Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.839
|
čitano: 6.921.316
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
DuckyYou kaže...

Si siguran da postoje 2 verzije?

Jer sam našao na sajtu da postoji jedna s 6+2 i 6 konektorima.

Ali gledam po kučištu,ne vidim još jedan 6 pinski. :(

U nekim reviewima to napajanje ima samo jedan 6+2 pinski pa mi čudno sad. Jesu li zbilja radili ta napajanja u 2. verzije? Kako god, ako i nemaš taj još jedan 6 pinski kupiš ovaj gore molex konektor za 13 kn koji se spoji isto na napajanje i vozi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.8.2014 15:36 (vrinho).
11 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Očito su radili u 2 verzije. :)

Hvala dečki,dakle kupim samo ovo čudo.. super. :) Ako se ikad vidimo,plačam pivo. :)

2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Hvala, a još me zanima koja bi grafička kartica dobro išla uz intel i3 4330 a da je jeftinija, možda r7 250x?

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.8.2014 20:24 (joco385).

0 0 hvala 0
14 godina
Ako želiš maximalno iskoristiti i3 4330 uzmi snažniju grafičku R7 260X(800kn) ili R7 265 (1100kn) ako nemožeš izdvojiti pare za njih i navedena R7 250X če biti sasvim dovoljna.
AMD Phenom II X2 555 BE@4.0GHz,MSI 990FXA GD80 v2.2
17 godina
neaktivan

Jutro svima!   {#}

Prijateljova ATI HD4830 grafika se pokvarila (pokazuje one čudne artefekte po monitoru), pa je odlučija da bi uzeja novu...

Koja je vaša preporuka u cijeni od oko 100-tinjak eura.. On bi želija kupit još 1x2 GB DDR2 pločicu, te da sa grafikom račun bude oko 1000kn (+/- 100kn nije bitno), pa ako imate neki prijedlog slobodno napišite..

Ja san naiša na OVU u Linksa (u Splitu), no ako vi imate neki bolju/kvaliteniju/isplativiju slobodno napišite (po mogućnosti da je postoji uzest u okolici Splita!)

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.8.2014 13:14 (CyreX).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Uzmi najeftiniju gtx750, nazalost dosta kartica nije dostupno u splitu pa mozez zatraziti da ti je dofuraju iz drugog ducana! Ostalo nemoj gledati! Iako bi 260x bila daleko najbolji izbor!lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ja bih ti preporučio OVU grafu. Ja sam takvu istu uzeo za 800kn. Lp

LoL(EUW): CRORenato NFSW: Remzi1996 WoT: I_play_alone
11 godina
neaktivan

odlučio sam uzeti sapphire r7 240 boost i imam samo 2 gb rama od kingstona drr2 800mhz i jedino što mogu naći je https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=5627  pa me zanima dali je latencija između tih dviju pločica bitna

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

koji proc imas ? 

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

intel celeron e3300

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

evo našao sam isti proizvod na ovoj stranici http://www.ekupi.hr/Memorija-Adata-DDR2-2GB-800MHz-AD2U800B2G6-R-172858.aspx znači dali mi netko samo može potvrditi dali su to sve specifikacije koje se traže u nadogradnji rama ili još neki detalji moraju bit isti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Dal bi R7 260X bio overkill na ove komponente i ako je overkill koja bi bila bestbuy za ove komponente?
MBO: Gainward GA-790XTA-UD4
Proc: AMD Athlon II X2 280 3,6
RAM: 4 GB Kingston HyperX

0 0 hvala 0
14 godina

Slabašan je to cpu. R7 250 gddr5, gt 740 gddr5 bi bile maksimum. Jedino ako u kratko vrijeme planiraš uzeti i jači cpu, onda može i 260x

Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Pozdrav,
Molio bih vas da mi predložite polovnu grafu do 600kn za slijedeću konfu: 
ASRock z68m/usb3
Intel Celeron G1620
Adata 4GB 1333MHz
Chieftec GPS400AB 400W
LCD monitor 1024x768 75Hz
Konfa bi služila za igranje starijih naslova, a mozda i nekih novijih(ako bude moguće).
Hvala

0 0 hvala 0
13 godina

previše ti je to love, ne treba ti grafa za 600kn jer imaš preslab proc

za cc 400kn se nađu 5770 ddr5, 6770 ddr5, 6670 ddr5, 7750 ddr5 pa eto takvo što gledaj iako su i neke prejake za tvoj proc, ali bude ok...

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

previše ti je to love, ne treba ti grafa za 600kn jer imaš preslab proc

za cc 400kn se nađu 5770 ddr5, 6770 ddr5, 6670 ddr5, 7750 ddr5 pa eto takvo što gledaj iako su i neke prejake za tvoj proc, ali bude ok...

Isplati li se možda nešto od Nvidie uzet? I koje bi bile pogodne za moju konfu?  

13 godina

nešto tipa gts 450 1gb ddr5 ali računaj da su sve te grafe bez garancije

možda se nađu gtx 650 sa garom još...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

nešto tipa gts 450 1gb ddr5 ali računaj da su sve te grafe bez garancije

možda se nađu gtx 650 sa garom još...

Dakle bolje ići na HD jer je veći izbor i lakše ih se nađe sa garom?

13 godina

Evo ti grafa za 650kn. Po meni najbolji izbor za tvoj budžet.

LoL(EUW): CRORenato NFSW: Remzi1996 WoT: I_play_alone
13 godina

da ili ima i jedna gtx 650 ti...

iako je to uber prejako za taj procesor...ali opet kasnije lako ubacis jaci proc i vozi dalje

inače možeš i u trgovini kupiti taman grafu za tvoj komp :) ako ga ne mislis uskoro nadograđivati jačim procesorom

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=r7+250+ddr5

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.8.2014 12:06 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Zahvaljujem na prijedlozima :) 

15 godina

Bok ljudi, ako može savjet. Imao sam gtx 460 1GB i crkla je.

Tražim neku zamjenu za tu karticu a da nije skupa jer ću kupit novo računalo ali pošto ovo ide sinu, opet ne želim da mu dam škart na kojemu ne može pošteno igrati.

Tražim novu a ne polovnu jer sam kupio na Njuškalo gtx 460 i crkla je nakon tjedan dana.

Želio bi nVidiu zbog toga što sam ćuo da su tiše.

Jel mi možete pomoći jer nemam vrimena od posla proučavat i uspoređivat a nekome tko prati nije problem dat ovu informaciju.

Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina
KIKI3ooo kaže...

Tražim neku zamjenu za tu karticu a da nije skupa jer ću kupit novo računalo ali pošto ovo ide sinu, opet ne želim da mu dam škart na kojemu ne može pošteno igrati.

Tražim novu a ne polovnu jer sam kupio na Njuškalo gtx 460 i crkla je nakon tjedan dana.

Jel mi možete pomoći jer nemam vrimena od posla proučavat i uspoređivat a nekome tko prati nije problem dat ovu informaciju.

Hvala!

Koliki ti je budžet? Što ti sin igra? Ostatak konfiguracije? Mogu predpostaviti da ti je budžet nizak, s toga bolje idi na AMD jer češ dobiti više za svoje novce, i da, nemora nužno nVidia biti glasnija ili tišja od AMD, sve odisi od serije do serije.

NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.8.2014 14:44 (Strm).
15 godina
Strm kaže...
KIKI3ooo kaže...

Hvala!

Koliki ti je budžet? Što ti sin igra? Ostatak konfiguracije? Mogu predpostaviti da ti je budžet nizak, s toga bolje idi na AMD jer češ dobiti više za svoje novce, i da, nemora nužno nVidia biti glasnija ili tišja od AMD, sve odisi od serije do serije.

Da, nebi volio potrošit više od 1000kn. Može onda i AMD preporuka. Nije bitno što igra ili što će igrat, glavno da je kartica otprilike na razini gtx 460, verzija sa punom sabirnicom, 1GB memorije za što manje pare.

Ja recimo igram SC2 na najnižim postavkama jer volim tako i RBR pa ću u novom kompu koristit samo procesorsku grafiku ali njemu ne želim dat smeće jer ipak misli igrat GTA 5 kad izađe i tako druge igre da može igrat na nekim pristojnom postavkama

Ostatak konfiguracije je oni prvi quad core procesori, 4 giga rama.

I da odgovorim kolegi hrčku na privatnu poruku ovde, jer ne radi na smartphonu, tražio sam povrat ili drugu karticu ali naravno dobio sam šipak.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.8.2014 16:20 (KIKI3ooo).
13 godina
protjeran

onda si uzmi R7 260x koja je za 25-30% brza od gtx460, cca 800kn, nije "puno" a ima odlicne perfomanse za sve nove naslove na medium-high detaljima!LP

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.8.2014 16:12 (Stjepanj).
Moj PC  
3 0 hvala 2
12 godina
Stjepanj ti je sve reka poslusaj ga 260x je najbolje za te pare sta mozes kupit. Doduse ja bi potrazija 260x od gigabyte al sve je to slicno.
koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Moj PC  
3 0 hvala 3
13 godina
protjeran
nicky.sl kaže...
Stjepanj ti je sve reka poslusaj ga 260x je najbolje za te pare sta mozes kupit. Doduse ja bi potrazija 260x od gigabyte al sve je to slicno.

modeli s dva venta su dosta skuplji tocnije cca 1000kn, no 260x cip je izrazito šparan, pa ni temperature neidu u nebesa! bitno da je kuciste poslozeno i uredno i bude sve super!

15 godina

Ma zna sam ja da ce mi moji forumasi dati najbolji savjet :)

Hvala i pozdrav

1 0 hvala 1
11 godina
protjeran
dreammaker kaže...

Koju grafičku od navedenih uzeti na moju konfiguraciju?

r9 285

https://www.facebook.com/pages/Čombe/464895040303865?ref_type
13 godina
neaktivan

Pozdrav

Intel i3-4330 3.5 GHz
ASRock B85-PRO4 
Seasonic S12ll-430Bronze
Kingston DDR3 HyperX B, 1600Mhz, 4GB

Uz dodatnih 4GB RAM-a planiram kupiti sljedeću grafičku  http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.A943490C-7BC6-4DE7-9DBB-4708F8DD8E6F.aspx

Zanimaju me vaši komentari.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice