Problem s Ati HD 3870

poruka: 23
|
čitano: 4.207
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Problem s Ati HD 3870

Pozz ekipa eo moja prva porukaOsmijeh....Eo koji problem imam s grafom......to je model Gigabyte GV-RX387512HP, 512 MB GDDR3, 256 bit....kupio sam je otprilike prije 5 mjeseci...i znalo se dogoditi vise puta da kad udem u igru stavim najvece postavke....igram na rezoluciji 1280*1024...npr cod 5...pes 09 i slicno....vise igrica nije samo jedna....jednostavno loadira i nakon par sekundi crn monitor pocne blicati i jedino rjesenje da restartiram comp....prosli tjedan skinem demo od Grand ages Rome....isti slucaj...udem u igru i jednostavno sve prekine...probam smanjiti rezoluciji ma bas sve na low postavke i opet cak pocne zujati i crn monitor pišti...rekoh idem instalirati drugu igru...isto strategiju da vidim dal ima problema pri loadiranju tih shadera i kojekakvih sitnica....instaliram Company of heroes....i klizi bez problema...sve postavke na najvise sto sam mogao....imao sam prosjek 70-80 fps....sinoc skinem demo od Tom Clancys HAWX....Spustim i rezoluciji i sve iako je automatski podeseno na high...i udem krene igra i crn monitor i ne znam sta cu....jel to grafa otisla a to je znalo biti i u samom pocetku...jos imam garanciju na nju....sto vi mislite

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem s Ati HD 3870

Jesi obratio pozornost na to kakav monitor imas? mozda je u njemu problem...ili imas mozda slabo napajanje...a moze bit i da ti se grafa pregrijava...ima tu raznih cimbenika najbolje odnesi di si kupio i reci kak je pa ces vidit

Im But the blade in the Crowd
16 godina
milanji kaže...

Pozz ekipa eo moja prva porukaOsmijeh....Eo koji problem imam s grafom......to je model Gigabyte GV-RX387512HP, 512 MB GDDR3, 256 bit....kupio sam je otprilike prije 5 mjeseci...i znalo se dogoditi vise puta da kad udem u igru stavim najvece postavke....igram na rezoluciji 1280*1024...npr cod 5...pes 09 i slicno....vise igrica nije samo jedna....jednostavno loadira i nakon par sekundi crn monitor pocne blicati i jedino rjesenje da restartiram comp....prosli tjedan skinem demo od Grand ages Rome....isti slucaj...udem u igru i jednostavno sve prekine...probam smanjiti rezoluciji ma bas sve na low postavke i opet cak pocne zujati i crn monitor pišti...rekoh idem instalirati drugu igru...isto strategiju da vidim dal ima problema pri loadiranju tih shadera i kojekakvih sitnica....instaliram Company of heroes....i klizi bez problema...sve postavke na najvise sto sam mogao....imao sam prosjek 70-80 fps....sinoc skinem demo od Tom Clancys HAWX....Spustim i rezoluciji i sve iako je automatski podeseno na high...i udem krene igra i crn monitor i ne znam sta cu....jel to grafa otisla a to je znalo biti i u samom pocetku...jos imam garanciju na nju....sto vi mislite

Kakve su ti temperature u loadu?
Stavi ventilator na 100% u Catalystu, pa probaj tada pokrenut neku igru.

Q6600, 4GB 1066Mhz Corsair, HD4870 512MB OC 780 1000, Gigabyte EP35-DS3, TT Soprano, Logitech Wave + MX 518, Z-4 MSI Wind U90x : Atom 1.6, 1Gb DDRII, Intel® 945GS, 80 GB, XP home
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2009 15:59 (BORG).
17 godina
neaktivan
Problem s Ati HD 3870

To ti je ja mislim do grafe, tj. pregrijava se u loadu. U catalystu postepeno po 5% povećavaj brzinu vrtnje venta, i onda postupno kako si povećao uđi u igru i probaj. Ovo sa 100% je glupost, jer će mu se jako čuti sve to, a i može doći do kvara venta, pa mu onda mogu i uzet garanciju pod "ne vrijedi"

AMD Athlon X2 6000+ 3,0GHz/HDD Seagate 320 GB/Gigabyte HD4850/Fortron 400W PNF series/Kingmax 2GB DDR2/MB GIGABYTE GA-MA770 DS3/Logitech MX-518 Batman edition/Samsung 2223NW

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem s Ati HD 3870

Ma sigurno je grafa....nosim ja nju na servis....kupio sam u Vemilu....Inace ostatak konfiguracije....Gigabyte GA-M56S-S3,AMD Athlon 64 X2, 2700 MHz (13.5 x 200) 5200+,Aeneon 2 GB DDR2-800 MHz, Chieftec power supply 450W....a monitor je Samsungov SyncMaster 740n 17".....hvala....Belji se

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imam jak osjećaj da je sve zbog monitora. 17" je premalo za 1280x1024 ako ti frekvencija osvježavanja ne padne ispod 60 Hz. Vjerojatno u igricama koje drže na toj rezi 75 ili 85 Hz dolazi do zamračenja. Probaj s nekim drugim jačim monitorom pa tek onda idi u Vemil, da se ne bi dogodilo da kod njih radi bez problema.

AMD x2 7750 BE (3,4 GHz), cooler Scythe kama cross, Gigabyte GA-M720-US3, Zotac am 9800GTX+, 4GB DDR2 6400, WD 640 GB Caviar Blue, Chiftek 550W i zvučnici 2+1 Altec Lansing.
16 godina
protjeran

Suko slažem se s tobom...

17 godina
neaktivan

Jedva čekam da čovjek javi što je bilo. Da mi je samo malo uživo isprobati njegovu konfiguraciju, vjerojatno bih mu riješio problem za 15-20 minuta, ali ovako na daljinu sa šturim podacima je to jako teško.

AMD x2 7750 BE (3,4 GHz), cooler Scythe kama cross, Gigabyte GA-M720-US3, Zotac am 9800GTX+, 4GB DDR2 6400, WD 640 GB Caviar Blue, Chiftek 550W i zvučnici 2+1 Altec Lansing.
16 godina
neaktivan
Problem s Ati HD 3870

hvala sto ste mi rekli.....to cu prvo provjeriti......i meni cudno eo npr F.E.A.R. 2....klizi bez problema.....1280*1024
Effect detail                   Maximum
Particle bouncing           Maximum
Shell casings                 On
World detail                  Maximum
Corpse detail                Maximum

Sound quantity limit      Maximum
Water resolution          Maximum
FSAA                             4X
Texture level of detail  Maximum
Enable shadows          On
Texture Filtering           Anisotropic 16X
Light detail                   Maximum
Shadow detail              Maximum
Vertic sync                    On
HDR                              On
Models decals               Maximum
Motion blur                    On
Reflections and display  Maximum
Ambient occlusion          On

I mjerio prosjek 45 fps...i vise...igro sam mozda 2.5 h u komadu...i bez problema...zavrsim udem u HAWX...krene ide igra pola minute i vec spomenuti problemi....eo ja cu provjeriti monitor...mozete mi odmah i preporuciti koji....znam da je mozda off topic :S....nesto do 22" i jeftinije...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem s Ati HD 3870

Sinoc sam probao drugi monitor novi LG 22" nisam zapamtio broj i isti problem..znaci nije do monitora..nosim veceras grafu..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem s Ati HD 3870

taj probelm i ja imam ali ne u svim igrama

npr u cod 5 da ali u cod 4 ne ili gta 4 ili fc2

probelm je pregrijavanje kod mene ali mi garancija ne vrijedi jer sam je overclockao

Bolje ispasti budala nego iz vlaka!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pa nije ni cudo sto ti se grije jos vise kad si je overlockao

16 godina
milanji kaže...

Sinoc sam probao drugi monitor novi LG 22" nisam zapamtio broj i isti problem..znaci nije do monitora..nosim veceras grafu..

povećaj si vrtnju ventilatora na grafi pa onda vidi jel ti se to događa... ako se i onda događa odi najbolje u servis s grafom
Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
16 godina
neaktivan
dogman kaže...

pa nije ni cudo sto ti se grije jos vise kad si je overlockao

ma znam niti se cudim vec samo kazem da mi zbog toga ne vrijedi garancija a i sada radi po default brzinama ali i jedine igre koje mi rade probleme su cod 5 i tdu
a ne igram ih prečesto tako da mi je svejedno
17 godina
spaws kaže...

probelm je pregrijavanje kod mene ali mi garancija ne vrijedi jer sam je overclockao

Hahahaha ne mogu a da se ne smijem....a daj mi reci zašto misliš da ne vrijedi garancija zbog Oc-a??

Ovo je totalno smiješno....a kako će itko znati da si ti nju kloko, jedino ako joj nisi flešo bios i u njega unjeo Oclockane postavke...ako si kloko sa obićnim alatima kao riva tuner, ili sl. kako bi pobogu onaj u servisu bilo šta znao....ili češ mu ti reći možda tipa: "striček....znate ja sam se malo igrao, pa sam ju kloko"  ajde molim te razmisli malo prije nego pišeš takve bedastoće!
e6300@3500Mhz, TT Sonic Tower, TT Soprano, GB 965p ds3, 2x2Gb OCZ @1000MHz, ATI HD 4850 VoltModed 800/2200, Corsair HX520W, HDD SP F1 640gb, HDD SG 320gb , Razer Deathadder, Saitec Eclipse keyboard, Asus "22 LCD Strpljivost nije vrlina, već samo gubljenje vremena!
16 godina
Problem s Ati HD 3870

u ovakvim slučajevima garancija malo vrijedi, servis ne testira grafu u igrama, bar ne u svim... bez obzira što kažu, ubodu grafu, ako radi to je to, u najboljem slučaju odvrte 3dmark....

Problem možda i nije u grafičkoj -samo je najvjerovatniji krivac.

自豪的迎来了10周年的华诞。... na C64/TurboModul

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Wiz3m4n kaže...
spaws kaže...

Hahahaha ne mogu a da se ne smijem....a daj mi reci zašto misliš da ne vrijedi garancija zbog Oc-a??

Ovo je totalno smiješno....a kako će itko znati da si ti nju kloko, jedino ako joj nisi flešo bios i u njega unjeo Oclockane postavke...ako si kloko sa obićnim alatima kao riva tuner, ili sl. kako bi pobogu onaj u servisu bilo šta znao....ili češ mu ti reći možda tipa: "striček....znate ja sam se malo igrao, pa sam ju kloko"  ajde molim te razmisli malo prije nego pišeš takve bedastoće!

nisam znao da garancija vrijedi ako sam ju overclockao jer sam mislio da se overclockanjem gubi pravo na garanciju no dobro sada si me prosvijetlio i znam da se ne gubi, ali ipak otavaro sam i kućište tako da sam i tu izgubio garanciju
17 godina
Problem s Ati HD 3870

Zato ubuduće kupuj komponente posebno i sastavi sa nekim tko zna, da ti pomogne i da te naući....dobit češ prakse i jeftinije proći u budučnosti!

A ne servisima dat da te kradu i pljačkaju!

e6300@3500Mhz, TT Sonic Tower, TT Soprano, GB 965p ds3, 2x2Gb OCZ @1000MHz, ATI HD 4850 VoltModed 800/2200, Corsair HX520W, HDD SP F1 640gb, HDD SG 320gb , Razer Deathadder, Saitec Eclipse keyboard, Asus "22 LCD Strpljivost nije vrlina, već samo gubljenje vremena!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem s Ati HD 3870

ako se to odnosilo na mene sam sam si sastavljao kompjutertj birao komponente al su mi ga oni u dućanu sastavili i grafičku nisam nosio na servis ili bilo koju komponentu jer se nije kvarilo a i ako je onda sam ja kriv a ako se nije odnosilo na mene onda oprostite za off topic

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Znam da si sastavio odnosno birao komponente sam, ali greška ti je bila što nisi sve komponente sa zasebnim računima natrpao u auto i kod kuće si lijepo sve sastavio i bacio u kučište....tako bi prošao bez one naljepljenice i imao bi punu garanciju na svaku komponentu. Ovako kada ti naljepe naljepljenicu za bilo kakvu glupost moraš nosit u servis gdje si kupio računalo! Mršti se

16 godina
neaktivan
Problem s Ati HD 3870

znam da sam u tome pogriješio i zato idući kompjuter sam sastavljam

pa makar me i struja stresla Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem s Ati HD 3870

eo nikako da odem u servis jer mi comp non stop treba...nego eo sto sam primjetio...install sam igru wanted ovu novu i grafi se temp u loadu pocela naglo povecavati...i jednostavno mi se srusi....ostavio sam da mi biljezi temp i imam sto za vidjeti...rusi se pri temp od oko 66 C...sad ne vjerujem da to ne moze izdrzati...jel se mozda negdje moze narediti da se ne resetira mozda je naredito da se resetira pri tim temp...jer citam da neke rade i na 100 C...ako znate javite...Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Problem s Ati HD 3870

Probaj u Catalystu povećat broj okretaja coolera.

Procesor: Intel Dual Core E5200 2,5Ghz 2MB L2 Cache Matična Ploča: BIOSTAR G31-M7 TE RAM: 2GB Kingmax DDR2 800Mhz Grafička Kartica: Club3D Radeon HD4550 512DDR3 Hard Disk: Hitachi 320GB 7200 o/min 8MB Monitor: Samsung 923NW 19' Widescreen

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice