Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.952.107
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice
EVo slike, neznam sad kako tocno da izracunam pa tko zna?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Cromar kaže...
EVo slike, neznam sad kako tocno da izracunam pa tko zna?

Ima 2 12V grane, na prvoj maksimum 168W na drugoj 156W, kombinirano 324W.

Računaj da se u današnje vrijeme ne koriste i + i - već samo jedna, to napajanje ti je u biti 156-168W.

Slabo smeće.

Twitter: @191x7
12 godina
neaktivan
To nije moguce zato sto ja sam na proslom processoru koristio 230-240 MAX a min 200 tako da moguce je da se koristi ovih 300
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kako si to mjerio i kakav je sustav bio?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Wattage calculator od MSI i par jos stranica uvijek prikave MAX koliko se koristi oko 230-240 a minimal (idle) 180.
Prije nego sto sam ovaj processor stavio koji sad imam imao sam processor koji 30 W vise zahtjeva i graficku koja zahtjeva 20 vise.
A kako mislis ovo da se ne koristi vise + nego sada - ... Ovo je staro napajanje barem 4 godine ako ne i vise tada se koristilo , ne razumijem
Nikad nebih rekao da ovo napajanje ima manje od 230 W

Edit: Evo stavio sam slike sa kalkulatora ja mislim da je to priblizno , stavio sam sa starim komponentama i sada sto imam. 

Prijasnji Prijasnji
Sadasnji Sadasnji
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.5.2014 19:47 (Cromar).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

Pa, mijenjaju se standardi u potrošnji komponenti. Nekoć se 5V i 3.3V puno više koristilo, danas zanemarivo malo - uglavnom se koristi 12V.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Ali opet, da li mogu nekako vidjet da je 100% koliko vata ima napajanje .. zato sto nema 150-160 nema sanse
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Cromar kaže...
Ali opet, da li mogu nekako vidjet da je 100% koliko vata ima napajanje .. zato sto nema 150-160 nema sanse

Pa, možeš ga spojiti na testnu opremu i mjeriti. Al pretpostavljam da to nisi u mogućnosti.

Jednostavno pročitaš na njemu koliko daje na kojoj grani, a piše i koliko može ukupno (pošto nije 80+ certificirano na njemu piše snaga na kojoj se gasi ili krepava), pogledaš koliko ti komponente mogu trošiti i to je to.

CPU troši manje nego što mu je TDP, al možeš si njegov TDP uzeti u računicu potrošnje. Naravno, s 12V.

Grafička pak najviše može povuči 75W kroz PCI-E slot + 75W za svaki PCI-E 6-pin power konektor ili 150W kroz 8-pin PCI-E Power. Naravno, s 12V.

Diskovi trebaju po nekoliko W, također s 12V raila.

Tako možeš npr računati ako je procesor 95W, grafa ako ima 1 pci-e power konektor i ako imaš 1 disk i 1 dvd-rom da bi na 12V trebao imati minimalno 95W+150W+5W+5W ~= 255W. Dakle napajanje koje bi na 12V railu bilo u stanju dati više od 255W. E sad, ako za to koristiš napajanje koje ima 2 12V raila odvojena onda moraš jako paziti što spajaš na koji rail jer ako ti je na jednom railu max 165W onda ako sve spojiš na njega taj komp neće raditi pod opterečenjem ili će napajanje izgoriti.

12 godina
neaktivan
Uff, nasao sam si graficku za 450 Kuna HD 5750 GDDR5 1 GB jos bih dobio molex to PCI-e 6 pin tako da neznam sad ..
Da uzmem ili ne??
Ja imam 2 molex-a niti jedan se ne koristi a nemam niti jedan PCI-e 6 pinski ili bilo koji?
ja to neznam izracunat, ako imas slobodno vremena i ako ti se da da li bih mogao za mene , da sad tu ne bumpamo temu cijelo vrijeme moze u PM?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Cromar kaže...
Uff, nasao sam si graficku za 450 Kuna HD 5750 GDDR5 1 GB jos bih dobio molex to PCI-e 6 pin tako da neznam sad ..
Da uzmem ili ne??
Ja imam 2 molex-a niti jedan se ne koristi a nemam niti jedan PCI-e 6 pinski ili bilo koji?
ja to neznam izracunat, ako imas slobodno vremena i ako ti se da da li bih mogao za mene , da sad tu ne bumpamo temu cijelo vrijeme moze u PM?

Za 450 na njušci imaš i 5770

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.5.2014 20:38 (nicky.sl).
12 godina
neaktivan
Da ali ta vuce vise energije?
Mene zanima da li bi moje napajanje izduralo navedenu gore graficku da prebacim jos i molex-PCI-e s time da ne sj... napajanje.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Cromar kaže...
Da ali ta vuce vise energije?
Mene zanima da li bi moje napajanje izduralo navedenu gore graficku da prebacim jos i molex-PCI-e s time da ne sj... napajanje.

Bice on dosta za tvoju konfu i s 5770

12 godina
neaktivan
Dobro onda , pozz
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Za kojeg se proizvodjaca 270x odlučiti, preporuke?
13 godina
neaktivan
g3arv8 kaže...

Ako kupujes iz BiH ili Srbije, mozes naci PowerColor PCS+ verziju te kartice koja rame uz rame ide sa najjacim modelom iz Asusa.

Mada ako volis Battlefield 4, uzmes Sapphire uz koju se dobija BF 4 ili MSI isto se BF4 dobije ali i 12 mjeseci vise garancije! 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
g3arv8 kaže...

Gigabyte, Asus, Sapphire, MSI. Ja ih preferiram tim redosljedom.

11 godina
neaktivan
Pozdrav svima, imam pitanjce za vas koji se kuže u ovo područje. Dali bi i5 4670K ili FX 8350 bolje podržavao SLI GTX770? Tražio sam na Jubitou informacije o tome i naišao sam na lika (Tech YES City, tako nešto) te on govori da i5 poprilično bolje iskorištava SLI i CF, šta vi mislite?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
kotrlja kaže...
Pozdrav svima, imam pitanjce za vas koji se kuže u ovo područje. Dali bi i5 4670K ili FX 8350 bolje podržavao SLI GTX770? Tražio sam na Jubitou informacije o tome i naišao sam na lika (Tech YES City, tako nešto) te on govori da i5 poprilično bolje iskorištava SLI i CF, šta vi mislite?

najjaca i5-ica svakako, na ovaj FX setup(amd) prakticki vise nemas sta nadogradivati (i trenutno se ne nazire nista do danjega)! a na intel platformu kad zafali snage imas mogucnosti nadogradnje i to kakve{#}!

i5 ima daleko brze jezgre pa prema tome i iskoristavanje gpu-a je vece...

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.5.2014 21:00 (Stjepanj).
11 godina
neaktivan
Na što točno misliš za tom nadogradnjom?

0 0 hvala 0
12 godina
kotrlja kaže...
Na što točno misliš za tom nadogradnjom?

Prelazak na i7

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala
13 godina
neaktivan

Ako imam phenom x5 955 be, koja je najbolja grafička da ne kupujem nešto jače što mi ne bi podržao procesor?

dao bio ne više od 1200 kn

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.5.2014 21:35 (Odeon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

GTX 750 Ti ti je taman a možeš i nešto jaču R7 265. I te grafe će negdje biti sputane ali to je sve još ok. Jače od toga nemoj.

13 godina
protjeran
Odeon kaže...

Ako imam phenom x5 955 be, koja je najbolja grafička da ne kupujem nešto jače što mi ne bi podržao procesor?

dao bio ne više od 1200 kn

a gle u rangu je s fx 4100, cak mrvicu i slabiji! ja bi na njega cak bubno neku gtx650ti boost, gtx750ti, r7 265, ili za njega nekakav maximum r9 270! kolega itomic ti je takoder to preporucio:)

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina
protjeran

Ja imam fx 4100 i na njoj r9 270x i sve radi kako treba ;) 

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Adict kaže...

You bet. Oš za opklad da nije tako?

12 godina
protjeran
191x7 kaže...
Adict kaže...

You bet. Oš za opklad da nije tako?

reci slobodno sta neradi kako treba ;) 

13 godina
neaktivan

in be4 BF4 multiplayer debate {#}

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Adict kaže...

You bet. Oš za opklad da nije tako u BF4 MP?

{#}

Ja sam novi vozač s malo radnog staža, široka mi kola a uska garaža...
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.5.2014 23:24 (Zekat).
16 godina
neaktivan

Lijep pozdrav svima,

Dvoumim se izmedu gtx  650OC version od GIGABYTE-a , R7 260X OC verzije od sapphire-a , te HD 7770 sapphire verzija.

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-gigabyte-geforce-gtx-650-oc-1gb-ddr5-dual-dvi-hdmi-d-sub-hdtv&option=artikl&id_artikl=051.803.931

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-sapphire-amd-radeon-r7-260x-oc-1gb-ddr5-dualdvi-hdmi-dp&option=artikl&id_artikl=051.806.930

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-sapphire-amd-radeon-hd-7770-1gb-ddr5-dvi-hdmi-dp-lite-retail&option=artikl&id_artikl=051.806.953

Znači ovako,  performanse su tu negdje, MOŽDA sam na netu iskopao da je R7 260 X bolja od ostale dvije 

pa bih eto molio preporuku.S time da uzmete u obzir da bih stavio vodeno hladenje na graficku jer sam si kupio stvari za jedan projekt(ozivljavanje YLOD PS3-a )

te je na kraju stvar propala, mrtva bila i ostala :).

Konfiguracija mi je malo slabije true, ali planiram nadogradnju .

Uglavnom moj E 7500 C2D je clocknut na 4 Ghz pa mi recite da li je to u redu za spomenute grafe jer ne znam o cemu ovisi taj bottleneck.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

R7 260X ti je nabolja od te tri. Sve tri će biti ograničene od strane slabog procesora u većoj ili manjoj mjeri u skoro pa svim modernim igrama. Koliko ćeš ti to primjetiti je druga stvar. Što prije nadogradiš CPU to će tvoje "iskustvo igranja" biti bolje {#}.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice