Pise ovako u device menageru Driver version 9.2.0.0
Pogledaj u catalyst control centru.
Driver Packaging Version 9.002-120928m-149042C-ATI
Ono ispod toga što piše, to me zanima. Iako i ovako gledajući djeluje mi da imaš neke prastare.
Catalyst Version je inačica drivera. Prva brojka (dvije znamenke) označava godinu, dok druga mjesec.
Ono ispod toga što piše, to me zanima. Iako i ovako gledajući djeluje mi da imaš neke prastare.
Catalyst Version je inačica drivera. Prva brojka (dvije znamenke) označava godinu, dok druga mjesec.
Catalyst Version 12.10
Catalyst Version 12.10
Odi na sites.amd.com i preuzmi najnoviji driver. To bi bio 13.8 beta2.
Preporuka plx,
Kofiguracija;
CPU i7 920 @2,67 GHz
MSI X58 PRO
6 GB DDR3
Napajanje 1000 W
Iako igram najvise WoW trebala bi mi preporuka za grafiku do cca 2000 kn, ali izbjegao bi ATI zbog loseg iskustva u WoW-u....
Razmisljam o Gainward GTX 760 koja u linksu dodje 2099.00 kn, ali nisam siguran s obzirom na svoju konfiguraciju...
Hvala unaprijed
taj procesor ne overklokan tj na stock frekvenciji(2.6ghz) nije u stanju izgurati jace kartice od gtx660/7850! tek preko 3.6ghz s fsb-o prek 180 ce moci tjerati jace kartice! prema tome gtx 760 nedolazi nikako u obzir bez extremnog ocanja doticnog procesora!
Ja sam imao MSI HD7750 1GB GDDR5 nekih 2 tjedna,i pocel prvo gasit i paliti ekran,pa onda neke crte...Reklamirao ju i ispalo da je neispravna,onda piknuo si ASUS HD7750 1GB GDDR5 i radi k'o švicarski sat
Ja sam imao MSI HD7750 1GB GDDR5 nekih 2 tjedna,i pocel prvo gasit i paliti ekran,pa onda neke crte...Reklamirao ju i ispalo da je neispravna,onda piknuo si ASUS HD7750 1GB GDDR5 i radi k'o švicarski sat
kolega "strm" na cemu si ti? hehe!LP
Nerazumijem xd
Nerazumijem xd
Nerazumijem xd
samo si s nama podijelio neko svoje iskustvo predpostavljam, informaciju ili je tvoj komentar bio nekome namijenjen?? budi inace precizniji ipak je ovo tema da se nekome pomogne u odabiru odredenog hardwera(gpu-a) a ne tema iskustava s gpu-ima!
LP
Imam i dalje problem,dali moze biti do monitora?
Probaj spojiti na TV ili neki drugi monitor ali nebih rekao da je u njemu problem.
Bilo bi idealno probati graficku u drugom kompjuteru.
Probaj spojiti na TV ili neki drugi monitor ali nebih rekao da je u njemu problem.
Bilo bi idealno probati graficku u drugom kompjuteru.
Izgleda da je bottleneck,pratio sam ingame TDU2 sve high vga gotovo nikad nije preko 90%,a cpu nikad ne padne ispod 96%,malo sam ga clockno na 2.9ghz i odma se smanjilo zaledjivanje slike,ali opet povremeno zaledi.
kupi neki hladnjak, ocaj to čudo na 3.5 paš vidjeti belaja :D
Dobar hladnjak kosta dosta a nasao sam ovo na oglasniku,kako bih se ponasao,sorry za off topic
Dobar hladnjak kosta dosta a nasao sam ovo na oglasniku,kako bih se ponasao,sorry za off topic
Odlično bi se uklopio ako imaš 150km i ako ne misliš uskoro mijenjati platformu. Ako misliš onda bolje uložiti u neki hladnjak do 75KM i overclockirati taj proc. Ja imam e7200 i bez problema ide preko 4Ghz. First touch mi je bio na 4.45Ghz na p35 ploči.
Može li mala pomoć od upućenih ljudi - želio bi updejtati grafičku, da traje još cca 2 godine i da u potpunosti iskoristi svaki atom snage iz aktualne konfiguracije - može biti i jača, za slučaj ako ikad angažiram nekog da mi overclocka procesor (navodno se na ovom koji trenutno imam to da fino napraviti)
ovo mi je aktualna konfiguracija
CPU i7-2600k 3.4GHz
ASUS P8P67 deluxe 1155
DDR3 8gb Kingston 1600
napajanje XFX 850W
Trenutna grafička je Radeon HD6950 GDDR5 1GB
Što bi mi preporučili? Što je kompatibilno s ostatkom konfiguracije?
Ja više uopće ne znam što je aktualno, što isplativo a što porez na budale.....Koliko sam uspio pohvatiti, Radeonova aktualne su 7850 i 7950 serije, od čega su 7850 kartice sa 2GB, a 7950 sa 3GB...ako je tako, pretpostavljam da bi uzeo neki model sa 3GB, pa molim preporuku...
Što se tiče nVidie, tek sam tu zbunjen...nikad nisam kužio njihovu nomenklaturu...660 i 760 su aktualni zar ne? S tim da je 660 počesto skuplja od 760....what gives?
Budžet mi je do oko 2200-2300 kn - plus minus koja kuna
ako netko ima malo vremena da mi pomogne, bio bi vrlo zahvalan :)
Može li mala pomoć od upućenih ljudi - želio bi updejtati grafičku, da traje još cca 2 godine i da u potpunosti iskoristi svaki atom snage iz aktualne konfiguracije - može biti i jača, za slučaj ako ikad angažiram nekog da mi overclocka procesor (navodno se na ovom koji trenutno imam to da fino napraviti)
ovo mi je aktualna konfiguracija
CPU i7-2600k 3.4GHz
....
kaj drugo nego izbor izmedu Radeona 7950 i Gtx760! LP
evo pogledaj sta bi ekipa rade uzela:
22 | Radeon 7950 |
---|---|
7 | Gtx760 |
1 | Nesto trece... |
Ako ti je budget 2200 kn + prodano od ove onda imaš i za HD 7970 ili GTX 770. Ali najpametnije ti je da sačekaš još mjesec dana dok izađe najnovija HD 9000 serija pa si kupiš neku HD9950 recimo za oko 3000 kn !!
evo sad bi si trebao kupit novu konfu u roku od tjedan dana..samo me zanima sta mislite o tome da si odmah kupim neku 7970 ili da cekam novu amd seriju koja bi trebala uskoro izac?
posto ides na novo cekaj novu seriju
evo sad bi si trebao kupit novu konfu u roku od tjedan dana..samo me zanima sta mislite o tome da si odmah kupim neku 7970 ili da cekam novu amd seriju koja bi trebala uskoro izac?
Definitivno cekaj novu seriju !
Evo baš sam i ja u dilemi, uzet 7950 il pričekat novu seriju..
Kolko čitam navodno izlazi paralelno s BF4, znači kraj 10-og mjeseca...
Eventualno ak još ne padne cijena dole 7950-tkama..
Što se sa GTX760 dogodilo? Ja bi preporučio ipak se strpit još malo za HD9xxx, barem ću ja tako. Ne vidim nikoji razlog protiv čekanja, osim ako si sad extremno željan igranja.
Pa da, čekaj. Sad je to već blizu. Nema smisla da sad kupiš pa onda za 2 mjeseca ti bude žao što nisi uzeo novu seriju koja je bolja u svemu
Samo jedna mana, driveri kod AMD(ATi) grafičkih kartica koje su tek izašle su KATASTROFALNI.
Ne pričaj gluposti i nemoj generalizirati.
Tako je od uvijek bilo, možda tako na 9 seriji neće biti.