Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.814
|
čitano: 6.896.028
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen
Vodič za odabir grafičke kartice

Sta mislite hoce li mi moci r7 260x 2GB VRAM na napajanje MS PRO 550W. Koristim Core 2 Quad q9450 processor, kolika je sansa za bottleneck ?

Darko

0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav. Trebam preporuku za grafičku karticu za "Moj PC".

Trenutno sam na tri i pol' godine staroj HD6850 sa kojom sam i više nego zadovoljan kako me služila.

Sad' kako se bavim YouTube-om, čini mi se da ona neće moći snimati fluidnih 30FPS-a na GTA V.

Grafa koju planiram uzeti bi trebala moći snimati GTA V u 1080p u makar 30fps-a bez dropova.

Budžet je nekih 1500kn

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.4.2015 11:46 (Vkm996).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Uskoro namjeravam konačno prijeći na FHD monitor. Ne igram se često, ali volim pokrenut koju noviju igru u rijetkim trenucima kad uhvatim vremena, a bojim da moja 7850-ka neće bit dovoljna (to znači i da je jako malo bila pod loadom ;). Pretpostavljam da za nju mogu dobit nekih 800 kuna (jamstvo do 1/2016). S čime bih bio miran sljedećih par godina? GTX 960 mi je zanimljiva, ali me kod nas dostupne verzije baš ne oduševljavaju. Alternativa je 280. 280x mi je cijenom izvan dometa, eventualno polovna. Koja bi uopće bila najjača kartica koju 2500k može maksimalno iskoristit?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Montezano kaže...

Uskoro namjeravam konačno prijeći na FHD monitor. Ne igram se često, ali volim pokrenut koju noviju igru u rijetkim trenucima kad uhvatim vremena, a bojim da moja 7850-ka neće bit dovoljna (to znači i da je jako malo bila pod loadom ;). Pretpostavljam da za nju mogu dobit nekih 800 kuna (jamstvo do 1/2016). S čime bih bio miran sljedećih par godina? GTX 960 mi je zanimljiva, ali me kod nas dostupne verzije baš ne oduševljavaju. Alternativa je 280. 280x mi je cijenom izvan dometa, eventualno polovna. Koja bi uopće bila najjača kartica koju 2500k može maksimalno iskoristit?

Naklokan na standardnih 4,3-4.4 GHz koliko odreda ide svaki 2500k moze gonit bilo koju single gpu karticu

Mozda ne bas gtx 980 ili titana al ostale bez problema

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.4.2015 15:06 (nicky.sl).
13 godina
Vkm996 kaže...

Trenutno sam na tri i pol' godine staroj HD6850 sa kojom sam i više nego zadovoljan kako me služila.

Sad' kako se bavim YouTube-om, čini mi se da ona neće moći snimati fluidnih 30FPS-a na GTA V.

Grafa koju planiram uzeti bi trebala moći snimati GTA V u 1080p u makar 30fps-a bez dropova.

Budžet je nekih 1500kn

imas slab proc :D

15 godina
FakeDeath kaže...
Vkm996 kaže...

Budžet je nekih 1500kn

imas slab proc :D

Znači onda se više isplati uzet neki 8320 za tih 1500kn nego grafu?

Jer meni je potrebno snimanje makar u 720p s 30fps-a bez dropanja, a nevjerujem da je moja grafa toga dostatna.

Frend će mi u ponedeljak donijeti svoju R9 280x pa ćemo isprobat', ma da nakon tvog posta čisto sumnjam.

Ne znam, koji je tvoj prijedlog, za ovakav budžet? Mogo bi se on proširit do kojih ~1900kn max.

10 godina
neaktivan

Pozdrav, imam pitanje.

Naime u svojoj konfi imam 2x MSI GTX 760 koje su vec reproducirale sate i sate igranja, nisu stare, ali vec imamo novu seriju vani. Dali mi se isplati prodati obije, nadoplatiti koliko treba i uzeti GTX 980? Ili da ipak cekam sljedecu seriju? Ja jos mogu gurat novitete u 1080p , ali planiram uzimati neki 1440p monitor sa 120-144hz u blizoj buducnosti, dali biste vi uzimali ovu generaciju(9xx) ili cekali drugu?

Find me here |||: Steam: LollyTheGoat // CROVitaly ||| Origin: MasterNerdx ||| Uplay: CRO_Vitaly ||| Diablo 3: Pršut#2139 ||| Proud to be Mrcina www.mrcine.org
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2015 3:20 (Skillzor70).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Skillzor70 kaže...

Pozdrav, imam pitanje.

Naime u svojoj konfi imam 2x MSI GTX 760 koje su vec reproducirale sate i sate igranja, nisu stare, ali vec imamo novu seriju vani. Dali mi se isplati prodati obije, nadoplatiti koliko treba i uzeti GTX 980? Ili da ipak cekam sljedecu seriju? Ja jos mogu gurat novitete u 1080p , ali planiram uzimati neki 1440p monitor sa 120-144hz u blizoj buducnosti, dali biste vi uzimali ovu generaciju(9xx) ili cekali drugu?

ja bi isao na gtx 970, daje bolji omjer cjene i performanse, ili r9 290, ili pocekat jos koji tjedan nove grafe od atija, ako budu dobre uzmes neku od njih, ili mozda padnu malo cijene od 970/980

14 godina

Koju grafu da si piknem na svoju konfu da malo igram GTA V?

Imam monitor od 1680x1050, aili imam i 1080p tv tako da mi treba neka koja nudi najbolji omjer po cjena/performanse na 1080p? Jos nisam siguran kolko sam spreman ulozit ali bacajte prijedloge da vidim kaj se nudi.

Googlo sam i kazu ljudi da mi nece proc bootleneckat ni jednu grafu dok nije u sliju ili cfu, navodno da nebi trebo ni gtx 980 bootleneckat sto mi zvuci super. :D

Jel se zna kad ce AMD predstavit 3xx seriju? I kolko ce trebat da to dode u HR? Jel se isplati cekat to? Hvala!

EDIT:

Za ovakvo nesto bi mi trebalo novo napajanje? Jer pise da je minimum napajanje 750 W? Moje je u MojPC.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.4.2015 15:11 (Bazinga).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ne bi trebalo novo napajanje. mođeš pogledati i gtx 960 koja nešto slabija, ali je i jeftinija, manje troši, novija, dulja garancija
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Trebam savjet...znaci u prodaju ce ic moja Asus 270x...e sad bi uz pare koje dobijem za nju uzeo nesto od 2000-2500kn ukupno novo...nemam kesa znaci kartica...e sad na sta se moze uzet za te pare a da se osjeti razlika ako se moze?! Imam samsung 22" i samsung 42" tv i uzeo bi u paketu s grafom i monitor do 2500 max!! Pa eto preporuka za grafu i monitor...hvala unaprijed...

iskljucivo za gaming!! Imam druga racunala za ostale stvari...

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2015 10:26 (Juka.sb).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Imas r9 290 sapphire tri-x za 2400-2500 kn to ti je jedini pravi upgrade cca 40+%! Kaj se tice monitora za te pare ne gledaj niti u ludilu ista ispod 27", eventualno neki dell 25" 1440p ako ti je iz nekih razloga 27" previse!lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
10 godina

Pozdrav, trebao bi neku karticu koja nije toliko losa a da normalno moze raditi na no name napajanju od 400w(doslo uz ostatak konfe). Bilo sta polovno do 200/300kn. Sta mislite na nesto tipa ovo ili neku HD6670?

Konfiguracija:

AMD A8-3850 X4 2.9GHz
Radeon hd 6550d (intergrirana)
ECS A75F-M2
6GB 1333MHz

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
bolje skupljaj lovu da kupiš proper napajanje i grafičku jer za te novce nećeš dobiti puno jaču nego što imaš integriranu
Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Dali se isplati kupiti Titan/Titan Black sada u 2015. , naime prijatelj je nasao na ebayu jeftin Titan(ne black) za 300€ pise da je ispravan i sve. Pa pitam za njega dali ste to sada isplati kupiti nakon 2godine ili koliko vec je proslo od predstavljanja. On trenutno igra na I7 4770k i GTX 660, jos ranije je uzeo novi procesor , ram , maticnu te sada je skupio neke pare i kupuje grafu. Posto ima dobar procesor mislim da sto se tice bottlenecka nema problema, vise ga zanima dali se grafa jos uvjek drzi u gamingu kao sto se nekad drzala. Trenutno igra na 1080p , ali uskoro ce uzeti novi monitor pa ce valjda uzet sa visom rezom, nezz.

Njegova konfiguracija(ako nekog zanima):

CPU: i7 4770k 

GPU: Nvidia GTX 660 (asus cini mi se)

MBO: Gigabyte GA-H97-HD3

PSU: XFX Pro Series CoreEdition 80 650W

Find me here |||: Steam: LollyTheGoat // CROVitaly ||| Origin: MasterNerdx ||| Uplay: CRO_Vitaly ||| Diablo 3: Pršut#2139 ||| Proud to be Mrcina www.mrcine.org
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2015 20:51 (Skillzor70).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Skillzor70 kaže...

Dali se isplati kupiti Titan/Titan Black sada u 2015

pa ono 300€(2200kn) je stvarno malo za karticu ranga gtx970! ako ima garanciju zasto ne..ako ga ne brine hladenje posto doticna dolazi samo s referentnim dizajnom!

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2015 21:04 (Stjepanj).
12 godina
neaktivan

AsRock H61M-DGS

Intel i3 3220 3.3ghz

Asus GT 730 2gb silent edition(64 bit)
ddr3 ram 1066mhz 4gb

Psu - 400w

Zanima da mene da li moja maticna podrzava Asus gtx 760 i Zotac Gtx 660 

evo i  link tu je i cena --- http://www.merrjep.com/ViewItem.aspx?itemId=1660640

I da zamenim napajanje sa  ovim da li ce moci ? http://computercityks.com/products/power-supply-630w/

jacooOO
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Moći će čim zamjeniš napajanje, jer mislim da ovo što imaš nije neko s imenom, pa...

Pucaaaajjjj :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Zato i pitam da li mogu sa takvim napajanjem ili da bolje uzmem neko kvalitetnije napajanje?

jacooOO
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Matična ti podržava grafu i to napajanje će pogonit to bez problema. Ne znam koliko te košta to napajanje ali kvalitetno napajanje od 400W pa na dalje je dosta za komp poput tvog.

10 godina
neaktivan

Koju grafičku karticu biste preporučili do 1000 kn za procesor amd fx8320, napajanje fortron 500 w, kućište zalman z3, matična gigabyte g70a-ds3p.

0 0 hvala 0
11 godina

Gledao sam malo kod njemaca i našao sam 2 odlične ponude, šta mi preporučate? Za 970 nisam siguran kojeg proizvođača bi gledao, do sada sam imao MSI, ali Zotac i EVGA su primamljivi, a ni Asus se ne cini los, nemam pojma.

R9 290x Matrix P. : http://www.computeruniverse.net/products/90549968/asus-radeon-r9-290x-matrix-platinum.asp

GTX 970:  http://www.computeruniverse.net/list.asp?searchname=gtx+970

12 godina
MasterNerdx kaže...

Gledao sam malo kod njemaca i našao sam 2 odlične ponude, šta mi preporučate? Za 970 nisam siguran kojeg proizvođača bi gledao, do sada sam imao MSI, ali Zotac i EVGA su primamljivi, a ni Asus se ne cini los, nemam pojma.

R9 290x Matrix P. : http://www.computeruniverse.net/products/90549968/asus-radeon-r9-290x-matrix-platinum.asp

GTX 970:  http://www.computeruniverse.net/list.asp?searchname=gtx+970

Nemas sesta mislit ja kao poznati AMD fan kazem R9 290x sa STVARNIH 4GB rama.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
13 godina
neaktivan

Ne mogu da vjerujem da pisu 3.5+0.5 memory za 970ke! 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
chaselol kaže...

Možda imaju tak opisano da ih netko ne tuži zbog lažnog oglašivanja!

StariGad_HR @battlefield StariGAD#2592 @ Diablo 3
11 godina
Butcher kaže...
chaselol kaže...

Možda imaju tak opisano da ih netko ne tuži zbog lažnog oglašivanja!

Ja bih samo htio dobiti vase misljenje o R9 290x vs 970

13 godina
neaktivan
 2MasterNerdx kaže... 

Kruske ili jabuke?
I jedno i drugo je dobro, samo sto u ovom slucaju kruska (AMD) ima vise vitamina, dok jabuka (Nvidia) se lakse podnosi u organizmu (slabiji TDP).

Sto puta je bilo ovo pitanje, a samo cu reci nesto:
Kad vidis MATRIX i Asus, to je zvjerka bez razmisljanja. Top of the line sto bi reko englez, svabo a Bogam' i rus 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
neaktivan

Pozdrav. Može preporuka najjače grafičke koju moj komp može iskoristiti, specifikacije su slijedeče:

ProcesorQuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz (9 x 267)

Sistemska memorija4096 MB  (DDR2-800 DDR2 SDRAM)

Naziv matične pločeGigabyte GA-EP45-DS5  (2 PCI, 3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Dual Gigabit LAN, IEEE-1394)

Napajanje je jamis seasonic 500w

I koliko realno mogu dobiti za grafičku karticu - Sapphire Vapor-x HD 5770 1gb ddr5

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
elander kaže...

Pozdrav. Može preporuka najjače grafičke koju moj komp može iskoristiti, specifikacije su slijedeče:

ProcesorQuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz (9 x 267)

Sistemska memorija4096 MB  (DDR2-800 DDR2 SDRAM)

Naziv matične pločeGigabyte GA-EP45-DS5  (2 PCI, 3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Dual Gigabit LAN, IEEE-1394)

Napajanje je jamis seasonic 500w

I koliko realno mogu dobiti za grafičku karticu - Sapphire Vapor-x HD 5770 1gb ddr5

kao prvo moras pod obavezno dici taj cpu na barem 3ghz, tih 600mhz ce ti pomoci drasticno u svim igrama,

kao drugo koliko novaca mislis potrositi jer maximala sto bi islo na taj q6600 je mozda nekakva gtx750/750TI/R7 260X

kao trece 5770 mozes prodati za cca 300-tinjak kuna!lp

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.4.2015 20:23 (Stjepanj).
11 godina
chaselol kaže...
 2MasterNerdx kaže... 

Kruske ili jabuke?
I jedno i drugo je dobro, samo sto u ovom slucaju kruska (AMD) ima vise vitamina, dok jabuka (Nvidia) se lakse podnosi u organizmu (slabiji TDP).

Sto puta je bilo ovo pitanje, a samo cu reci nesto:
Kad vidis MATRIX i Asus, to je zvjerka bez razmisljanja. Top of the line sto bi reko englez, svabo a Bogam' i rus 

Jos cu malo pogledati testove po youtubeu, pa cu vidjet 

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.4.2015 20:49 (MasterNerdx).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice