Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.952.201
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
mrki_tua kaže...

computeruniverse mi poslali cooltek c3 umisto w2!

U bome su tebe sje... dobro.

ps. jedno malo kućište koje se meni sviđa je Corsair Air 240, "mana" je što veliki aftermatket hladnjaci ne stanu unutra, ali je idealno za npr. Corsair H100i.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
11 godina
neaktivan

Oblija me znoj, a odma mi je bilo sumnjivo jer je lagana kutija. A na kutiji pise Cooltek C3 i slike od C3, a bar kod je od Cooltek W2!!! Ispalija san na mozak, priložit ću slike.

Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2015 20:31 (mrki_tua).
11 godina
neaktivan
@Valentin17, nakon toliko godina šta gledam PC od commodorea preko 186, i svega, donio sam čvrstu odluku, pogotovo kad sam odustao od Antec P50,.da VIŠE NIKAD NE ŽELIM GLEDAT PLASTIČNO KUĆIŠTE! I Cooltek W2 je stvoreno za mene, komora podjeljena vertikalno, ma vrh.
Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
13 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

I kako sada ide povrat s time kod njih? Šta ti oni kažu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Posla san e-mail sa detaljnim opisom i fotoelaboratom otvaranja (inače sve sniman kad otvaran jer iman negativna iskustva, s razlogom) te želim da se što prije sve riješi. Čak sam i telefonom zvao, ali nitko se nije javljao. Sutra ću opet nazvati i naravno da ne želim sudjelovat u troškovima dostave. Kad odgovore javim ishod.
10 godina
neaktivan
Pozdrav ekipa, imam namjeru kupiti jedan Asus laptop pa vas molim za pomoć. U okviru svoga budžeta dvojba je između:

Notebook Asus G751JT-T7118D, Intel® Core™ i7 4720HQ 2,6 GHz - 3,6 GHz, 8GB DDR3, 1TB HDD 5.4 SSHD w 8GB SSD, 17.3" FullHD LED 1920x1080, nVidia GF GTX970M 3 GB DDR5.

Notebook Asus G750JZ-T4209D, Intel® Core™ i7 4710HQ 2,5GHz - 3,5 GHz, 8GB DDR3, 2TB HDD, 17.3" FullHD LED 1920x1080, nVidia GF GTX880M 8 GB DDR5.

Naime, jasno mi je da prvi  laptop spada u novu generaciju laptopa, dok je drugi iz 2014 g. Ono što meni stvara dvojbu je to što prvi ima grafičku karticu GTX970M 3GB, dok drugi ima slabiju grafičku karticu GTX880M, ali 8GB. Jano mi je da je GTX970M bolja, međutim mene interesira da i za par godina mogu igrati igre na njemu, pa mi zato drugi laptop sa grafičkom karticom GTX880M 8GB izgleda prihvatljivij za igranje u budućnosti ili smatrate da će grafička kartica kod prvog laptopa biti sasvim dovoljna za igranje igara u budućnosti?
Ako imate bilo kakvu sugestiju ili savjet molim vas da iznesete.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ako se ne varam ti laptopi imaju 3d display, tako da ce sigurno smrknuti vise memorije ako budes igrao u 3d, mada mislim da je to ludost realno, drug mi ima rog masinu nije par puta pokrenuo 3d igre :P tih 8gb nista ne znaci

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Ne samo to, prvi ima sshd, dok je drugi hdd, nije ni to mala razlika, je da je terabajt manji, ali je sasvim dovoljno za igranje. Ne vidim potrebe za 8 gb
13 godina
Lu Bu kaže...
 imam namjeru kupiti jedan Asus laptop pa
međutim mene interesira da i za par godina mogu igrati igre na njemu,

ja nikak nemrem svrstati ovo dvoje zajedno :D

Još uz to da ti laptopi koštaju dobrih 10 000kn :O I da se griju, i da se ne mogu samostalno čistiti, popravljati...

Za te pare kupiš komp koji pojede taj laptop za doručak :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2015 22:32 (FakeDeath).
12 godina
Lu Bu kaže...
Pozdrav ekipa, imam namjeru kupiti jedan Asus laptop pa vas molim za pomoć. U okviru svoga budžeta dvojba je između:

Notebook Asus G751JT-T7118D, Intel® Core™ i7 4720HQ 2,6 GHz - 3,6 GHz, 8GB DDR3, 1TB HDD 5.4 SSHD w 8GB SSD, 17.3" FullHD LED 1920x1080, nVidia GF GTX970M 3 GB DDR5.

Notebook Asus G750JZ-T4209D, Intel® Core™ i7 4710HQ 2,5GHz - 3,5 GHz, 8GB DDR3, 2TB HDD, 17.3" FullHD LED 1920x1080, nVidia GF GTX880M 8 GB DDR5.

Naime, jasno mi je da prvi  laptop spada u novu generaciju laptopa, dok je drugi iz 2014 g. Ono što meni stvara dvojbu je to što prvi ima grafičku karticu GTX970M 3GB, dok drugi ima slabiju grafičku karticu GTX880M, ali 8GB. Jano mi je da je GTX970M bolja, međutim mene interesira da i za par godina mogu igrati igre na njemu, pa mi zato drugi laptop sa grafičkom karticom GTX880M 8GB izgleda prihvatljivij za igranje u budućnosti ili smatrate da će grafička kartica kod prvog laptopa biti sasvim dovoljna za igranje igara u budućnosti?
Ako imate bilo kakvu sugestiju ili savjet molim vas da iznesete.

u krivoj si temi

tu se javi http://www.bug.hr/forum/topic/prijenosna-racunala/ultimativna-tema-odabir-prijenosnika/48197.aspx?page=643&jumpto=4680643&sort=asc&view=flat

11 godina
neaktivan

Koju graficku karticu da kupim asus strix 960dc2oc 4gb 128 bita ili asus radeon r9 280x top3gb 384 bita? Procesor mi je i5 3570 integrisana gpu hd2500 ram 8gb ddr3 1600 mhz mb:/p8h77-v napojna thermaltake smart se 730w

0 0 hvala 0
13 godina

280x je jača grafička... pogledaj si i R9 290/290x nekog drugog proizvođaća tipa gigabyte mozda koštaju skoro ko asus 280x

Moj PC  
4 0 hvala 2
11 godina
neaktivan
Nije da trčim pred rudu, ali nazvao sam danas computeruniverse (prije broja na stranico treba utipkat 0042) i rekao sam kako su poslali greškom Cooltek C3 umjesto W2, te da sam poslao e-mail sa slikama, čovjek je pogledao e-mail i rekao da će poslati W2. Ja sad pitam šta ću sa C3, a on kaže baci ga ća, pokloni i sl. Samo sam se zahvalio i rekao da ću ih pohvaliti na forumu BUG-a. Eto živi bili pa vidili, a ako se to ostvari osvanit će Cooltek C3 na njuškalu za 400 kn ili zamjena za SSD.
16 godina
neaktivan

Trenutno koristim Sapphireov HD6850 Toxic i igram WoW na 1920x1080. Performansama sam generalno zadovoljan, ali kartica mi je jednostavno preglasna pa želim tišu.

Spreman sam potrošiti do nekih 1000kn na karticu koja će imati iste ili bolje performanse, ali biti daleko tiša i hladnija u loadu. Može i rabljeno.

E sad, koristio sam google-fu i ispada da mi odgovaraju GTX750ti i R7-265. U cijenovni rang fino upada i GTX660, ali po recenzijama nije baš hladna ni tiha. 

Jel ima neka kartica koju sam zanemario, a da bi pasala u taj budžet? Ako ne, koju između ove dvije gore uzeti?

Hvala!

0 0 hvala 0
13 godina

MSI/asus/gigabyte GTX750ti ili si kupi neki tihi hladnjak pa okači na tu svoju

npr Accelero Twin Turbo PRO

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2015 9:35 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
squizl kaže...

Trenutno koristim Sapphireov HD6850 Toxic i igram WoW na 1920x1080. Performansama sam generalno zadovoljan, ali kartica mi je jednostavno preglasna pa želim tišu.

Spreman sam potrošiti do nekih 1000kn na karticu koja će imati iste ili bolje performanse, ali biti daleko tiša i hladnija u loadu. Može i rabljeno.

E sad, koristio sam google-fu i ispada da mi odgovaraju GTX750ti i R7-265. U cijenovni rang fino upada i GTX660, ali po recenzijama nije baš hladna ni tiha. 

Jel ima neka kartica koju sam zanemario, a da bi pasala u taj budžet? Ako ne, koju između ove dvije gore uzeti?

Hvala!

R7 265 se moze nac polovna za ispod 1000 a ima dosta slicne performanse r9 270 tako da ako to uspijes ulovit to ti je odlicno, sad jel tiha, ovisi koji model uzmes. Takodjer 260X ispod 1000kn ok je

Battlelog: D3lBoy-00
12 godina

squizl, koji proc imaš?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

jel netko zna dal nova serija r9 3xx serija izlazi sad 18.06. i jači modeli 24.06.??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imam q6600 i 4Gb RAM-a, ali i to ću mjenjati u narednih par mjeseci pa nije faktor. 

Neki ogroman cooler je i meni pao na pamet, ali nekak mi se više sviđa opcija malo jače kartice pa nek bar bude upgrade ak već trošim lovu.

Mislim da ću ganjati 750ti i r7-265 pa koja se prije pojavi ispod 1000kn, nju uzmem.

0 0 hvala 0
16 godina

Isplati li se uzeti ovo i placa li se jos ista dodatno?

https://www.alzashop.com/gigabyte-r928wf3oc-3gd-d1145216.htm

0 0 hvala 0
17 godina

Ne plaća se se ništa više...

A dali se isplati, pa nebi rekao, nije ni kod nas cijena bitno drugačija

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ivan7 kaže...

Isplati li se uzeti ovo i placa li se jos ista dodatno?

https://www.alzashop.com/gigabyte-r928wf3oc-3gd-d1145216.htm

Ovo je 280X

rooswelt1991 kaže...

Ne plaća se se ništa više...

A dali se isplati, pa nebi rekao, nije ni kod nas cijena bitno drugačija

Ovo obična 280

http://valid.canardpc.com/2gp8dx
16 godina

E sad to me buni, na kutiji pise r9 280 a u opisu r9 280x. Kako provjerit koja je?

0 0 hvala 0
14 godina
ivan7 kaže...

E sad to me buni, na kutiji pise r9 280 a u opisu r9 280x. Kako provjerit koja je?

Obično slike nisu dobre 

280X

Graphics Card 3GB DDR5 (5000MHz), AMD Radeon R9 280X (950MHz), boost clock 1072MHz, PCIe x16, CrossFire, 384bit, DVI, HDMI, 2x mini DisplayPort

280

GIGABYTE Video Card AMD Radeon R9 280 GDDR5 3GB/384bit, 827MHz/5000MHz, PCI-E 3.0 x16, HDMI, DVI-I,

Ali vidiš razliku po core clock ovo kaj sam podvukao i podebljao

http://valid.canardpc.com/2gp8dx
16 godina

Ok, havala. Znaci ovo je 280x. Da li se isplati onda to uzeti?

11 godina
neaktivan
Cijena je odlična, naravno da se isplati!
17 godina

Trenutno je u centro dučanu x neraspoloživa alicijena je 1770 kn, što je opet tu negdje.

Inače preferiram da se grafičke i matične kupuju kod nas, jer često se zna dogoditi da krepaju, barem ćešće od ostatka hardvera.

Možda bolje dati 100kn više kod nas, ali bar se ne moraš zafrkavati s poštom...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina

Ne znam di si vidio da je naraspoloziva i da je ta cijena 

www.centro.hr/detalji_proizvoda.53ff3edca9874aa3972b7ecbb8dafa2b.graficka-kartica-gigabyte-radeon-r9-280x-oc-3gb-gddr5-hdmi-dvi.aspx

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2015 15:51 (ivan7).
11 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...

Trenutno je u centro dučanu x neraspoloživa alicijena je 1770 kn, što je opet tu negdje.

Inače preferiram da se grafičke i matične kupuju kod nas, jer često se zna dogoditi da krepaju, barem ćešće od ostatka hardvera.

Možda bolje dati 100kn više kod nas, ali bar se ne moraš zafrkavati s poštom...

Odakle ti to? U koliko godina rada nikada mi MBO nije riknila, a ne mogu se siti ni GPU. Tu i tamo koji HDD nakon godina rada ili memorija. I da cijena je kod nas bar 400 kn viša, ovo napamet govorim.

17 godina

Ti si onda jedan jako sretan čovjek.

Za sve koji rade u dučanima sa komponetama ili na servisima, znaju da su Grafe i matične komponente koje najviše odlaze.

Diskove ne gledam, ja sam davno prešao na ssd+cloud kombinaciju.

Ja ljudima koji kupuju komp, obino kažem da gledaju da grafu i matičnu imaju garanciju, ostalo je manje bitno.

Meni je baš nedavno krepala gtx770 (dobio 970 koje se pokušavam riješiti jer mi je overkill) i zato znam o čemu pričam, a imam i novu intel ploču, koju sam dobio bez garancije, koja je došla nova pokvarena (dakle tvornički seal na kutiji).

Ne znam kakve su cijene, ali za 300kn razlike, ja opet nebi riskirao. Probaj uštedjeti na nečemu drugom.

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice