Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.958.019
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Pozdrav,

treba mi nekakva PCI-E x16 grafička za jedan staaaari komp (ne znam detalje, al to su dvije jezgre i isto toliko GB RAM-a). Znači trebam preporuku nečeg starog i jeftinog (po mogućnosti da je rabljeno) a da može solidno obavljati posao i usput zaigrat stvari tipa COD2.

Pa bi mi bilo super kad biste mi naveli par modela takvih entry-level grafičkih kartica starije generacije. Čak ako imate jednu takvu doma i voljni ste je prodati, pristao bi na to odmah :D

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav,

koje bi grafičke kartice od 600 - 1000 kn preporučili za ovu konfiguraciju:

Intell Pentium G3258
Gigabyte z97p-d3

Fortron Hexa+ 500W
Kingston HyperX Fury 8GB 1866 DDR3
Samsung EVO840 120Gb

Igram igre tipa League of legends, Diablo 3, Call of Duty MW2, Battlefield 3, pa bi mi trebala neka koja će to lijepo vrtiti, a možda i nešto malo zahtjevnije od toga.

Unaprijed hvala na preporukama.

LP

0 0 hvala 0
13 godina
betmen kaže...

Pozdrav,

treba mi nekakva PCI-E x16 grafička za jedan staaaari komp (ne znam detalje, al to su dvije jezgre i isto toliko GB RAM-a). Znači trebam preporuku nečeg starog i jeftinog (po mogućnosti da je rabljeno) a da može solidno obavljati posao i usput zaigrat stvari tipa COD2.

Pa bi mi bilo super kad biste mi naveli par modela takvih entry-level grafičkih kartica starije generacije. Čak ako imate jednu takvu doma i voljni ste je prodati, pristao bi na to odmah :D

4670 ddr3 cc 200kn

5670 ddr5 cc 300kn

r7 250 ddr5 cc 400kn

kole86 kaže...

Pozdrav,

Intell Pentium G3258
Gigabyte z97p-d3

Fortron Hexa+ 500W
Samsung EVO840 120Gb

Igram igre tipa League of legends, Diablo 3, Call of Duty MW2, Battlefield 3, pa bi mi trebala neka koja će to lijepo vrtiti, a možda i nešto malo zahtjevnije od toga.

LP

MSI R7 260x 2Gb

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005212124705
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.10.2014 19:17 (FakeDeath).
Moj PC  
0 2 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
kole86 kaže...

Pozdrav,

Intell Pentium G3258
Gigabyte z97p-d3

Fortron Hexa+ 500W
Samsung EVO840 120Gb

LP

r7 260x ali od Gigabyte-a, jer dolazi sa dva venta!!!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina
neaktivan

Hebemti sve...Odlučio sam se i kupio ipak R9 290x od sapphira, lijepo došao doma otvorio hafa i skuzio da mi ne stane kartica unutra :(

Glupo mi je rezat kuciste i nisam pametan koje kučište da uzmem jer su informacije po netu šture tj moram svaku kantu posebno ici guglat.

Jel imate vi kakvo kučište za preporuku da mi stane ta grafulja. A haf mi je baš priratao srcu :(

Knorac Mirko
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa koji haff imaš?

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Knorsky kaže...

Hebemti sve...Odlučio sam se i kupio ipak R9 290x od sapphira, lijepo došao doma otvorio hafa i skuzio da mi ne stane kartica unutra :(

Glupo mi je rezat kuciste i nisam pametan koje kučište da uzmem jer su informacije po netu šture tj moram svaku kantu posebno ici guglat.

Jel imate vi kakvo kučište za preporuku da mi stane ta grafulja. A haf mi je baš priratao srcu :(

Ma reži {#}

Toni
14 godina
neaktivan
kole86 kaže...

Pozdrav,

Intell Pentium G3258
Gigabyte z97p-d3

Fortron Hexa+ 500W
Samsung EVO840 120Gb

LP

Amd 6870/5870

Nvidia 470/560ti

One idu prilicno jeftino sad.

16 godina
neaktivan

sry, 912

Knorac Mirko
13 godina
neaktivan
17 godina
Knorsky kaže...

sry, 912

Vidi ovo Link

12 godina
kole86 kaže...

Pozdrav,

Intell Pentium G3258
Gigabyte z97p-d3

Fortron Hexa+ 500W
Samsung EVO840 120Gb

LP

Mislim da bi jedna r9 270 ili gtx 660 s njuškala bila vrh za ovo još ako ce doć neki jači proc u budućnosti, bolje ne može.

13 godina
Knorsky kaže...

Zalman Z1/Z3/Z3+

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005212124705
16 godina
neaktivan

od 500 do 1000kn

Knorac Mirko
17 godina

Stane mu i 290x u njegovo kučište, treba samo malo potražiti. Dao sam link na prošloj stranici

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

A gle, neznam koliko si platio tog haf-a ali mogao si uzet neko puno bolje big kučište i više nebi imao brige!

Ja ti imam raven 3 i jeb... je veliko, stane sve živo u njega, dao sam 1000kn, kolega mi ima nzxt onakvo iz linksa, isto ima mjesta u njemu za skoro 5 takvih grafa :)

Moje mišljenje, prodaj tog haf-a i uzmi si nešto s njuške, neko big kučište ili ćeš gledat novo, tipa computeruniversa ili negdje.

Uglavnom ti znaš najbolje pa si malo pogledaj, ali big kućišta su odlična, stane sve, nije nagurano, lakše komponente dišu!

13 godina
neaktivan

De ne zezaj da ćeš kupiti novo kućište zbog nečga što sam možeš sredit?

Uostalom to što ti smeta se može izvadit jer je 99% pričvršćeno pop-nitnama koje probušiš i izvadiš a poslje ako hoćeš vratit možeš staviti šaraf ako paše ili jednostavno pop nitnu opet.

Isprobano na mom 922.. nemoj bacat lovu.

Toni
Moj PC  
4 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

U dosta kucista se moze izvaditi dio ladice za HDD-ove da bi mogla stati duza grafička, samo se otkaci, mozda u tvog HAF-a nije takva situacija, ali mozes da uradis ovo sto je kolega iznad preporucio

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Haf sam u linksu platio 500plus kunica. Tamo di su mi ladice za hardove mi stoje hardovi pa mije to malo glupo micat a volim kad mi je sve uredno.Jos zadnje pitanje da li onda postoji mid kuciste da stane ta grafa ili samo big dolazi u obzir?

Knorac Mirko
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Stane mu i 290x u njegovo kučište, treba samo malo potražiti. Dao sam link na prošloj stranici

Jesi da ali ja ne vidim kako on fizicki moze stati a da se ne dira nis.sry ljudi kaj vas tlacim i hvala vam na savjetima.

Knorac Mirko
17 godina
Pa jesi izmjerio koliko ima mjesta?
16 godina
neaktivan

300mm top a grafulja je duza od toga

Knorac Mirko
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Izgledat će ti i urednije bez te ladice za hardove. Ali evo ti preporuka malog kućišta a u njega stane apsolutno svaka grafa.

NZXT Vulcan. Koštalo je kolko se sjećam oko 400kn kad sam ga ja htio kupiti prije nego što sam ipak odlučio HAF. Nažalost mislim da ćeš ga teško naći.

Toni
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.10.2014 12:51 (rapture686).
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
Knorsky kaže...

Haf sam u linksu platio 500plus kunica. Tamo di su mi ladice za hardove mi stoje hardovi pa mije to malo glupo micat a volim kad mi je sve uredno.Jos zadnje pitanje da li onda postoji mid kuciste da stane ta grafa ili samo big dolazi u obzir?

Zalman Z3 Plus, stane ta grafička bez ikakvog problema, plus kućište ima 4 ventilatora, plexy, potenciometar. Za te novce je bomba.

17 godina

A da ides na drugog proizvodača? 290x dužina

14 godina
neaktivan
rapture686 kaže...

Izgledat će ti i urednije bez te ladice za hardove. Ali evo ti preporuka malog kućišta a u njega stane apsolutno svaka grafa.

NZXT Vulcan. Koštalo je kolko se sjećam oko 400kn kad sam ga ja htio kupiti prije nego što sam ipak odlučio HAF. Nažalost mislim da ćeš ga teško naći.

ja sam razmisljao o kupovini nekog NZXT-a prije svog HAF-a ali nisam mogao naci nigdje u BiH, sumnjam da i sad ima.

15 godina
neaktivan

Poslusao sam dvadeset glasova za ATI r9 280x te sutra dolazi navedena, ali potpuno nova posto je hrpa tih grafickih kartica maksimalno iscijedena rudarenjem (kao sto su na kraju priznali i sami ljudi koji prodaju navedene modele po Njuskalu i okolici).

Radi toga sam ipak isao na novu jer mi se ne riskira s GPU-om (unatoc garanciji).

Hvala na preporuci ekipa! 

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
13 godina
neaktivan
win32 kaže...

Poslusao sam dvadeset glasova za ATI r9 280x te sutra dolazi navedena, ali potpuno nova posto je hrpa tih grafickih kartica maksimalno iscijedena rudarenjem (kao sto su na kraju priznali i sami ljudi koji prodaju navedene modele po Njuskalu i okolici).

Radi toga sam ipak isao na novu jer mi se ne riskira s GPU-om (unatoc garanciji).

Hvala na preporuci ekipa! 

Svaka čast i sretno s novom grafuljom :D Kojeg vendora si uzeo?

Toni
15 godina
neaktivan

Pozz,

Pitanje za 2000 kn, koju grafičku uzeti Nvidia ili Ati?

U planu sam imao Palit GeForce gtx 760 ili GigaByte gtx 760 ali ffrend pustio bubu sa Ati r9 280 i tako je nastala nedoumica pa bih Vas zamolio za savjet, preporuku što bi bio best buy.

Konfiguracija je pod moj pc

Osim napajanja, novije je, OCZ 700W

i dolazi novo kučište NZXT H440

To bi bilo to za sada, ostale komponente mislim promijeniti u nekoj bližoj budućnosti.

E da, jel može neka preporuka hladnjaka za proc q6600, to bih trebao uskoro isto mjenjati...

Možda nešto ovak:http://www.links.hr/?naziv=cooler-raijintek-ereboss-socket-am2-am3-fm1-fm2-775-1150-1155-1366-2011&option=artikl&id_artikl=050.903.292

ili

gica: http://www.links.hr/?naziv=cooler-arctic-cooling-freezer-xtreme-rev-2-s-775-1155-1156-1150-1366-754-939-am2-am3&option=artikl&id_artikl=050.903.185

Unaprijed hvala 

ko
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Lac kaže...

Pozz,

Pitanje za 2000 kn, koju grafičku uzeti Nvidia ili Ati?

U planu sam imao Palit GeForce gtx 760 ili GigaByte gtx 760 ali ffrend pustio bubu sa Ati r9 280 i tako je nastala nedoumica pa bih Vas zamolio za savjet, preporuku što bi bio best buy.

Konfiguracija je pod moj pc

Osim napajanja, novije je, OCZ 700W

i dolazi novo kučište NZXT H440

To bi bilo to za sada, ostale komponente mislim promijeniti u nekoj bližoj budućnosti.

E da, jel može neka preporuka hladnjaka za proc q6600, to bih trebao uskoro isto mjenjati...

Možda nešto ovak:http://www.links.hr/?naziv=cooler-raijintek-ereboss-socket-am2-am3-fm1-fm2-775-1150-1155-1366-2011&option=artikl&id_artikl=050.903.292

ili

gica: http://www.links.hr/?naziv=cooler-arctic-cooling-freezer-xtreme-rev-2-s-775-1155-1156-1150-1366-754-939-am2-am3&option=artikl&id_artikl=050.903.185

Unaprijed hvala 

ak ti odgovorim tocno kak ces mi lovu poslat PP, posta,e-banking hehe{#}

ja bi radje uzeo r9 {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice