NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 5.656
|
čitano: 1.437.349
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Lmao, 300+ fps MINIMALNO ALO 

Tipični izgovori loših igrača, 600hz monitori, 2.5gbit net spojen direktno u Elon Muskov zad, 5k eura rigovi, miš, tipkovnica i headset koštaju ko novi midrange kom a ne mogu iz silvera izaći...

Takva razmažena derišta ekipa na Thinkpadima iz 2014e razvali ravno u srednji vijek. 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 10:40 (maks0806).
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
maks0806 kaže...

Lmao, 300+ fps MINIMALNO ALO 

Tipični izgovori loših igrača, 600hz monitori, 2.5gbit net spojen direktno u Elon Muskov zad, 5k eura rigovi, miš, tipkovnica i headset koštaju ko novi midrange kom a ne mogu iz silvera izaći...

Takva razmažena derišta ekipa na Thinkpadima iz 2014e razvali ravno u srednji vijek. 

Sve ovisi o igri, malo zesca pucacina kao CS2 bas trazi da imas jako stabilan i velik fps jer milisekunda moze znacit mrtav ili ziv ako si profic.. PUBG, cod i takve igre ne zahtjevaju previse fpsa da budes najbolji

14 godina

Ma nisam dugo ovog panja posjeo, malo mi je falilo...

Nit je CS2 jedina esports igra, nit je neigriva u nižem fpsu, staviti etiketu "MINIMALNO" 300fps na nešto je naprosto debilno, isto kao i njegova trula elitistička mišljenja da je sve ispod 5070ti entry level gaming, a zuri u 60fps ekran jer sve što radi je bleji u msi afterburner tekst i sraćka tu. Ne postoji minimalni uvjet za igranje, uz sranje u svijetu kakvo je, moraš biti posebna razina grandioznog šupčinstva da se gatekeepa gaming. Bloodborne mi je najdraža igra svih vremena, odigrana u 25-30fps dvaput. 

Eto, par mjeseci sam miran. 

14 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

To je opcenito cirkus sa FPS brojkama i Hz postalo, marketing radi svoje pa sad cujes "veliki downside monitora je sto je ogranicen na "samo" 240 Hz" i slicne gluposti. A realno za 99.99% igraca i scenarija cak i u kompetitivnim FPS igrama nema nikakve razlike cak ni izmedu 60 i 240, a kamoli ista vise. Tu pricamo iskljucivo o top 0.1% igraca odnosno top tier proficima koji eventualno mogu zbilja imati neku razliku, al bitno da svaki Silver-Gold debil misli da je radi hardvera i premalo FPS los 

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
0 6 hvala 0
15 godina
Minneyar kaže...

To je opcenito cirkus sa FPS brojkama i Hz postalo, marketing radi svoje pa sad cujes "veliki downside monitora je sto je ogranicen na "samo" 240 Hz" i slicne gluposti. A realno za 99.99% igraca i scenarija cak i u kompetitivnim FPS igrama nema nikakve razlike cak ni izmedu 60 i 240, a kamoli ista vise. Tu pricamo iskljucivo o top 0.1% igraca odnosno top tier proficima koji eventualno mogu zbilja imati neku razliku, al bitno da svaki Silver-Gold debil misli da je radi hardvera i premalo FPS los 

Sad imaš monitor pa možeš testirat 60 i 240, reć da nema NIKAKVE razlike između 60 i 240 je baljezganje, ajd da si rekao 120 i 240, di je onak mala razlika, al 60 i 240? Ogromna razlika. Jel tebi na monitoru podešen refresh rate na 60?  Mora da je, jer ovako izvalit i ostat živ...

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 13:10 (Cryogenic).
5 godina
Cryogenic kaže...
Minneyar kaže...

Sad imaš monitor pa možeš testirat 60 i 240, reć da nema NIKAKVE razlike između 60 i 240 je ono verbalna diareja, ajd da si rekao 120 i 240, di je onak mala razlika, al 60 i 240? Ogromna razlika. 

Ma da, razlika je primjetna 60 -> 120 , ali vec recimo sve iznad 144fpsa je onak, moras imat oko sokolovo da primjetis, a kamoli 144 ->300, to je vec diminishing returns kako kažu. Ili 0,1% top igrača to kuži.

Uglavnom, sračka.

14 godina
Cryogenic kaže...
Minneyar kaže...

Sad imaš monitor pa možeš testirat 60 i 240, reć da nema NIKAKVE razlike između 60 i 240 je baljezganje, ajd da si rekao 120 i 240, di je onak mala razlika, al 60 i 240? Ogromna razlika. Jel tebi na monitoru podešen refresh rate na 60?  Mora da je, jer ovako izvalit i ostat živ...

Nisam rekao da nema razlike generalno, nego da nema razlike u rezultatu koji ces postic kao igrac FPS-a za 99.9% populacije. Meni osobno je neki ciljani fps 100, sve iznad tog mi je otprilike isto, 240 ne ciljam nikad jer mi je draze max graficke postavke i 100 fps nego minimum da bih dosegao 240. Iako mogu smanjiti rezoluciju na 240p i MFG x73 kao neki pa tvrditi da je tako najbolje :)

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
14 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Daleko od toga da nema razlike, ali debilno je izjaviti da je minimum 300fps, al ajde od koga dolazi...

Prije više od 10 godina, sjećam se da smo imali (W)Lan LoL parti, i sve nas je educirao frend koji je došao sa Thinkpadom x220 (i5 2xxxM). U nepunih 40fps-a nas je poslao doma.

Moj PC  
2 1 hvala 1
8 godina
Minneyar kaže...
Cryogenic kaže...
Minneyar kaže...

Nisam rekao da nema razlike generalno, nego da nema razlike u rezultatu koji ces postic kao igrac FPS-a za 99.9% populacije. Meni osobno je neki ciljani fps 100, sve iznad tog mi je otprilike isto, 240 ne ciljam nikad jer mi je draze max graficke postavke i 100 fps nego minimum da bih dosegao 240. Iako mogu smanjiti rezoluciju na 240p i MFG x73 kao neki pa tvrditi da je tako najbolje :)

Ista stvar, stavim sve quality na max, dlss na quality/balanced i ako je fps oko 100-ke, puna šaka brade. Punoooo mi je važnije da sve maximalno dobro izgleda nego dali imam 90 ili 110fps!

8 godina
maks0806 kaže...

Daleko od toga da nema razlike, ali debilno je izjaviti da je minimum 300fps, al ajde od koga dolazi...

Prije više od 10 godina, sjećam se da smo imali (W)Lan LoL parti, i sve nas je educirao frend koji je došao sa Thinkpadom x220 (i5 2xxxM). U nepunih 40fps-a nas je poslao doma.

Minimum 300 fps je ekvivalent izjavi da ako nemožeš na AC u Dojčlandu letit 300km/h nemaš šta tamo radit!

5 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Covjek je u stanju registrirati promjene u input lagu do min 3-5ms, zato 300fpsa vidim sve teske mp iskusnjare
 mis od 1000hz daje 1ms, tastatura recimo koju imam 10-12ms(najgora karika no super mi je na njoj tipkati:), monitor daje 4ms + PC obrad svega cca 5ms što je sveukupno cca 20ms end to end latencije sto svakako nije za esport

Ali evo što je za ove iskusnjare

Tipkovnica (Wooting 80HE ili Razer Huntsman V3 Pro): Podešena na najbrži odziv i 0.1 mm Rapid Trigger ➔ ~1.0 ms
Miš (8000 Hz Polling Rate): Šalje podatke računalu svake 0.125 milisekundi ➔ ~0.5 ms
PC i Igra (300+ FPS + NVIDIA Reflex + Boost): Maksimalno optimiziran sustav gdje igra obrađuje engine lag u trenu ➔ ~2.0 ms
Ekstremni Monitor (npr. 360Hz/480Hz): visoki Hz osvježava sliku svake 2 milisekunde ➔ ~1.5 ms
Ukupni hardverski zbroj: ~5.0 milisekundi.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 23:11 (Boris grozni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Zaboravio si svoje reflexe kao deda, to je jos 2 pune sekunde.
Moj PC  
1 0 hvala 0
5 godina
Gemmy kaže...
Zaboravio si svoje reflexe kao deda, to je jos 2 pune sekunde.

Imas pravo sveukupno to ovako izgleda kad se zbroji ljudsko i hw kasnjenje
Vrhunski esportaši: ~150 ms do 180 ms.
Prosječan gejmer: ~200 ms do 250 ms.

17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

I onda ostsje pitanje pinga na netu i tick rate servera....zato se rade LAN natjecanja gdje ovakva oprema valjda ima smisla.

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
forumaš kaže...

I onda ostsje pitanje pinga na netu i tick rate servera....zato se rade LAN natjecanja gdje ovakva oprema valjda ima smisla.

Counter-Strike 2(premier) koristi sustav koji bilježi točan trenutak tvog klika između dva ticka. Iako server osvježava sliku na 64 Hz, on prepoznaje jesi li kliknuo na 2. ili na 14. milisekundi tog ticka. Da biste precizno pogodili taj pod-trenutak, tvoj lokalni FPS mora biti što viši (300+), a miš na 1000 Hz+. 
Eto opet onih 300fpsa ko bi rekao, a sve profici, ako netko od vas profica nije shvatio to je "pro mod"
Toliko o lošim igracima, marketingu, šupcima, elonu itd, pokrenut se malo u životu

Poruka je uređivana zadnji put danas u 8:33 (Boris grozni).
18 godina

Tebi se "pokrenut u životu" znači biti pro igrač/hw entuzijasta i trakeljat na forumu kontra Splita i svakog zdravog razuma....uspio si stari 

Kakvi profići, kakve borbe imaš, tu su  mahom ljudi koji krate vrijeme i guštaju u malo tehnike i pokojoj dobroj igri te nije im bitno nazivati se entuzijastom i pro klaunom 

edit: ima ih i u kategoriji da se zabave čitajući tvoje gluposti na razini 12godišnjaka ako i toliko

Poruka je uređivana zadnji put danas u 20:02 (Wiz3m4n).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice