Imao sam Radeon, imao sam Nvidiu i znam kada je ATI imao probleme sa driverima.
Sa Leopardom se cujem cesto, covjek je imao 570 single/SLI i HD7950/7870 single/7870CFX pa valjda zna kako rade driveri od oba tabora za single i dual GPU sisteme, vise vjerujem njemu nego vama koji nemate te kartice.
Ono sto znam jest da ti nisi imao ni karticu 6XX ni 7XXX serije, pa pricas napamet o driverima.
Ajme meni, pa da stvarno driveri rade dobro, zar bi onako bezveze bez razloga govorio da imaju problema? Ne kužim te, zašto bih lagao, nebi da imam koristi od toga..
A i kako možeš znat što sam sve probao i što imam? Opet govoriš kao i sve do sad, napamet.
Posudio mi je prijatelj XFX HD7950 bio na par dana(ona što je bila na akciji u Linksa, 2400kn), zalijepit ću validaciju samo da dovršim post.
Uglavnom, ovako je išlo:
- krenuo sam sa 12.6, idem podesit powertune, dignem takt na 1GHz, lupim apply, ništa, smrzne sve, CCC host app has stopped working blablabla, sve mi izneredi, moram reset komp.
- Ništa, odustanem od CCC-a, radi sve okey neko vrijeme, onda GPU akceleracija u Chromeu i Forefoxu ne radi, sve trzavo(youtube najviše), kad isključim akceleraciju sve glatko ide, ali to nije to.
- Idem pogledat neki film u VLC-u, baca mi glupe zelene artefakte, opet problem sa GPU akceleracijom.
- Pa onda klasični AMD-ovi problemi sa starijim OpenGL naslovima, primjeri - Return to castle Wolfenstain, SW: Jedi Academy, Q3A, problem do problema, ili mi smrzne sliku kod prvog 3D prikaza(RTCW), ili mi uopće ne želi pokrenuti igru.(Jedi Academy)
Sad ćeš ti reć zašto igrat stare naslove sa novom grafičkom, ali eto, zato jer mi je gušt. Ugl. šta će mi novija kartica ako ne mogu pokrenuti na njoj što god želim, pa i te starije naslove, jbg uvati me nostalgija pa zaigram malo sa starom ekipom Q3A.
-Okey, već izluđen i sve, stavim 12.8, očekujem nešto će popraviti, međutim sve identično osim što VLC sad glatko izvodi filmove. Ali mi zato sad u startu crasha Crysis Warhead, je8at ga.
I na kraju svega, poprilično razočaran. Vratio nazad GTX560, sve lijepo glatko radi. Novije igre idu primjetno slabije, ali zato sve finkcionira. Nema nikakvih bugova, crashanja i sličnih sranja. Kupim recimo GTX 670, uvalim je u komp, napravim jedan rr i sve ide jednako glatko, a dobijem na performansama u novijim naslovima. Takvu jednostavnost želim a ne da svaki dan moram provjeravat, iščekivat, nadat se novim driverima od strane AMD-a, a onda kad izađu - ponovno razočaranje.
Zato te molim, ali stvarno, nemoj govorit napamet. Da nema problema tako bih i rekao, ali nažalost ima ih.