R9 290/X club

poruka: 1.726
|
čitano: 266.147
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
R9 290/X club

Na preporuku kolege mirzet1976 na moju R9 290 stavio sam modani bios od R9 390x takta 1000/1250MHz koji je prilagođen za moju karticu i oduševljen sam rezultatom.

Unigine Heaven na defaultu sa starim biosom također modanim od R9 290x također takta 1000/1250MHz dala je rezultat 1482 a sa novim biosom od 390x dala je rezultat 1535 s čim sam ja ugodno iznenađen.

stari bios stari bios

novi bios novi bios
Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
6 0 hvala 3
12 godina
odjavljen
Re: R9 290/X club
nicky.sl kaže...

Na preporuku kolege mirzet1976 na moju R9 290 stavio sam modani bios od R9 390x takta 1000/1250MHz koji je prilagođen za moju karticu i oduševljen sam rezultatom.

...

Mislim da nema više izmodane kartice na forumu od tvoje :) Miljon biosa prošli kroz nju (ako sam dobro pratio) i custom hlađenje... To je bit entuzijast za hardware :)

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
12 godina
ywa33 kaže...
nicky.sl kaže...

...

Mislim da nema više izmodane kartice na forumu od tvoje :) Miljon biosa prošli kroz nju (ako sam dobro pratio) i custom hlađenje... To je bit entuzijast za hardware :)

Istina živa prošlo je priko njenih leđa puno toga.

16 godina
R9 290/X club

Mene moja sad vec dva dana zeza...nakon paljenja cca 10 min pocne random blicat crni ekran...tipa radim nesto na netu,surfam i nestane slike na 2 sec pa dode..pa je mir minutu pa opet tako blicne...temp je 40 a opterecenje nikakvo pa mi ni jasno kaj je

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Flashaj joj nanovo bios i reinstaliraj drivere i ako ne pomogne sve mi se čini da je došla na kraj svog puta.

Tako je blicala moja stara XFX HD7970 i jedan dan je blicnila zauvik.

16 godina
R9 290/X club

vraga! jos je pod garom ...samo kaj je gara u njemackoj,al saljem ja to tamo...strah me flashanja,bio na forumu neznam jel u ovoj temi ili i7 club temi,flashao bios i ode grafa,nekako uspio vratit al grafa nije ista vise...pa me strah da i ja tako ne sje...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
R9 290/X club

Od čega je onda moja grafa da mi je znat, na njoj su bili svi mogući biosi od 290-ki i od 290x-ica a sad je od 390x pa radi sasvim uredno.

Mislio sam da joj staviš njen bios il noviji il isti ka tvoj i stoga nevidim šta možeš tu syebat (imaš sve za to oriđiđi od proizvođača).

Moj PC  
1 0 hvala 2
16 godina
R9 290/X club

znam,al u postupku da nes nije krivo,jer i taj o kome pricam je nesto u postupku zeznul pa ode,budem nasao neki guide pa napravim

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
R9 290/X club

R9 290/X su sa dual biosom tako da nemozes nista pokvariti. Ako taj sto flashas ne baca sliku samo presaltas na drugi bios ispravni pa bootas u dos otkucas komandu za novo flashanje prebacis svitch na onaj koji si zezzno ii Ennter vratioo si stari bios.

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
Moj PC  
1 0 hvala 2
11 godina
neaktivan
R9 290/X club

Planiram flashat na svoju 290 Tri-X bios od 290 Vapor-X... bu islo to? Trebalo bi cini mi se.

http://valid.x86.fr/14peml
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
zagi988 kaže...

Planiram flashat na svoju 290 Tri-X bios od 290 Vapor-X... bu islo to? Trebalo bi cini mi se.

Triba to radit samo obrati pažnju jel ista memorija na obe (mislim proizvođač)

11 godina
neaktivan
R9 290/X club

Za ovaj bios pise da ima autodetect i da radi i na Hynix i Elpida memorijama... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
R9 290/X club

E onda ga slobodno stavi

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
R9 290/X club

Evo samo da kazem da je uspijesno flashana kartica.

Sad je R9 290 Vapor-X s izgledom R9 290 Tri-X. :D

Moj PC  
4 0 hvala 0
11 godina
zagi988 kaže...

Evo samo da kazem da je uspijesno flashana kartica.

Sad je R9 290 Vapor-X s izgledom R9 290 Tri-X. :D

Sad bu bolja ili?

tj. kaj buš dobil s flashom?

11 godina
neaktivan
R9 290/X club

Ne da bude bolja nego vec je bolja.
Sad je stock clock 1030/1400.
I noviji BIOS je odma novija stabilnost. 

Pa kad već može, zakaj ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
zagi988 kaže...

Ne da bude bolja nego vec je bolja.
Sad je stock clock 1030/1400.
I noviji BIOS je odma novija stabilnost. 

Pa kad već može, zakaj ne?

Koliki je max stabilni overclock sa tim biosom?Ja sam na 290 tri-x mogao 100 ili 80mhz ili tako nesto dodat na jezgru....

11 godina
neaktivan
R9 290/X club

Nisam stigo probat jos...

S obzirom da imam "previse" FPS-a i sad u igrama koje igram, nemam ni potrebe OC-at jos neko vrijeme.

Mozda se doduse poigram da vidim kak ce to ic...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
R9 290/X club

Da li Updateom ili flashanjem biosa gubim garanciju? u igrama mi pocela jako slika nestajat na pol sekunde,na idle ne,temp oko 50...

EDIT: Hmm zanimljivo,igram fifu..ingame sve ok, izadjem-slika nestaje,i tako stalno,tek sada primjetih...

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2015 21:48 (izvone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
izvone kaže...

Da li Updateom ili flashanjem biosa gubim garanciju? u igrama mi pocela jako slika nestajat na pol sekunde,na idle ne,temp oko 50...

EDIT: Hmm zanimljivo,igram fifu..ingame sve ok, izadjem-slika nestaje,i tako stalno,tek sada primjetih...

Gubiš ako bios nije baš za taj model a ako je onda ne gubiš

16 godina
izvone kaže...

Ja sam imao isti problem. Problem je bio kabel ili DVI adapter, zaboravio sam koji točno, ali jedno od to dvoje. Pokušaj zamijenit pa vidi.

16 godina
nicky.sl kaže...

Gubiš ako bios nije baš za taj model a ako je onda ne gubiš

Potrazit cu na njihovim stranicama

Vkm996 kaže...

Ja sam imao isti problem. Problem je bio kabel ili DVI adapter, zaboravio sam koji točno, ali jedno od to dvoje. Pokušaj zamijenit pa vidi.

Hvala! Zamijenim pa javim...

16 godina
R9 290/X club

Evo da se i ja uclanim, nabavio gigabaytovu 290 za 1700kn još ima i 18mj garancije. mislim da se za te pare ne može ni prismrditi performansama ove kartice. Dvoumio sam se oko nje i gtx 970 ali za ove pare mislim da nema dileme.

Pročitao sam hrpe negativnih stvari na račun temparatura i buke, ali u teškom loadu u witcheru 3 ne prelaze 84 stupnja, iako iz kutije puše dosta vruće, ali pošto dolazi zima a komp  je u maloj sobi moram primjetiti da baš fino digne temp za par stupnjeva.

Buke nema puno iako možda sam tu malo subjektivan jer sam zadnjih 6 mjeseci radio u čeličani pa sam onako malo gluv. jedino me malo brine što nisam imao para nego za 3  godine starog corsaira tx650 ali valjda će još durati. .

Witcher 3 na ultra postavkama sa hairworksom na svemu drži ok 40fps u 1920x1080. Da  ugasim hw i foliage draw distance stavim na high drži 60 bez problema. Malo mi je jedino čudno bilo prva dva puta kada sam ju spojio se baš jako čula u load-u valjda su ventovi radili na 100% ili je to bilo napajanje nisam siguran.

Dirty dosen
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.10.2015 12:21 (Pislje).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
suspendiran
R9 290/X club

ubo danas rabljenu 290 tri x, neko je spominjao flešanje biosa od vapora na to, molim upute gdje,  sta, kako i kod koga, hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Pislje kaže...

Evo da se i ja uclanim, nabavio gigabaytovu 290 za 1700kn još ima i 18mj garancije. mislim da se za te pare ne može ni prismrditi performansama ove kartice. Dvoumio sam se oko nje i gtx 970 ali za ove pare mislim da nema dileme.

Pročitao sam hrpe negativnih stvari na račun temparatura i buke, ali u teškom loadu u witcheru 3 ne prelaze 84 stupnja, iako iz kutije puše dosta vruće, ali pošto dolazi zima a komp  je u maloj sobi moram primjetiti da baš fino digne temp za par stupnjeva.

Buke nema puno iako možda sam tu malo subjektivan jer sam zadnjih 6 mjeseci radio u čeličani pa sam onako malo gluv. jedino me malo brine što nisam imao para nego za 3  godine starog corsaira tx650 ali valjda će još durati. .

Witcher 3 na ultra postavkama sa hairworksom na svemu drži ok 40fps u 1920x1080. Da  ugasim hw i foliage draw distance stavim na high drži 60 bez problema. Malo mi je jedino čudno bilo prva dva puta kada sam ju spojio se baš jako čula u load-u valjda su ventovi radili na 100% ili je to bilo napajanje nisam siguran.

Ne prelazi ti u ovim hladnim danima ali po ljetnim vrucinama to ce ic standardno iznad 90c ako je referentnjaca i ne dizes vent iznad defolta.

16 godina
R9 290/X club

windforce baby, referentne kupuju samo mazohisti i škrtci.

Dirty dosen
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.10.2015 20:49 (Pislje).
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pislje kaže...

windforce baby

identicno kod mene kartuse su takve i to je to.. samo kod mene je to ljetna temperatura--- 82/84

sada je to dosta manje.. oko 76 u loadu.. 

molim isto kolegu gore isto za bios btw..

imam hladnjak raijintek morpheus sa druge grafe al neda mi se montirat tog monstruma.. kako god kloko grafu temp ne prelaze 60C

xfact
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.10.2015 20:50 (=xfact=).
16 godina
R9 290/X club

evo sada sam ju malo gazio i 80 je bio max, kada otvorim kučište 75 max, a morph je čudo. ok je to ali možda za iduce ljeto ubacim i treći vent koji ispuhuje, sad imam 2 koji upuhuju i dva koja guraju van. sve u svemu nije mi žao ni kune.

Dirty dosen
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
=xfact= kaže... 

molim isto kolegu gore isto za bios btw.. 

BIOS-i su na ovom linku: https://www.techpowerup.com/vgabios/

Nadete lijepo koja je vasa, pazite na oznaku memorije i flashajte kak kaze google. :)

12 godina
Pislje kaže...

windforce baby, referentne kupuju samo mazohisti i škrtci.

Zna či ja spadam u mazohiste i škrtce zato što sam kupio referentnu ?!!?

Ne ne spadam u te tvoje kategorije jer sam grafu kupio prije nego se pojavila u HR dučanima (uzeo na COMPUTERUNIVERSE) i kupio sam ju zajedno s hybridnim vodenim hlađenjem i to sam zajedno platio 3650 kn s poštarinom.

Znači mazohist sam zato što nisam čekao nereferentne grafe i snižavanje cijena, pa možda i jesam a možda sam samo bio nestrpljiv probat.

Ali zato dok smo nas nekoliko šibali bencheve ti si slinio i maštao da ju kupiš pa si kao pravi fan HW-a pričekao godinu i pol da joj cijena padne za pola

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice