Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.823
|
čitano: 6.903.651
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
comandos kaže...

sad imam ati radeon hd4650 1gb ddr2..

a ne znam ti tocno to :/ .a ne mogu ni uzet neku previse dobru,jer ovo moje napajanje je ne moze podrzat.pa neku koje su mi u vidu da mogu normalno funkcionirat uz ovo napajanje i ove moje kompojente i naravno da je dosta bolja od ove moje sad sto imam.

To bi bile AMD Radeon HD 7770, 7790, R7 260X ili od Nvidie GTX 650 Ti, 650 Ti Boost.

Twitter: @191x7
15 godina
comandos kaže...

sad imam ati radeon hd4650 1gb ddr2..

a ne znam ti tocno to :/ .a ne mogu ni uzet neku previse dobru,jer ovo moje napajanje je ne moze podrzat.pa neku koje su mi u vidu da mogu normalno funkcionirat uz ovo napajanje i ove moje kompojente i naravno da je dosta bolja od ove moje sad sto imam.

HD7750 1GB GDDR5 ili jos bolje HD7770 pošto razlika u cijeni nije velika , a u performansama je osjetna !

Music As A Weapon !!
16 godina
neaktivan

pretpostavljam da je od tih najbolja ta r7 260x. bi li ona mogla funkcionirat s mojim napajanjem od 420w(da napomenem da mi je napajanje nego glupo spire)

15 godina
comandos kaže...

pretpostavljam da je od tih najbolja ta r7 260x. bi li ona mogla funkcionirat s mojim napajanjem od 420w(da napomenem da mi je napajanje nego glupo spire)

Ja sigurno nebih stavljao grafu od skoro 1000kn na takvo šrot napajanje ! Bolje onda uzmes HD7770 + Chicony 400W ( ako vec nemas za neko kvalitetnije ) !

Music As A Weapon !!
12 godina
Strm kaže...
dennocro kaže...
Strm kaže...
dennocro kaže...

Jucer nam je na poslu crknula GTX 690, sutra ju nosimo u zg u servis, garancija jos vrijedi...ali je trenutno nemaju na lageru te bi trebali cekati jedno 2 tjedna, a nemozemo toliko dugo bez graficke..

Koja bi bila adekvatna zamjena za nju, mozete npr staviti i dvije gracike npr 2x780 ili 2x290x (trgovina adm) dali su performanse puno bolje nego jedna 690... 

Pa uzmeš neku sličnu za iste pare,samo sad nemogu točno pogledati,no ako bi išao na SLI/Crossfire bi prvo trebao imati matičnu koja to podržava?

podrzavam maticna CF/SLI

Nije problem ni dati vise ako treba za npr dvije 290x ako cemo dobiti puno bolje rezultate u obradi.

Jedan od programa je Agisoft.  

Meni kad je otišla GTX650, vratio sam je na popravak i tražio novce natrag,otišao u drugi shop i naručio tamo jer nisam mogao dugo čekat trebala je za video obradu.

a sta npr neku nvidiu quadro? dali bi bolje obavljala posao, jer vidim po stranim forumima za renderanje bolje quadro?

11 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Pozdrav svima :)

Novi sam na forumu :D

Imam pitanje vezano za graficku.

Trenutno imam EVGA GTS 450 1 GB. Planiram je u skorije vrijeme zamjeniti sa nekom novom. Budzet mi je ogranicen i trenutno se pitam izmedju ove dvije grafe :

Gigabyte GTX 650 Ti ili Sapphire r7 260x. Obje grafe su OC Izdanje i imaju po 2 GB GDDR5 memorije.

Pitam se koja je bolja i ako je r7 260x bolja da li ce je moje napjanje od 400 W moci podrzati- jer na zvanicnoj stranici kazu da je preporuceno od 500 W a ja licno nemam novca za novo PSU.

Napojna je :

ATX SilverStone SST-ST40F-ES v 1.1 400W 

Ostatak pc je :

Maticna : MSI 890GXM-G65

RAM : G.SKILL 6 GB DDR3 1333 MHz ( 3 x 2 GB plocice ram-a)

Proc : AMD Athlon II x4 640 @ 3.00 GHz
i trenutna grafa : EVGA nVidia GTS450 1 GB OC Edition GDDR5

Hvala unaprijed :) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ako vec imas para za GTX650 Ti BOOST , onda uzmi ovu ASUS DC2  za 1000kn !

Napajanje ce biti dovoljno !

Music As A Weapon !!
14 godina

Sve pet

Strm
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.1.2014 17:37 (Strm).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Ako vec imas para za GTX650 Ti BOOST , onda uzmi ovu ASUS DC2  za 1000kn !

Napajanje ce biti dovoljno !

Govorim o obicnom GTX650 Ti ne Boost-u :)

15 godina

Moja greska , tj. brzopletost !

Uzmi si onda R7 260X !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Pozdrav, treba mi pomoc pri odabiru graficke!

Uzeo bih r9 290x ali dvoumim se oko non referentnih modela..

Naravno uzeo bih non referentni model bez razmisljanja koji su dostupni ali si opet razmisljam da pricekam jos modela da izadu u prodaju, sto vi mislite?

I koji je model trenutno najbolji od non referentnih?

HVALA! :)

0 0 hvala 0
14 godina
CindX kaže...

Pozdrav, treba mi pomoc pri odabiru graficke!

Uzeo bih r9 290x ali dvoumim se oko non referentnih modela..

Naravno uzeo bih non referentni model bez razmisljanja koji su dostupni ali si opet razmisljam da pricekam jos modela da izadu u prodaju, sto vi mislite?

I koji je model trenutno najbolji od non referentnih?

HVALA! :)

Koji je ostatak konfiguracije?

Strm
11 godina
neaktivan
Strm kaže...

Koji je ostatak konfiguracije?

Intel Core i7-3770K

Asus MAXIMUS V FORMULA

Corsair Dominator Platinum DDR3-1866 16GB

Western Digital 1 TB Black (WD1003FZEX) + Samsung 840 Pro Series SSD

Corsair AX1200i

BTW planiram uzet 2 za CF jer imam 3 monitora

13 godina
odjavljen

Mislim da je za sad samo jedan ne-referentni model vani (ili 2), a to je Sapphire Tri-X.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.1.2014 18:40 (Deawood).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Mislim da je za sad samo jedan ne-referentni model vani (ili 2), a to je Sapphire Toxic.

Slobodno uzmi Sapphire Toxic...

Mislis na SAPPHIRE TRI-X ?

13 godina
odjavljen

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
17 godina

Pored R9 290 ni ne treba gledati 290X. Razlika performansi je zanemariva, a u cijeni drastična.

Twitter: @191x7
Moj PC  
7 0 hvala 2
13 godina
odjavljen
191x7 kaže...

Pored R9 290 ni ne treba gledati 290X. Razlika performansi je zanemariva, a u cijeni drastična.

I još k tome se R9 290 znatno bolje clocka...

15 godina

Pozdrav.

Kupio sam Sapphire HD6970 2GB GDDR memorije od sapphire-a tj ovu:

http://www.sapphiretech.com/presentation/product/product_index.aspx?pid=1353&lid=1

Kartica je vrhunska, ima dva dual fan ventilatora i hladnjak na VMR-ovima, ali me zabrinjavašto nema ni na jednom memorijskom čipu hladnjak...pa bih molio ako ko zna zašto sapphire nije dodao tvornički hladnjak na memorijske čipove na kartici, i dali ih mogu ja dodati i ako ima koji link gdje mogu kupiti hladnjak za VMR-ove.

Također može li tako raditi bez hladnjaka na memorijskim čipovima pošto je tvornički tako isporučena kartica (da mi nebi otišla memorija zbog pregrijavanja kroz neko vrijeme).

I da koje napajanje preporučujete za ovu snažnu karticu? koliko vidim po reviewerima kartica troši u loadu 250W pa sapphire preporučuje 550W, dakle nekvo 650-700W bi bilo valjda dovoljno pošto cu da tjeram 8GB rama, Q9550, Asus Rampage X48, 4SATA WD black diskova od po 1TB, SS1 karticu, DVD-RW, i tri ventilatora u kucistu koja ce raditi push pull kombinaciju.

0 0 hvala 0
13 godina

@roby84 :

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/napajanja/fsp-raiders-750w/

Ovo bi ti bili sasvim dovoljno, da ne kažem previše ako me razumiješ, a i cijena nije visoka.

WILD BOYZ !
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.1.2014 13:45 (micr0).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

R9 290 ASUS dolazi na overclocker.co.uk danas 17.1, a na computeruniverse za otprilike 3-4 tjedna... Jos je jucer za ovu na CU pisalo 1-2 tjedna, zasto je tolika razlika??

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav :)

Opet ja sa pitanjem za graficke kartice :)

Pronasao sam GTX 650 Ti Boost za prihvatljivu cijenu ali ima samo 1 GB Memorije za razliku od r7 260x koja ima 2GB (Monitor mi posjeduje maximalnu rezoluciju od 1680 x 1050). GTX 650 je od Gigabyat-a - http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4608#ov

a r7 260x je od Asus -a - https://www.asus.com/Graphics_Cards/R7260XDC2OC2GD5/

260x je novija od 650 i ima true audio te mantle support. Medjutim gtx 650 ima 192 bit stream te podrsku za shadow play. Ja najvise planiram igrati bf4 u buducnosti i nemam još u planu stream-ati niti snimati gameplay. Takodjer kartu koju sada kupim ne planiram mijenjati naredne 3-4 godine.

Pitanje je : koja je bolja za mene ako se sve gore navedeno uzme u obzir ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.1.2014 17:10 (MaV3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

MaV3

GTX650 Ti Boost uzmi {#}

1GB memorije za 1050p rezoluciju je dovoljan.

A za 2GB memorije na grafičkoj kao što je R7 260X je zamazivanje očiju !

WILD BOYZ !
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.1.2014 17:21 (micr0).
Moj PC  
1 5 hvala 0
13 godina
protjeran
micr0 kaže...
A za 2GB memorije na grafičkoj kao što je R7 260X je zamazivanje očiju !

Sve next gen igre koriste više od 1 GB.

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods. ...Come, my friends, 'Tis not too late to seek a newer world.
13 godina
neaktivan
MaV3 kaže...

Pozdrav :)

Opet ja sa pitanjem za graficke kartice :)

Pronasao sam GTX 650 Ti Boost za prihvatljivu cijenu ali ima samo 1 GB Memorije za razliku od r7 260x koja ima 2GB (Monitor mi posjeduje maximalnu rezoluciju od 1680 x 1050). GTX 650 je od Gigabyat-a - http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4608#ov

a r7 260x je od Asus -a - https://www.asus.com/Graphics_Cards/R7260XDC2OC2GD5/

260x je novija od 650 i ima true audio te mantle support. Medjutim gtx 650 ima 192 bit stream te podrsku za shadow play. Ja najvise planiram igrati bf4 u buducnosti i nemam još u planu stream-ati niti snimati gameplay. Takodjer kartu koju sada kupim ne planiram mijenjati naredne 3-4 godine.

Pitanje je : koja je bolja za mene ako se sve gore navedeno uzme u obzir ?

Imas AMD procesor sto znaci odma pici na AMD grafiku zbog mantle-a koji dolazi ubrzo!

R7 260X imas verziju i od 1GB (realno razlika izmedju 1 i 2 gb je nikakva u tom slucaju) a kartica rastura plus true audio ce ti osloboditi procesor muke za muziku!
Novije = bolje!  

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
neaktivan

Mantle zahtjeva AMD CPU? Zar nije samo GPU sa GCN arhitekturom?

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Cao...Hocu da menjam svoju konfu (napajanje,ram,graficku) posto vec novije igre koje izlaze mogu teze da pokrecem,pa hocu da je menjam...Ako mi mozete predloziti sta treba da kupim da bih mogao igrati ove novije igre na High/ultra?

Mrachni
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Trebaš sve mijenjati, i ovisi na kojoj rezoluciji ćeš igrati. I novije igre tipa BF4 ti treba vrlo jaka grafa da bi igrao na High/Ultra sa dobrim FPS.

Od procesora, AMD uzmi FX najmanje 6 core, idealno 8 core, a Intel neki jači 4 jezgre (4670k, 3570k, 4770k, 3770k; skuplje se ne isplati.)

Grafa barem 2000kn...

Toni
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.1.2014 14:57 (rapture686).
Moj PC  
0 3 hvala 0
12 godina
neaktivan

Hajde napisi sta da zamjenim ?

Mrachni
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice