Ako ces igrati 1080p onda si miran. Moci ces vise manje sve na max. trenutno, a onda poslje sa nekim smanjenim detaljima.
Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.819
- |
- čitano: 6.899.856
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nelos odabir. Fury i 1060 su 10-15% brzi u prosjeku, ali nekad je razlika i manja. Mislim da ce od tih 480 najbolje ostarit kroz DX12 i Vulkan, ali to je spekulacija. Ugl, treba ti 450-550W napajanje, zavisno o kvaliteti. Jos jednom, ako ces 480, gledaj samo MSI jer su najbolje obavili posao, ako cijenis i tisinu (u suprotnom mozes gledati i XFX GTR). Ako nemas prozracno kuciste i/ili nemas i5/i7 razmisli i o gtx 1060 jer iz nekog razloga nesto bolje radi sa slabijim procesorima.
Velika je razlika izmedju RS i GTR verzije XFX-a. RS nema ni custom PCB, a GTR ima overkill PCB, no MSI ima i najbolje ventilatore pa se isplati dati 100kn vise.
Polaris je sigurno profitirao driverima za jos cca 8-10% u zadnjih 45 dana a i cpu overhead se rjesava tako da go team RED

Hvala
Ljudi, treba mi savjet sa sina, treba mu kartica za igrat Black Ops 3, pri 60fps, full hd.
Ima quad core 4x2,4 bez turbo boosta (prvi quad core procesori)
i 4 giga rama.
Pa neku šta jeftiniju grafu.
Hvala vam lipa!
Edit: Može li ova https://www.caseking.de/en/sapphire-radeon-r7-360-nitro-oc-2048-mb-gddr5-gcsp-131.html
Neće moći s tom. Niti će moći s drugom zbog procesora :/

itko? netreba gledat uopce po njemackim stranicama krivo sam napiso do 200 eura....moze u nasim do 1500 kuna
Pošto je on u Njemačkoj, eventualno ako se možeš protegnut nekih 170kn (sa dostavom) pa mu naručiš ovo na njegovu adresu. Dosta je jača od ostalih kartica koje se mogu naći vani, a pogotovo u hr, za te novce.
Uzmi nitro 470 i miran si, MSI je bezobrazno skup i neisplativ za RX 470 a nema ni backplate
Sad sam zbunjen, koju na kraju da uzmem, g1 gaming, sapphire ili xfx?
Mislim da mi je nitro sa 8gb previse, ako pricamo o istoj
I moze linkovi ako nije problem, sa linksa il protisa :)
ako nisi picajzla na buku kao ja, uzmi saphire nitro
no, kolege gore malo pretjeruju sa 400 kuna razlike
najjeftinija nitro rx 470 je 1.710 kuna, a msi je 1.868, što je puno manja razlika - cca 150 kuna više
https://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=msi+470+gaming+x
https://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=rx+470+nitro
po meni itekako isplativa jer je hladnija par stupnjeva i to na duplo manjim okretajima, što znači da sigurno ima i više prostora za oc bez povećanja buke i temperature, no ponavljam - ja sam picajzla na buku i temperaturu, ti možda nisi toliko
hvala na pomoći, kupljena je MSI rx 470, u admu izašla 1770 kn :)

Ljudi, treba mi savjet sa sina, treba mu kartica za igrat Black Ops 3, pri 60fps, full hd.
Ima quad core 4x2,4 bez turbo boosta (prvi quad core procesori)
i 4 giga rama.
Pa neku šta jeftiniju grafu.
Hvala vam lipa!
Edit: Može li ova https://www.caseking.de/en/sapphire-radeon-r7-360-nitro-oc-2048-mb-gddr5-gcsp-131.html
taj cpu je za danasnje igre jednostavno preslab:
kao sto vidis q6600 i gtx750ti jedva izvlace 70+fps-a u bf3 na praznoj mapi pri low@1080p!
lp
Godine Gospodnje 2012. kupio sam grafičku Sapphire 7850 (verzija sa 2 GB).
Služila me savršeno i bez mane sve do dana današnjega kada nažalost dolazi do rastanka.
Pošto sam nakon kupnje navedene kartice prestao pratiti stanje i napredak kartica na tržištu zamolio bih preporuku za novu grafu za 1500-2000 kn.
I dalje imam istu konfiguraciju koja je navedena pod MOJ PC.
Naravno, ako je nova grafa za ovaj novac OK u odnosu na procesor može i jeftinija jer ne mislim ništa drugo mijenjati.
Ps. Ako netko prodaje neku polovnjači za male novce možda se dogovorimo :)
Uzmi si RX470 ili RX480
Poštovani;
Trenutno imam AMD r9 280 OC 3 GB Gigabyte Windforce.
Planiram si uzeti noviju seriju kartica (maksimalni iznos 2500 kn).
Karticu bi kupio u Hrvatskoj, a dvojba je između;
Gtx 1060 6 gb ili AMD rx 480 8 gb?
AMD ima više VRAM-a a, Nvidia ima snažniji procesor gpu.
To ćeš ipak morati sam odlučiti, nećeš pogriješiti ni sa jednom.
Po meni je svejedno, koju god uzeo, siguran sam da ćeš biti zadovoljan.
Čiji su driveri optimalniji (stabilniji)?
A zanima me, da li je istina da Nvidia ima veći minimalni i srednji fps od AMD-a?
A zanima me, da li je istina da Nvidia ima veći minimalni i srednji fps od AMD-a?
imat ces bolje rezultate s gtx sto se tice svega(vise manje), gtx 1060 mrvicu kaska u "igrama" koje koriste async shadere! a trenutno jedina igra koja ih koristi 100% je hitman! ostalo je sve zanemarivo a buducnost istih jako upitna!lp
Ovo sto je stjepko napisao iznad je cista glupost, nvidia nema koristi od DX12 i ima manji fps, dok radeoni dobijau pristojnih 15-20% samo pogledaj Doom (da vulkan je manje vise isto kao i dx12) i openGL bench.
Ako ces da koristis grafu vise od 2-3 godine bez razmisljanja uzimas future proof 480, ako ih vrtis svakih godinu i po, onda 1060.
P.S. driveri od AMD-a su za medalju iznad u zadnjih godinu dana, prije je bilo gluposti sad je tu obrnuta prica.
imat ces bolje rezultate s gtx sto se tice svega(vise manje), gtx 1060 mrvicu kaska u "igrama" koje koriste async shadere! a trenutno jedina igra koja ih koristi 100% je hitman! ostalo je sve zanemarivo a buducnost istih jako upitna!lp
A, dobro tko zna u kakvom će smjeru krenuti razvoj. Ispada da je Nvidia sa manje Vrama (6 gb u odnosu na 8 gb) bolja kartica.
A, dobro tko zna u kakvom će smjeru krenuti razvoj. Ispada da je Nvidia sa manje Vrama (6 gb u odnosu na 8 gb) bolja kartica.
kolicina video rama u 99% slucajeva nema veze s perfomansama! nismo u 90-tima! za danasnje standarde cak i na 4k rezoluciji je 4gb dovoljno u 99% naslova!LP
kolicina video rama u 99% slucajeva nema veze s perfomansama! nismo u 90-tima! za danasnje standarde cak i na 4k rezoluciji je 4gb dovoljno u 99% naslova!LP
Ima netko informaciju koliko gta v zauzme memorije na maxed out 4K?
puno,preko 8 gigabajta grafičke memorije sigurno
1080p 3,6gb sve max bez ikakvih AA filtriranja! kad stavis na 8x + refleksije umre sve zivo ak nemas 4xtitan p! tako da ces morati pitati toncija!
Sam si rekao - razvoj. DX12 je buducnost i diktira ga Win10 platforma, sigurno nece praviti naslove za godinu/dvije za zastarjelu tehniku kad je ovo superiorno u svakom pogledu :)

Uzmi si RX470 ili RX480
RX480....koliko je dobra za sljedeće 2-3 max 4 godine (igram na FHD)?
Kojeg proizvođača preporučate te jeli se isplati potegnuti za model od 8Gb (vidim da su igre počele vući sve više i više VRAM-a)?
4GB je dovoljno, ali dolaze igre sa opcijama koje zahtjevaju više GB, tipa bolje teksture, navodno nema nekog utjecaja na performanse vec im je samo potrebno više memorije. To imamo u novom Mirror's Edgeu i Deus Exu, također puno ljudi govori da nema nikakve razlike između DX11 i DX12 u performansama, ima, kod Nvidia kartica osim u Tomb Raideru to ne dolazi do izražaja, zato se tako cini. Kod AMDa da, evo prve "beta" verzije DX12 za Deus Ex i dosta su bolje performanse na DX12 ALI, samo u određenim situacijama i lokacijama, tako da se nece u igri uvijek reflektirat to što je u benchmarku, ali rekli su da ce biti jos dosta poboljšanja za DX12 u Deus Exu. Dolazi polako ali sigurno, no Doomov Vulkan me daleko naj više iznenadio
molim pomoć, da li bi bilo ok ukomponirati na phenoma x4 9500-grafičku 7850 2gb, mislim da li bi bilo "usko grlo"??? thnx
Bio bude bottleneck, relano taj proc nit nije za nove igre al sta je tu je. Jaci su danasnji pentiumi od njega