Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.814
|
čitano: 6.897.861
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
ronin84 kaže...

Pozdrav svim forumašima i unaprijed hvala na ikakvoj pomoći... znači trebao bih neki savjet oko kupnje grafičke,komponente su navedene pod "moj pc" pa sukladno tome tražim i preporuku. Htio bih neku prosječnu grafičku do 1000-1200kn,da normalno vrti igrice,medium detalji,fps nas običnih smrtnika(da ne zapinje previše). Za monitor mi služi grundigov lcd spojen preko hdmi-a a njegova rezolucija je 1360x768@60Hz. I još jednom hvala svima koji pomognu

http://www.nabava.net/search.php?&q=r9%20270x

http://www.nabava.net/search.php?&q=r9%20270 

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.12.2014 14:22 (ibme74).
13 godina
protjeran
ronin84 kaže...

Pozdrav svim forumašima i unaprijed hvala na ikakvoj pomoći... znači trebao bih neki savjet oko kupnje grafičke,komponente su navedene pod "moj pc" pa sukladno tome tražim i preporuku. Htio bih neku prosječnu grafičku do 1000-1200kn,da normalno vrti igrice,medium detalji,fps nas običnih smrtnika(da ne zapinje previše). Za monitor mi služi grundigov lcd spojen preko hdmi-a a njegova rezolucija je 1360x768@60Hz. I još jednom hvala svima koji pomognu

Osobno bi birao izmedu ove dvije Asusove R7 2651150kn(rebrand nekadasnjeg best-buy gpu-a HD7850 samo je ova nesto nadogradena i nabrijana:)

ili nesto mrvu jaca, takoder Asus R9 2701250kn(rebrand HD7870ghz)

zasto Asus, pa s obzirom sta taj proizvodač nudi za ove novce nemas trenutno bolji izbor ( dakle tihe i hladne kartice, ostalo je vec sve poznato od tog proizvodaca "opcenito bolje el. komponente")

i da ne zaboravim 3godine garancija!

evo ti i usporedba te dvije pa vidi dali zelis dati 100kn vise (ja bi:)

http://www.anandtech.com/bench/product/1127?vs=1080

inace modeli 270x su vec dosta skuplji i s njima skoro dolazis do cijene r9 280! no s obzirom na rezoluciji kojoj se igras ovo ce ti biti svemirski brod:)!{#}

ostatak tvoje konfiguracije ce upotpunosti sve ovo ispratiti bez ikakvih poteskoca! dakle 270;)

LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.12.2014 20:11 (Stjepanj).
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Pozdrav

Evo upravo crkla graficka (VGA VTX VX6450 1GBK3-HV2, AMD Radeon HD 6450, 1GB 64-bit DDR3, G/M: 625MHz/1334MHz, VGA, DVI-I, HDMI, Pasivno hlađenje) pa moram nes uzet..e sad frend je uzimo prek ebaya i reko da za iste novce nades puno bolju..pa kaj vi mislite o tom? Na raspolaganju imam nekih 500-tinjak novcica :)

Maticna:Asus M5A78L-M LX

Procesor: Amd athlon II x2 250 dual core 3.00GHz

Napajanje:platinum ms-400atx p4

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
doberman444 kaže...

Pozdrav

Evo upravo crkla graficka (VGA VTX VX6450 1GBK3-HV2, AMD Radeon HD 6450, 1GB 64-bit DDR3, G/M: 625MHz/1334MHz, VGA, DVI-I, HDMI, Pasivno hlađenje) pa moram nes uzet..e sad frend je uzimo prek ebaya i reko da za iste novce nades puno bolju..pa kaj vi mislite o tom? Na raspolaganju imam nekih 500-tinjak novcica :)

Maticna:Asus M5A78L-M LX

Procesor: Amd athlon II x2 250 dual core 3.00GHz

Napajanje:platinum ms-400atx p4

za te novce nemres nista novo uzeti (iz ducana), pogledaj tu na bug oglasniku nade se svasta, na to tvoje napajanje i cpu maximalno sto mozes staviti je hd7750, 6670 itd!

kaj se tice ebay-a riskiras i to malo novaca sto imas na raspolaganju!{#}lp

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.12.2014 11:42 (Stjepanj).
14 godina
neaktivan

Ja sam ti nabavio prije koji tjedan za 450 kuna MSI GTX 650 i imam 400 w napajanje od ne baš poznate marke, I pićim GTA 4 na sve na high, COD 4 na full high, Fifa 2014 full, mafia II full. Za sada samo to jer nisam stigao ovo ostalo isprobat. Nađe se na oglasniku grafičke za te novce...

Moj PC  
0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan

E ljudi,

ovo je moj PC u privitku.

Želio bi igrati COD 4: Modern Warfare 1 ali mi govori na stranicama za testiranje PC-a da mi grafička ne zadovoljava uvijete za igru.

Recite mi koju bi grafičku mogao staviti u taj PC a da mogu igrati tu igru bez problema i da je kompatibilna sa matičnom pločom??

Molio bi što jeftiniju koju možete predložiti i s kojom mi igrica neće kočiti. 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

To ti je intregrirana kartica sa matične.

Ako ideš na to da staviš grafičku najbolje ti je onda polovnu sa oglasa kupit neku za 400 kuna. Doduše tu sad moraš procjenit koje ćeš igrice igrati da na kraju nedaš kupit neku i da je preslava za ostale.

Koje napajanje imaš?

S obzirom da imaš sam 2 GB rama nemaš previše otvorene opcije kakvih igrica ćeš moći igrat ali ovak od grafički koje bi išle uz ovo stanje:

Asus GT 440 1 GB DDR3 za nekih 300-400 kuna

Sapphire HD 6670 za nekih 300-400 kuna

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.12.2014 20:20 (tonik).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Bloody Doom kaže...

E ljudi,

ovo je moj PC u privitku.

Želio bi igrati COD 4: Modern Warfare 1 ali mi govori na stranicama za testiranje PC-a da mi grafička ne zadovoljava uvijete za igru.

Recite mi koju bi grafičku mogao staviti u taj PC a da mogu igrati tu igru bez problema i da je kompatibilna sa matičnom pločom??

Molio bi što jeftiniju koju možete predložiti i s kojom mi igrica neće kočiti. 

Uzmi r7 250
Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina
neaktivan

Nebi mu možda ta grafička radila usko grlo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Reka sam 250 bez x. Nista slabije mu se ne isplati uzimat
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.12.2014 20:24 (nicky.sl).
Moj PC  
0 1 hvala 2
14 godina
neaktivan

A vid stvarno. :D, moram prestat pit.

Da ta kartica bi bila super za komp.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.12.2014 20:28 (tonik).
Moj PC  
3 0 hvala 2
15 godina

Trebam pomoć oko odabira  grafičke kartice za moju konfiguraciju navedenu pod "moj PC".  Ako je ikako moguće nešto ne preskupo  ali da poboljšanje perfomansi opravda ulaganje.

Ako je moguće unutar nekih 500 - 600 kn.

Hvala i pozdrav.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
mrgud1 kaže...

Trebam pomoć oko odabira  grafičke kartice za moju konfiguraciju navedenu pod "moj PC".  Ako je ikako moguće nešto ne preskupo  ali da poboljšanje perfomansi opravda ulaganje.

Hvala i pozdrav.

. Sad cu se ponavljat al i za tvoj proc i novac koji si sprrman dat idealna je R7 250 bez X da ne bude zabune. http://www.bug.hr/cijene/search/?q=r7+250 A ako hoces nesto polovno tu se nebi štel mešat.
15 godina
nicky.sl kaže...
mrgud1 kaže...

Hvala i pozdrav.

. Sad cu se ponavljat al i za tvoj proc i novac koji si sprrman dat idealna je R7 250 bez X da ne bude zabune. http://www.bug.hr/cijene/search/?q=r7+250 A ako hoces nesto polovno tu se nebi štel mešat.

Gledam malo usporedbu između moje stare i preporučene kartice pa bih molio pojašnjenje.

http://www.hwcompare.com/15417/radeon-hd-4870-512mb-vs-radeon-r7-250/

Hvala i pozdrav.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.12.2014 9:58 (mrgud1).
14 godina
neaktivan

Pozdrav!

Tražim grafičku karticu za igranje moja konfiguracija je :

MATIČNA PLOČA: GIGABYTE GA-970A-DS3P, AM3+ GA-970A-DS3P
4 GB DDR memorije
Procesor : Phenom II X4 955BE
Napajanje XFX 750W

Dakle tražim najbolju opciju za 500 kuna preporuka koju polovnu mogu dobiti za te novce i koja bi najbolje išla? garancija mi nije bitna ako tako mogu dobiti jaču karticu.

Igre : Company of heroes 2, FM2015, a probao bi i ove neke nove ako bi kartica mogla to podržavati.

Molim preporuku

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
mrgud1 kaže...
nicky.sl kaže...
mrgud1 kaže...

Hvala i pozdrav.

Gledam malo usporedbu između moje stare i preporučene kartice pa bih molio pojašnjenje.

http://www.hwcompare.com/15417/radeon-hd-4870-512mb-vs-radeon-r7-250/

Hvala i pozdrav.

Za 500-600 kuna nemozes kupit nista jace eventualno bi se dala nac r7 250x al nju kao ni tu koju imas tvoj proc nemoze iskoristit. Probaj nac HD 5870 one znaju bit oko 400-500kn il HD 7770 koja se da nac za 500kn.
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.12.2014 10:25 (nicky.sl).
15 godina
neaktivan

Pozdrav, može li ova napojna SeaSonic S12 II SS-380GB 380W pogurati r7 250 ili hd 7770?

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817151032

Isplati li se prelazak ako može s hd 6670 1gb drr3 na jednu od ovih grafa?

Ostatak konfe je core 2 quad q6600, 4gb ddr2, 1tb hdd i lcd lg 19" 1360x768.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
zrimo kaže...

Pozdrav, može li ova napojna SeaSonic S12 II SS-380GB 380W pogurati r7 250 ili hd 7770?

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817151032

Isplati li se prelazak ako može s hd 6670 1gb drr3 na jednu od ovih grafa?

Ostatak konfe je core 2 quad q6600, 4gb ddr2, 1tb hdd i lcd lg 19" 1360x768.

može držati i vidio bi poboljsanje, ujedno je ta grafa (hd 7770) neki max ta taj cpu

13 godina
neaktivan
xerexy kaže...

Pozdrav!

Tražim grafičku karticu za igranje moja konfiguracija je :

MATIČNA PLOČA: GIGABYTE GA-970A-DS3P, AM3+ GA-970A-DS3P
4 GB DDR memorije
Procesor : Phenom II X4 955BE
Napajanje XFX 750W

Dakle tražim najbolju opciju za 500 kuna preporuka koju polovnu mogu dobiti za te novce i koja bi najbolje išla? garancija mi nije bitna ako tako mogu dobiti jaču karticu.

Igre : Company of heroes 2, FM2015, a probao bi i ove neke nove ako bi kartica mogla to podržavati.

Molim preporuku

Hvala!

HD 6850

HD 6950

GTX 470

GTX 560ti

Sve je dostupno na njuskalu (500kn)

PS: Napominjem sve su to cijene koje se daju dodatno spustit pa tako mozes rastegnut pregled do negdje cca 600 kuna, HD 7850 (600kn Na Njusci)

Lijep pozdrav

10 godina
neaktivan
molio bih vas da mi pomognete zanima me da li se ova graficka grije i da li se cuje puno kada se iggraju zahjevnije igre tipa u pitanju je graficka asus geforce gtx650 oc 1gb http://www.asus.com/Graphics_Cards/GTX650DC1GD5/
jer sad imam uzasne probleme sa hd 7770 vtx koja se grije i cuje

0 0 hvala 0
14 godina
fcultras123456 kaže...
jer sad imam uzasne probleme sa hd 7770 vtx koja se grije i cuje

VTX modeli općenito su poznati po lošim hladnjacima i buci.

Možda bi bilo dobro da si zamjeniš hladnjak na kartici za neki aftermarket ili

prodaš karticu i uzmeš jaču MSI R7 260 koju možeš naći na akciji.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
10 godina
neaktivan
jel ta MSI R7 260 jel bucna i grijel se kada se igraju igre zahtjevnije treba mi tacna informacija :D
14 godina
fcultras123456 kaže...
jel ta MSI R7 260 jel bucna i grijel se kada se igraju igre zahtjevnije treba mi tacna informacija :D

Ne, kartica je odlična.

Ali moraš u obzir uzeti i kućište, znači prostranost, broj ventova u istome, jer kad takve kartice

staviš u nešto tipa MS bez ventova, onda je normalno da imaš bučnu i vrelu karticu.

Iako kažem, VTX je šrot što se tiče hladnjaka na kartici, ne bih to preporučio nikome.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.12.2014 20:26 (Valentin17).
10 godina
neaktivan
imam hp kuciste prije sam imao nvidia fegorce 966 gt nisam imao problema sa grijanjem i bukom jest da je slabija graficka bila
jel trebaju sad kad uzmem tu grafu kakv dodatni kuler ubacit

0 0 hvala 0
14 godina
fcultras123456 kaže...
jel trebaju sad kad uzmem tu grafu kakv dodatni kuler ubacit

Ako imaš mogućnosti na kućištu, onda svakako barem jedan otraga da izvlači vrućinu van.

10 godina
neaktivan
znaci uglavnom ne zale se ljudi puno na ovu graficku karticu sto se tice buke i grijanja, vtx bas ne preporucujem nikome :/
10 godina
Koja je bolja grafička između Gigabyte R9 280 WF3 OC, 3GB GDDR5 i MSI R9 280 3GB GAMING GDDR5
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ziga_ST kaže...
Koja je bolja grafička između Gigabyte R9 280 WF3 OC, 3GB GDDR5 i MSI R9 280 3GB GAMING GDDR5

Gigabyte R9 280 WF3 OC po svim aspektima!{#}lp

10 godina
neaktivan
kakav bi se kuler mogo staviti na hd 7770 vtx da smanjim malo temperatire

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
fcultras123456 kaže...
kakav bi se kuler mogo staviti na hd 7770 vtx da smanjim malo temperatire

da ti se isplati na toj grafi nikakav! osim ako imas neku kvalitetnu pastu (mx2/mx4 itd) pa da je stavis tj zamjenis tu sto je ispod hladnjaka( naravno ako grafa nema garu ili naljepnice na sarafima) i eventualno da stavis jedan/dva 120mm vent da upuhuje/dodatno ohladi zrak drito u vent od grafe,

to ti je najucinkovitije i najjeftinije!( slican nacin koristim kad max overklokam svoje grafe:)

evo ti link cisto informativno!

http://www.silentpcreview.com/forums/viewtopic.php?f=19&t=65828

10°c su spustene temperature!

lp

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.12.2014 23:48 (Stjepanj).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice