Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.814
|
čitano: 6.897.223
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Mate15SLC kaže...

ASRock n61 p-s piše ti gore, a napajanje neznam točno ali napaja radeon hd 3870 512 mb

Jel ga barem možeš uslikat? Ta grafa vuče oko 100W, ali i dalje, to je sve dosta staro, ja bih radije skupio 3.5k, kupio potpuno novi komp i onda razmišljao o DX11. Jer: Imas zastarjeli DDR2((Uskoro cak i DDR4 izlazi)), AM2 plocu ((trenutno je AM3+)) proc je preslab za bilokakvi oblik igranja, grafa pogotovo, napajanje je neko krš 100% ugl. komp ti je pregazilo vrijeme i neisplati se nikaj kupovat, vec sve novo uzet

NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH
12 godina
protjeran
Vodič za odabir grafičke kartice

Ok neću ništa dirat onda, a pričekat ću još koju godinu dok sakupim para jer i sa ovim kompom i grafom mi večina igara ide. jedino mi ove koje dx11 trebaju nejdu

Tomos 15 SLC 81" rastura sve skutere

0 0 hvala 0
14 godina
Mate15SLC kaže...

Ok neću ništa dirat onda, a pričekat ću još koju godinu dok sakupim para jer i sa ovim kompom i grafom mi večina igara ide. jedino mi ove koje dx11 trebaju nejdu

pa i da ih upalis((a mozes)) nece ti radit kako spada jer ti je proc preslab

NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH
17 godina
neaktivan

Pozdrav!

Imam u planu kupit novu grafičku karticu do 1800 kn maksimalno

i da li bi ovaj procesor mogal progurat ovu karticu

http://www.protis.hr/products/details/msi-video-card-gtx-760-gaming-gddr5-2gb256bit-1006mhz6008mhz-pcie-30-x16-dp-hdmi-2xdvi-vga-cooler-double-slot-retail/74412

ovo su moje komponente:

MBO: msi p43t-c51

CPU: Intel Core(TM) 2 Duo E6550

RAM: Kingmax ddr2 800 mhz 6GB 

HDD: 2 GB + 500 gb sata

GPU: AMD Radeon HD 6570

PSU: SP-ATX-650W-PFC

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ja bi nabrojao i ostatak ne samo cpu:)hehe! Za grafu od 1800kn mu treba komplet novi socket! Neku danasnju novu grafu od prek 100€ nema smisla stavljati na 775 platformu!lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

neka preporuka za graficku karticu do 500kn!? tj. koju moze ovaj procesor potegnut do maximuma! i da se mogu igrat novije igre!

intel celeron e3400 2.6ghz

4gb ram ddr3

asus p5g41t-mlx3

napajanje 750w

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.9.2014 12:15 (Marac94).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja bi na tvom mjestu išao na rabljenu GTX460 1G. Iako je i ona overkill za taj procesor, ali za 400kn se vjerojatno već može naći danas.

EDIT: Za ove specijalce šta TD-aju, prilika koja je prije par min prodana. 150kn GTX460 1G.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.9.2014 14:00 (thedream).
Moj PC  
0 3 hvala 1
14 godina
neaktivan

e ovako, krepala mi hd 6870 DirectCU tvornički OC-ana stara tek 3 godine i sad želim kupit novu no neznam koju pa bih molio ljude sa iskustvom da mi kažu dal mi se bolje isplati uzeti Gainward GTX 750 ili 750 Ti isto Gainward. performanse me ne brinu toliko jer ni ne planiram da bude brža u igrama od hd6870 samo da traje čim duže može i da mogu igrat normalno igre na 720p i max settings sve. također bih molio da ako netko zna da mi preporući koji drugi model do 1100 kn max po mogučnosti nVidia (ne želim na amd opet)

AntonioZuti96

0 0 hvala 0
14 godina
AntonioZuti96 kaže...

e ovako, krepala mi hd 6870 DirectCU tvornički OC-ana stara tek 3 godine i sad želim kupit novu no neznam koju pa bih molio ljude sa iskustvom da mi kažu dal mi se bolje isplati uzeti Gainward GTX 750 ili 750 Ti isto Gainward. performanse me ne brinu toliko jer ni ne planiram da bude brža u igrama od hd6870 samo da traje čim duže može i da mogu igrat normalno igre na 720p i max settings sve. također bih molio da ako netko zna da mi preporući koji drugi model do 1100 kn max po mogučnosti nVidia (ne želim na amd opet)

Ako ti je najbitnije da traje cim duze onda svakako zaobidji Gainward, gledaj nesto od Gigabytea, MSIa, Asusa... AMD u tom cjenovnom rangu nudi nesto bolje performanse (R7 265) ali mislim da ce i GTX750Ti biti sasvim dovoljna za ugodno igranje na 720p.

Sveti PCE Forum!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.9.2014 14:14 (anarchyST).
17 godina
neaktivan
thedream kaže...

EDIT: Za ove specijalce šta TD-aju, prilika koja je prije par min prodana. 150kn GTX460 1G.

Za 150kn je ok, al nekom tko se ne kuži ići preporučivati rabljenu GTX460 za 400kn je malo bezveze. Prvo dosta vole crkavati, dosta ih je pečeno, i može se dogodit da u roku tjedan dana cicikrepne i 400kn bačeno pa mu se ti pravdaj. Za E3400 je (provjereno) i HD5670 bottleneck u dosta igara a mi ovdje govorimo o GTX460. Po meni najbolje, ako se ne planira mijenjat komp u sljedećih 2-3 god, uzeti neku novu do 600kn, npr. R7 250X ili tako nešto, po mogućnosti s 3 god garancije i miran je lijepo sljedeće 3 godine.

AntonioZuti96 kaže...

Kad već uzimaš bolje GTX 750 Ti, kartica otprilike u rangu HD7850, malo slabija, znači jača od bivše ti HD6870. 

14 godina
neaktivan

evo našao sam ovu. čini mi se jako jeftina ako usporedim sa Gainward GTX 750 Ti koja dođe 1150 kn. samo da nije puno slabija od 750 Ti

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-msi-gf-n7501gd5-1gb-gddr5-hdmi-dvi-dx11/85862

AntonioZuti96

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AntonioZuti96 kaže...

evo našao sam ovu. čini mi se jako jeftina ako usporedim sa Gainward GTX 750 Ti koja dođe 1150 kn. samo da nije puno slabija od 750 Ti

http://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-msi-gf-n7501gd5-1gb-gddr5-hdmi-dvi-dx11/85862

Možeš i nju, ona ti je otprilike na knap sa R7 260X, a R7 260X je oko 5-10% jača od HD6870.

15 godina
neaktivan

Ja sam ih imao pet i nijedna nije crkla niti bila pečena, bilo ASUS sa aftermarket hlađenjem 768mb, bilo ona tragična Inno3D sa stock hlađenjem 768 iz Vemila sa famoznih godinu dana garancije (da, i to je bilo moguće kupiti), te još tri od 1gb isto kombinacija što se hladnjaka tiče.

Meni je bacanje novaca ulaganje novog skupog hardvera u prastare strojeve, onda je bolje ili - ne uzeti ništa i štedjeti (najbolja opcija) za novu bazu računala MBO+CPU+RAM, tu se valjda slažemo, ili uzeti nešto rabljeno.

Preporučuju se 5770/6770 i slične kartice po 300-350kn, a ja za GTX460 koja je duplo jača skoro, dobijem x TD-ova. Baš krasna ekipa, jer eto - voli crknuti. Nisam imao takvih iskustava iskreno, a svaka koju sam koristio je išla na taktove GTX-a 560, dakle 810/4000 bez dizanja voltaže i drame što se temperatura tiče.

Po meni jedan od najboljih i najhladnijih nVidia čipova, uz svojevremeno prastari G92, ikad.

No ok, nije moj novac, nek uzme onda novu karticu sa garancijom, samo ne znam koju za 500kn, a da je iole zalog za budućnost, pogotovo na tom ostatku konfe.

EDIT: 600kn nije 500, a najjeftinija na nabavi R7 250x je 639kn. Tako možemo, ako ćemo biti zločesti, i to 1 000kn otići. Gledao sam ispod 500, kad je rekao 500, nove kartice, i nisu neka sreća.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.9.2014 15:01 (thedream).
Moj PC  
1 0 hvala 2
12 godina

Pozdrav ljudi imam pitanje oko jednog procesora, tocnije oko g3258.

Slazem neku konfu do 3000-3150kn i razmisljam ubaciti r9 270 ili x(s njuskala) pa me zanima moze li taj procesor iskoristiti tu grafu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
thedream kaže...

Ja sam ih imao pet i nijedna nije crkla niti bila pečena, bilo ASUS sa aftermarket hlađenjem 768mb, bilo ona tragična Inno3D sa stock hlađenjem 768 iz Vemila sa famoznih godinu dana garancije (da, i to je bilo moguće kupiti), te još tri od 1gb isto kombinacija što se hladnjaka tiče.

Meni je bacanje novaca ulaganje novog skupog hardvera u prastare strojeve, onda je bolje ili - ne uzeti ništa i štedjeti (najbolja opcija) za novu bazu računala MBO+CPU+RAM, tu se valjda slažemo, ili uzeti nešto rabljeno.

Preporučuju se 5770/6770 i slične kartice po 300-350kn, a ja za GTX460 koja je duplo jača skoro, dobijem x TD-ova. Baš krasna ekipa, jer eto - voli crknuti. Nisam imao takvih iskustava iskreno, a svaka koju sam koristio je išla na taktove GTX-a 560, dakle 810/4000 bez dizanja voltaže i drame što se temperatura tiče.

Po meni jedan od najboljih nVidia čipova, uz svojevremeno prastari G92, ikad.

No ok, nije moj novac, nek uzme onda novu karticu sa garancijom, samo ne znam koju za 500kn, a da je iole zalog za budućnost, pogotovo na tom ostatku konfe.

Ja nisam bi te sreće, vidio sam ih nažalost 4 crknute, a osobno mi je GTX560 koju sam brand new uzeo za 1700kn nakon 2 ipo godine cicikrepnula. Jedno pečenje pomoglo, al ne zadugo, nakon 2 mjeseca opet ista stvar. I da, nije problem u čipu(jezgri) već memorijama. 

Ja to gledam ovako.. on sa tim procesorom neće vidjet razliku između GTX460 ili R7 250, a za rabljenu GTX460 mu nitko ne može dati garanciju da će raditi uredno sljedećih tjedan dana a kamoli 2 godine koliko bi dobio garancije s novom. Mislim ako mu ti možeš to garantirati onda ti je preporuka na mjestu. :)

Zato sam napisao, ako ne planira mijenjati komp sljedećih 2-3god nek slobodno uzme nešto jeftinjak do 500kn i taman. Ako planira onda nek skuplja za sve novo, a ako može uzme sve novo odma ovim grafičke i stoji par mjeseci na integriranoj.

thedream kaže...

EDIT: 600kn nije 500, a najjeftinija na nabavi R7 250x je 639kn. Tako možemo, ako ćemo biti zločesti, i to 1 000kn otići. Gledao sam ispod 500, kad je rekao 500, nove kartice, i nisu neka sreća.

Ma zapravo i nebitno sa ovim procom, skoro sve će bit overkill. Znači ili totalka novi komp (CPU+MBO+RAM+GPU) ili sad neka jeftinjak grafa sa poželjno 3 god gare.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.9.2014 15:11 (Penryn).
14 godina
gelon kaže...

Slazem neku konfu do 3000-3150kn i razmisljam ubaciti r9 270 ili x(s njuskala) pa me zanima moze li taj procesor iskoristiti tu grafu.

nije najidelanija kombinacija, ali ako povoljna cijena uzmi. naravno, obavezno moraš overclockati procesor

15 godina
neaktivan

Štednja mu je uz trenutni budžet od 500kn najbolja preporuka. Sve ostalo je po meni bacanje para.

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
zuper kaže...
gelon kaže...

nije najidelanija kombinacija, ali ako povoljna cijena uzmi. naravno, obavezno moraš overclockati procesor

Ok hvala, jos cu vidjeti da uzmem neki jaci proc(mozda i5 4440) ali onda moram uzimati izvana(newegg) da bi to sve stalo u budjet, a malo me strah narucivat komponente tako, pa ako to ne stigne, pa garancija...

13 godina
neaktivan
gelon kaže...

ako namjeravas raditi kasnije upgrade na neki i5 uzmi taj proc i grafu, ako ne idi na amd varijantu

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
neaktivan
gelon kaže...

Ok hvala, jos cu vidjeti da uzmem neki jaci proc(mozda i5 4440) ali onda moram uzimati izvana(newegg) da bi to sve stalo u budjet, a malo me strah narucivat komponente tako, pa ako to ne stigne, pa garancija...

Mislim da ne bi trebao imat straha naručivat sa newegga, al ispalo bi te tek sitno jeftinije nego u nas, nekih 200kn max. Uzmeš G3258 što jeftinije možeš, npr. njuškalo 370kn, clockneš na minimalno 4.2GHz i deri miško. Kad postane preslab ili naletiš na nekog i5 po dobroj cijeni prodaš pentiuma za 200tinjak kn i voziš dalje.

10 godina
neaktivan

Trebam savjet koju grafičku uzet:

1.Sapphirovu r9 270x OC 1300 kn

2.Asus r9 270 direct cu II OC 1285 kn

3.Gigabyte r9 270 OC  1240 kn

Zanima me ako neko ima iskustva s nekim od navedenih grafički,koja je hladnija,tiša,"kvalitetnija",ili ako ima neka bolja u tom cjenovnom rangu?(1300 kn mi je plafon)

Hvala

0 0 hvala 0
12 godina
Penryn kaže...
gelon kaže...

Mislim da ne bi trebao imat straha naručivat sa newegga, al ispalo bi te tek sitno jeftinije nego u nas, nekih 200kn max. Uzmeš G3258 što jeftinije možeš, npr. njuškalo 370kn, clockneš na minimalno 4.2GHz i deri miško. Kad postane preslab ili naletiš na nekog i5 po dobroj cijeni prodaš pentiuma za 200tinjak kn i voziš dalje.

Pa nisam planirao uzeti proc s njuskala zbog OC-a posebno kod ovog, ali ko naletim na neki koji nije star mogao bih uzeti, iako stane i novi u budjet posto planiram naci kuciste i mozda hdd na njuskalu za nekih 150-200kn jer u slavoniji nije bas bajna ponuda.

17 godina
neaktivan
gelon kaže...

Pa nisam planirao uzeti proc s njuskala zbog OC-a posebno kod ovog, ali ko naletim na neki koji nije star mogao bih uzeti, iako stane i novi u budjet posto planiram naci kuciste i mozda hdd na njuskalu za nekih 150-200kn jer u slavoniji nije bas bajna ponuda.

Ima za 370kn na njuškalu, nov ali mislim nema garancije. No za procesore ona nije ni bitna toliko, ne crkavaju. Kažem nabavit ga što jeftinije jer ga nećeš sad držati 5 godina, i clockati do 4.2GHz - 4.4GHz. Omda kasnije kad se skupi love možeš i i7 uvalit. Ili uzmeš odmah neki i5 i gotovo. Ugl. neću više jer nije tema za ovo.

13 godina
protjeran
To je moj poznanik, slobodno nek mu se javi za taj g3258 covjek je u redu!lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 0 hvala 2
16 godina
Matozan kaže...

Opet imam par pitanja prije konačne odluke:

1. Da li ići na R7 260x ili R7 265?

Da li je R7 265 overkill za Q6700 procesor (CPU bottleneck)?

R7 265

Sapphire Dual-X – 1.120 kn

Asus Direct CU II – 1.190 kn

R7 260X

modeli sa 2 ventilatora

Gigabyte WindForce2 – 955 kn

Asus Direct CU II – 1.040 kn

Još nisam dobio konretan odgovor na pitanje pod točkom 1.

Ako R7 265 nije overkill onda trebam prijedlog koja grafička je bolja (preporučate) Sapphire ili ASUS,

a ako je overkill onda koju od R7 260X da uzmem?

0 R7 265 Sapphire Dual-X
13 R7 265 Asus Direct CU II
0 R7 260X Gigabyte WindForce2
0 R7 260X Asus Direct CU II
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
neaktivan
brbelizz kaže...

ja je imam, grafa je mrak, tiha, hladna i odlicna

13 godina
chaselol kaže...
brbelizz kaže...

ja je imam, grafa je mrak, tiha, hladna i odlicna

Isto ponosni vlasnik jedne, kod mene sve leti na 1680x1050

LoL(EUW): CRORenato NFSW: Remzi1996 WoT: I_play_alone
14 godina
brbelizz kaže...
3.Gigabyte r9 270 OC  1240 kn

Gigabyte je isto OK kao i ASUS, ako ne i hladnija.

Inače Giga treba dva 6 pin konektora za napajanje, ASUS treba samo jedan, tako da je moguće

da se Giga OCa bolje od ASUSa, zeru je jeftinija, tako da bi ja nju uzeo.

270X je jača kartica, ali ovaj Sapphire model nije baš kvalitetan (jeftina plastika), a R9 270 lako dovedeš na tu razinu

OCom. ;D

Ne obaziri se na TD, to su samo TD Trollovi, nemaju pojma o ničemu, pa moraju zaje... one koji nešto znaju. ;-))))))) (i3 4130 pojede ovaj tvoj i3 3240 za doručak) :D OMG.
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.9.2014 16:37 (Valentin17).
13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

da se Giga OCa bolje od ASUSa

Ovo pravilo ne drzi vodu, nema sanse.
Sve ti je lutrija danas, nekad ce se XFX clockati bolje od asus-a,a  te dvije marke se ne uporedjuju.

Kao sto kazem, lutrija.

Uzmi asus, ljepse izgleda i lakse je prodati kasnije ljudima dok giga malo teze.
Asus je Asus. 

14 godina
chaselol kaže...

Ovo pravilo ne drzi vodu, nema sanse.
Sve ti je lutrija danas, nekad ce se XFX clockati bolje od asus-a,a  te dvije marke se ne uporedjuju.

Kao sto kazem, lutrija.

Uzmi asus, ljepse izgleda i lakse je prodati kasnije ljudima dok giga malo teze.
Asus je Asus. 

Gigabyte po ničemu ne zaostaje za ASUSom (danas jedan vodi, sutra drugi i tako ukrug).

Oba proizvođača su kvalitetna i tražena, recimo pratim cijenik FutureIT, Giga nestaje već

po ne znam koji put iz ponude, ASUS je tamo cijelo vrijeme, toliko o traženosti.

Izgled, kako kome, meni je recimo Giga ljepša, stvar osobnog odabira.

Znam da ti imaš ASUS R9 270 i da je vjerojatno zato braniš, ali koju god uzeo,

neće pogriješiti.

Ne obaziri se na TD, to su samo TD Trollovi, nemaju pojma o ničemu, pa moraju zaje... one koji nešto znaju. ;-))))))) (i3 4130 pojede ovaj tvoj i3 3240 za doručak) :D OMG.
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.9.2014 17:34 (Valentin17).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice