Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

poruka: 3.446
|
čitano: 603.130
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Nvidia GTX 600 (Kepler) Info
Ranko Kukumar kaže...
Penryn kaže...

Hrvatskoj gamadi? Pa od čega će ljudi živjeti? Pogledaj Webshopove, rade uz minimalni profit od par posto. Ne možeš direktno uspoređivati cijene u Americi i ove cijene ovdje. Pogledaj cijene u Njemačkoj, Sapphire HD7950 dođe 335€, skoro pa skuplje nego u nas. Cijene su kod nas još i dobre s obzirom na to kako smo malo tržište.

Zapravo možemo bit sretni što nam uvoze ovako široku paletu grafičkih, Sapphire, XFX, MSI, Palit, Gainward itd. Do prije par godina ponuda je bila puno manja.

Meni ovo nije jasno.

Daj pogledajte jbenu BiH. Tamo još prodaju GTX 280 po cijeni 3000 kuna (i to je vrh). Jedino što je problem kada RH usporedite sa Srbijom.

Tamo su cijene dosta dosta niže zbog manje stope PDV-a.

E pretjera ga sada, sa ponudom grafickih nimalo ne zaostajemo ni sa vama ni sa Srbijom, problem su jedino cijene.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.8.2012 17:57 (Leopard_st).
14 godina
neaktivan

To je samo jedna od firmih, po narudzi mogu da nabave HD 7970 Toxic(nisam je viđao u vas), i svaku graficku od Sapphire.

Imtec.ba ima u ponudi GTX 690 i od Gige i Asusa, nemoj tako da sudis.

Kao sto rekoh ponuda je ok, samo su cijene jebacke.

Sto se tice ponude ostale opreme tu ste i vi i Srbija bolji, ali kod grafa smo jednaki.

P.S. Genelec nije iz Hercegovine, HQ im je u Tuzli.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.8.2012 18:06 (Leopard_st).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

P.S. Genelec nije iz Hercegovine, HQ im je u Tuzli.

Jeste, ali je u Hercegovini najjača trgovina računalnom opremom i svime sličnim.

U BIH nije dostupan sav hardver koji i u Hrvatskoj. U Hrvatskoj u svim većim gradovima je dostupno puno više opreme (Zagreb, Split, Rijeka, itd.). U Mostaru koji je među razvijenijim gradovima u BiH dostupna je GTX 560 Ti po cijeni 2000 kuna što je smješno. U Sarajevu, Tuzli vjerojatno je većina toga dostupno ali kako ti kažem meni su ti gradovi nedostupni a cijelu BIH ne čini par gradova.

Za još malo u HR dobiješ GTX 660 Ti.

Da ne spominjem stanje sa manjim gradovima, nude još Pentiume E5200 u kombinaciji sa 8400GS.

14 godina
neaktivan

Pa ja zivim u Sarajevu, narucim iz Tuzle, platim 10KM(40KN) postarinu i sve super.

I rekao sam da sav hardwer nije dostupa, vi imate i7 3960X u ponudi, mi ne i itd.

Ali sa grafickim ne zaostajemo, pa majka mu stara ja kupio HD 5970 u genelecu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.8.2012 18:14 (Leopard_st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Pa naručiš iz Sarajeva da ti poštom stigne..?

Ja sam 10 minuta od granice RH i maksimalno sat od Splita tako da je bolja opcija otići u Protis/nešto slično i kupiti, tako sam napravio sa većinom boljeg hardvera kojeg sam imao{#}Uglavnom BIH što se tiče hardvera je - muka. Cijene su bolesne a ni ponuda nije baš.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pa naravno ako imas opciju da kupujes vani da treba iskoristiti, ja kupujem u Srbiji, jer imam vezu tamo. Iako imam i u Hrvatskoj ko mi mozes kupiti, ali sada se drzim Srbije, jer je najjeftinije.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Pa ja zivim u Sarajevu, narucim iz Tuzle, platim 10KM(40KN) postarinu i sve super.

I rekao sam da sav hardwer nije dostupa, vi imate i7 3960X u ponudi, mi ne i itd.

Ali sa grafickim ne zaostajemo, pa majka mu stara ja kupio HD 5970 u genelecu.

I kolko si platio HD 5970? :D

BTW meni dobar frend također kupuje u srbiji.

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.8.2012 18:17 (Ranko Kukumar).
14 godina
neaktivan

Punoo, 1300KM.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Evo kao što sam i najavio nešto postova unatrag počelo je prodavanje 680(tj 600 serije)grafi a isto vrijedi i za 7970-70 kod ati klana radi tobože, nemam vremena za igrati i sl. nebuloznih razloga jer ljudi kupe te prenabrijane grafe s zadnjim novcima radi toga jer su pali pod utjecaj svog tog današnjeg marketinškog bombardiranja brže, više, jače.Da se  razumijemo i ja sam bio takav pa mi je sve jasno ali treba stati na kočnicu i pitati samog sebe kuda sve to vodi(osim normalno ako nisi rockefellerov sin) a največa ironija u svemu tome je to što takvi tipovi misle da će igre izgledati bolje,močnije tj. jednostavno epske na takvim karticama i kad ih pusti ta groznica i vide da su igre iste ko i prije vrate se natrag na cod4 i sl. koji mogu igrat za 95% manji iznos novaca koji su potrošili.A uostalom moraš stvarno biti čudan da baciš tolike novce na piz hardwera samo radi igranja. 

Ako si ti genije nisam ni ja budala.
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.9.2012 20:28 ($inke).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 4
17 godina

zna se datum izlaska (i planira li se uopće) slabijih kartica iz serije 6? konkretno me zanima ju 65x, 640 mi je ipak preslaba a i rebrandana je serija 5xx ..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina
suspendiran
nixass kaže...

zna se datum izlaska (i planira li se uopće) slabijih kartica iz serije 6? konkretno me zanima ju 65x, 640 mi je ipak preslaba a i rebrandana je serija 5xx ..

u četvrtak 6.9

16 godina

izgleda da će gtx650/660 izletit 12.9

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Jel ko kupovao gtx 660 ili 670 lately? Jel ide zbilja uz njih Borderlands 2?

14 godina
neaktivan
Dachande kaže...

Jel ko kupovao gtx 660 ili 670 lately? Jel ide zbilja uz njih Borderlands 2?

ja sam dobio kupon s ključem, valjda trebam samo skinut igru i aktivirat taj ključ. riječ je o 660ti modelu, a ne o 660, barem u mom slučaju ne znam jel se dobiva igra uz 670 i 660 bez ti.

AMD Phenom II x 6 1090T
17 godina

samo u POV 660Ti se dobiva za sada B2 ..procitao od jednog vlasnika sa PCE-a

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.9.2012 16:50 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

gtx660 izlazi 13.9 cijena 229$,kod nas vjerovatno jednaka hd7870 vijest

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
1 0 hvala 4
13 godina
protjeran
dery kaže...

gtx660 izlazi 13.9 cijena 229$,kod nas vjerovatno jednaka hd7870 vijest

I onda opet treba čekati 6 mjeseci da se vidi hoće li im opet rikavati Vrm. {#}

Ovako lijepo kupiš HD 7870, još ju bez brige clockneš i voila {#}

Pazite kada ce Kepler da ga nafuraju mali sirok i pljosnat..(c) Vlada011
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 18:50 (Budokai).
17 godina
neaktivan

Obrisao sam hrpu off-topic poruka. Drzite se teme da ne bih morao davati malo zesce kartone.

Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo nekoliko Nvidijinih testova:

Moj PC  
0 0 hvala 4
14 godina

Sudeći po ovome GTX 660 će biti brza kao GTX 570. S obzirom da će koštati oko 1700 do 1800 kn, mislim da je promašena totalno. AMD ima bolju ponudu za te pare u vidu HD 7870 ili HD 7850.

14 godina
itomic009 kaže...

Sudeći po ovome GTX 660 će biti brza kao GTX 570. S obzirom da će koštati oko 1700 do 1800 kn, mislim da je promašena totalno. AMD ima bolju ponudu za te pare u vidu HD 7870 ili HD 7850.

Ja bi svejedno sačekao malo da padnu cijene pa uzeo GTX 660 prije HD7850. Physx je Physx, neke igre naprosto ožive (tipa Batman:AC).

nanananananananananananananana BATMAAAAN
14 godina
neaktivan

Sad zbog jedne igre kupovati skuplji, a losiji proizvod.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

GTX 660 lošiji proizvod od HD7850?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Nije losiji po performansama, ali je cijena promasaj.

17 godina
neaktivan
Leopard_st kaže...

Nije losiji po performansama, ali je cijena promasaj.

A gore si napisao skuplji a lošiji proizvod, pa mi nije jasno. Kod nas će biti oko 200-300kn skuplja od HD7850, što opet nije toliko ni loše, ako dobijemo bolje performanse, Physx, Adaptive Vsync, kvalitetnije drivere..

Ugl. za mjesec dva, sad na zimu, kad većina novijih igara izlazi, se očekuje veliki pad cijena pa ćemo vidjet tada što i kako, trenutno je neisplativo uzimati bilo šta, a pogotovo nvidiu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2012 9:55 (Penryn).
14 godina
Penryn kaže...

To ce cijena odrediti.

Za HD7850 se zna da ima FPS boost od otprilike 30% podizanjem frekvencije jezgre na 1100MHZ a to moze velika vecina modela, HD7870 za cijenu GTX660 ide na razinu 7950 pa i malo preko.

Sudeci po clock potencijalu,skaliranju GTX-ca putem OC-a i cijeni, sumnjam da ce jedna GTX660 koja ima perfomanse 5% vece od GTX570 biti sposobna otici na razinu GTX580 a imati ce vecu start cijenu od HD7850.

A ti driveri vasi, vise su smijesni.Imas li ti Penryn mozda zahvaljujuci tim svetim driverima vise frejmova per second ili?Dosta sa tim, svi problemi koje je ATI imao su rjeseni.

Aduti koje Nvidia ima je nesto manja potrosnja, Phsyx i CUDA a u GPGPU dio necemo ulaziti.

Ukratko neces se previse ni sa Physxom usreciti jer je sudeci po standardima zahtjevnosti Phsyx ipak previse za karticu podjednaku sa GTX570 OC ukoliko zelis visoke detalje u novim igrama.

iclock2much
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

A ti driveri vasi, vise su smijesni.Imas li ti Penryn mozda zahvaljujuci tim svetim driverima vise frejmova per second ili?Dosta sa tim, svi problemi koje je ATI imao su rjeseni.

Aduti koje Nvidia ima je nesto manja potrosnja, Phsyx i CUDA a u GPGPU dio necemo ulaziti.

Ukratko neces se previse ni sa Physxom usreciti jer je sudeci po standardima zahtjevnosti Phsyx ipak previse za karticu podjednaku sa GTX570 OC ukoliko zelis visoke detalje u novim igrama.

Kako ti znaš da su riješeni? Koju to karticu iz HD7xxx serije imaš pa možeš sa sigurnošću tvrdit da problema nema? Ne rješava se to preko noći, AMD jednostavno ulaže manje sredstava u softverski dio i ovakvi driveri (malo progooglaj, raspitaj se kod ekipe sa HD7xxx serijom) su rezultat toga.

U GPGPU i ne trebamo ulazit jer nitko obične kartice ne koristi u te svrhe. Za to služe AMD Firepro i Nvidia Quadro.

Jedna GTX560 ima snage za potjerati Batman: Arkham City na 1080p rezoluciji, 32x CSAA i sa fizikom na max na oko 50fps, tako da ne znam odakle ti to da bi GTX660 bila slaba za Physx.

Ma glupo mi je raspravljat, totalno, jer sve govoriš napamet, sve je bez argumenata. Niti si probao Physx sa GTX5xx serijom, niti si vidio probleme sa driverima sa HD7xxx, ništa. Sve što govoriš je samo ono što ti želiš vjerovat, al realnost je zapravo skroz nešto drugo.

14 godina

Imao sam Radeon, imao sam Nvidiu i znam kada je ATI imao probleme sa driverima.

Sa Leopardom se cujem cesto, covjek je imao 570 single/SLI i HD7950/7870 single/7870CFX pa valjda zna kako rade driveri od oba tabora za single i dual GPU sisteme, vise vjerujem njemu nego vama koji nemate te kartice.

Ono sto znam jest da ti nisi imao ni karticu 6XX ni 7XXX serije, pa pricas napamet o driverima.

iclock2much

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

95% problema koje je AMD imao prije su rjeseni, nisu na nivou Nvidije, ali su veoma solidni.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2012 10:56 (Leopard_st).
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice