Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.823
|
čitano: 6.903.651
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Dariio7 kaže...
Sandro HR Zagorje kaže...

LP,

planiram uzet novu graficku r9 280x, no dvoumim se izmedu : 

1) http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.6499c19aa01d4caebabe87b5ed6d18d8.graficka-kartica-msi-radeon-r9-280x-gaming-3gb-dvi-hdmi-mdp.aspx

2) http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=14132

Muci me sto Sapphire ima samo 2 god garancije. {#} , inace bi uzeo bez razmisljanja.

Kakvi su driveri sto se tice tog 280x chipa i modela? Jel ima isto zajebancija i problema sa crasanjem i driverima? Naime, razmisljao sam i o gtx 770 modelu ali necu si uzet NV jer mi je preskupa, a i ovu svoju sam prodao za jadnih 1300kn (MSI GTX 660 TI PE OC) a stara je bila 1 god ! NV previse kosta u samom startu a kasnije joj cijena drasticno padne!

Ja bih ti preporucio Sapphire, ako ti se proizvod ne pokvari prvih par mjeseci, najvjerojatnije nece ni jos godinu-dvije osim ako ti nes ne zaje...
Sapphire ce ti dat, sto se tice ove 280X, bolje performanse bez da ti ista OC-as i prckas, a sto se AMD-a tice iz iskustva znam da je Sapphire jedan od najboljih i najpouzdanijih proizvodaca. 

Ako ti, naravno, nije jos problem usparat 200 kn pa bi OVUtrebao isto pogledat, imas 3 god garancije, nesto manje trosi od Sapphire i malo je tisa pa se, po meni barem isplati, ali ako samo gledas MSI vs Sapphire: Sapphire all the way {#}

Hvala na sugestiji.... Imam dosta i za Asus al bi si rade ostavio nekoliko stotica u dzepu. Ne zelim sve spiskat. {#}

14 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

poz

Trebam novu grafu, trazim NAJJEFTINIJU ali koliko vidim ove ponudjene su totalni shit, pa reko uzet cu sto jeftiniju, a da ipak nesto i dobijem za pare

ovo mi se cini dosta dobro

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.03efdb7ee53240a7be93ba0990bde9d2.graficka-kartica-vtx3d-hd5570-1gb-ddr3-v3.aspx

ili mozda da uzmem neku gf 210 za 250kn ?

0 0 hvala 0
15 godina

Ako ti grafa netreba za gaming , onda slobodno uzmes najjeftiniju !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan

pa radi se o 100 kn naspram 5570
treba mi za PC roditeljima, ali nekako mi nema smisla uzimat toliko los bang/buck.  mislis da je bolje noviju zbog dodane "tehnologije"? iako koliko sam citao samo je rebrand

15 godina

To su ti sve rebrandovi kod tih slabih grafa !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Možda je bilo već,ali zanima me koja bi se bolje "uparila" sa fx 8320, R9 280x ili gtx 770? Vidim da su pale cijene nešto(zadnji puta gledao prije mjesec i pol) . Razmišljao i o gtx 760,ali reko kad već planiram uzimati da bude kako spada. Koje bi napajanje bilo optimalno za navedene? 500 ili 600 W? Hvala!
13 godina
neaktivan
denchija kaže...
Možda je bilo već,ali zanima me koja bi se bolje "uparila" sa fx 8320, R9 280x ili gtx 770? Vidim da su pale cijene nešto(zadnji puta gledao prije mjesec i pol) . Razmišljao i o gtx 760,ali reko kad već planiram uzimati da bude kako spada. Koje bi napajanje bilo optimalno za navedene? 500 ili 600 W? Hvala!

Ja bih isao na R9 280X, mantle stize ubrzo {#}

Mada realno ako ne igras iznad 1080p dovoljna ti je R9 270X pa razmisli

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
denchija kaže...

a za napajanje ne 500 ili 600 već 600 ili 650 i  to kvalitetnog za gtx 770 je 600W i 42A

evo link   http://www.game-debate.com/hardware/index.php?gid=1780&graphics=GeForce%20GTX%20770%20Gainward%20Phantom%20Edition

11 godina
neaktivan

Uzmi Raider 650 W, mislim da daje 50 A i silver certifikat, jedino što nije modularno. 

14 godina

Jel bi Sapphire HD7790 Dual-X oc bila dobra za moju konfiguraciju?

AMD Phenom II X4 955 BE
Napajanje XFX Core Edition 80+ 550W
1920 x 1080

Od igara igram F1, NFS...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
indy500 kaže...

Jel bi Sapphire HD7790 Dual-X oc bila dobra za moju konfiguraciju?

AMD Phenom II X4 955 BE
Napajanje XFX Core Edition 80+ 550W
1920 x 1080

Od igara igram F1, NFS...

mogo bez beda i 7850 s 2GB

14 godina

Ovu imam priliku kupiti novu skoro za 700 kn, pa pitam zato jel OK

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ako ima jamstvo , OK je !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan

Da li se isplati uzeti MSI HD 6870 Twin Frozr II/OC polovnu bez garancije za 800kn?

Imam napajanje LC Power 600W Office series, da li bi ovo napajanje moglo drzati ovu grafu?

Sad imam:

MB: Asus P5KPL AM SE

CPU: Intel E5300, ali planiram izvrsiti nadogradnju na Xeon E5450(ekvivalent Q9650) uz onaj adapter

RAM: DDR2 2GB , planiram uzeti jos 2Gb

PSU: LC Power 600W Office series

GPU: ATI HD 4350 512Mb, planiram je mijenjati sa ovom ako se isplati

Monitor: Asus-ov 19'' ,ali planiram i njega kasnije mijenjati za neki veci

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Po mojemu ne ! Rađe si uzmi novu HD7770 ili dodas jos 100kn na svoj budget i uzmes R7 260X !  Meni je puno dati 800kn za grafu bez jamstva i to jos ne tako mladu !

Music As A Weapon !!
17 godina
Previse trazi za tu grafu. 600kn max vrijedi
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
eagle05 kaže...

Da li se isplati uzeti MSI HD 6870 Twin Frozr II/OC polovnu bez garancije za 800kn?

Imam napajanje LC Power 600W Office series, da li bi ovo napajanje moglo drzati ovu grafu?

Sad imam:

MB: Asus P5KPL AM SE

CPU: Intel E5300, ali planiram izvrsiti nadogradnju na Xeon E5450(ekvivalent Q9650) uz onaj adapter

RAM: DDR2 2GB , planiram uzeti jos 2Gb

PSU: LC Power 600W Office series

GPU: ATI HD 4350 512Mb, planiram je mijenjati sa ovom ako se isplati

Monitor: Asus-ov 19'' ,ali planiram i njega kasnije mijenjati za neki veci

Radije još nadodaj 100kn više i kupiš novu R7 260x s garancijom plus dotična grafa je snažnija od navedene HD6870. 

Determination
14 godina
neaktivan

Hvala vam na savjetim, onda cu uzeti neku R7 260X, samo mi jos recite da li moram mijenjati i napajanje ili ce sve raditi normalno na ovom napajanju koje trenutno imam

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Napajanje ce biti dovoljno !

Music As A Weapon !!
14 godina
eagle05 kaže...

Hvala vam na savjetim, onda cu uzeti neku R7 260X, samo mi jos recite da li moram mijenjati i napajanje ili ce sve raditi normalno na ovom napajanju koje trenutno imam

Napajanje če biti i više nego dovoljan za R7 260X jer grava malo troši tako da nemaš brige.

Determination
14 godina
neaktivan

pozdrav, imam gigabyte HD 5570 1gb DDR3,  uzeo bi ovu grafu :

Leadtek GeForce GTS450 - 2GB SDDR

koliko je bolja i dali se isplati dati 350 kn za tu grafu?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pri3s7 kaže...

pozdrav, imam gigabyte HD 5570 1gb DDR3,  uzeo bi ovu grafu :

Leadtek GeForce GTS450 - 2GB SDDR

koliko je bolja i dali se isplati dati 350 kn za tu grafu?

Ne isplati se, radije se stisni jos koju kintu i uzmi novu 6670 1GB GDDR5. Ta 2GB memorije nista ne znace. 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina

evo ja kupio r7 260x 2 gb ddr5 predivno radi *_* preporucujem :D

Moj PC  
4 4 hvala 0
16 godina
neaktivan

pozdrav.ako moze pomoc koju da graficku odaberem,zelio bi zamjenit svoju koju imam jer nije nesto jaka. neku najbolju za ovo sto ja imam,a imam  procesor i3-2340 3.4ghz,ram 4gb ddr3. i glupo napajanje spire 420w :/

0 0 hvala 0
15 godina
comandos kaže...

pozdrav.ako moze pomoc koju da graficku odaberem,zelio bi zamjenit svoju koju imam jer nije nesto jaka. neku najbolju za ovo sto ja imam,a imam  procesor i3-2340 3.4ghz,ram 4gb ddr3. i glupo napajanje spire 420w :/

Koju grafu sad imas ?

Kolko para mozes dati za novu grafu ?

Music As A Weapon !!
12 godina

Jucer nam je na poslu crknula GTX 690, sutra ju nosimo u zg u servis, garancija jos vrijedi...ali je trenutno nemaju na lageru te bi trebali cekati jedno 2 tjedna, a nemozemo toliko dugo bez graficke..

Koja bi bila adekvatna zamjena za nju, mozete npr staviti i dvije gracike npr 2x780 ili 2x290x (trgovina adm) dali su performanse puno bolje nego jedna 690... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
dennocro kaže...

Jucer nam je na poslu crknula GTX 690, sutra ju nosimo u zg u servis, garancija jos vrijedi...ali je trenutno nemaju na lageru te bi trebali cekati jedno 2 tjedna, a nemozemo toliko dugo bez graficke..

Koja bi bila adekvatna zamjena za nju, mozete npr staviti i dvije gracike npr 2x780 ili 2x290x (trgovina adm) dali su performanse puno bolje nego jedna 690... 

Pa uzmeš neku sličnu za iste pare,samo sad nemogu točno pogledati,no ako bi išao na SLI/Crossfire bi prvo trebao imati matičnu koja to podržava?

Strm
12 godina
Strm kaže...
dennocro kaže...

Pa uzmeš neku sličnu za iste pare,samo sad nemogu točno pogledati,no ako bi išao na SLI/Crossfire bi prvo trebao imati matičnu koja to podržava?

podrzavam maticna CF/SLI

Nije problem ni dati vise ako treba za npr dvije 290x ako cemo dobiti puno bolje rezultate u obradi.

Jedan od programa je Agisoft.  

14 godina
dennocro kaže...
Strm kaže...
dennocro kaže...

podrzavam maticna CF/SLI

Nije problem ni dati vise ako treba za npr dvije 290x ako cemo dobiti puno bolje rezultate u obradi.

Jedan od programa je Agisoft.  

Meni kad je otišla GTX650, vratio sam je na popravak i tražio novce natrag,otišao u drugi shop i naručio tamo jer nisam mogao dugo čekat trebala je za video obradu.

Strm
16 godina
neaktivan

sad imam ati radeon hd4650 1gb ddr2..

a ne znam ti tocno to :/ .a ne mogu ni uzet neku previse dobru,jer ovo moje napajanje je ne moze podrzat.pa neku koje su mi u vidu da mogu normalno funkcionirat uz ovo napajanje i ove moje kompojente i naravno da je dosta bolja od ove moje sad sto imam.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice