Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

poruka: 3.446
|
čitano: 602.784
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Nvidia GTX 600 (Kepler) Info
zoharbizo kaže...

Imao sam Radeon, imao sam Nvidiu i znam kada je ATI imao probleme sa driverima.

Sa Leopardom se cujem cesto, covjek je imao 570 single/SLI i HD7950/7870 single/7870CFX pa valjda zna kako rade driveri od oba tabora za single i dual GPU sisteme, vise vjerujem njemu nego vama koji nemate te kartice.

Ono sto znam jest da ti nisi imao ni karticu 6XX ni 7XXX serije, pa pricas napamet o driverima.

Ajme meni, pa da stvarno driveri rade dobro, zar bi onako bezveze bez razloga govorio da imaju problema? Ne kužim te, zašto bih lagao, nebi da imam koristi od toga..

A i kako možeš znat što sam sve probao i što imam? Opet govoriš kao i sve do sad, napamet.

Posudio mi je prijatelj XFX HD7950 bio na par dana(ona što je bila na akciji u Linksa, 2400kn), zalijepit ću validaciju samo da dovršim post.

Uglavnom, ovako je išlo:

- krenuo sam sa 12.6, idem podesit powertune, dignem takt na 1GHz, lupim apply, ništa, smrzne sve, CCC host app has stopped working blablabla, sve mi izneredi, moram reset komp.

- Ništa, odustanem od CCC-a, radi sve okey neko vrijeme, onda GPU akceleracija u Chromeu i Forefoxu ne radi, sve trzavo(youtube najviše), kad isključim akceleraciju sve glatko ide, ali to nije to.

- Idem pogledat neki film u VLC-u, baca mi glupe zelene artefakte, opet problem sa GPU akceleracijom.

- Pa onda klasični AMD-ovi problemi sa starijim OpenGL naslovima, primjeri - Return to castle Wolfenstain, SW: Jedi Academy, Q3A, problem do problema, ili mi smrzne sliku kod prvog 3D prikaza(RTCW), ili mi uopće ne želi pokrenuti igru.(Jedi Academy)

Sad ćeš ti reć zašto igrat stare naslove sa novom grafičkom, ali eto, zato jer mi je gušt. Ugl. šta će mi novija kartica ako ne mogu pokrenuti na njoj što god želim, pa i te starije naslove, jbg uvati me nostalgija pa zaigram malo sa starom ekipom Q3A.

-Okey, već izluđen i sve, stavim 12.8, očekujem nešto će popraviti, međutim sve identično osim što VLC sad glatko izvodi filmove. Ali mi zato sad u startu crasha Crysis Warhead, je8at ga. 

I na kraju svega, poprilično razočaran. Vratio nazad GTX560, sve lijepo glatko radi. Novije igre idu primjetno slabije, ali zato sve finkcionira. Nema nikakvih bugova, crashanja i sličnih sranja. Kupim recimo GTX 670, uvalim je u komp, napravim jedan rr i sve ide jednako glatko, a dobijem na performansama u novijim naslovima. Takvu jednostavnost želim a ne da svaki dan moram provjeravat, iščekivat, nadat se novim driverima od strane AMD-a, a onda kad izađu - ponovno razočaranje. 

Zato te molim, ali stvarno, nemoj govorit napamet. Da nema problema tako bih i rekao, ali nažalost ima ih.

14 godina
neaktivan

Eno sad, ti nabroja probleme koje ja nemam ni sa HD 7870 CFX setupom. 

Jos sam ja heavy user.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2012 11:16 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Eno sad, ti nabroja probleme koje ja nemam ni sa HD 7870 CFX setupom.

Varira od konfiguracije do konfiguracije.

Netko ima netko nema. Što sad?

Želite reći da na apsolutno svakoj konfiguraciji radi bez problema?

To je isto kao da ja idem tvrditi da svakoj osobi na svijetu odgovara isti ukus u hranu ili piću. Netko ne može podnjet alkohol. Netko uživa u njemu.

Stvar je ista, ovisi o cijelom setupu hoće li biti problema ili ne. Prolistajte malo AMD forum pa vidi koliko ima tema o problemima sa svim serijama.

14 godina
neaktivan

Mislis da je Nvidia savsrena? Varas se.

Sljedeca grafa ce mi biti Kepler, jer ne propustam generacije, pa cemo bas da vidimo.

Nitko nije rekao da je AMD na niovu Nvidie, ali su veoma solidni za koristenje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2012 11:22 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Mislis da je Nvidia savsrena? Varas se.

Sljedeca grafa ce mi biti Kepler, jer ne propustam generacije, pa cemo bas da vidimo.

Nitko nije rekao da je AMD na niovu Nvidie, ali su veoma solidni za koristenje.

Pa u gornjem postu sam naveo cijelu filozofiju oko tog problema. Savršeno ne postoji kad su u pitanju driveri.

SAVRŠEN softver inače teško da postoji. Pogotovo kompleksan poput drivera. Tu sigurno ne.

14 godina

Zanimljivo da Nvidia ekipa ima uvijek problema sa ATI driverima.Imao oba tabora i nisam nikada, ama bas nikada imao probleme koje si sada nabrojao.

Jednostavno nemam komentara, kupite si Nvidiu i gotovo.

Ja sebi uvijek kupim karticu koja vise nudi po pitanju perfomansi, to je sada AMD a po pitanju drivera me bio razocarao samo kada je Skyrim izasao.

Neznam zasto uopce ista komentiram u ovoj temi kad svi sve znate a cutite kad vam zalijepi par linkova.

Ajd ćao.

I da, ta 7950 ti je zblokirala jer joj fali napona pa je driver prestao reagirati.

DCII i ostali OC modeli imaju sitno povisen stock napon pa moze na 1GHZ na stock naponu, trebao si podignuti napon vaspitani clockeru.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2012 12:11 (zoharbizo).

4 2 hvala 0
14 godina

I mene to sa driverima više nervira. Šta negledaš po forumima koliko ima problema sa Nvidia driverim isto tako !! Ja sa svojom GTX 560 Ti imam često probleme sa driverima koje nikad al baš nikad nisam imao sa HD 6850 i HD 6950. I jel ti vidiš mene da stalno sereme po Nvidiji i vičem da su im driveri smeće ??

17 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

I mene to sa driverima više nervira. Šta negledaš po forumima koliko ima problema sa Nvidia driverim isto tako !! Ja sa svojom GTX 560 Ti imam često probleme sa driverima koje nikad al baš nikad nisam imao sa HD 6850 i HD 6950. I jel ti vidiš mene da stalno sereme po Nvidiji i vičem da su im driveri smeće ??

Kakve probleme imaš?

Evo da ne bude da sam nvidijaš, i meni se par puta dogodilo 'Display driver has stopped responding and has recovered', totalno iritantno je bilo, dok nisam otkrio da sam mrvicu previše undervoltao grafu, malo podigao napon i nema više problema.

Ne znam, trenutno vidim nvidijine kartice kao zaokruženije proizvode, ali precijenjene. E sad, meni nije problem platiti malo više pa da mi sve uredno radi, nekome drugome je, ja se ne volim zezati oko clockanja nego baš suprotno, sve komponente undervoltam koliko god idu - da smanjim potrošnju, zagrijavanje i u konačnici buku. Netko drugi voli clockati koliko god ide, dizati napon, sve zbog par posto većih performansi. Meni to recimo nije baš napeto.. veći mi je gušt vidjeti realnu fiziku kako se izvodi na GPU, da ne guši CPU sa proračunavanjem fizike. 

Ako proizvod ima veće performanse to ne znači i da je bolji proizvod.

Je li Clio RS od 200KS bolji proizvod od recimo nekog Audia A3 od 90KS samo zato što je brži od njega?

13 godina
protjeran

Sad sam sve čuo, usporedba audia 90ks i Clia RS sa 200ks, ti nemaš blage veze o čemu pričaš

3 2 hvala 0
13 godina
Penryn kaže...

Je li Clio RS od 200KS bolji proizvod od recimo nekog Audia A3 od 90KS samo zato što je brži od njega?

{#}  Ali moram; Clio je brži i jeftiniji, bolji nije jedino ako se kupuje auto na metre... {#} PS aktualna generacija A3 nema 90 HP, 100 ili 102HP je najslabiji IMO {#}

Back on topic; da vam dam materijala za neku statistiku...  Iskreno jedina kartica koja me izluđjivala i "jela" goFna sa driverima; je bio 6950 (zeleni artefakti, HDMI audio ne radi ako je TV isključen, driver has stoped responding; na kraju sam složio custom drivere koji su se sastojali od 12.2, 12.3, 12.4, da bi se sve gore navedeno svelo na razumnu mjeru ) {#} Dok su TNT, TNT2 M64, GF2 MX, MX400, 6800LE, 7600(GS?), GTX 260, GTX670 bile striktno plug & play. 

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
17 godina
neaktivan
Jovanka kaže...

Ali moram; Clio je brži i jeftiniji, bolji nije jedino ako se kupuje auto na metre... {#} PS aktualna generacija A3 nema 90 HP, 100 ili 102HP je najslabiji IMO {#}

Ima ima, 1.6TDI ima verzija od 90KS. {#}

Oni koji se razumiju malo bolje u aute shvatili su što sam htio reć.. ovi ostali mogu slobodno preskočiti taj dio. {#}

13 godina
Penryn kaže...

Ima ima, 1.6TDI ima verzija od 90KS. {#}

Oni koji se razumiju malo bolje u aute shvatili su što sam htio reć.. ovi ostali mogu slobodno preskočiti taj dio. {#}

TDI? To je nešto za jest'? Hebo gnojare {#} BTW 207k kn {#} {#}{#}

A ovo sa "koji se razumiju malo bolje u aute..." ti je kompletno bzvz; samo da te podsjetim, ti si krenuo usporedjivati kruške i jabuke (speaking of razumjevanje u aute). {#}

Back ontopic; Zaboravio sam da imam doma jednu GTX 9800 GX2, koja radi problema sa driverima! Oće, neće, neće, neće (instalirati driver), iako mislim da je prije kartica defektna; moram se malo poigrati sa oba BIOSa.

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2012 16:52 (Jovanka).
17 godina
neaktivan
Jovanka kaže...

A ovo sa "koji se razumiju malo bolje u aute..." ti je kompletno bzvz; samo da te podsjetim, ti si krenuo usporedjivati kruške i jabuke (speaking of razumjevanje u aute). {#}

Kako kruške i jabuke? To sam odoka opalio usporedbu, al nisam toliko puno fulao. Jel Clio brži, je, jel AMD brži - je. Jesu AMD-ovi driveri puni mušica - jesu, jel Clio neudobniji i nekvalitetniji od A3 - je. U tom smjeru sam krenuo, al dobro putit ću to sad.

Rugaj se ti, al novi 1.6TDI niti dimi niti troši, a mali doslovno leti - verzija od 105KS. Snimit ću ti baš jednom prilikom(Polo 1.6TDI je u pitanju). {#}

No dobro dobro dobro - ako je nešto brže, znači li da je nužno i bolje?

13 godina
neaktivan

nisam znao da nvidia radi aute.... zasto off topic pisete..

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

E moj Penryn, zagubio si se u svojim glupostima :)

iclock2much

0 0 hvala 0
13 godina

Ja jedinu prednost AMD-a vidim u jeftinijoj cijeni,ali opet smo svi zaboravili cijene kad je AMD izbacio 7XXX seriju i kako su strateški smanjili kad je izašao Keplar,to je prednost kad prvi kreneš,prilagođavaš se situaciji!Simpel as that!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Daleko da je cijena jedina prednost AMD HD serije, ja vidim prednosti i mane i jednih i drugih, a ne ponasam se ko okorjeli fanboy( ne odnosi se na tebe volegradele).

Zanimljivo kako Penryn i Ranko kupe TU, funny.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 9:13 (Leopard_st).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

test hardocp gtx660

dosta je jaka kao hd7870

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Uzmi u obzir da se radi o ASUS OC verziji, prema testovima je mnogo blize HD7850 nego HD7870.

iclock2much

1 0 hvala 0
16 godina

ma to osnovni neznatno ocan asus a testirana gigabyte hd7870 ima veči oc,tako predpostavljam da su jednake osnovne verzije

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
dery kaže...

ma to osnovni neznatno ocan asus a testirana gigabyte hd7870 ima veči oc,tako predpostavljam da su jednake osnovne verzije

Pogledaj chartove ispod, vs HD7850OC.

iclock2much
16 godina

vidija sam to nego gledan iznad ima i hd7870 oc

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Daleko da je cijena jedina prednost AMD HD serije, ja vidim prednosti i mane i jednih i drugih, a ne ponasam se ko okorjeli fanboy( ne odnosi se na tebe volegradele).

Tebi to smeta ili sta?

14 godina

Meni se osobno svidaju tvoji TD na moje postove, ocito me pratis {#}

iclock2much

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

I meni se svidjaju tvoji dupli acounti, toliko o tvojoj ozbiljnosti.

Sto vas toliko boli kad vam netko da TD? gurate te amd kartice kao da su svetinja i prozivate ljude da su fanboy-evi ako slucajno nesta kazu dobro o nvidia karticama.

Ja osobno imam i amd i nvidia trenutno u kompovima i boli me k. koliko kosta jedna a koliko druga, ljudi kupuju ono sto im se svidja i tocka.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 13:05 (Y2K2).
16 godina
Y2K2 kaže...

Sto vas toliko boli kad vam netko da TD? gurate te amd kartice kao da su svetinja i prozivate ljude da su fanboy-evi ako slucajno nesta kazu dobro o nvidia karticama.

Ja osobno imam i amd i nvidia trenutno u kompovima i boli me k. koliko kosta jedna a koliko druga, ljudi kupuju ono sto im se svidja i tocka.

Posto ja nemam niti jednu noviju karticu (jos sam na "staroj" GTX 460).... reci mi, sto im se to tocno svida, ime? tabor? zelena ili crvena boja? dizajn? ili nesto drugo? (ne, ne odnosi se na nista konkretno, pitam opcenito)..... koliko ja znam, to je sve totalno nebitno, zar ne? koliko znam, bitan je omjer ulozenog i dobivenog (mada i sam nisam uvijek prosao dobro).

Ozbiljno pitam...

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
17 godina

lovče, to je više psihološko pitanje.. ista stvar ko sa autima koji su se nedavno spomenuli..

ovisi u kojem okruženju odrastaš, ovisi čak i o revoltu (u mom slučaju) kada svi idu na jednu stranu a ja baš za inat stanem na stranu slabijeg (ati prije 10ak godina) itd..

mada, kad čovjek odraste, za očekivati je da gleda financije i ono što dobije za njih.. no teško se odmaknuti od stereotipa i dati skroz objektivan odgovor..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina
lovac82 kaže...
Y2K2 kaže...

Posto ja nemam niti jednu noviju karticu (jos sam na "staroj" GTX 460).... reci mi, sto im se to tocno svida, ime? tabor? zelena ili crvena boja? dizajn? ili nesto drugo? (ne, ne odnosi se na nista konkretno, pitam opcenito)..... koliko ja znam, to je sve totalno nebitno, zar ne? koliko znam, bitan je omjer ulozenog i dobivenog (mada i sam nisam uvijek prosao dobro).

Ozbiljno pitam...

"bitan je omjer ulozenog i dobivenog" Točno tako, to je normalni i objektivni kriterij. Ako imaš 2000 kn, onda objektivno gledaš što najbolje generalno gledano možeš kupiti za te novce. Hebe se meni živo osobno i za AMD i za Nvidiju te Intel. Ako se netko već predodredi za kupnju određene marke ili određenog modela to je njegova stvar. Ali jedini objektivan kriterij je omjer "uloženo-dobiveno" inače bi svima samo preporučivali da kupe i7 3960K i GTX 690.

14 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Izjasnite te da ako se slažem sa nečijim postom, što da uradim?

• Citiram cijeli Penrynov roman, i samo napišem "Slažem se"
  • Stavim TU na post

Što je vama draže od toga dvoje ja ću koristit.

15 godina
zoharbizo kaže...

Uzmi u obzir da se radi o ASUS OC verziji, prema testovima je mnogo blize HD7850 nego HD7870.

Nije OC verzija, samo ima custom hladnjak.

TOP je oc verzija i kosta 15$ vise

7850 su benchali na 1GHZ, a 7870 na 1.1GHz

edit

evo i prvih primjeraka gtx660 kod nas

http://www.zagria.hr/product&product_id=43423

http://www.zagria.hr/product&product_id=43420

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 18:00 (dzejmshr).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice