Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.824
|
čitano: 6.909.868
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Noname314 kaže...

Pozdrav

Intel i3-4330 3.5 GHz
ASRock B85-PRO4 
Seasonic S12ll-430Bronze
Kingston DDR3 HyperX B, 1600Mhz, 4GB

Uz dodatnih 4GB RAM-a planiram kupiti sljedeću grafičku  http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.A943490C-7BC6-4DE7-9DBB-4708F8DD8E6F.aspx

Zanimaju me vaši komentari.

kartica je odlicna, s obzirom na cijenu svakako best-buy u toj klasi, a i nije bas da imamo previse za birati{#}

no napajanje ti je u mozda na "knap" dakle 30A koliko i trazi 280/280x, no pošto je to "vrhunsko" napajanje (provjerio sam model:), + i3, mislim da nebus imao nikakvih problema..LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
17 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Pozdrav, razmisljam o upgrade mog PC pa me zanima koja graficka bi mogla zamjenit postojecu da se dignu perfomanse u novijim igrama.

Do kraja godine plan je i promjena MB i procesora , ali ako nije nuzno zasad bi isal samo na graficku.

Moj PC:

MB ASUS P8Z68 -v Pro , Z68 chipset, LGA 1155

Intel i5 2500k box, 3.3 ghz 

2x4GB g.skill ripjaws memorije

Corsair TX 650W napajanje

MSI TWIN froza III, gtx 570

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

AMD Radeon R9 280 taman. Ili od nVidie GTX 770.

Twitter: @191x7
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
zoro5 kaže...

Pozdrav, razmisljam o upgrade mog PC pa me zanima koja graficka bi mogla zamjenit postojecu da se dignu perfomanse u novijim igrama.

Do kraja godine plan je i promjena MB i procesora , ali ako nije nuzno zasad bi isal samo na graficku.

Moj PC:

MB ASUS P8Z68 -v Pro , Z68 chipset, LGA 1155

Intel i5 2500k box, 3.3 ghz 

2x4GB g.skill ripjaws memorije

Corsair TX 650W napajanje

MSI TWIN froza III, gtx 570

Zasto mjenjat mbo i cpu? Trenutno nemozes uzeti nista bolje a da vidis razliku u igrama. 

2500k je vrhunski proc, overclockaj ga na nekih 4-4.2GHz i miran si jos nekoliko godina.

Uzmi si GTX770/R9 280X/R9 290/GTX780... koliko si vec spreman potrositi... i prst u uvo!

Sveti PCE Forum!
17 godina
neaktivan

Hvala na odgovorima.

anarchy:

Vrijeme me pomalo gazi pa nemogu  toliko pratit novosti u informatici i zahtjeve novih igrica.

Znam da sam tad kupio dobar proc ali nisam bio siguran dali moze nahranit nove grafulje.

Lagano je clockan, koliko ASAUS sam radi na turbo modu, iman dobar cooler, moral bi se vise potrudit da ga clocnem malo vise.

Super je ako mogu ubost sve ove grafulje sta si reka, GTX ce mi bit izbor , idem vidjet za koliko se mogu nac na trzistu.

Ako uspijem moj izbor bi bio ASAUS GTX 770 ili 780.

12 godina
Ja bi ti preporucija AMD R9 280x ili 290 zato sto su iste snage kao gtx 770 i gtx 780 a jeftinije su
koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.8.2014 8:43 (nicky.sl).
Moj PC  
0 2 hvala 0
10 godina
neaktivan

http://www.edigital.hr/AMD/SAPPHIRE_R7_260X_2G_GDDR5_HDMI_/_DVI-I_/_DP_OC_VERSION_LITE_AMD_GDDR5_2G_128bit_video_kartica-p54339.html?backurl=clear 

http://www.adria-computers.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&option=com_virtuemart&product_id=157213 

Ima li netko iskustvo s ove dvije graficke,da mi kaze koja mi se vise isplati kupit.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
Ja bi ti preporucija AMD R9 280x ili 290 zato sto su iste snage kao gtx 770 i gtx 780 a jeftinije su

Da to sam primjetio, evo sta sam nasal do sad, nadam se da bi mogal ovako nesto ubost.

Ima li tko bolju ideju?

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.8A977C8E-4DE7-4E54-9839-43E68971DABC.aspx

12 godina
Rađe nađi Gigabyte r9 290 oc windforce s njom nema problema za razliku od te safirke s kojom su dosta problema imali ljudi ode na forumu.
Moj PC  
3 0 hvala 3
13 godina
protjeran
zoro5 kaže...
nicky.sl kaže...

Da to sam primjetio, evo sta sam nasal do sad, nadam se da bi mogal ovako nesto ubost.

Ima li tko bolju ideju?

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.8A977C8E-4DE7-4E54-9839-43E68971DABC.aspx

kao sto ti veli nicky rade onda nadodaj 150kn za gigabajtov model, najbolja i najkvalitetnija r9 290! LP

17 godina
neaktivan

Ok probat cu pronac dobavljivost, za safire su mi javili da je nemaju, ovo postaje teze od ocekivanog.

Ovdje ima valjda je to ta kartica

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=14398

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
zoro5 kaže...

Ok probat cu pronac dobavljivost, za safire su mi javili da je nemaju, ovo postaje teze od ocekivanog.

Ovdje ima valjda je to ta kartica

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=14398

Točno sam na tu mislija al sam bija na mobu pa nisan moga link stavit {#}

17 godina
neaktivan

Narucena, isporuka za cetvrtak ujutro. Sad slijedi deinstalacija N-vidia drivera i installacija novih.

S koje web stranice je najbolje skinut novi driver, gigabyte ili AMD?

Posto je nekad bilo problema kod deinstalacije jednih drivera i instalacije drugih ima li danas neko elegantnije rijesenje ili koji dodatni programcic?

12 godina
Ja drivere skidam s AMD-ove stranice i koristim zadnje beta drivere 14.7. Najvise volim instalirat nove winse kad mijenjam grafu a ako mi se neda pocistim s Driver sweeperom
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.8.2014 16:05 (nicky.sl).
Moj PC  
3 0 hvala 2
14 godina

Poz, treba mi nova-stara graficka za Moj PC, dovoljno jaka da pokrene fifu 15 ali i dovoljno slaba da nemoram kupovat druge komponente.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_makcziBKrN1ryi1myo1_500.gif
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
KiCo77 kaže...

Poz, treba mi nova-stara graficka za Moj PC, dovoljno jaka da pokrene fifu 15 ali i dovoljno slaba da nemoram kupovat druge komponente.

a onda uzmi ultra šparnu gtx750, ili neku r7 260x! valjda ti cijena nije pre velika cca 800kn!lp na tome ces se "fino" naigrati!

11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
KiCo77 kaže...

a onda uzmi ultra šparnu gtx750, ili neku r7 260x! valjda ti cijena nije pre velika cca 800kn!lp na tome ces se "fino" naigrati!

Ako ces uzimat navedene graficke kartice obavezno ubaci neki hladnjak i overclockaj na bar 3Ghz+

[img]http://artige.org/store/62/62308.gif[/img]
11 godina

njuškalo... gtx 570 amd6950 je u rangu tog proca kad ga kloknes na cca 2.8 ghz...

13 godina
protjeran
ZGamer kaže...

njuškalo... gtx 570 amd6950 je u rangu tog proca kad ga kloknes na cca 2.8 ghz...

pa da mu "izgori" cijeli komp na ovom predpostavljam intertech napajanju{#}

17 godina
neaktivan

Evo sutra mi dolazi nova graficka i moju prodajem

Mislim da je dobar izbor za nekoga tko treba nesto da mu vrte novije igre.

ja sa mojim PC jucer i danas igram Bettlefield4 na High postavkama i AAx2

njuskalo

msi-twin-ffoza-iii-nvidia-gtx-570-oglas-12424665

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina

Zato sam i napomenuo, bez kupovanja ostalih komponenti, jer napajanje je shit i integrirano je u kuciste, pa trazim privremeno rjesenje dok se ne nađe višak $$$ za novi PC.

Clockanje ne dolazi u obzir, temperature su "dovoljno visoke" :/

http://25.media.tumblr.com/tumblr_makcziBKrN1ryi1myo1_500.gif
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.8.2014 23:21 (KiCo77).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Stjepanj kaže...
ZGamer kaže...

pa da mu "izgori" cijeli komp na ovom predpostavljam intertech napajanju{#}

{#}...a vele da riba smrdi od glave a čisti se od repa...{#}...nisam gledal napajanje u detaljima al ide to sve na nekakvom normalnom pa cak i 450w psu

15 godina
neaktivan

Došao sam u posjed jedne EVGA GTX470 grafičke, sve pet što se stabilnosti i performansi tiče, temperature su podnošljive uz malu prilagodbu vent-profila u Afterburneru, OC-a se također kao luda (bar što se jezgre tiče i shadera), ali muči me, uvjetno rečeno, iduća stvar.

GPU-Z javlja da kartica radi u v2.0 x8 modu, a da je sposobna kao za PCIE v2.0 x16 mod. Ne znam zašto je to tako, kad sam imao unutra HD7850, sve je bilo ok, bilo je x16 @ x16.

Sad je x 16 @ x8. Pregledao sam BIOS za opcije, ništa nisam našao, isto tako i u Winsima u Power opcijama, ništa nije omogućeno, da bi štopalo puni x16 profil.

Do čega bi još moglo biti?

Kontakte sam čistio, i na matičnoj i na grafi. Ne pada mi ništa na pamet, vrijedno spomena.

Htio sam reći, da sam na dosta mjesta online našao da je razlika u PCIE v2.0 x16 vs x8 možda kakvih 1%, 2 max. Tako da nije nešto što se vjerojatno osjeti, pogotovo jer je još clockana dosta, ali čovjeka veseli da radi u punoj snazi jbg.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.8.2014 9:12 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Jednostavno ju izvadi iz kompa i ponovo vrati to bi tribalo rjesit problem (barem je meni svojevremeno pomoglo)
Moj PC  
0 1 hvala 1
13 godina
protjeran
Upali gpu-z i neki 3d program, najbolje furmark! Pa onda javi sta pise?!;)lp
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Probao vaditi 3x, nije pomoglo. Probati ću opet, sa alkoholom očistiti kontakte ili gumicom običnom, što se grafe tiče. Vezano uz stress-testove, gpu-z ima svoj, digne samo sa nekakvog idla na taj PCIEv2.0 x8. Nikako na x16.

Glupost,znam. Ali nervira. {#}

In the name of tragedy...
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

Mah ne zamaraj se stim bzvz ;)

nije ti pretjerano bitno uostalom dokle god ne vrtis cf na vecim rezama od fhd-a di tih 16x dolazi u pomoc ;)

Moj PC  
0 1 hvala 1
12 godina

COD: Advanced Warfare Settings menu allows players to disable music and mantle

Znaci ona lista za mantle naslove nije bila lazna,gore su jos bili novi tomb raider,gta5 i neznam sto sve ne :)

Brutalno posto u Thiefu i BF4 imam itekako primjetan fps boost sa mantleom  :)

Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan

Čekam Nvidiu sa serijom 8 grafičkih kartica pa nakon toga odlučiti koja će se kupiti jer za sad mi je best deal MSI GTX 760 Twin Frozr. Ako će serija 8 imati 20% ili više jačine u odnosu na ovu seriju 7 onda svakako kupujem seriju 8.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

racunaj da otprilike mid high serije nove genaracije je kao high prosle ( nije bas uvijek tako ali vecinom je slucaj ) {#}

Moj PC  
2 1 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice