Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.952.752
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Sićam se ka dite GPU mi nikad nije bija overkill, a danas mi je svaki hahaha. Ali opet je gušt kupit novu GPU (usporedjujući sa ostalim komponentama).
Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
12 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Po mom iskustvu koje nije veliko (možda 15-ak godina) ploče su mi najčešće dolazile neispravne iz dućana znaći nove neraspakirane a samo jedne grafe se sićan da je takva dosla (hd5770) a hdd mi nikad nije doša neispravan (osim jednog kojem nisu ugradili komektor za struju) ali su zato uvjerljivo najkvarljivija roba i poprilican broj ih je pocrka i to u godinu dvi od ugradnje.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina

Meni su ploče dolazile najviše, zatim grafičke pa memorije. A došlo mi je tu i tamo koje napajanje a i diskovi (wd black). Došao mi je čak i jedan procesor. A imao sam i kućišta dosta (usb, potenciometar, vent) :D

Mislim da mi jedino nikada pržilica ni niti jedna došla DOA :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2015 21:27 (FakeDeath).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Ja sam promijenio 3 riga u 15 godina i nikad nisam imao nikakve probleme do zadnjeg kupljenog prije 2 god...

Prvo mi se monitor nešto pokvario prije god dana, lijeva strana nekih 20% od ukupnog panela vertikalno blijeđa boja i crte.

Dobio sam drugi.

I sad nedavno pred koji tjedan grafa gtx 760. par pixela treperi zeleno , pa nekad nestane slike na 10 sec nakon cega stotinjak pixela treperi.

isto ispostavljeno da je neispravna... prvo sa mislio da je opet monitor al srecom pa sam dobro ispitao sve prije nego sam ga slao na reklamaciju.

sa komponentama nikad ne znas kaj te čeka

Trazim ljude za BF4 squad + TS i timsko igranje. PP ako ste zaintersirani
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
squizl kaže...

Trenutno koristim Sapphireov HD6850 Toxic i igram WoW na 1920x1080. Performansama sam generalno zadovoljan, ali kartica mi je jednostavno preglasna pa želim tišu.

ako je buka problem imam ti ja ARCTIC Accelero Xtreme III. ili bilo kome ako treba. skinuo je sa 560ti, kupio 970, i sad stoji u kutiji hladnjak i čeka. :)

13 godina
ranko091 kaže...
squizl kaže...

Trenutno koristim Sapphireov HD6850 Toxic i igram WoW na 1920x1080. Performansama sam generalno zadovoljan, ali kartica mi je jednostavno preglasna pa želim tišu.

ako je buka problem imam ti ja ARCTIC Accelero Xtreme III. ili bilo kome ako treba. skinuo je sa 560ti, kupio 970, i sad stoji u kutiji hladnjak i čeka. :)

Ja BI TO!

Al mi je ovo đubre još duugo pod garancijom.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
16 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
ranko091 kaže...
...

Ja BI TO!

pa ja sam zadnji put pitao ove u servisu di sam kupio grafu, dal ja mogu donijet taj arctic i pare za njihove "ruke", pa da mi oni to namontiraju, uz zadržavanje garancije. i čovjek reko nema problema. pa ako se možeš dogovorit sa servisom za taj poslić, zašto ne?

13 godina
protjeran

koji je to servis?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

koji je to servis?

specifično sam razgovarao u linksu. kod njih sam imao u planu uzet grafu. a stock hladnjak te grafe koju sam onda htio uzet (mislim da sam čekao 860ti :) ), nije bio ni blizu acelera. ova sad 970 ima identičan acalero hladnjak pa se nisam niti trudio stavljat, dovoljno je hladna grafa.

skoro_iste skoro_iste
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2015 21:59 (ranko091).
13 godina
ranko091 kaže...

Ja BI TO!

pa ja sam zadnji put pitao ove u servisu di sam kupio grafu, dal ja mogu donijet taj arctic i pare za njihove "ruke", pa da mi oni to namontiraju, uz zadržavanje garancije. i čovjek reko nema problema. pa ako se možeš dogovorit sa servisom za taj poslić, zašto ne?

Computer Universe, Njemačka

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
13 godina
neaktivan

Ode r9 270 drugom vlasniku, sad ili 7950 za 150 eur ili mozda cekati 3xx seriju, mozda nesto bude bolje do 200eur ranga? Kontam toliko dati za novu grafu max ili sapphire oc/flwx 7950 za 149.95eur :]

Sugestije?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ništa novo što će izać sad do 200 eura nije bolje od HD 7950.

12 godina
itomic009 kaže...

Moglo bi lako bit da ekvivalent ili možda rebrand r9 280x (koja je pak rebrand od hd 7970) bude oko 200 eura pošto je sadašnji rebrand od hd 7950 r9 280 oko 1600kn

Sami sebi smo najveci neprijatelji
13 godina
neaktivan

Najvise me brine podrska 7xxx serije, driveri, dx12 i win10, ipak je to grafa iz 2012 godine, mada cini mi se da cu ja nju bocnuti svejedno samo sam malo skeptican zbog buduceg softvera i podrske.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Najvise me brine podrska 7xxx serije, driveri, dx12 i win10, ipak je to grafa iz 2012 godine, mada cini mi se da cu ja nju bocnuti svejedno samo sam malo skeptican zbog buduceg softvera i podrske.

Pa ajde onda na R9 280/X? Iako ja smatram da će dx12 bit kompatibilni i sa njom.

Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2015 23:59 (mrki_tua).
14 godina
nicky.sl kaže...
itomic009 kaže...

Moglo bi lako bit da ekvivalent ili možda rebrand r9 280x (koja je pak rebrand od hd 7970) bude oko 200 eura pošto je sadašnji rebrand od hd 7950 r9 280 oko 1600kn

Možda u Americi i bude oko 200 eura/dolara ali kod nas kad prebaciš u kune, teško da će bit 1500 do 1600 kn. Da nije dolar tako narastao, bilo bi ali sada nema šanse.

13 godina
nicky.sl kaže...
itomic009 kaže...

Slazem se sa itomic... nove grafe u rangu 7950/r9 280 na početku nema šanse da budu ispod 1800kn

Pa znamo valjda kako je nova roba tražena, trebaju valjda i naši lijepi uvoznici u hrvatsku neku kunu zaraditi

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2015 8:16 (FakeDeath).
12 godina
FakeDeath kaže...

Slazem se sa itomic... nove grafe u rangu 7950/r9 280 na početku nema šanse da budu ispod 1800kn

Pa znamo valjda kako je nova roba tražena, trebaju valjda i naši lijepi uvoznici u hrvatsku neku kunu zaraditi

pa koliko sam dosad skužio iz leakova da će 380 ili 380x biti rebrand 285 grafe sa 4gb, dakle bez prastarih rererebrandinga 7xxx serije

pa ako je malo nabriju da bude nešto jača od 280x i to sa 4gb, to će biti konkurencija i bolja grafa od 960 s 4gb, koja košta od 2200 nadalje

1800 kuna za takvu grafu je sasvim ok cijena

13 godina

da, istina 285=380, ako bude 1800kn biti će odlično. Ali ako bude preko 2000kn mislim da ne bu baš odlično jer jednu R9 280 sa par klika dignem na razinu 280x i to me košta 1600-1700kn. ne?

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2015 8:54 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Evo mene opet, pao je odabir na dvije grafe. MSI GTX770 ili Asus 280X DCII. Kad si razmislim ova nova serija koja dođe u rangu GTX 770 i R9 280X će koštat preko 2000kn a ove mogu kupiti sada za 1500. Samo ne znam koju da uzmem obje su tu negdje jednako po perfomansama, mislim da MSI je tiša od ASUS jer ima veće ventilatore ali možda i nije. Pa može nečije mišljenje koju onda da na kraju uzmem.  

http://valid.canardpc.com/2gp8dx

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ivanjino96 kaže...

Evo mene opet, pao je odabir na dvije grafe. MSI GTX770 ili Asus 280X DCII. Kad si razmislim ova nova serija koja dođe u rangu GTX 770 i R9 280X će koštat preko 2000kn a ove mogu kupiti sada za 1500. Samo ne znam koju da uzmem obje su tu negdje jednako po perfomansama, mislim da MSI je tiša od ASUS jer ima veće ventilatore ali možda i nije. Pa može nečije mišljenje koju onda da na kraju uzmem.  

nađi si neki model 280x sa tri venta, jer po svemu imaju sličan tdp ali 280x ima 3gb rama i širi bus. to znači da mu veće količine textura neće prestavaljat problem. npr gta v na mojoj pojede 3 i nesto gige. i jos bi da zavrnem 4k npr da imam monitor naravno.

13 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

pa koliko sam dosad skužio iz leakova da će 380 ili 380x biti rebrand 285 grafe sa 4gb, dakle bez prastarih rererebrandinga 7xxx serije

pa ako je malo nabriju da bude nešto jača od 280x i to sa 4gb, to će biti konkurencija i bolja grafa od 960 s 4gb, koja košta od 2200 nadalje

1800 kuna za takvu grafu je sasvim ok cijena

Po zadnjem leak-u, 380 je rebrand 285 kartice sa 2 ili 4gb memorije, 380X je i dalje u mraku, da ce biti jaca od obicne 280 i to sumnjam jer je na 256 sabirnici, a 280ke se odlicno clockaju a te jos ne znamo. Nece serija 7xxx/2xx jos sa scene barem 3 godine, jer je sve manje vise rebrand.

Anyhow, ja porucio Sapphire 7950, razmisljao sam o 3xx seriji ali jednostavno se ne isplati za cijenu po kojoj dobijam 7950 s garancijom (150eur) jer ce to biti manje vise isto.

17 godina
odjavljen
Ivanjino96 kaže...

Svakao GTX 770. Odlična je to grafa sama po sebi + manje je ovisna o snazi procesora od 280X. Imati češ stabilniji FPS sa GTX 770.

11 godina
neaktivan
Kao šta sam i rekao, tresla se brda, rodio se miš, nema se šta čekat.
10 godina
neaktivan

Trebam pomoc oko odabira graficke...
Gigabyte gtx970 windforce 3x ili gigabyte gtx 970 gaming g1...
Razlika je oko 300kn, ova gaming g1 je malo brza i kao "birana" za bolji overclock etc...

Hvala :D

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Thenleron kaže...

Razlika je oko 300kn, ova gaming g1 je malo brza i kao "birana" za bolji overclock etc...

Kad vec dajes tolike pare radije kupi grafu sa 4gb memorije tj ati iz 300 serije, sta ce ti poluproizvod od 3.5gb ;)

A od te dvije, g1 je u stvari NAJBOLJA 970 grafa na trzistu.

10 godina
neaktivan
chaselol kaže...
Thenleron kaže...

Kad vec dajes tolike pare radije kupi grafu sa 4gb memorije tj ati iz 300 serije, sta ce ti poluproizvod od 3.5gb ;)

A od te dvije, g1 je u stvari NAJBOLJA 970 grafa na trzistu.

Kad ce ta 300 serija izac?? Ja u utorak ili srijedu uzimam PC ...

13 godina

Ako hoces ATI uzmi MSI R9 290 4Gb ili Sapphire R9 290 TRI-X. Ako hoces nvidiu uzmi windforce 3x

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Thenleron kaže...

16.06.

Isplati se strpiti dan dva.

10 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

Ako hoces ATI uzmi MSI R9 290 4Gb ili Sapphire R9 290 TRI-X. Ako hoces nvidiu uzmi windforce 3x

chaselol kaže...
Thenleron kaže...

16.06.

Isplati se strpiti dan dva.

A mislim da cu uzet tu gtx 970 gaming g1.. to je isto windforce.. 300kn je skuplja al kad vec dajem tolke novce bar cu bit siguran da je dobra... I da cu je moc OC za par godina...

Dovoljno dugo vec cekam i odgadam kupnju PC-a, ako budem tako mislio i ceko da nesto novo izade nikad ga necu uzet kad svaka 3 mjeseca nesto novo izlazi...
a za 1080p gaming nevjerujem da ce mi trebat nesto vise od 970... I da nekazem da cu uzet 60hz IPS panel monitor...

Mozda grijesim... neznam...

EDIT (10min kasnije haha): Ako izlazi ovaj tjedan onda cu se ipak strpit malo... Kak vec dajem preko 12k za komp bolje sacekat malo.... ja mislim...

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.6.2015 17:59 (Thenleron).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice