oblak od asusa :D
Dosle su naime dva stikera sa karticom koji se lijepe na karticu "radi estetike" sto mi je poprilicno najveca glupost sto sam vidio, lijepiti stikere na karticu mi nesto nema smisla, da su se htjeli potruditi pa makar i digli cijenu za 5eur mogli su staviti jedan backplate ali nisu al kad je cijena 200eur ne pitas puno.
p.s. ako budes u prilici da pogledas neku nitro karticu od 300 serije pa nadalje, odusevices se
Našo sam ove 3 ovako na prvu do 2000kn u Linksu, ali ne moram ih tamo uzet:
Da uzmem neku od njih ili neki drugi model
~1700kn
Ni te XFX nisu lose, single fan nju pristojno hladi bilo ih je par na forumu vec.
VIdio sam da je asus rx 470 bila @1650 ali je nema
https://www.centro.hr/sapphire-video-card-amd-radeon-rx-470-nitro-gddr5-4gb-256bit-1260mhz-1750mhz-pci-e-3-0-x16-hdmi.aspx
~1700kn
Ni te XFX nisu lose, single fan nju pristojno hladi bilo ih je par na forumu vec.
Uzeo bi na rate što se tiče cijene
Uzmi nitro i ne brigaj, dobijes najbolju i najbolje opremljenu 470 na trzistu (backplate, dual bios, 3 god gare, lako zamjenjivi ventovi)
Uzmi nitro i ne brigaj, dobijes najbolju i najbolje opremljenu 470 na trzistu (backplate, dual bios, 3 god gare, lako zamjenjivi ventovi)
Znači najbolja preporuka ova nitro sa centro.hr-a?
Ako gledas kvalitetu komponenti ASUS je prvi
ne kazem to sto imam asus rx 470 i koja se stabilno clocka kao i sve 470ke, ali objasni malo :D
Dobro ako ti imaš onda sigurno znaš bolje od mene koliko je dobra/loša, čitao sam puno recenzija kada je naletila ona u linksu za 1.500kn jer sam planirao uzeti i na kraju sam je vidio i uzivo kod kolege sa PC Eksperta od kojeg sam uzeo R9 380, iz svih tih recenzija sam vidio da svako spominje problema sa pregrijavanjem klik
Osobno bi se drzao Sapphira i XFX kod kupovine RX serije kartica
https://www.centro.hr/sapphire-video-card-amd-radeon-rx-470-nitro-gddr5-4gb-256bit-1260mhz-1750mhz-pci-e-3-0-x16-hdmi.aspx
~1700kn
pa ako uzimas na rate uzmi onda rade jacu rx 480, jedna rata vise manje...lp
Znači najbolja preporuka ova nitro sa centro.hr-a?
Pa kod njih ti je najeftinija, ali ako preferiraš neki drugi dućan uzmi tamo, sve je to razlika u 50-100kn
~1700kn
pa ako uzimas na rate uzmi onda rade jacu rx 480, jedna rata vise manje...lp
Možda se i za nju odlučim, neznam dali se slaže uz FX8320E, bottleneck i to
Bit će ok i s RX480
Kad bi se odlučio za RX 480 da li da idem onda isto na NITRO+: https://www.centro.hr/sapphire-video-card-amd-radeon-rx-480-nitro-gddr5-4gb-256bit-1306mhz-2000mhz-pci-e-3-0-x16-hdmi.aspx
Imam DELL P2414H. U vezi spajanja, da li bi bilo bolje sa DVI-D ili sa DisplayPort-om
BTW, za koju cijenu bi mogao stavit ovu svoju GAINWARD GTX 750 Ti 2GB, 2 i pol godine staru na njuškalu?
Dobro ako ti imaš onda sigurno znaš bolje od mene koliko je dobra/loša, čitao sam puno recenzija kada je naletila ona u linksu za 1.500kn jer sam planirao uzeti i na kraju sam je vidio i uzivo kod kolege sa PC Eksperta od kojeg sam uzeo R9 380, iz svih tih recenzija sam vidio da svako spominje problema sa pregrijavanjem klik
Osobno bi se drzao Sapphira i XFX kod kupovine RX serije kartica
Vidi u cemu je problem,
Postoje dvije ASUS RX 470 STRIX
Jedna radi na 1206mhz druga na 1270mhz, prva ima 1.1V core dok je druga 1.18V STO JE OGROMAN SKOK za samo 63mhz! Kod mene je ova prva "slabija" taj clock se postigne bez diranja napona kod mene, cak ide do 1350 bez diranja napona za stabilnost(pokazala se nestabilna na 1375, ali uz malo soka tu je) i na redditu mozes vidjeti da se polaris najbolje ponasa u rangu 1.1 do 1.130v tj temperature ne idu iznad 65 uz adekvatno hladjenje.
Sad, sto je asus uradio tako nesto ne znam ali evo postao sam bench od 2h gejmanja u polaris temu neki dan i mogu se uredno vidjeti temperature, core clock, napon i ventovi.