Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.948.120
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
The Man kaže...
Dragi moj Zekat, imam jednog člana familije koji gejma alot i koji je po načinu razmišljanja isti ti, tako da te kužim u potpunosti, no nažalost nisi u pravu. Kad netko spominje da komp nije za igranje ne misli da se na njemu ne može igrati igre, nego misli na to da nije dobro optimiziran za ugodno igranje na trenutno "standardnoj" rezoluciji (što bi bila 1920 x 1080) uz minimalno 30 frejmova po sekundi i (barem) medium postavke. Svim ostalim si samo smanjuješ doživljaj igre i iako je ona i uz redukcije igriva, to jednostavno nije potpuno iskustvo. Najbolji primjer toga je seks uz korištenje kondoma u mračnoj sobi. Nekima to ne smeta i igraju igre na stvarno svakakvim rezolucijama i postavkama, ali takvi ljudi su samo iznimka koja potvrđuje pravilo.

Dragi moj Tha Man dali ti možeš pročitati dvije rečenice sa razumjevanjem? Čovjek je jasno rekao da to što ja igram nije igranje. A ja sam predhodno objasnio da nisam zahtjevi gamer što se grafike tiče, kao ni čovijek kojeg sam savjetovo a i ujedno je dotični ograničen buđetom. Trenutno igram: ETS2 ~50 FPS, FIA GTR2 ~100 FPS, Crysis2 40FPS...nedavno prešao Bad Company2 koja je također dobro radila.

Tako možemo i tvoj komp nazvat slabašnim jer danas ima puno jačih.

Ako je butra ružna mračna soba je prednost.

15 godina
moderator
Vodič za odabir grafičke kartice

Ne idite u offtopic i nepotrebne rasprave!

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina

hmm neznam koje kuciste imam ali znam da je unutra xfx 6850 ako ti je to od pomoci :)

13 godina

izmjeri koliko ima od početka grafičke do prostora za diskove...

PCE nick: FRipper
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Izmjeri udaljenost od slota do HDD kaveza.

ili

Slikaj kuciste,pa ga mozda prepoznamo.

EDIT:
FakeDeath me prestignuo,

ugl. imas te 2 opcije.

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.8.2013 22:41 (Paradox1).
11 godina
neaktivan

gtx 650 ili hd7770?

UZIMAM i3-3240,a ekran AOC E2243FW.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Prakticki ti je svejedno! Izaberi tabor koji vise volis, no ak ces ocati tj igrati se s karticom:-) ja bi onda izabro 7770!lp
||| Intel Core™ i7 inside |||
13 godina
odjavljen

Nije isto.

GTX 650 = HD 7750

GTX 650 Ti = HD 7770

GTX 650 Ti boost = HD 7850

1 10 hvala 0
13 godina
protjeran
Gpu clock kod razlicitih 7770 varira za cak 300mhz od najslabije do najace(a bome i cijena) a kod gtx650 bas i ne! Prema tome osnovni modeli su po pitanju perfomansi skoro pa isti! lp
13 godina
Stjepanj kaže...
Prakticki ti je svejedno! Izaberi tabor koji vise volis, no ak ces ocati tj igrati se s karticom:-) ja bi onda izabro 7770!lp

kako mislis da je svejedno pa 650 je slabija od 7770...tak da je 7770 bolji izbor...

13 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Gpu clock kod razlicitih 7770 varira za cak 300mhz od najslabije do najace(a bome i cijena) a kod gtx650 bas i ne! Prema tome osnovni modeli su po pitanju perfomansi skoro pa isti! lp

Pa nece referentnu uzimati LoL

13 godina
neaktivan

pozdrav svima preporuka best buy 7850 dali kupiti oc verziju 2 gb ili 1 gb hvala na preporukama 

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
FakeDeath kaže...
rtg 1989 kaže...

i dali obracat pozornost na oc verziju dual x ili sta vec kad je sad kupim ko zna kad ponovno kupujem cak bih se mogao i malo protegnut da bude bas neka best buy vise necu gnjavit o tome hvala

onda ovu

Sapphire 7850 2gb

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.8.2013 17:06 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ako mozes , model s 2GB : Gigabyte  WindForce 2X 2GB , Sapphire Dual-X 2GB !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

hvala jednu od te dvije kupujem i koliko znaci ako kod imena pise oc dali je bas toliko jaca ili ce ova sapphire dual x biti dosta 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Sry što dižem jednu staru raspravu. Kontaktirao sam par trgovina i ne kužim. 

Centro kaže 2 god, protis mi kaže da ima 3. god garancije, svak svoje priča lol.

Nebi da se syebem godinu garancije jer sam brzoplet, ali ne kužim tu spiku njihovu. Centro mi paše jer je pouzećem i svo to stoji, ali blesavo je ako frajer kaže da ima samo 2god garancije a svugdje po netu ja nalazim da ima po 3.

Ako netko ima slično iskustvo neka mi pomogne, hvala.

Gigabyte Radeon HD7870 OC : KLIK

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.8.2013 17:14 (fila2208).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ma to ti je samo mala razlika u taktovima , zanemarivo ako ces ju OC-at ! No , prednost dajem Gigabyte zbog malo boljeg hlađenja i duzeg jamstva !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

super ma necu oc nista bit ce dosta i bez toga pokusat cu navuc koju kunu i kupit gigabyte i evo bas sad gledam u extreme digitalu ovaj primjerak nekako mi cijena za novu izgleda smijesna pa sta mislite nakon ove prestajem s pisanjem jer vec postajem i sebi dosadan http://www.edigital.hr/Video_kartice/Sapphire_PCIe_3.0_HD7850_1GB_GDDR5_video_kartica-p33234.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
fila2208 kaže...

Sry što dižem jednu staru raspravu. Kontaktirao sam par trgovina i ne kužim. 

Centro kaže 2 god, protis mi kaže da ima 3. god garancije, svak svoje priča lol.

Nebi da se syebem godinu garancije jer sam brzoplet, ali ne kužim tu spiku njihovu. Centro mi paše jer je pouzećem i svo to stoji, ali blesavo je ako frajer kaže da ima samo 2god garancije a svugdje po netu ja nalazim da ima po 3.

Ako netko ima slično iskustvo neka mi pomogne, hvala.

Gigabyte Radeon HD7870 OC : KLIK

e moj fila!{#} nakon 1000 stisnutih hvala ti se odlucis za 7870 nekazem da je to losa kartica ali daj se rastegni pa uzmi ovo! ionako se ne zuris ...narucis{#}!

http://www.edigital.hr/Video_kartice/Sapphire_PCIe_3.0_HD7950_3GB_GDDR5_with_Boost-p35020.html?bid=&partner=10001

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.8.2013 17:31 (Stjepanj).
15 godina
Stjepanj kaže...

e moj fila!{#} nakon 1000 stisnutih hvala ti se odlucis za 7870 nekazem da je to losa kartica ali daj se rastegni pa uzmi ovo! ionako se ne zuris ...pa pricekas dolaze!

http://www.edigital.hr/Video_kartice/Sapphire_PCIe_3.0_HD7950_3GB_GDDR5_with_Boost-p35020.html?bid=&partner=10001

Bojim se tog extreme digitala brate!

Da ću čekati karticu mjesec dana!! Slušam gledam priče, svi se samo žale na njega.

Sad mi je cura rekla dat 1000kn posudbe pa bi mogao i uzeti,ali koliko je siguran taj krvavi ED! :(

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
16 godina

Da ću čekati karticu mjesec dana!! Slušam gledam priče, svi se samo žale na njega.

Sad mi je cura rekla dat 1000kn posudbe pa bi mogao i uzeti,ali koliko je siguran taj krvavi ED! :(

ako ideš nešto reklamirat a nisi iz zgb bolje bi bilo da si iskida novce 

kradem mine iz minskog polja
15 godina
dery kaže...

ako ideš nešto reklamirat a nisi iz zgb bolje bi bilo da si iskida novce 

Nisam Zg...iskida, misliš da ću popiz.dit zbog čekanja a?

12 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi.

1.500 KN imam para za grafičku karticu. Molio bih one koji se kontaju u grafe da mi odaberu najbolju za moj komp.. Mogu i ja sebi kupiti nije problem, ali ocu da dam pare i da dobijem ulozeno za te pare da dobijem grafu kakvu spada. Hvala unapred :)

Moje komponente su:
CPU: AMD A10 Quad Core 3.8 GHz 5800K
RAM: G. Skill 2 x 4 GB 1600 MHz
MB: ASRock FM2A75 PRO 4
PW: Corsair CX 600W 
HDD: WD 250 GB 7.200 rp/m

Igy
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Music As A Weapon !!
14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Posto sam nestrpljiv te mi se bas neda cekat 99xx verzija, poceo sam opet razmisljat o ili 7970 ili 770 GTX, cak me nekako i vise vuce taj 770. 

Ali mozda imam jedan mi problemcic, nisam siguran da li mi je napajanje dosta dobro (Lc power 560w)?

Ostale komponente su pod Moj PC.

SpyGi je mato.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ako se radi o GP3 modelu onda ce drzat ( no za svaki slucaj provjeri koliko struje isporucuje kombinirano , pise ti na napajanju , jer je izgleda bilo vise verzija s razlicitim isporukama struje ) !  Ja bih piknuo GTX770 ! !

10 GTX770
6 HD7970
Music As A Weapon !!
16 godina
neaktivan

Je, GP3 je model.

Od 770, ova mi se cini najbolja http://www.computeruniverse.net/products/90512089/gigabyte-geforce-gtx770.asp

SpyGi je mato.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Odlican izbor !{#}

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HD 7850 ili gtx 650 ti boost

Dragi forumasi sutra idem u kupovinu nove grafe pa sam u nedoumici izmedju ove dve grafe , nebih htio da izazovem flame ware AMD vs Nvidia. HD 7850 je nesto brza po recenzijama , problem su driveri citam po raznim forumima (ako je to istina) da nisu bas kao kod Nvidi-e (nisu ispeglani). Do sada sam imamo Gforce 9600 gso 384 mb koja isad uredno radi u racunaru.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice