Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

poruka: 3.446
|
čitano: 620.425
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Nvidia GTX 600 (Kepler) Info
Ranko Kukumar kaže...

Total ownage! {#} Svaka čast i hvala. {#}

14 godina
Kad već toliko melješ o nekakvoj efikasnosti, vledaj malo bolje. Sudeći po usporedbi realne potrošnje hd 7950 i gtx 670, neće gtx 660 ti biti ništa posebno efikasnija od svog pandana hd 7870 a bit će skuplja sigurno.
13 godina
protjeran
Penryn kaže...
Ranko Kukumar kaže...

Total ownage! {#} Svaka čast i hvala. {#}

Kakav ownage, to je remek djelo dostojno Krleže.

17 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
Kad već toliko melješ o nekakvoj efikasnosti, vledaj malo bolje. Sudeći po usporedbi realne potrošnje hd 7950 i gtx 670, neće gtx 660 ti biti ništa posebno efikasnija od svog pandana hd 7870 a bit će skuplja sigurno.

Kako neće? Performanse slične HD7950 a potrošnja kao kod HD7850. Efikasnost se gleda u omjeru performansi i potrošnje. Najavljena cijena je 300$, znači oko 2400kn kod nas.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.7.2012 17:05 (Penryn).
14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Gledam na anandtechu i vidim cca 35W razlike u korist GTX 670. Što je manja potrošnja i napajanje ti bolje radi, imaš manje opterećenje na njemu i manje padove napona, manju buku (većina novijih i boljih napajanja ima automatiziranu regulaciju ventilatora ovisno o opterećenju) a naravno uvijek možeš nešto i overclockirati jer imaš praznog prostora. Možda ne toliko bitna prednost ali meni svakako jedan plus više.

GTX 660 Ti će vjerojatno biti između HD 7870 i HD 7950. Baš kao i GTX 460 1GB nekada, između HD 5830 i HD 5850. Ne vidim ništa loše u tome. Nekome kome nije bitan svaki FPS i ne igra na 2560x1600 (ili više) može lako uzeti GTX 660 Ti iako će vjerojatno biti nešto malo sporija od HD 7950.

Na kraju krajeva to su perfomanse GTX 580-tke, kartice koja je donedavno bila sami high-end ponude što je i dalje super s obzirom na tržište igara. Jedva ima 5-6 igara koje zahtjevaju nešto jače od toga. BF3 leti, Crysis 2, Metro 2033, DiRT 3.. Sve te igre lete sa GTX 580, HD 7870, a letit će sigurno i sa GTX 660 Ti koja će biti malo iznad ovih. Od nabrojanih je BF3 MP orijentirana igra, pa jedino i za njega ima smisla. Svi veći naslovi izašli u zadnje vrijeme (Max Payne 3, Diablo 3, itd.) lete i sa slabijim karticama.

Danas velika većina još uvijek ima Full HD monitore (2560x1600 su još uvijek preskupi malo) pa ne vidim razloga za kukanje jer na toj rezoluciji će se 660 sigurno super ponašati.

NiramX kaže...

Kakav ownage, to je remek djelo dostojno Krleže.

Sumnjam, Krleža je bio majstor dugih rečenica, a ja to baš nisam. :)

14 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Kako neće? Performanse slične HD7950 a potrošnja kao kod HD7850. Efikasnost se gleda u omjeru performansi i potrošnje. Najavljena cijena je 300$, znači oko 2400kn kod nas.

Hm, mogla bi i nvidia malo korigirati cijene. Sad gledam GTX 670 košta kao HD 7970, a 680 puno skuplja (cca 3800kn). Ja bih postavio cijenu barem malo nižu od toga, skuplju od HD 7870 a malo jeftiniju od HD 7950.

EDIT: A ovo nije normalno, pa HD 7870 skoro košta kao i HD 7950.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.7.2012 17:12 (Ranko Kukumar).
14 godina
Kad je izašla gtx 670, bilo je smiješno gledat kako se nvidia sprda sa svojim kupcima gtx 680 grafe, a očito će to raditi i dalje. Ponude istu grafu, mrvu sporiju za 600 kn manje. A i ti Ranko ono što pročitaš na Anandtechu smatraš da je jedino točno ? Oni glupo testiraju. Testovi potrošnje u normalnom gamingu pokazuju jako slične rezultate gtx 670 i hd 7950. Budući da radeon košta jedno 700 kn manje a ipak je jača grafa kad se uzme oc potencijal koji je strašan, you do the math za isplativost.
13 godina
protjeran
Ranko Kukumar kaže...
EDIT: A ovo nije normalno, pa HD 7870 skoro košta kao i HD 7950.

U ADM- u je 600 kuna razlike.

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
Kad je izašla gtx 670, bilo je smiješno gledat kako se nvidia sprda sa svojim kupcima gtx 680 grafe, a očito će to raditi i dalje. Ponude istu grafu, mrvu sporiju za 600 kn manje. A i ti Ranko ono što pročitaš na Anandtechu smatraš da je jedino točno ? Oni glupo testiraju. Testovi potrošnje u normalnom gamingu pokazuju jako slične rezultate gtx 670 i hd 7950. Budući da radeon košta jedno 700 kn manje a ipak je jača grafa kad se uzme oc potencijal koji je strašan, you do the math za isplativost.

Pa "normalni" gaming i je potrošnja tijekom Metro 2033 misije. To sam i usporedio. Inače da slažem se s tobom da bi trebalo malo balansirati cijene i da bi 680 trebala manje koštati. HD 7870 bi također trebala manje koštati jer je preblizu HD 7950.

Po cijenama je trenutno:

• GTX 680
  • GTX 670=HD 7970

GTX 660 Ti bi trebala biti nešto sporija od HD 7950, ali cijenom u rangu HD 7870 koja će biti možda malo sporija od 660 Ti. To bi trebalo onda potaknuti pad cijena, jer HD 7870 trenutno košta 2350kn najjeftinija.

Kao što sam rekao GTX 660 Ti bi se trebala smjestiti kao GTX 460 između HD 5830 i HD 5850 prije 2 godine.

NiramX kaže...

U ADM- u je 600 kuna razlike.

LINK? Gledam na nabavu net pa je možda zbrkano.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.7.2012 17:45 (Ranko Kukumar).
13 godina
protjeran
Ranko Kukumar kaže...

Šta si ti zapeo za tu sabirnicu? TDP je meni bitna stavka je uvijek ću uzet energetski efikasniji hardver. Sabirnica je toliko bitna da GTX 680 sa 192GB/s ima jednake čak negdje i bolje perfomanse nego HD 7970. Ti si promašio definiciju memorijske propusnosti i uloge iste kompletno. Činjenica je da Kepler ima energetski efikasniju arhitekturu, isto kao što je imao i HD5xxx naspram Fermija. Ako ti tvrdiš da su ove arhitekture po unčikovitosti apsolutno iste, a da veća sabirnica nadodaje dodatnu potrošnju kod HD 7970, molit ću precizno matematičko pojašnjenje usporedbe arhitekture i dijagrame (dado8/rasputin style). Te dvije arhitekture se razlikuju u previše stvari da bi ih tako banalno sveo na usporedbu.

LOL Metro. Ja sam Metro kupio i prešao po izlasku i nemam ga namjeru više igrati niti me zanima. Igra sam igrao 6 sati i to je to, nepada mi  napamet prelazit SP nekoliko puta, stoga me ta igra uopće ne zanima. Metro je budućnost takva da se nakon skoro 2 godine izlaska igre nije pojavila niti jedna zahtjevnija, a i neće sigurno još neko vrijeme. Evo sad gledam kada sam ga zadnji put pokrenuo, prije točno godinu dana.

Meni su perfomanse u Metrou bitne ko prošlogodišnji snjeg. I molim te nemoj mi pričat o nekom mjerodavnom benchmarku, jer pratim razvoj GPU-ova od početka 21. stoljeća i puna mi je kapa više tih mjerodavnih benchmarka/tehnologija koje trebaju zaživjeti. Mjerodavan jedan benchmark neće postojati, mjerodavan je onaj prosjek koji se dobije kroz 10-ak aktualnih i atrakvitnih igara i sintetičkih benchmarkova. Svaki developer ima na umu kakve se trenutno kartice nalaze na tržištu i po njima prilagođava zahtjeve i kvalitetu grafike. Ona igra koja ima nabrijane detalje za koje ti treba GPU koji će izaći 3 godine kasnije se pojavi jednom u nekoliko godina. Imao sam GTX 260 koja je imala 896MB VRAM-a i ako se ne varam 448bit memorijsku sabirnicu i u većini igara je bila ista kao i HD 4870 512MB (koja je imala 512MB VRAM-a i 256bit). Čak i sporija u početku (GTX 260).

Ako je GTX 660 Ti brža u 7 od 10 testiranih igara, sve je jasno. Jedino se može razglabati o postotku. Mene ne zanima kolika je brzina komunikacije GPU-a i VRAM-a niti me zanima koliki je maksimalni napon. Hoću perfomanse i energetsku efikasnost, malu buku, i ugodno igranje. Zaboli me koliki je pad napona pri AfterBurner testu ili kolika je propusnost.

1GB više VRAM-a će HD 7950 toliko dobro doći da će mesti pod sa GTX 660... Moš mislit. Evo ti taj tvoj Metro 2033 i  HD 6950 1GB vs 2GB. Razlika 0.5FPS, mogu zamisliti kolika će razlika biti između 3GB i 2GB.

Ja sam naučio lekciju sa GTX 470 i vrlo dobro znam da neću više uzimat niti jedan GPU koji ima probleme sa zagrijavanjem i visokim temperaturama i bukom. I zato ću uvijek pozdraviti niži TDP nego veći propusnost koja nije potrebna.

I nisam dječaćić, nemoj me takvo nazivati (zato što je gay i zato što nisam premlad kao neki).

1GB vrama vise je samo jos jedan veliki plus kao i bandwith, a tu je i daleko veci OC potencijal 7950 koja kao takva pojede 660TI, a to ces i vidjeti.Onda ovako, dok si ti igrao sa GTX 260 igre nisu koristile vise od 896MB pa je bila podjednaka sa HD 4870 512MB, sada na 1920*1080P ta ista HD4870 stuca pored te iste GTX260 i razlika je osjetna(imao HD4870 OC i sada GTX 260 SOC i testirao u mnogo igara na FHD rezi), i to puno puno, sto znaci da igre napreduju i napredovati ce pa ce i to ici u prilog Radeonu.No o tome ti ne razmisljas, tvoj problem.HD 7970 sa 256bitnom sabirnicom nebi bila rastrosnija kartica, utuvi si tu u glavu, nisi uvijek u pravu i generalno se ne slazem sa tvojim postovima ovdje iako si super momak.Sa HD 7950 se moze vise nego ugodno igrati koliko i sa tom 660TI a sa clockanom jos vise ugodno nego sa 660TI/670/680, ne trosi mnogo(140W igre), dakle 10W vise od 660TI prosjecno na stocku a i dalje je bolja od nje, to jest biti ce bolja stock to stock, glasna nije.

I svoj stari Ferminator 470 ni priblizno nemozes usporediti sa HD 7XXX, jer GTX470 po pitanju potrosnje i zagrijavanja ocajna a ove su sitno losije od Keplera koji je super po tom pitanju, usporedba ti je kriva do bola.

Isto tako nisam rekao da Metro koristi 2GB vrama, ali koristi DX11 Kriza 2 sa high res packom i jos par njih.Na mene ne pale te vase seme, otisli ste u krivom smjeru po pitanju svega u ovoj temi, ocito je da si i ti lagani fanboy.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.7.2012 17:55 (Vegeta).
15 godina
neaktivan

7870 i 7950 su vrlo blizu performansama, 7950 je generalno nekih 5% brža što je u praksi nebitno. 7950 "hardverski" jest jača grafa (nekolko stotina SP više, šira sabirnica) ali krajnjem korisniku to ne znači ništa pošto 7870 kompenzira to podebljanim taktom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.7.2012 17:53 (ATiGamer).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

1GB vrama vise je samo jos jedan veliki plus kao i bandwith, a tu je i daleko veci OC potencijal 7950 koja kao takva pojede 660TI, a to ces i vidjeti.

Jedan plus ali taj plus ničemu ne služi i nema koristi od njega.

Vegeta kaže...

1GB vrama vise je samo jos jedan veliki plus kao i bandwith, a tu je i daleko veci OC potencijal 7950 koja kao takva pojede 660TI, a to ces i vidjeti.Onda ovako, dok si ti igrao sa GTX 260 igre nisu koristile vise od 896MB pa je bila podjednaka sa HD 4870 512MB, sada na 1920*1080P ta ista HD4870 stuca pored te iste GTX260 i razlika je osjetna(imao HD4870 OC i sada GTX 260 SOC i testirao u mnogo igara na FHD rezi), i to puno puno, sto znaci da igre napreduju i napredovati ce pa ce i to ici u prilog Radeonu.

Znači čekat ćemo 3-4 godine da igre "počmu"... Dobra je to taktika. Samo sam ja GTX 260 prodao ima 2 godine. Uzimam trenutno što je dobro, ne zanima me što će biti za 4 godine (tko živ tko mrtav za 4 godine uostalom). Podsjeća me na ono razdoblje kada su masivno svi kupovali Q6600 umjesto E8400 koji se s druge strane odlično OC-ao i manje trošio i grijao i pružao u to vrijeme nešto bolje perfomanse. Danas skoro je svatko zamjenio i Q6600 i E8400.

Vegeta kaže...

.HD 7970 sa 256bitnom sabirnicom nebi bila rastrosnija kartica, utuvi si tu u glavu, nisi uvijek u pravu i generalno se ne slazem sa tvojim postovima ovdje iako si super momak.

Ne ide ti kod mene učenje napamet. Ja sve što učim volim da znam zašto i kako. Zato me zanima zašto.

Vegeta kaže...

I svoj stari Ferminator 470 ni priblizno nemozes usporediti sa HD 7XXX, jer GTX470 po pitanju potrosnje i zagrijavanja ocajna a ove su sitno losije od Keplera koji je super po tom pitanju, usporedba ti je kriva do bola.

Nisam ga ni uspoređivao. Samo sam rekao da je on primjer da ne treba uzimati kartice sa većom potrošnjom i zagrijavanjem naspram onih koji manje troše i griju se. Ja da sam pametniji bio mogao sam uzeti HD 5850 za manju cijenu i manju buku koja mi je očajno smetala (i zagrijavanje ljeti).

Vegeta kaže...

Isto tako nisam rekao da Metro koristi 2GB vrama, ali koristi DX11 Kriza 2 i jos par njih.

Koristi i čak u Crysisu 2 GTX 670 ima bolje perfomanse nego HD 7970.

Izvor.

Vegeta kaže...

.Na mene ne pale te vase seme, otisli ste u krivom smjeru po pitanju svega u ovoj temi, ocito je da si i ti lagani fanboy.

Nemoj mi sa tim ad hominem upadima.. Argumentiraj.

15 godina
neaktivan

Ne koristi ni jedna igra 2GB vrama na FHD rezi, max je kod mene (7970) trošio C2 sa 1.9 patchom (mislim 1.8GB) te BF3 (oko 1600 mislim)

Ne znam koliko je fudzilla pouzdana za takve bencheve, na jednoj daleko respektabilnijoj stranici TPU 7970 ima prednost kao i na guru3D

13 godina
protjeran

Sto se tice VRAM-a trenutno nema koristi od njega kao sto nije ni bilo onda od 1GB kartica, ali ce biti u buducnosti, neznam za tebe ali ja nemam u planu svako 2 godine kupovati kartice od 3K kuna.Isto tako je danas Q6600 na 3GHZ vise nego dobar procesor sa kojim se moze zaigrati 95% naslova na maximum detaljima sa postenim GPU-om.

Metro ne koristi 2GB nego kakvih 1300MB, a to nije isto.Evo malo C2 testova, koji govore drugacije.Dakle, tko je sada u pravu?I GHZ i obicni edition su brzi.

Sve sam argumentirao i kazem da pored HD7970 nebih nikad kupio GTX680 nego GTX670/HD7970 ovisno o zelji i potrebi, isto tako prije 7950 nego tu 660TI.

clock2much

1 2 hvala 0
14 godina
odjavljen

Evo vam testova pa se raspravljajte{#}

http://www.pcekspert.com/articles/all-2.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

ASUS GTX 670 DirectCU II TOP je u rangu hd7970, a malo je jeftinija (5-10%). Osim toga manje troši, nečujna i hladna ko noga od mrca, sa dobrim OC potencijalem. Tako da je ne bih baš stavljao u isti rang sa hd7950, iako je i to odlična kartica. Ali...

13 godina
protjeran

Penryn cekam i tvoje argumente, samo lupas TD a od tvoga posta nista.

HD 7970 GHZ Edition domaci rivjuv, kao sto je i receno, bolje GPGPU perfomanse od Nvidie, ista potrosnja kao i normalna 7970 i 20W vise od GTX680 a radi se o nesto jacoj kartici od GTX680 za cijenu GTX670.Sto je odlicno, pametnom dosta.Ovaj tu chart vezan za temperature i nije relevantan, usporeduju DC/DCII i SOC Nvidie sa boljim hladnjacima sa referentnom 7970 GHZ.Dakle trosi 20W vise, jeftinija masno od GTX680 a ima iste ili vece perfomanse, Shogun 2 30% vise hahahaha.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.7.2012 18:28 (Vegeta).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Ne znam koliko je fudzilla pouzdana za takve bencheve, na jednoj daleko respektabilnijoj stranici TPU 7970 ima prednost kao i na guru3D

Fudzilla nije pouzdana kada su u pitanju vijesti, ali je dosta dosta pouzdana sa review-ovima. Uostalom i na TPU GTX 670 i HD 7970 su gotovo jednake na Full HD, tek je 3 FPS prednosti na 2560x1600 za HD 7970, što opet nije previše. To i dalje ne govori kako je za C2 potrebno više od 2GB VRAM-a kao što tvrdi vegeta.

Vegeta kaže...

Sto se tice VRAM-a trenutno nema koristi od njega kao sto nije ni bilo onda od 1GB kartica, ali ce biti u buducnosti, neznam za tebe ali ja nemam u planu svako 2 godine kupovati kartice od 3K kuna.Isto tako je danas Q6600 na 3GHZ vise nego dobar procesor sa kojim se moze zaigrati 95% naslova na maximum detaljima sa postenim GPU-om.

Metro ne koristi 2GB nego kakvih 1300MB, a to nije isto.Evo malo C2 testova, koji govore drugacije.Dakle, tko je sada u pravu?I GHZ i obicni edition su brzi.

Sve sam argumentirao i kazem da pored HD7970 nebih nikad kupio GTX680 nego GTX670/HD7970 ovisno o zelji i potrebi, isto tako prije 7950 nego tu 660TI.

Kakva crna budućnost? Za 3 godine će HD 7950 biti slaba kartica, isto kao što je danas HD 4850 slaba kartica, neovisno imala 1GB ili 512MB. Napredak u 3D grafici je davno napravljen: Dobili smo programbilne shadere, dobili smo dinamično osvjetljenje, dobili smo teselaciju, dobili smo razne efekte animacija, sjena, naprednog AI-a... Napredak će teći sve sporije, isto kao što danas teče napredak GPU-ova. Ne tako davno HD 4870 je 2x puta bila brža od HD 3870, a danas je HD 7970 brža oda HD 6970 30-ak %. Postotak će se malo po malo smanjivat iz generacije u generaciju, i nove serije će sve sporije izlazit jer je takav ciklus. GTX 580 je skoro godinu i pol bila na tržištu.

Nećeš više vidjeti revolucije u grafici poput Half-Life-a 2, Dooma 3, ili prvog Crysisa. Grafika je danas blizu vrhunca uz sve tehnologije koje imamo. HD 7xxx i GT6xx serija će ostati dugo na tržištu sigurno i to je ono što će odrediti razvoj igara u budućnost; Nitko ne bude razvijao igru koju neće moći ni pokrenuti HD 7970. To se dogodi jednom u nekoliko godina i to je to. Sve te igre koje su bile takve su više manje ostale zaboravljene u smislu gameplay-a i tržišnog uspjeha (izuzev HL2). Dobre su to igre, ali neću ja Metro 2033 igrati 200 sati, niti prvi Crysis. BF3 ću igrati, zato što je MP i što je tih 200-ak sati normalno da se ne zasitiš igre.

13 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Ovaj Crysis2 test govori drugačije, i to sa istog sajta. Skuplja, ali i brža 680 ;) Mislim kad već govorimo o modifikovanim karticama. 7970 GHz edition ima referentni kuler, ali je modifikovana u odnosu na 'originalnu' 7970.

17 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Penryn cekam i tvoje argumente, samo lupas TD a od tvoga posta nista.

HD 7970 GHZ Edition domaci rivjuv, kao sto je i receno, bolje GPGPU perfomanse od Nvidie, ista potrosnja kao i normalna 7970 i 20W vise od GTX680 a radi se o nesto jacoj kartici od GTX680 za cijenu GTX670.Sto je odlicno, pametnom dosta.Ovaj tu chart vezan za temperature i nije relevantan, usporeduju DC/DCII i SOC Nvidie sa boljim hladnjacima sa referentnom 7970 GHZ.Dakle trosi 20W vise, jeftinija masno od GTX680 a ima iste ili vece perfomanse, Shogun 2 30% vise hahahaha.

Koji si ti lik ajme ajme. Lupim ti par TD-ova i odmah ideš vraćat, stavljaš TD-ove na moje postove od prije. Jel te sram?

btw. nemam što argumentirat, i previše sam rekao, a i Ranko sve točno govori tako da je bolje da stavim thumb up nego da ga idem kopirati.

13 godina
protjeran

Al si ti smjesan tip, spominjes tu BF3 u kojem su GTX680 i GTX670 bolje od HD7970 GHZ Edition za 3 FPS-a, pa evo malo slicica {#}.Oces ti mozda osjetiti tih 3 FPS?Nebi ti imao pojma koju od njih imas u PC-u, samo pricas bezveze.HD 7970 GHZ je jeftinija 600HRK od GTX680 i ima cijenu normalnog Radeona HD7970, ima podjednake perfomanse kao i GTX680 i brza je od GTX670, po pitanju GPGPU perfomansi je daleko bolja od obe a trosi samo 20W vise, gdje ti tu vidis mnogo bolje kartice iz Nvidie?Ja tu jedino vidim hrpu fanboyeva, nista drugo.

BF3 BF3
Crysis 2 Crysis 2
Shogun 2 Shogun 2
Handbrake Handbrake
AES ED AES ED
clock2much

0 2 hvala 0
13 godina
protjeran
pharmakon kaže...

Ovaj Crysis2 test govori drugačije, i to sa istog sajta. Skuplja, ali i brža 680 ;) Mislim kad već govorimo o modifikovanim karticama. 7970 GHz edition ima referentni kuler, ali je modifikovana u odnosu na 'originalnu' 7970.

HD 7970 GHZ Edition se sada prodaje kao normalna AMD 7970 kartica sa cijenom istom kao i HD7970 non GHZ, taktovi su joj podebljani kako bi parirala GTX680 u svemu, a ima nizu cijenu.Vi budite pametni pa kupite GTX680 pored nje.

clock2much
13 godina
protjeran
Penryn kaže...

Je, samo što je taj "jadni" ADM sa svojom "glupom" politikom izbacivanja kartica na tržište već prodao 10x više kartica od envidije, tako da može hladno spustiti HD 7950 na 270$ (kod nas 2200) Hd 7870 spuste na 2000 kn, HD 7850 na 1650 kn i eto ti opet sranja za envidija menagment.

Jopet će prodaja te 660ti ići slabašno jer ljudi gledaju na svaki dolar, euro ili kunu.

Nisam ničiji fanboj, premator sam za ta nadmudrivanja, samo, kao čovjek u "nekim" godinama gledam na taj problem s ekonomske strane.

Pazite kada ce Kepler da ga nafuraju mali sirok i pljosnat..(c) Vlada011
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.7.2012 18:53 (Budokai).
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Al si ti smjesan tip, spominjes tu BF3 u kojem su GTX680 i GTX670 bolje od HD7970 GHZ Edition za 3 FPS-a, pa evo malo slicica {#}.Oces ti mozda osjetiti tih 3 FPS?Nebi ti imao pojma koju od njih imas u PC-u, samo pricas bezveze.HD 7970 GHZ je jeftinija 600HRK od GTX680 i ima cijenu normalnog Radeona HD7970, ima podjednake perfomanse kao i GTX680 i brza je od GTX670, po pitanju GPGPU perfomansi je daleko bolja od obe a trosi samo 20W vise, gdje ti tu vidis mnogo bolje kartice iz Nvidie?Ja tu jedino vidim hrpu fanboyeva, nista drugo.

Ja tu vidim: HD 7970 55 FPS AVG, GTX 670 59 FPS AVG. GTX 670 troši manje od HD 7970, koštaju podjednako, meni dovoljno da uzmem GTX 670. GPGPU perfomanse mi nisu bitne. Ako hoćeš računati GPGPU perfomanse (koje koristi 1% ljudi) onda i računaj CUDA/PhysX podršku na GTX-icama (kad smo već kod pretjerivanja i nabrajanja nekih prednosti koje ustvari nisu toliko potrebne).

13 godina
protjeran

Vas dvojica ste vicevi od ljudi, totalni vicevi slijepi pored zdravih ociju.Prilozio sam ti dokaze, ukoliko nisi sposoban pogledati i procitati tvoj problem, jer mi pricamo o GHZ Editionu koji se prodaje za iste novce kao i normalna 7970 i nju zamjenjuje.

Sto se tice GPGPU perfomansi vidim da ni tolike CUDA jedinice ne pomazu, oprana od strane AMD-a.LP svima, ovo je osinje gnijezdo a ja radim Sizifov posao.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.7.2012 18:56 (Vegeta).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Budokai kaže...

Je, samo što je taj "jadni" ADM sa svojom "glupom" politikom izbacivanja kartica na tržište već prodao 10x više kartica od envidije, tako da može hladno spustiti HD 7950 na 270$ (kod nas 2200) Hd 7870 spuste na 2000 kn, HD 7850 na 1650 kn i eto ti opet sranja za envidija menagment.

Jopet će prodaja te 660ti ići slabašno jer ljudi gledaju na svaki dolar, euro ili kunu.

Nisam ničiji fanboj, premator sam za ta nadmudrivanja, samo, kao čovjek u "nekim" godinama gledam na taj problem s ekonomske strane.

Tu se slažem inače. Tržište je trenutno malo nebalansirano. I GTX 680 je preskupa, kao i HD 7870, nvidia je trebala malo više usporiti GTX 670 na razinu HD 7950 i cijenu isto tako prilagoditi, a GTX 660 Ti predstaviti kao konkurencija HD 7870 (kako cjenom tako i perfomansama).

17 godina
neaktivan
Budokai kaže...

Nek spuštaju koliko god žele, bolje za sve nas. Ako se nvidia osjeti ugroženom spustit će i ona svojim karticama. Zato mi je čudno kako ne spuštaju cijene GTX680 i GTX670 karticama, očito nemaju potrebe, odnosno prodaju se dobro. A mjesta za spuštanje imaju koliko god žele, vjeruj mi.

@Vegeta: C'mon, nemoj se ljutit, gušt je malo zezat te, ionako te ne smatram kompetentnim za ovo područje pa ne trebaš ništa shvaćat ozbiljno. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.7.2012 19:00 (Penryn).
13 godina
protjeran
Penryn kaže...
Nek spuštaju koliko god žele, bolje za sve nas. Ako se nvidia osjeti ugroženom spustit će i ona svojim karticama. Zato mi je čudno kako ne spuštaju cijene GTX680 i GTX670 karticama, očito nemaju potrebe, odnosno prodaju se dobro. A mjesta za spuštanje imaju koliko god žele, vjeruj mi.

Ma jok.

Debeli kapitalistički guzonje će radije otpustiti 20% radnika po tvornicama nego što će spustiti cijenu karticama.

Imaju lufta, da, kako ne (u radnoj snazi).

Pazite kada ce Kepler da ga nafuraju mali sirok i pljosnat..(c) Vlada011
13 godina
protjeran
Penryn kaže...

@Vegeta: C'mon, nemoj se ljutit, gušt je malo zezat te, ionako te ne smatram kompetentnim za ovo područje pa ne trebaš ništa shvaćat ozbiljno. {#}

Sreca moja pa ja tebe smatram kompetetnim za odredivanje kompetetnih ljudi.{#}

clock2much
14 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

7870 i 7950 su vrlo blizu performansama, 7950 je generalno nekih 5% brža što je u praksi nebitno. 7950 "hardverski" jest jača grafa (nekolko stotina SP više, šira sabirnica) ali krajnjem korisniku to ne znači ništa pošto 7870 kompenzira to podebljanim taktom.

Ali opet HD 7950 prestize HD 7970, generalno HD 7950 ima oko 50-60 MHz manji max clock, to je valjda zbog binovanja, na HD 7950 idu lower binned chipovi.

Međutim oduvijek je bilo ta je najbrzi mid, malo sporiji od sporijeg high end. Tako da to nije nista neviđeno ili neko cudo.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice