Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.790
|
čitano: 6.887.209
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Planiram da uzmem GTX 750 1GB za ovaj pc: 

Intel i3 540 @ 3.07 GHz 3.07 GHz

4 GB RAM

Windows 8.1 x64

Pa me zanima dal cu moci da igram sve najnovije igrice?

0 0 hvala 0
16 godina

moci ces igrati ali nemoj racunati na divlje postavke i ultra detalje.

Steam: charmander2005
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Bodan kaže...

Planiram da uzmem GTX 750 1GB za ovaj pc: 

Intel i3 540 @ 3.07 GHz 3.07 GHz

4 GB RAM

Windows 8.1 x64

Pa me zanima dal cu moci da igram sve najnovije igrice?

Ako imas slabije napajanje uzmi tu gtx, ako imas iole kvalitetnije uzmi r7 260/x, dosta je jaca grafa od te 750!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina

Želim kupiti karticu do 900kn (novu).  50 kn + ide, ali više od toga ne.  Ako moze koja je best buy, te preporuke koji ducani. Nisam pratio već duže vrijeme grafičke pa molim pomoć. Hvala :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Bolje i brze kartice od 260x nemas za te novce!ak nades neku s dual fanom super!lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
15 godina

Ajde može do 1200kn. Ali to je zadnje, ali bi htio baš ono best buy. Skuzio sam da nvidiju mogu zaboravit ili :D ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Džekson kaže...

Ajde može do 1200kn. Ali to je zadnje, ali bi htio baš ono best buy. Skuzio sam da nvidiju mogu zaboravit ili :D ?

Ja mislim da ti se ne isplati kupovat r7 260x jer je istih performansi ka i tvoja a r9 270(x) je nesto jaca al ne toliko da bi potrosija 1000+kn.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
13 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Ja mislim da ti se ne isplati kupovat r7 260x jer je istih performansi ka i tvoja a r9 270(x) je nesto jaca al ne toliko da bi potrosija 1000+kn.

R9 270 je duplo jaca grafa od 6870!

http://www.anandtech.com/bench/product/1043?vs=1336

Kako se ne isplati!!!!

17 godina
odjavljen
Džekson kaže...

Za tu lovu kupiš godinu dana straru GTX 760 i sa garancijom od 1-2 godine ili bržu  R9 280X također pod garancijom. Jaš baš prodao za 1250 GTX 760 windforce grafu koja je bila doslovno kao nova sa još dvije godine garancije i kupio GTX 770 asus direc cu II za 1500 kn sa još dvije godine garancije, također strara godinu dana. Grafa je također praktički ko nova, nije se valjda ni pošteno razradila. 

Cjene su trenutno užasne i ne isplati se kupovati novo. Inače i ovu GTX 760 sam kupio "polovnu", staru par mjeseci za 1500 kn što je bilo 500 kn ispod cijene nove u dućanu. Imaš prilike birati što želiš od polovnih pnuda jer svi žele GTX 970.

14 godina

Pozdrav ekipa posto imam stariju grafu koja jos sluzi ok pa bi htio poboljsat dakle trenutno imam ati 5870, 850w napajanje ,12 gb ram i procesor i7920 intel, sta mi preporucate koju najjacu grafu moze za moj procesor? Lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kad se očekuju novi AMD i nVidia čipovi s podrškom za DX12? Mislim jasno mi je da još ni Windowsi nisu stigli, no i to se bliži, a vjerujem da će nVidia i AMD to dočekati spremni.

Planiram nadogradit konfu grafičkom karticom, no pošto mi još nije neophodna (rade mi stvari koje igram i na HD4000 još uvijek) pričekao bi novu generaciju GPUova i onda bi kupio nešto. Konfiguracija bi mi trebala bez problema gurati i jače primjerke idućih grafičkih kartica (iako ni ne ciljam na vrh ponude nego neki segment do 2000-2200kn).

Jesu li ove aktualne kartice već s podrškom za DX12 ili je to nekakva polupodrška samo?

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.2.2015 18:17 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Gigabyte r9 280 vs Gaingward GTX 960

Koja je bolja?

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
drakula789 kaže...

Koja je bolja?

Imam osjecaj :D

Elem pogledaj sam neki bench te kartice, i razmisli jel se isplati dati tolike novce za 128 bitnu grafu :)

busted busted
17 godina
drakula789 kaže...

Koja je bolja?

http://gpuboss.com/gpus/Gainward-GeForce-GTX-960-vs-GIGABYTE-Radeon-R9-280

Usporedi sam. Iako svi hvale GTX 960 po meni 128 bitna sabirnica je ipak malo za karticu koja je izašla prije manje od 2 tjedna. 2 GB RAM-a je više nego dovoljno za 1080p gaming ali 128 bitna sabirnica bi mogla poslje biti malo problem. Iako sve u svemu i dalje solidna kartica i u svakom slučaju štedljvija i novija od R9 280

13 godina
protjeran
Uzmi Asusovu r9 280 u Top verziji za cca 1600+kn i vozi, kakva isusova gtx960...to je gpu za predskolsku djecu;)lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
13 godina
neaktivan

Sto se tice radeon R9 3xx serije, mozda su slucajno izbacili ali na sajtu

http://www.pc-specs.com/gpu/AMD/R-300_Series/Radeon_R9_380/2266

pise da 380 dolazi 01 Mar 2015

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hvala.

Ja sam ozbiljno pitao jer su cijenom tu negdje

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
drakula789 kaže...

Koja je bolja?

Ako je ista cijena ja bih uzeo 960 ali ta 960 je po cijeni bliža 280x nego 280

10 godina
neaktivan

zasto mi kad igram asphalt 8, svako toliko zatrza slika, ono kao lag vi kažete (valjda) jel moguće da je zbog moje integrirane graficke (prije nije, to radilo, sada radi kad sam dosao do brzih auta)? 

a glavno pitanje, kupujem grafu, za igrice mi treba i molim nabolju preporuku za moju konfu (moj PC), točan model ako može pa da je odmah naručim, hvala

13 godina
smotaniveliki kaže...

zasto mi kad igram asphalt 8, svako toliko zatrza slika, ono kao lag vi kažete (valjda) jel moguće da je zbog moje integrirane graficke (prije nije, to radilo, sada radi kad sam dosao do brzih auta)? 

a glavno pitanje, kupujem grafu, za igrice mi treba i molim nabolju preporuku za moju konfu (moj PC), točan model ako može pa da je odmah naručim, hvala

Budžet?

10 godina
neaktivan

Koja je bolja grafička:GeForce GTX 750 ili R7 260x?

0 0 hvala 0
14 godina
Niđo5 kaže...

R7 260x?

Radeon.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
10 godina
neaktivan

Zanima me da li netko ima iskustva sa Inno3D Geforce GT 720 2GB SDDR3 (čuo sam kritku da se grije)? Imam u vidu mjenjat grafičku pa me zanimaju dobre loše strane ove grafičke ili savjet da je cijenovno slična a bolja od ove. Stara je GeForce 8600 Gt 256mb vw202 i služila me je super do sad.

0 0 hvala 0
14 godina
grimlock kaže...

Zanima me da li netko ima iskustva sa Inno3D Geforce GT 720 2GB SDDR3 (čuo sam kritku da se grije)? Imam u vidu mjenjat grafičku pa me zanimaju dobre loše strane ove grafičke ili savjet da je cijenovno slična a bolja od ove. Stara je GeForce 8600 Gt 256mb vw202 i služila me je super do sad.

Koliki ti je budžet i koji je ostatak konfiguracije? i najbitnije koja je namjena konfiguracije jer stom karticom se ne budeš naigrao.

This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
10 godina
neaktivan

Intel core 2 quad q6600 2.4HGz

4gb single-channel ddr2 399MHz

Gigabyte Technology Co GA-N650SLI-DS4 (socket 775)

windows 7 ultimate

svrha je da mogu tu i tamo nešto poigrat a da mi ne šteka (glavni razlog zašt bi ju mjenjao jer mi je ETS2 počeo lagano štekat kad sam stavio određene modove)

buđet 500-600kn

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

e raja imam pitanje ,posto nisam neki strucnjak sto se tice grafickih ,drug ima gigabyte r9 270x windforce oc 2gb 2x ,i ne znam ostatak konfiguacije mogu ga pitat ako treba ,i grije mu se kad igra igrica ,kaze temparatura mu ide i preko 71 C ,pa sad po meni je to malo previse pa sad do cega bi moglo biti i sta bi prvo mogo uradit da rijesi problem .puno vam hvala na strucnom misljenju kao i uvijek .

0 0 hvala 0
12 godina
grimlock kaže...

Intel core 2 quad q6600 2.4HGz

4gb single-channel ddr2 399MHz

Gigabyte Technology Co GA-N650SLI-DS4 (socket 775)

windows 7 ultimate

svrha je da mogu tu i tamo nešto poigrat a da mi ne šteka (glavni razlog zašt bi ju mjenjao jer mi je ETS2 počeo lagano štekat kad sam stavio određene modove)

buđet 500-600kn

Ja bi tu uboja jednu R7 250 http://www.bug.hr/cijene/search/?q=r7+250

12 godina
kass kaže...

e raja imam pitanje ,posto nisam neki strucnjak sto se tice grafickih ,drug ima gigabyte r9 270x windforce oc 2gb 2x ,i ne znam ostatak konfiguacije mogu ga pitat ako treba ,i grije mu se kad igra igrica ,kaze temparatura mu ide i preko 71 C ,pa sad po meni je to malo previse pa sad do cega bi moglo biti i sta bi prvo mogo uradit da rijesi problem .puno vam hvala na strucnom misljenju kao i uvijek .

Dobra je to temperatura, a kako mu je prozraceno kuciste mislim na kolicinu i orjentaciju ventilatora na kucistu

10 godina
neaktivan
nicky.sl kaže... 

Ja bi tu uboja jednu R7 250 http://www.bug.hr/cijene/search/?q=r7+250

Da se uzme u obzir da se mora mjenjat i matična i da je možda nvidiaina grafička? (jednom davno sam imao radeonku i nije me baš impresionirala)

12 godina

Zasto minjat maticnu? Sta joj je?

Moj PC  
1 0 hvala 2
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice