Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 431.527
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Nvidia Fermi info
naxeem kaže...

Ja sam prije nekoliko mjeseci rekao da će Fermi biti totalni fail i sve je ispalo točno.

Nije baš TOTALNI fail..  previše troši i grije se, ali puno manji fail od zloglasne FX serije po meni..  a na kraju se i FX serija prodavala nekak (dobro ja sam tada kupio Radeona) Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
16 godina
Dado_ZG78 kaže...
naxeem kaže...

Ja sam prije nekoliko mjeseci rekao da će Fermi biti totalni fail i sve je ispalo točno.

Nije baš TOTALNI fail..  previše troši i grije se, ali puno manji fail od zloglasne FX serije po meni..  a na kraju se i FX serija prodavala nekak (dobro ja sam tada kupio Radeona) Neodlučan

Ko gleda FX seriju prastaru,mi gledamo danasnju ponudu grafickih..a za sad ATi donekle vodi kolo s obzirom da se ova grije ko smuk i trosi ko bojler u loadu,a nije puno jaca od ATi-eve..To je kao da ti na motoru koji trosi 20 litara na sat skines blokadu s auspuha i on ide 10 na sat brze od onog koji trosi 15 litatara.pa sta ti je isplativije onda.Neodlučan

Self Scientific Love Allah Feat Krondon Chase Infinite DJ Khalil Rap West HipHop The Self Science
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 14:07 (Fake_Alert).
17 godina
neaktivan
dado8 kaže...

idle            load            fumark

80C           105C           115C

E sad ove temperature nisu točne osim ako je u prostoriji bilo preko 40C ili ako je karta overclockana Neodlučan

Naime Furmark pri max opterećenju u full HD rezi kad vrti 'burn in' test stabilnosti na EVGA-inoj GTX480-tki ne prelazi 95 stupnjeva - kakvih 115..   gluposti!

Pri igranju ili benchmarcima, pa čak ni f@h-u nikada nisam vidio da je temperatura preko 95C.

Lijep pozdrav ;)
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 14:12 (Dado_ZG78).
17 godina
dado8 kaže...

hahaha

Nemam riječi za ovo, umirem od smijeha hahah

Opet jedna multifunkcionalna kartica kao stara fx5900 ->

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
17 godina
protjeran
dado8 kaže...

evo ljudi odgovorili prije mene, iako je Charlie tipican izdanak INQUIRER-ove skole(bahato, senzacionalisticko, cesto neutemeljeno i prepotentno pisanje) sto se tice Fermia - skidao je Nvidiji skalpove redom od pocetka ove farse s Fermijem   i to kirurski tocno!

Zakljucak: ocito je da ima jako dobrog dousnika unutar samo Nvidije i to vjerojatno na veoma dobroj poziciji koja mu plasira bombe od informacija a on to veoma dobro koristi.

Izvori iz Nvidije mu vjerovatno nisu problem, s obzirom da je svaki pravi Nvidijin inženjer sigurno frustriran Fermijem, te vlastitim managementom i marketingom koji pod svaku cijenu pokušavaju progurati takav poluproizvod na tržište, koristeći se pretjerivanjima, lažima, fake karticama i svim ostalim mogućim rabotama. U takvim uvjetima, i ja bi odao sve moguće informacije o tom abortus-čipu, samo da se distanciram od onih koji su me natjerali da pustim takvo sranje u proizvodnju.

17 godina
Dado_ZG78 kaže...

Naime Furmark pri max opterećenju u full HD rezi kad vrti 'burn in' test stabilnosti na EVGA-inoj GTX480-tki ne prelazi 95 stupnjeva - kakvih 115..   gluposti!

Pri igranju ili benchmarcima, pa čak ni f@h-u nikada nisam vidio da je temperatura preko 95C.

haha a to nije puno, meni je najvise zao sto kartica nema izvod za centralno - to je najveca greska

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 14:14 (igy).
16 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Pogledajte samo temperaturu GTX275 u load-u. To je 5 stupnjeva razlike u odnosu na Fermi. A da ne govorimo da je potrosnja bila isto suluda za ono vrime.

http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2009/04/17/palit-geforce-gtx-275-review/9

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...  

E sad ove temperature nisu točne osim ako je u prostoriji bilo preko 40C ili ako je karta overclockana Neodlučan

Naime Furmark pri max opterećenju u full HD rezi kad vrti 'burn in' test stabilnosti na EVGA-inoj GTX480-tki ne prelazi 95 stupnjeva - kakvih 115..    gluposti!

Nisi skuzio, evo prepravio sam   Namigiva

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 14:24 (dado8).
16 godina
neaktivan
za gpu? Opako,al s stockom neće toliko,garant
17 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Btw, mislim da ćemo se načekati da uopće vidimo karticu u dućanima s obzirom da je XFX u Europu poslao 00,000 komada. Navodno sumnjaju da neće imati niti dovoljno primjeraka za poklon inženjerima i direktorima.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 14:29 (naxeem).
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
protjeran
naxeem kaže...

Btw, mislim da ćemo se načekati da uopće vidimo karticu u dućanima s obzirom da je XFX u Europu poslao 00,000 komada. Navodno sumnjaju da neće imati niti dovoljno primjeraka za poklon inženjerima i direktorima.

A usput dilaju XFX "Seasonic" 850W modularca kao bundle, jer grafika ne radi bez dotičnog.

A da sam ja direktor XFX-a, poslao bi im i Končar "Sexy Pahuljicu".

Baš sam sexy Končar Pahuljica... Baš sam sexy Končar Pahuljica...
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 14:32 (Don Kihoty).
17 godina
odjavljen
naxeem kaže...

kako neće? meni je teo valić rekao da će ih drugi tjedan u 4. mj. bit pun k....

15 godina
protjeran
pod009 kaže...
za gpu? Opako,al s stockom neće toliko,garant

ma ovo dolje je najbolje rjesenje, a zimi ga samo spojis na centralno umjesto kotlovnice i rijesio si se  probleme s plinom koji ide preko problematicne ukrajineNamigiva

cijena sitnicaSmijeh

M4X kaže...
naxeem kaže...

od preko 900000 potencijalnih jezgri Nvidija ima 30000 kartica - je li to yield od 3% ili se samo ja varam?  Smijeh

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 14:37 (dado8).
17 godina
protjeran
M4X kaže...
naxeem kaže...

SmijehŠutim

Nobody expects the Spanish inquisition!
17 godina
protjeran
Mad_Badger kaže...

Pogledajte samo temperaturu GTX275 u load-u. To je 5 stupnjeva razlike u odnosu na Fermi. A da ne govorimo da je potrosnja bila isto suluda za ono vrime.

http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2009/04/17/palit-geforce-gtx-275-review/9

Da, pa već tada se vidjelo da Nvidia ima problema sa svojim velikim GPU-ovima koji nisu profitabilni, teško se proizvode, jako se griju, puno troše itd. I što su poduzeli? Lansirali još jedan takav, ovaj put s potrošnjom od +300 vati i sa zakašnjenjem od 6 mjeseci u odnosu na konkurenciju. No, da ne bude zabune, uopće ne sumnjam da je i sama Nvidia svjesna debakla, te da su Fermi na kraju morali pustiti u prodaju samo zbog ogromnog hypea koji su sami stvorili. Ove godine će Nvidia praktički biti bez konkurentne grafičke kartice na tržištu, ali ne sumnjam da imaju dovoljno gotovine da se izvuku i iz te rupe.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 14:40 (Vortac).
17 godina
neaktivan
M4X kaže...
naxeem kaže...

TV je predmet sprdnje u mnogim krugovima...

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina
Dado_ZG78 kaže...
dado8 kaže...

idle            load            fumark

80C           105C           115C

Ovo uopće nije točno, budući da u Furmarku imaš opciju na koliko °C želiš da eventualno prekine test.

Testiravši svoju pri OC-u (predhodno sam provjerio kod tehničke službe XFX-a da kartica ide preko 105°C iako je čim niže tim bolje) došao sam do 103°C i onda sam vlastoručno prekinuo test.

Ako baš inzistiraš napravit ću to ponovo pa ti postam screen.

Osobno vjerujem da su mogli testirat do 115°C - pitanje samo da li je to realan test i ovo realni rezultati, ili bi se kartica skurila na preko 105°C ili 110°C pa su ovo još malo napuhali

Što se tiče samog furmarka ovo je itekako moguće

EDIT: evo sad sam išo do 100°C, neda mi se baš forsirat to prove a point

Furmark Furmark
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 15:25 (Rhodin).
15 godina
protjeran
Mad_Badger kaže...

da ali da su nastelali hladjenje s gtx480 na nju temperature bi bile jeb*cke - load max 65C

Mad_Badger kaže...

lol, dobar

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 14:47 (dado8).
15 godina
protjeran
Rhodin kaže...
Dado_ZG78 kaže...
dado8 kaže...

idle                     load                     fumark

80C                   105C                   115C

Naime Furmark pri max opterećenju u full HD rezi kad vrti 'burn in' test stabilnosti na EVGA-inoj GTX480-tki ne prelazi 95 stupnjeva - kakvih 115..    gluposti!

Ovo uopće nije točno, budući da u Furmarku imaš opciju na koliko °C želiš da eventualno prekine test.

Testiravši svoju pri OC-u (predhodno sam provjerio kod tehničke službe XFX-a da kartica ide preko 105°C iako je čim niže tim bolje) došao sam do 103°C i onda sam vlastoručno prekinuo test.

Ako baš inzistiraš napravit ću to ponovo pa ti postam screen.

Osobno vjerujem da su mogli testirat do 115°C - pitanje samo da li je to realan test i ovo realni rezultati, ili bi se kartica skurila na preko 105°C ili 110°C pa su ovo još malo napuhali

Što se tiče samog furmarka ovo je itekako moguće

a j*bo vas ja sve pedatneSmijeh, nisam ja nigdje gledao/ mjerio temp, samo sam bubnuo brojke iz zajebancije

osobno Fumark nisam nikad ni vrtio, dovoljan je OCCT GPU test  Namigiva

btw sta ti misils rec da je Fumark, u stanju zagrijat temperaturu na koju god zelis temperaturu? - ne bi rekao, ako je to istina to bi se tako dalo zlopotrijebit da je to prestasno  Smijeh

17 godina
Nvidia Fermi info

Odgovor od jednog od većih GFX vendora na tržištu na moj upit da li nam mogu poslati na testiranje GTX 470 ili 480:

"Thanks for your inquiry. Unfortunately we have not got any GTX470, GTX480 samples so far, and I think they may be in shortage in the near future."

4 0 hvala 7
17 godina
dado8 kaže...

a j*bo vas ja sve pedatneSmijeh, nisam ja nigdje gledao/ mjerio temp, samo sam bubnuo brojke iz zajebancije

osobno Fumark nisam nikad ni vrtio, dovoljan je OCCT GPU test Namigiva

btw sta ti misils rec da je Fumark, u stanju zagrijat temperaturu na koju god zelis temperaturu? - ne bi rekao, ako je to istina to bi se tako dalo zlopotrijebit da je to prestasno Smijeh

Mogu ti reći nije neka razlika između furmarka i tog occt-a, čak bi rekao da je occt 3.1.0 gpu test = furmark.

Ali džabe sve to kada ati kartice iz 5.-e serije imaju hardwaresku zaštitu od furmarka, a nvidiaine kartice rekao bih da nemaju.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
Denis kaže...

Odgovor od jednog od većih GFX vendora na tržištu na moj upit da li nam mogu poslati na testiranje GTX 470 ili 480:

"Thanks for your inquiry. Unfortunately we have not got any GTX470, GTX480 samples so far, and I think they may be in shortage in the near future."

Sve što mogu reć na ovo je "Wow, what a release"!

Čovjek bi reko da bi se nVidia nakon poljuljanog kredibiliteta mogla potrudit da ne fali kartica nakon releasa, ali ako nemaju ni sampleova za dat na testiranje, kad već nemaju nešto za ponudit za prodaju, onda je sve rečeno

15 godina
protjeran
Hyperion kaže...
dado8 kaže...

osobno Fumark nisam nikad ni vrtio, dovoljan je OCCT GPU test  Namigiva

btw sta ti misils rec da je Fumark, u stanju zagrijat temperaturu na koju god zelis temperaturu? - ne bi rekao, ako je to istina to bi se tako dalo zlopotrijebit da je to prestasno  Smijeh

Mogu ti reći nije neka razlika između furmarka i tog occt-a, čak bi rekao da je occt 3.1.0 gpu test = furmark.

Ali džabe sve to kada ati kartice iz 5.-e serije imaju hardwaresku zaštitu od furmarka, a nvidiaine kartice rekao bih da nemaju.

Onda nista od besplatne zamjene hardweraMršti se

vec sam se ponadoCool

15 godina
Denis kaže...

A priča se da nema ništa za Europu do 12. travnja...

Nadam se da ćete je stići istestirati za sljedeći broji BUG-a (ako je dobijete, naravno)...Neodlučan

15 godina
protjeran
brogus kaže...
Denis kaže...

A priča se da nema ništa za Europu do 12. travnja...

Nadam se da ćete je stići istestirati za sljedeći broji BUG-a (ako je dobijete, naravno)...Neodlučan

ma namjerno su ovako napravili, paper launch 26. a onda hinjenje kojih tjedan dva do sluzbenog lansiranja da kartica nema, ne do bog da prije sluzbenog lansiranja koji model zavrsi na objektivnom recneziranju u mjesecnicima koji najcesce izlaze pocetkom mjeseca tj. zavrsavaju se u redakcijama krajem mjeseca - MAFIANevinašce

ona dva komada koja su ko fol zavrsila kod Tea komotno su mogli bit prosljedjena dalje BUG-u, VIDI-u, PCCHIPU te PCekspertu, ali naravno kartica nemaNamigiva

15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

GTX 480 je smece predpostavljam zbog zagrijavanja buke i ostalih "sitnica" ali imas na youtube-u benchmark gtx 480 vs 5970 na Heaven Unigine-u i gtxica jede ati za nekih 10-ak frejmova,ali ili moras biti lud ili drogiran da uzmes NVIDIU.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia Fermi info

pa nismo još vidli slike tog SLI-a, NDA je davno završio... ko kaže da su uopće postojale? rekli smo subota 00:01, danas je ponedjeljak

osim toga nitko drugi ih nije dobio

EDIT @Lunatic pa ako kupuješ karticu da bi vrtio (nvidia powered) Heaven benchmark onda sam siguran da bi nVidia mogla bit tvoj idealan izbor...

čak i ako misliš igrat Cod4 ili Cod6 (napomena samo da ih na gtx 275 možeš lockat na 1000, pri pristojnim rezolucijama sa dobrim cfg-om na 250)

ali ako gledaš ukupno 5870 je dosta jeftinija a gotovo da nije slabija, vapor-x verzija je još uvijek dosta jeftinija po svemu, a clocka se ko blesava

ako gledaš naj karticu na tržištu ukupno to je još uvijek hd5970

ako gledaš best-buy to je hd5850 (vapor-x/toxic će po svemu bit jeftiniji od gtx470, da ne velim kad se OC-aju da se gtxica može sakrit)

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 17:18 (Rhodin).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nvidia Fermi info

Jer nvidia je napravila prvu karticu za dx11 a dok to dode kod nas,ati vec ima seriju 9 !!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

pa nismo još vidli slike tog SLI-a, NDA je davno završio... ko kaže da su uopće postojale? rekli smo subota 00:01, danas je ponedjeljak

EDIT @Lunatic pa ako kupuješ karticu da bi vrtio (nvidia powered) Heaven benchmark onda sam siguran da bi nVidia mogla bit tvoj idealan izbor...

čak i ako misliš igrat Cod4 ili Cod6 (napomena samo da ih na gtx 275 možeš lockat na 1000, pri pristojnim rezolucijama sa dobrim cfg-om na 250)

ali ako gledaš ukupno 5870 je dosta jeftinija a gotovo da nije slabija, vapor-x verzija je još uvijek dosta jeftinija po svemu, a clocka se ko blesava

ako gledaš best-buy to je hd5850 (vapor-x/toxic će po svemu bit jeftiniji od gtx470, da ne velim kad se OC-aju da se gtxica može sakrit)

Rhodin sine spomenuo sam samo jedan benchmark di gtxica pojede ati za par frejmova,a sa teselacijom ukljucenom ati se moze sakrit u misju rupu,to je sve,ne kuzim zasto si se morao PRAVIT pametan.Pogledaj si malo na youtube-u benchmarkice pa ces vidjeti kako ekipa ovdje prica gluposti kako je 5870 malo slabija od gtx480,decko !! 5970 !! je malo slabija od gtx480 ,preporucam malo amd-ove ati-eve sajtice da si pogledas i malo posvrljas na youtubeu vezano za ovaj clanak

17 godina
Lunatic1407 kaže...
Rhodin kaže...

Rhodin sine spomenuo sam samo jedan benchmark di gtxica pojede ati za par frejmova,a sa teselacijom ukljucenom ati se moze sakrit u misju rupu,to je sve,ne kuzim zasto si se morao PRAVIT pametan.Pogledaj si malo na youtube-u benchmarkice pa ces vidjeti kako ekipa ovdje prica gluposti kako je 5870 malo slabija od gtx480,decko !! 5970 !! je malo slabija od gtx480 ,preporucam malo amd-ove ati-eve sajtice da si pogledas i malo posvrljas na youtubeu vezano za ovaj clanak

Evo jos jedan padobranac, pa kolko ih je ove dane doslo mogli bi napravit vojsku padobranaca...

Odi na youtube i gledaj kako ljudi vide duhove takoder i razna stvorenja koja ne postoje tocno je vezano za to sta si ti reko..

gtx480 jaca od hd5970 pa recimo da je ovo jedna od vecih provala na forumu.. ali uzivaj padobrance u svojim provalama i dalje.. vjerojatno sad negdje visis na nekoj grani a uskoro bi ta grana mogla i puknut..

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 17:36 (toxic).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice