Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.923.387
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Stjepanj kaže...
turbojc kaže...
Čuj, ako si možeš priuštiti, nije na odmet. A ako ne možeš, onda nećeš ni patiti nešto puno za tim.

2gb vrama i ddr3, nema nikakve koristi od 1gb vise na toj ultra low grafi:)! baceno 100kn vise u vjetar!lp

Grafa je gddr5

Link

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
13 godina
protjeran
Vodič za odabir grafičke kartice

ok sry, prvi link je bio 240 s ddr3!{#}

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Stjepanj kaže...

ok sry, prvi link je bio 240 s ddr3!{#}

Slobodno kazes nesto i za ovu 260x. {#}

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
11 godina
neaktivan

moze li mi netko odgovoriti na ovo gore pitanje? hvala

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pero10 kaže...

moze li mi netko odgovoriti na ovo gore pitanje? hvala

promjeni kablo,glupo zvuci al to ce ti pomoci jedino

13 godina
protjeran
Fake_Alert kaže...
Stjepanj kaže...
turbojc kaže...
Čuj, ako si možeš priuštiti, nije na odmet. A ako ne možeš, onda nećeš ni patiti nešto puno za tim.

2gb vrama i ddr3, nema nikakve koristi od 1gb vise na toj ultra low grafi:)! baceno 100kn vise u vjetar!lp

Grafa je gddr5

Link

trenutni best-buy i na toj 260/7790 2gb je dobrodoslo! ne grije se jako u ovo doba no taj model s jednim ventom bi po ljeti mogao biti problem jer imao sam istu asusovu s 2x ventom(cca 65°c max temp)LP

16 godina
Stjepanj kaže...
Fake_Alert kaže...
Stjepanj kaže...
turbojc kaže...

Grafa je gddr5

Link

trenutni best-buy i na toj 260/7790 2gb je dobrodoslo! ne grije se jako u ovo doba no taj model s jednim ventom bi po ljeti mogao biti problem jer imao sam istu asusovu s 2x ventom(cca 65°c max temp)LP

Hvala! Imam dobar protok zraka pa valjda nece biti neki problem. Inace koliko je ok temperatura do koje moze ici? 

11 godina
neaktivan
mersimh kaže...
Pero10 kaže...

moze li mi netko odgovoriti na ovo gore pitanje? sto, samohvala

znaci samo da kupim novi vga kabel? a sta to ima veze? ako mi na staroj grafickoj sve radi, zasto ne bi i na novoj?

13 godina
Pero10 kaže...
mersimh kaže...
Pero10 kaže...

moze li mi netko odgovoriti na ovo gore pitanje? sto, samohvala

znaci samo da kupim novi vga kabel? a sta to ima veze? ako mi na staroj grafickoj sve radi, zasto ne bi i na novoj?

nije to do kabla, nemoj bacati novce....

Pero10 kaže...

kupio sam graficku R7 250 i kada je stavim u komp ona normalno vrti ventilator ali mi ne pokazuje sliku na monitoru, spojeno direkt na VGA iz monitora, a na staroj grafi mi radi(imam adapter dvi to vga)

zna netko sto moze biti?pomoc 

jesi siguran da je ta nova grafička ispravna? testiraj ju u nekom drugom računalu...

jer moze biti puno razloga, grafa ne valja, grafa se kolje s necime itd itd

i daj objasni kako točno spajaš? ta nova grafa ima VGA + DVI? znaci, spajaš vga monitorom direkt u vga izlaz?

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.4.2014 17:11 (FakeDeath).
11 godina
neaktivan

ta graficka ima zenski VGA, HDMI I DVI(24+1 pin)

ja je spajam direkt s monitorom(znaci monitor je muski vga i spojim na zenksi vga na grafickoj)

trenutno koristim graficku ati hd 2600 pro i imam adapter iz dvi to vga i normalno mi pokazuje sliku na monitoru bez problema, tako da ne znam zasto mi nova grafa ne zeli pokazivati sliku

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Taj dupli vent mi je bas glup kod r7 260x modela zaista, ali recimo moja grafa sa jednim ventom je na 65*C max load, kad je clockam za 10% ne ide iznad 72*C! Trebalo bi to vise da spusti dupli vent realno.....

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
Pero10 kaže...

ja je spajam direkt s monitorom(znaci monitor je muski vga i spojim na zenksi vga na grafickoj)

trenutno koristim graficku ati hd 2600 pro i imam adapter iz dvi to vga i normalno mi pokazuje sliku na monitoru bez problema, tako da ne znam zasto mi nova grafa ne zeli pokazivati sliku

Jedno glupo pitanje jel to AGP ili PCI-E karta

[url=http://valid.canardpc.com/hwx19k][img]http://valid.canardpc.com/cache/banner/hwx19k.png[/img][/url]
13 godina
protjeran
chaselol kaže...

Taj dupli vent mi je bas glup kod r7 260x modela zaista, ali recimo moja grafa sa jednim ventom je na 65*C max load, kad je clockam za 10% ne ide iznad 72*C! Trebalo bi to vise da spusti dupli vent realno.....

to je u furmarku na 1200mhz/1600 asus dc2 oc!{#}

66°c 66°c
inace average temperatura je bila oko 55-57°c kad je na stocku, i naravno mislim u igrama i na cca 99% gpu loada da nebi bilo zabune! lp

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.4.2014 19:24 (Stjepanj).
13 godina
Pero10 kaže...

testiraj novu grafu u drugom komp, ako tamo ne radi, nosi ju na reklamaciju jer je očito neispravna

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
16 godina

Hvala decki. Dakle sutra kupujem Sapphire r7 260x OC 2 gb... Jedini problem koji sam uocio kod centro.hr je taj sto su stavili drugu sliku graficke ( imaju 2 verzije 260x ) a ne pravu...

Grafa

Zapravo je ovo prava grafa

Slucajno sam naletio na nekoj web stranici da postoje 2 modela 11222-06-20G  i 11222-00-20G. Na slici centro.hr je 11222-00-20G a zapravo kupujem 11222-06-20G...Mislim ne mogu na te male detalje paziti, bas sam vidio kako dobro grafa izgleda i onda vidim da to zapravo nije taj model. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

neka grafička koja ide uz moj MBO oko 1 400 kn (50 kn +/-) i CPU neće biti ovaj pod moj PC nego Intel core i5 3470

I dont have enough bullets for all stupid people
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
rusovan kaže...

neka grafička koja ide uz moj MBO oko 1 400 kn (50 kn +/-) i CPU neće biti ovaj pod moj PC nego Intel core i5 3470

Od AMD-a R9 270 ili R9 270x

Za te novce jaču neces nać a da je nova

nicky.sl
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.4.2014 16:07 (nicky.sl).
13 godina
protjeran
rusovan kaže...

zasto nebi uzeo od kolege odlicnu "gtx660 ti oc pe" s jos 2+ godine garancije i jos ti ostane za nadoplatiti do cak i5 3570K modela gdje su ti pak u buducnosti kad zatreba otvorene krasne mogucnosti za overklokersku zabavu i poras perfomansi!{#}tak da si ovim "K" modelom miran sigurno sljedece 3 godine koji ce tjerati bilo koju single gpu karticu! ova 660ti je u rangu s 270x da te to ne muci koja je brza:)!

http://www.bug.hr/malioglasi/prodajem-msi-gtx-660ti-2gb-pe-oc-edition-odlicno/17258.aspx

LP{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.4.2014 17:32 (Stjepanj).
12 godina
neaktivan

odlično ali me zanima jedna stvar.. koje je razlika između Generic R9 270x Sapphire R9 270x i Gigabyte R9 270x? 

btw vidio sam taj oglas ali kupujem tek za 2 mjeseca pa nisam 100% siguran koji mi je budžet 

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.4.2014 17:14 (rusovan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
rusovan kaže...

Nova R9 270X, ako nadjes od MSI ona ide na 36 mjeseci garancije a jaca je od iznad gore navedene GTX 660, mada 1200kn za polovnu gtx ja nikad ne bih platio, skinuo bih tu bar jos 15% :P jer je ipak, polovno

rusovan kaže...

odlično ali me zanima jedna stvar.. koje je razlika između Generic R9 270x Sapphire R9 270x i Gigabyte R9 270x? 

btw vidio sam taj oglas ali kupujem tek za 2 mjeseca pa nisam 100% siguran koji mi je budžet 

Generic R9 270X dodje sa jednim ventom(koliko sam vidio od sapphire) tu zaobidji.
Sapphire R9 270X dodje sa dva venta i poprilicno zadovoljavajuca

Gigabyte R9 270X dolazi sa tri venta (windforce) i ta grafa je jos bolja(manja temp jedino i moze podnijeti jaci clock uz manje grijanje, mada to nije garancija da ce se OC)
Realno dva venta su optimum za tu grafu. 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
rusovan kaže...

Generic R9 270x pod ovo valjda mislis na referentni gpu- to je prvi model koji izlazi iz amd tvornice i ide svim ostalim proizvodacima msi, asus, sapphire itd i po njemu oni rade svoje modele, opcenito(barem kod high-end klase) prvo isti "referentni" pa onda "nereferentni" modeli s bukvalno boljim hadenjenjem, boljom memorijom i svim ostalim el.elementima na kartici (no nije 100% pravilo:) itd!

referentna/osnovni model referentna/osnovni model
a u nastavku su ti ovakvi dolje modeli istih cipova tj "nereferentni" koji kao sto vidis na prvi pogled se razlikuju uglavnom po kolicini ventilatora no to je daleko od istine koja kartica ustvari valja!

sapphire/nereferentni sapphire/nereferentni
gigabyte/nereferentni gigabyte/nereferentni
naravno svaki se model osim tog hladnjaka razlikuje po mnogocemu ispod njega i to je ono najvaznije! za one koji nemaju iskustva uvijek vrijedi ona citaj recenzije ili pitaj ovdje za savijet koja je bolja od koje i zasto!{#}lp

a ovaj poremeceni šu{#}ak sto konstantno stavlja td na sve moje postove i od prije 1godinu ce uskoro biti otkriven!{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.4.2014 18:53 (Stjepanj).
12 godina
neaktivan

ma vjerojatno ću onda za upgrade uzeti ovo (kad dobijem pare od krizme :P ): 

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/procesori/intel/1155/0300446/
 http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/ati/sap-r9-270x-2g-oc-(1)/
 http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/napajanja/xfx-p1-550s-xxb9/

a do onda ću čitati recenzije da se malo naučim o svemu tome...hvala na pomoći 

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Trenutačno imam ATI HD 6670 1gb ddr3 i zelim nadograditi. Gledao sam malo kartice i neznam izabrati koju, do 1000 kuna. I posto imam napajanje koje je jako lose( MS industrial 400W) zanimalo me je li Corsair 550W VS550 dobro napajanje

0 0 hvala 0
17 godina

Grahonja, koji procesor imaš?

VS550 nije baš neko napajanje, za ta novce ima puno boljih.

Twitter: @191x7
12 godina
neaktivan

imam core 2 duo e6600 3.06 ghz, neka preporuka za napajanje ?

0 0 hvala 0
17 godina
Grahonja kaže...

imam core 2 duo e6600 3.06 ghz, neka preporuka za napajanje ?

Ne mijenjaj ništa. Za tu koju imaš ne trebaš jače/bolje napajanje, a jaču karticu ti nema smisla stavljati kada ti je taj procesor jedva dostatan i za tu 6670.

12 godina
neaktivan

Znaci nadogradnja bi se isplatila kada bi dao jos 1300-1500 kuna na novi i5 ?

0 0 hvala 0
17 godina
Grahonja kaže...

Znaci nadogradnja bi se isplatila kada bi dao jos 1300-1500 kuna na novi i5 ?

Nadogradnja grafe bi se isplatila kada bi dao još 400-600 Kn za neki polovan Core 2 Quad proc.

14 godina

nije li danas malo blesavo ulagat u 775 platformu? današnji 1155 i 1150 celeroni praktički pariraju nekom srednjem rangu 775 quadova

i7 power!
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ma bilo bi najbolje kad bi mogao uzeti novi i5 grafu za oko 1000 kn novo napajanje i maticnu al to je oko 3500 kn

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice