- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ima 2 12V grane, na prvoj maksimum 168W na drugoj 156W, kombinirano 324W.
Računaj da se u današnje vrijeme ne koriste i + i - već samo jedna, to napajanje ti je u biti 156-168W.
Slabo smeće.
Kako si to mjerio i kakav je sustav bio?
Wattage calculator od MSI i par jos stranica uvijek prikave MAX koliko se koristi oko 230-240 a minimal (idle) 180.
Prije nego sto sam ovaj processor stavio koji sad imam imao sam processor koji 30 W vise zahtjeva i graficku koja zahtjeva 20 vise.
A kako mislis ovo da se ne koristi vise + nego sada - ... Ovo je staro napajanje barem 4 godine ako ne i vise tada se koristilo , ne razumijem
Nikad nebih rekao da ovo napajanje ima manje od 230 W
Edit: Evo stavio sam slike sa kalkulatora ja mislim da je to priblizno , stavio sam sa starim komponentama i sada sto imam.
Pa, mijenjaju se standardi u potrošnji komponenti. Nekoć se 5V i 3.3V puno više koristilo, danas zanemarivo malo - uglavnom se koristi 12V.
Pa, možeš ga spojiti na testnu opremu i mjeriti. Al pretpostavljam da to nisi u mogućnosti.
Jednostavno pročitaš na njemu koliko daje na kojoj grani, a piše i koliko može ukupno (pošto nije 80+ certificirano na njemu piše snaga na kojoj se gasi ili krepava), pogledaš koliko ti komponente mogu trošiti i to je to.
CPU troši manje nego što mu je TDP, al možeš si njegov TDP uzeti u računicu potrošnje. Naravno, s 12V.
Grafička pak najviše može povuči 75W kroz PCI-E slot + 75W za svaki PCI-E 6-pin power konektor ili 150W kroz 8-pin PCI-E Power. Naravno, s 12V.
Diskovi trebaju po nekoliko W, također s 12V raila.
Tako možeš npr računati ako je procesor 95W, grafa ako ima 1 pci-e power konektor i ako imaš 1 disk i 1 dvd-rom da bi na 12V trebao imati minimalno 95W+150W+5W+5W ~= 255W. Dakle napajanje koje bi na 12V railu bilo u stanju dati više od 255W. E sad, ako za to koristiš napajanje koje ima 2 12V raila odvojena onda moraš jako paziti što spajaš na koji rail jer ako ti je na jednom railu max 165W onda ako sve spojiš na njega taj komp neće raditi pod opterečenjem ili će napajanje izgoriti.
Da uzmem ili ne??
Ja imam 2 molex-a niti jedan se ne koristi a nemam niti jedan PCI-e 6 pinski ili bilo koji?
ja to neznam izracunat, ako imas slobodno vremena i ako ti se da da li bih mogao za mene , da sad tu ne bumpamo temu cijelo vrijeme moze u PM?
Da uzmem ili ne??
Ja imam 2 molex-a niti jedan se ne koristi a nemam niti jedan PCI-e 6 pinski ili bilo koji?
ja to neznam izracunat, ako imas slobodno vremena i ako ti se da da li bih mogao za mene , da sad tu ne bumpamo temu cijelo vrijeme moze u PM?
Za 450 na njušci imaš i 5770
Mene zanima da li bi moje napajanje izduralo navedenu gore graficku da prebacim jos i molex-PCI-e s time da ne sj... napajanje.
Mene zanima da li bi moje napajanje izduralo navedenu gore graficku da prebacim jos i molex-PCI-e s time da ne sj... napajanje.
Bice on dosta za tvoju konfu i s 5770

Ako kupujes iz BiH ili Srbije, mozes naci PowerColor PCS+ verziju te kartice koja rame uz rame ide sa najjacim modelom iz Asusa.
Mada ako volis Battlefield 4, uzmes Sapphire uz koju se dobija BF 4 ili MSI isto se BF4 dobije ali i 12 mjeseci vise garancije!
Gigabyte, Asus, Sapphire, MSI. Ja ih preferiram tim redosljedom.
najjaca i5-ica svakako, na ovaj FX setup(amd) prakticki vise nemas sta nadogradivati (i trenutno se ne nazire nista do danjega)! a na intel platformu kad zafali snage imas mogucnosti nadogradnje i to kakve!
i5 ima daleko brze jezgre pa prema tome i iskoristavanje gpu-a je vece...
Prelazak na i7
Ako imam phenom x5 955 be, koja je najbolja grafička da ne kupujem nešto jače što mi ne bi podržao procesor?
dao bio ne više od 1200 kn
GTX 750 Ti ti je taman a možeš i nešto jaču R7 265. I te grafe će negdje biti sputane ali to je sve još ok. Jače od toga nemoj.
Ako imam phenom x5 955 be, koja je najbolja grafička da ne kupujem nešto jače što mi ne bi podržao procesor?
dao bio ne više od 1200 kn
a gle u rangu je s fx 4100, cak mrvicu i slabiji! ja bi na njega cak bubno neku gtx650ti boost, gtx750ti, r7 265, ili za njega nekakav maximum r9 270! kolega itomic ti je takoder to preporucio:)
Ja imam fx 4100 i na njoj r9 270x i sve radi kako treba ;)
You bet. Oš za opklad da nije tako?
You bet. Oš za opklad da nije tako?
reci slobodno sta neradi kako treba ;)
in be4 BF4 multiplayer debate
You bet. Oš za opklad da nije tako u BF4 MP?
Lijep pozdrav svima,
Dvoumim se izmedu gtx 650OC version od GIGABYTE-a , R7 260X OC verzije od sapphire-a , te HD 7770 sapphire verzija.
Znači ovako, performanse su tu negdje, MOŽDA sam na netu iskopao da je R7 260 X bolja od ostale dvije
pa bih eto molio preporuku.S time da uzmete u obzir da bih stavio vodeno hladenje na graficku jer sam si kupio stvari za jedan projekt(ozivljavanje YLOD PS3-a )
te je na kraju stvar propala, mrtva bila i ostala :).
Konfiguracija mi je malo slabije true, ali planiram nadogradnju .
Uglavnom moj E 7500 C2D je clocknut na 4 Ghz pa mi recite da li je to u redu za spomenute grafe jer ne znam o cemu ovisi taj bottleneck.
R7 260X ti je nabolja od te tri. Sve tri će biti ograničene od strane slabog procesora u većoj ili manjoj mjeri u skoro pa svim modernim igrama. Koliko ćeš ti to primjetiti je druga stvar. Što prije nadogradiš CPU to će tvoje "iskustvo igranja" biti bolje .