znas zasto pitam!! nema jos drivera za tu grafick uvani ovi beta ne rade na njoj dobro ja imam tu grafu pa zato pitam jer mi firma gdje sam kupio nudi zamjenu!! neznam kad ce driveri izaci!!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
znas zasto pitam!! nema jos drivera za tu grafick uvani ovi beta ne rade na njoj dobro ja imam tu grafu pa zato pitam jer mi firma gdje sam kupio nudi zamjenu!! neznam kad ce driveri izaci!!
pa posto beta verzije izlaze svako malo, nesumnjam da ce sljedeca dobiti podrsku!LP
hvala drugovi puno!! znaci da ostavim ovu grafu i ne menjam za gtx 650 ti 2 gb?!
Ipak sam za XFX, sad samo da li bi htjeli to oni stavit, jer je kartica iz druge prodavaonice, a meni vrijedi garancija?
slobodno će ti staviti grafu, meni su ju stavili kad sam kupio drugu
btw najbolja grafa do 750kn, a da ima garu?
Itko?
Jel netko od vas narucivao iz uzi shopa i koliko ste cekali? ja sam izvrsio jednu narudzbu jos 8.11 i jos nije stiglo
Malo sam gledao po netu i uspoređivao gtx 260,460 i 550ti. 260 je otpala jer mi je preslaba i dosta stara. Kupio bi gtx 460 jer je jača od 550ti ali za nju trebaju dva 6pin konektora dok za 550ti treba jedan.Pa bih kupio onaj kabal što ide na dva molexa da bude jedan 6pin. Ali je problem u tome što je meni samo jedan molex ostao slobodan. Jedini način je da ištekam jedan od ventilatora. Ili ako mogu priključit na neki drugi kabal 6pin. I da quad core procesor je u planu.
Malo sam gledao po netu i uspoređivao gtx 260,460 i 550ti. 260 je otpala jer mi je preslaba i dosta stara. Kupio bi gtx 460 jer je jača od 550ti ali za nju trebaju dva 6pin konektora dok za 550ti treba jedan.Pa bih kupio onaj kabal što ide na dva molexa da bude jedan 6pin. Ali je problem u tome što je meni samo jedan molex ostao slobodan. Jedini način je da ištekam jedan od ventilatora. Ili ako mogu priključit na neki drugi kabal 6pin. I da quad core procesor je u planu.
cep od ozujskog na stock cooleru! HAHAHAHA LP
Kad sam farbao vent poderala mi se Intel naljepnica pa nisam imao drugog izbora.
Sad sam se sjetio da mi je vent ispod grafe spojen na molex a on mi neće trebat za novu grafu tako da imam dva slobodna molexa. Sry za dupli post.
Koja je bolja od ove dvije i zašto?
Pliz komentari i objašnjenje
6 | GTX 770 |
---|---|
25 | R9 280X |
Ovisi od igre do igre, iako bih ja išao na 280X zato jer je 500kn jeftinija.
Ako misliš ići na GTX 770 koja je negdje ~2600kn onda dodaj malo više za R9 290 (iako nebi bilo loše da pričekaš sa ne referentnim hladnjakom).
http://www.guru3d.com/articles_pages/radeon_r9_290_review_benchmarks,23.html
dali se isplati uzeti 570 gtx gainward za moj komp.stara je dvije godine ali u savrsenom stanju (nikada klokana,itd).trazi me kolega 1000kn
Ne, zato što možep kupiti HD 7850 sa garom i to puno gare za iste novce. HD 7850 je stock blizu GTX 570 ili manje više ista uz jedno 100W manje potrošnje a ako clockaš HD 7850 onda odere GTX 570 ladno. Tako da odgovor je NE.
dali se isplati uzeti 570 gtx gainward za moj komp.stara je dvije godine ali u savrsenom stanju (nikada klokana,itd).trazi me kolega 1000kn
po meni se ne isplati jer te "stare" Nvidije krepavaju ko lude i morat ćeš ih peći...radije dodaj 100kn i kupi hd 7870 koja ima garanciju i miran si i još uz to je grafička jača
ako nemaš 1100..onda uzmi 7850 za 900kn i miran si
A je ti i kolega kad te traži 1000 za 570... kao što kažu dva lika iznad mene, 7850 ili 7870 ovisi do koje možeš nadoplatiti i ćao.
Ovako, htio bih si uzeti novu grafičku koju moja konfa može pogoniti. Moji sistemski specsi su: Intel Core 2 Duo 3.00, 4 GB Rama, GeForce 9500 GT 512 MB GDDR3 (nju bih mijenjao), 500 GB Hard Disk, matična: Gigabyte EP31-DS3L, to je to. Oko 1000-1100 kn da bude cijena? ;)
Nema smisla davati 1000-1100 Kn za grafičku u tu konfiguraciju, pogotovo ako nećeš uskoro mijenjati platformu a zadržati grafičku.
Sve preko AMD Radeon HD 7730 1GB GDDR5 ili Geforce GTX 650 uz taj ostatak komponenti je bacanje novca uzalud.
Nema smisla davati 1000-1100 Kn za grafičku u tu konfiguraciju, pogotovo ako nećeš uskoro mijenjati platformu a zadržati grafičku.
Sve preko AMD Radeon HD 7730 1GB GDDR5 ili Geforce GTX 650 uz taj ostatak komponenti je bacanje novca uzalud.
Ma ni ne treba mi ništa jače od njih, itako je to samo kratkoročno rješenje. Mislim da će GTX 650 onda biti vjerojatno. Bitno je da mi ju ova konfa može vrtiti.
momci sta sad na kraju da uzmem R7 260 OC x ili gtx 650 ti oc boost???
Dali napajanje corsair cx 430w moze drzat jednu hd 6870?
280x je brza na vise testova i jeftinija je.
Mislim da ti vise ne treba govoriti.
Ali, ja cu ipak uzeti GTX 770.
Nasao sam povoljno verziju s 4GB memorije na ComputerUnversu, rezervirao/narucio sam je.
Nema je na lageru i sad mogu samo cekati. (Sljedeci dan joj je cijena narasla za 60 Eura.)
I jako me privlaci ShadowPlay.
I vec neko vrijeme gledam monitor ASUS VG248QE i pogodi sto? To je prvi monitor koji ce podrzavati G-Sync na Nvidia karticama
Ma ja sam opet fan Nvidia grafike, ništa zaluđen ali mi se sviđa physx... e sad, jucer sam nešđto čitao da bi se to moglo pokretati i sa cpu-a taj physx, pa me opet zanima dali je onda bolje uzet fx 8350 koji bi pokretao onda i r9 280x ili odma da idem na gtx 770... ili mozda neki ekvivalent r9 280x ali nvidia...
uvijek postane komplicirano...za samo 100 kn dobiš nešto mrvicu bolje pa opet za 100... gledao sam komp za 3500, sad sam na 5500 -.-

Ma ja sam opet fan Nvidia grafike, ništa zaluđen ali mi se sviđa physx... e sad, jucer sam nešđto čitao da bi se to moglo pokretati i sa cpu-a taj physx, pa me opet zanima dali je onda bolje uzet fx 8350 koji bi pokretao onda i r9 280x ili odma da idem na gtx 770... ili mozda neki ekvivalent r9 280x ali nvidia...
uvijek postane komplicirano...za samo 100 kn dobiš nešto mrvicu bolje pa opet za 100... gledao sam komp za 3500, sad sam na 5500 -.-
ne kuzim sta ce ti 8350 pored 8320 koji je skoro 200kn jeftiniji a praktički su isti procesori samo što 8350 ima tvornički veči takt...radije si uzmi 8320 i r9 280x s kojom ćeš uštedjeti...
uvijek treba isprobati nešto novo ;)
Nakon dugo dugo dugo ne spavanja, pala je odluka pa kud puklo da puklo :D
Uzet cu https://www.asus.com/Graphics_Cards/MATRIXR9280X3GD5/
I nadam se da ce me služit dobro :)
vi ste malo previse optereceni tim bottleneckom...
evo jedan dobar primjer..
frend mi ima neki x2 athlon, i 2gb rama... i imao je neku ako se ne varam 9800gtx, koja bi po vama bila max za taj proc. mozda cak i previse...
e sad, uzeo je 6850 koja je mnogo jaca od te nvidie, na isti proc i isto rama. znaci samo nova grafa.. i vidi, igre su radile MNOGO bolje... neusporedivo.. slazem se da je taj proc slab za tu grafu,ali je opet radilo sve mnogo bolje. znaci cak i da imas slabiji proc, s boljom grafom ces dobiti napretka.. kuzis? ne budite picajzle
Pa tak i meni tvrde pametni ljudi s techpowerup foruma, čak staviti Radeon R9 290-ku na 4-jezgreni ocani APU ne bi bilo ludo....

Evo nakon sto sam kontaktirao Uzi Shop u vezi radeona R9 270 uvrstili su ga u ponudu, kaze lik nije bio ni skuzio, da im netko nije pisao ko zna kad bi stigle.
http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amd-radeon-r9-270-stigao-hrvatsku/198916.aspx
Sad dali uzeti HD 7870 ghz edition 2gb za 1301kn ili R9 270 za 35kn vise?
Ako se ne varam R9 270 manje trosi, ali kaj se performansi tice su identicne