Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.950.257
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Nema tu održavanja. To je plug and play sistem. A bilo bi super da staviš link točno od grafe koja te zanima pa da vidimo jer teško je ovako čitat misli drugih točno.

11 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Ljudi moze pomoc.Isplati li se uzeti polovnu r9 290 s njuske npr. ovu http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/amd-asus-r9-290-oglas-17651909  Imam accelero xtreme iv koji bih namontirao na nju,jer se vjerovatno tesko moze ohladiti s tim referentnim hladnjakom.Ili da idem na sigurno i uzmem novu gtx 960?

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2016 16:51 (centis).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
itomic009 kaže...

Nema tu održavanja. To je plug and play sistem. A bilo bi super da staviš link točno od grafe koja te zanima pa da vidimo jer teško je ovako čitat misli drugih točno.

joj oprosti, htio sam staviti link i zaboravim, evo ga  http://www.computeruniverse.net/products/90629547/gigabyte-geforce-gtx-980ti-xtreme-oc-waterforce.asp

15 godina
neaktivan
centis kaže...

Imam accelero xtreme iv koji bih namontirao na nju,jer se vjerovatno tesko moze ohladiti s tim referentnim hladnjakom.

Skidanjem njenog orginalnog hladnjaka automaski gubiš garanciju, pa zato zamjena nije neka opcija.

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
14 godina
Cansee kaže...
itomic009 kaže...

joj oprosti, htio sam staviti link i zaboravim, evo ga  http://www.computeruniverse.net/products/90629547/gigabyte-geforce-gtx-980ti-xtreme-oc-waterforce.asp

Pa ako je tiha pumpa onda buke neće biti jer ovaj 12 cm vent na radijatoru se pretpostavljam ne vrti visoko a ako se i vrti možeš ga regulirat i prilagodit da bude tiho tako da bučno neće biti. Ostalo vrijedi sve što sam rekao, dakle nema tu nikakvog posebnog održavanja. Ako baš želiš grafu s takvim hlađenjem onda si uzmi.

9 godina
neaktivan

Ja imam procesor amd athlon II X4 635 2.91 GHz.Koja bi grafička bila najbolja za tu ploču?

0 0 hvala 0
14 godina

Nisi naveo ploču nego CPU. Za taj CPU je taman nešto do GTX 750 ili od AMD-a R7 370 (ali bolje je GTX 750). Jače od toga nema puno smisla.

13 godina

Slobodno metne i GTX750Ti, bude sasvim ok radilo ;)

Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan

A jer uopće mogu nešto jače od toga?

13 godina

750Ti je max ;) Za jednu GTX950 bi trebao dići svoj proc na cc 4GHz. Ali onda oprez na napajanje koje imaš...mora biti neko OK kvalitete

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2016 20:51 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
protjeran
centis kaže...

Ljudi moze pomoc.Isplati li se uzeti polovnu r9 290 s njuske npr. ovu http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/amd-asus-r9-290-oglas-17651909  Imam accelero xtreme iv koji bih namontirao na nju,jer se vjerovatno tesko moze ohladiti s tim referentnim hladnjakom.Ili da idem na sigurno i uzmem novu gtx 960?

Bjez od te, ne moraš novu, cjenkaj se sa ovim likom za MSI model

klik

9 godina
neaktivan

Fala na odgovorima. A jer bi bilo bolje da stavim navedenu amd grafičku pošto imam amd procesor?

13 godina
Silent horror1992 kaže...

Bjez od te, ne moraš novu, cjenkaj se sa ovim likom za MSI model

klik

Zašto da bježi ako ima hladnjak?

vladimir753 kaže...

Fala na odgovorima. A jer bi bilo bolje da stavim navedenu amd grafičku pošto imam amd procesor?

Nikako... nvidia bolje radi sa slabijim procesorima kao što ti imaš

Od ATI/AMD na taj proc max ide nešto tipa 250x, a to je dosta slabije od GTX750Ti

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2016 20:54 (FakeDeath).
Moj PC  
4 0 hvala 2
9 godina
neaktivan

Dosad sam imao ati radeon hd 5500 dali misliš da bi trebao mjenjati napajanje ako bi stavio tu novu grafičku karticu?Znam da neznaš koje napajanje imam ali šta misliš?

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2016 21:06 (vladimir753).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav,

zelim da zamenim sadasnju graficku kartu AMD Radeon R9 280 3gb za neku osetnu bolju u video igrama.
CPU je i5/3570

Trazila sam po netu ali ima puno modela a ja se ne razumem, neke karte sa manje memorije kostaju vise,
tako da mi je jasno da mi treba strucna .

Ovu bih prodala i onda mozda skupila do 400 evra za novu pa je to neka okvirna cena. Ako je neko voljan
savetovati, hvala unapred.

0 0 hvala 0
14 godina
cmmon kaže...

zelim da zamenim sadasnju graficku kartu AMD Radeon R9 280 3gb za neku osetnu bolju u video igrama

Model napajanja koje imaš?

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
13 godina
vladimir753 kaže...

Dosad sam imao ati radeon hd 5500 dali misliš da bi trebao mjenjati napajanje ako bi stavio tu novu grafičku karticu?Znam da neznaš koje napajanje imam ali šta misliš?

uslikaj napajanje...ili napiši što piše na njemu

hd5500 ne troši puno, i sve jače od toga bi moglo biti preteško za tvoje napajanje...ne znam, ne znam, koje imaš...

cmmon kaže...

Pozdrav,

zelim da zamenim sadasnju graficku kartu AMD Radeon R9 280 3gb za neku osetnu bolju u video igrama.
CPU je i5/3570

Trazila sam po netu ali ima puno modela a ja se ne razumem, neke karte sa manje memorije kostaju vise,
tako da mi je jasno da mi treba strucna .

Ovu bih prodala i onda mozda skupila do 400 evra za novu pa je to neka okvirna cena. Ako je neko voljan
savetovati, hvala unapred.

prelaz na jače se jedino isplati na nešto tipa GTX 970 a ako imaš dobro napajanje tu je i R9 390

9 godina
neaktivan
Evo to je napajanje koje imam.
14 godina
vladimir753 kaže...
Evo to je napajanje koje imam.

GTX 750 Ti Gigabyte, MSI ili GTX 950 Gigabyte.

9 godina
neaktivan
Pozdrav, kupujem novu grafičku i htio bih da to bude R9 380, ali neznam koji brand. Uzimam na 6 rata amex, više manje većina trgovina mi odgovara. Pa ako može preporuka. Hvala!
IF
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
FunkyMonk kaže...
Pozdrav, kupujem novu grafičku i htio bih da to bude R9 380, ali neznam koji brand. Uzimam na 6 rata amex, više manje većina trgovina mi odgovara. Pa ako može preporuka. Hvala!

XFX-ova 380-tka ti je odlicna

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=r9+380

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
Pa onu sa duljim jamstvom. MSI, Gigabyte ili Asus
Moj PC  
3 0 hvala 3
9 godina
neaktivan
Znači mogu na amd athlon II X4 635 s navedenim napajanjem staviti 750ti?
9 godina
Isplati li se uzeti frenda gtx 580 direct cu 2 za 900kn rabljena, te ako ne Koju rabljena grafu mu preporucate za oko 1000 kn
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Nipošto se ne isplati, frend ti je dao užasnu cijenu stvarno.

Ima toliko boljih izbora da nebi ni počeo nabrajati...

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
5 0 hvala 2
9 godina
Kaj se najvise isplati uzet za gaming za oko 1000kn
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Polovne GTX 760 ili R9 270X/ R9 280/HD 7950 (ako ima bar još nešto garancije). Sve redom su bolje od GTX 580.

14 godina
vladimir753 kaže...
Znači mogu na amd athlon II X4 635 s navedenim napajanjem staviti 750ti?

Možeš bez problema.

9 godina
Oke, hvala puno, a kakva je razlika izmedu r9 270X I 760ke
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

U performansama nije nešto posebno velika. GTX 760 je nešto brža. Ako igraš puno neke specifične igre onda pogledaj jel tu bolja Nvidia ili AMD pa tako biraj.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice