Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.953.763
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Najbolje bi ti bilo naci neku GTX 970 izdrzi jos malo sa svojom... pa tamo za mjesec dana kada se cijene stabiliziraju kupi nešto u rangu 970 sa malom potrošnjom

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2015 9:31 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
FakeDeath kaže...

Najbolje bi ti bilo naci neku GTX 970 izdrzi jos malo sa svojom... pa tamo za mjesec dana kada se cijene stabiliziraju kupi nešto u rangu 970 sa malom potrošnjom

Gtx 970 mi je previse za sad a nece sigurno za 800 kn joj cijena past jer do 2000 kn bi nes uzeo. Mislim da cu ic na 280x samo da li je ta od xfx ima dobar hladnjak?

http://valid.canardpc.com/2gp8dx
13 godina

ako je Black Ed XFX R9-280X-TDBD, da, to je super grafa...

Inače ja bi išao na Gigabyte 280 3GB 1600Kn Nova zapakirana i ocao ju, te imaš doslovce X verziju sa manjom potrošnjom...

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2015 9:46 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ili to isto napravi sa gtx 960 sa još manjom potrošnjom
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

R9 290 pobriše pod sa svim tim grafama a uz to se niti ne oznoji samo nikako ju nebi stavlja na 450w napajanje ma koliko kvalitetno bilo. Strpi se desetak dana da vidimo sto to AMD sprema s serijo 300

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
nicky.sl kaže...

R9 290 pobriše pod sa svim tim grafama a uz to se niti ne oznoji samo nikako ju nebi stavlja na 450w napajanje ma koliko kvalitetno bilo. Strpi se desetak dana da vidimo sto to AMD sprema s serijo 300

Uz potrošnju duplu od navedenih.

Isto sam mu i ja savjetovao, ako mu se ne žuri, nek pričeka. Ioanko ima neku low end grafulju. Jedino ako će ići na Nvidiu, onda mu je svejedno. Ali mislim da je sad najgluplje vrijeme za kupovati AMD, kad dolaze novi za 10 dana.

Jer čak iako ne budu puno bolji, bar će ovim pasti cijena...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
rooswelt1991 kaže...
nicky.sl kaže...

Uz potrošnju duplu od navedenih.

Isto sam mu i ja savjetovao, ako mu se ne žuri, nek pričeka. Ioanko ima neku low end grafulju. Jedino ako će ići na Nvidiu, onda mu je svejedno. Ali mislim da je sad najgluplje vrijeme za kupovati AMD, kad dolaze novi za 10 dana.

Jer čak iako ne budu puno bolji, bar će ovim pasti cijena...

Do prije tjedan dana sam bio na 270X ova 6670 je tek toliko da mi komp radi jer mi matična Asus Crosshair V Formula Z nema HDMI,DVI niti VGA izlaz. Bio sam uzeo prije nekoliko dana Asus 280X ali mi je nekak preglasna bila pa sam ju prodao. 

13 godina

Koja je bolja od ove dvije kartice ? 

Namjena je gaming isključivo ... 

Gigabyte GF GTX960 G1 GAMING OC, 4GB GDDR5

GIGABYTE Radeon R9 280X GDDR5 3GB

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

S obzirom da će AMD opet rebrandirati, nema se šta puno dvoumit. Sačekaj još malo da najave nove grafe (tj grafu, high end), pa sačekaj onda još malo da ovima padne cijena kod nas i uzmi 290 ili njen rebrand. Jest da bi radije dao za 970 pare nego za 290, jer 290 troši tolko struje da ti treba puno, puno jače napajanje nego za išta drugo. Al opet, ak si mogao 280X pokrenit bez problema, onda moš i 290. Nisu daleko jedna od druge po potrošnji.

13 godina
buljo781 kaže...

S obzirom da će AMD opet rebrandirati, nema se šta puno dvoumit. Sačekaj još malo da najave nove grafe (tj grafu, high end), pa sačekaj onda još malo da ovima padne cijena kod nas i uzmi 290 ili njen rebrand. Jest da bi radije dao za 970 pare nego za 290, jer 290 troši tolko struje da ti treba puno, puno jače napajanje nego za išta drugo. Al opet, ak si mogao 280X pokrenit bez problema, onda moš i 290. Nisu daleko jedna od druge po potrošnji.

Zar kad je ta nova 3xx serija ako se ne varam od AMD najavljenja ? 

14 godina
Rucipe kaže...

Više manje su rame uz rame, ali uzmi u obzir da 960 manje troši, manje se grije i u ovom slučaju ima više memorije. Jest da je 280X nešto jeftinija, al ne bi ju pokraj 960 uzeo na tvom mjestu.

11 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

960 je vise u rangu r9 285 ali verzija od 2gb za ovo neznam iako nebi trebalo bit neke velike razlike u performansama kao npr. 270x od 2 i 4gb relativno slicno rade, ja bi isao sa 280x toxic ili vapor x tri x (tu i imam) opcenito mislim da je to brzi chip od 960 e sad ta verzija od 4gb neznam kako radi

Battlelog: D3lBoy-00
12 godina
D3lBoy kaže...
Rucipe kaže...

960 je vise u rangu r9 285 ali verzija od 2gb za ovo neznam iako nebi trebalo bit neke velike razlike u performansama kao npr. 270x od 2 i 4gb relativno slicno rade, ja bi isao sa 280x toxic ili vapor x tri x (tu i imam) opcenito mislim da je to brzi chip od 960 e sad ta verzija od 4gb neznam kako radi

evo ovdje treba razmisliti o onom famoznom overheadingu, jer dečko ima athlon 750k, na kojem je kod 280x ta neugodna pojava izuzetno izražena

prema onim testovima na i3 procu 280-tka se ponaša vrlo loše i pada čak i ispod 750ti, a kod athlona 750k još i više

13 godina
buljo781 kaže...

380 će navodno biti tonga a 390 će bit prerađen hawaii. Između ostalog špekulira se da su sve grafe na novom fab procesru tako da se može očekivat nešti niža potrošnja grafa.

EDIT: na athlon 750k bi uzeo polovnu 670/760 ili ako mora novo onda 960.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2015 14:38 (kenan.M).
13 godina

Grafa nece ici na athlon , ide na fx 8320 ... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
XXX kaže...

To da su AMD grafe ovisnije o snazi procesora je poznato.

Zasto? To nema nikakvog smisla. Jedino gdje bi nvidia grafe manje opterecivale cpu je kod igara koje podrzavaju cuda, pa gpu kalkulira fiziku umjesto cpu-a i tako cpu radi pod manjim opterecenjem. Mislim da ce neki npr. fx8320 raditi isto sa r9 280 i gtx 760...

EDIT: Tko se ne slaze, molim pojasnjenje. Zasto?

aka Megatr0n_HR/MarkoCvP
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2015 15:54 (alien20).
13 godina
neaktivan

@Rucipe

280x je jaca od 960, a ta 4GB memorije na 960 je sprdnja. Taj cip nije u stanju da napumpa vise od 2-2.5 gige kako treba

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2015 15:53 (chaselol).
12 godina
chaselol kaže...

@Rucipe

280x je jaca od 960, a ta 4GB memorije na 960 je sprdnja. Taj cip nije u stanju da napumpa vise od 2-2.5 gige kako treba

chaselol, uključi se...

imaš raspravu cijelu prošlu stranicu

dečko ima athlon 750k gdje 280x gubi preko 50 posto svoje snage zbog overheada, dok nvidije nemaju taj problem ili je minimalan

osim toga 280x zbog overheada ima veliki stuttering i nikako nije preporučljiva za slabije procesore, jer na 750k spušta minimalni fps niže i od daleko slabije 750ti

12 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

dečko ima athlon 750k gdje 280x gubi preko 50 posto svoje snage zbog overheada, dok nvidije nemaju taj problem ili je minimalan

osim toga 280x zbog overheada ima veliki stuttering i nikako nije preporučljiva za slabije procesore, jer na 750k spušta minimalni fps niže i od daleko slabije 750ti

Covjek je spomenio da ce graficka ici u paru sa fx 8320, chaselol je u pravu. Procitajte postove prije nego pocnete tu pametovat.

12 godina
fanaticni gejmer kaže...

Covjek je spomenio da ce graficka ici u paru sa fx 8320, chaselol je u pravu. Procitajte postove prije nego pocnete tu pametovat.

u pravu si, previdio sam njegov zadnji post, jer ranije nije to ni spominjao

onda je 280x svakako bolji izbor, jer je i jeftinija

no, kad je već tako - moj savjet je pričekati 3xx seriju još para dana

koliko sam skužio 380 bi trebala biti nabrijana 285 s 4gb vrama i s početnom cijenom od 200 dolara, što se uklapa u sadašnju cijenu 280x, a mogla bi biti daleko bolja grafa

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2015 17:06 (picajzla0707).
13 godina
neaktivan

Ekipa jedno brzo pitanje, imam ponudu nove 7950 sapphire i 7950 sapphire flex OC za tako malo para, sve je uredno garancija i novo iz radnje, buvkalno za 150 evra!
Jel se isplati uzeti ta grafa za tu cijenu?

Jer bih svoju mogao da prodam skoro za cu cifru jer ima 30 mjeseci gare

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina

Ako je uredna i nova s garom iz radnje onda je 150 evra super cijena. 7950 se brutalno clocka tako da pogotovo s obzirom da ćeš izgubit neš malo para, definitivno se isplati jer ideš na jaču grafu.

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ako je uredna i nova s garom iz radnje onda je 150 evra super cijena. 7950 se brutalno clocka tako da pogotovo s obzirom da ćeš izgubit neš malo para, definitivno se isplati jer ideš na jaču grafu.

Na akciji je trenutno, ima FLEX verzija i ona je cak jeftinija i "obicna" tako da cini mi se da ovo necu propustiti jer je cijena brutalna, buduci da sam toliko platio svoju 270ku!  

13 godina

Pa 150 eura i nije neka cijena (odlična je ako kupuješ u BiH) i ne razumijem kako je 7950 nova iz radnje kad je gpu star 3godine (neprodata roba?). Ja sam prije godinu dana za ~175 eura uzeo asus 280 dcII top (u biti 7950) iz mindfactorija (njemačka str.)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
kenan.M kaže...

Pa 150 eura i nije neka cijena (odlična je ako kupuješ u BiH) i ne razumijem kako je 7950 nova iz radnje kad je gpu star 3godine (neprodata roba?). Ja sam prije godinu dana za ~175 eura uzeo asus 280 dcII top (u biti 7950) iz mindfactorija (njemačka str.)

Da gledao sam i sad tamo, 280ke se nadju za 190 EUR a u sustini r9 280 je 7950, zar ne ;)

Ne znam odakle im, valjda im je ostalo na lageru ili sta pa hoce da se rijese svi stare 7xxx serije (nije bila ni jedna 7970 rip) a ovih je ostalo 8 komada total, realno za 150 EUR ne mozes bolje proci danas nigdje a sumnjam da ce cijena r9/7 serije nesto pasti kad izadje nova 3xx serija jer je nista drugo nego rebrand kao i prethodna.

p.s. pazi roby i alien20 sto su nesto butthurt, pa se udruzili i lupaju TD 

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2015 18:33 (chaselol).
14 godina
Ivanjino96 kaže...

Na moju konfiguraciju koju grafu da kupim 

Gigabyte 280 3GB 1600Kn Nova zapakirana

XFX 280X 3GB 1800Kn Nova zapakirana

MSI R9 290 3GB 2000Kn Korištena mjesec dana

Gigabyte GTX 960 G1 Gaming 4GB 1800Kn Nova zapakirana

Do sad sam imao MSI 270X 2GB

Pronašao sam još 

SAPPHIRE TOXIC R9 280X 

SAPPHIRE TRI-X-OC 280X 

Da li one kaj valjaju? 

13 godina
neaktivan
Ivanjino96 kaže...
Ivanjino96 kaže...

Pronašao sam još 

SAPPHIRE TOXIC R9 280X 

SAPPHIRE TRI-X-OC 280X 

Da li one kaj valjaju? 

Jesi ti siguran da je ovo r9 290 3gb? :)

Ta grafa je za klasu iznad svih ostalih navedenih!

11 godina
neaktivan

computeruniverse mi poslali cooltek c3 umisto w2! Ispalija san, ali ajde da testiram GPU i PSU, Thermaltake 530 smart SE je odlično, kabeli crni, polumodularno, ali je za nijansu bučnije nego onaj španjolski šrot šta san ima aqaprox (by the way rastavija san ga i slika pa ću bacit slike, zanima me ako se tko razumi šta je unutra hehe). Bacija san WoT na najjače postavke, ide sve glatko i na TV je odlično, sad san napravija test na 3DMark 11 i combined score mi je 4136, a graphic score 7682. Možemo li iz toga uvidjet koliko je usko grlo ili su to ok performanse na i3 4330 (p.s. žurim na posa).

Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
mrki_tua kaže...

computeruniverse mi poslali cooltek c3 umisto w2!

I šta budeš sada? :S Ne kuzim kak su tak fulali, pa nisu kutije niti slične :D c3 stane u W2 doslovce...

14 godina
chaselol kaže...
Ivanjino96 kaže...
Ivanjino96 kaže...

Pronašao sam još 

SAPPHIRE TOXIC R9 280X 

SAPPHIRE TRI-X-OC 280X 

Da li one kaj valjaju? 

Jesi ti siguran da je ovo r9 290 3gb? :)

Ta grafa je za klasu iznad svih ostalih navedenih!

4GB je sam kaj je problem imam rm450 napajanje pa me malo strah da nebu previse knap a ne da mi se sad jos i novo napajanje uzimat

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice