NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 4.797
|
čitano: 877.392
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 mjeseca
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
picajzla0707 kaže...

EDIT2

tako sam ja planirao već par mjeseci uzet 9800x3d i sve vrijeme, kao imam vremena, sad će black friday, pa božićni popusti i onda pošušim na cijeni rama

sad mi je potpuno neisplativo prelazit na rajzen, radije ću uzet 14600k i neku ddr4 ploču da iskoristim ovaj odlični ddr4 ram koji već imam

Obično to tako uvijek završi kad se stalno čeka na neke bolje cijene. Recimo i taj 14600K si imao do prije 2 mjeseca na Amazonu u intel promociji sa BF6 igrom koju si mogao lako prodati za 40e i tako bi ti CPU ispao oko 130e, i jos su bile neke cash back akcije na intele uz BF6... 

Sve u svemu na intel sa ddr4 nebi išao nikako veliki perf impact, ni opcenito na bilo koju platformu koja je na DDR4 koji nestaje, a kroz godinu dana bude i DDR6 došao...

Prati Njuškalo, ima tu i tamo neki dobar deal jer ima ljudi koji i dalje ne prate tržište i cijene previše

14 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Taj 11400 mu je kao r5 5600 ako uzme 14600k dobit ce fini boost a posto ram ima to bi bio no brainer. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Jel to opet picajzla s svojim pricama o upgrejdu s gtx 1070 i Intelovom privjesku koji dere sve zivo i mrtvo a koje je dobio na poklon za 17 rodendan tocno prije pocetka 2ww?

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.12.2025 22:29 (Boris grozni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 mjeseca
MGloc kaže...

Taj 11400 mu je kao r5 5600 ako uzme 14600k dobit ce fini boost a posto ram ima to bi bio no brainer. 

Ma r5 5600 pod OC koji možes na svakoj ploči napraviti je kao i5 12400, i drastično jači od tog starog 11400.

A i neznam sta ce mu upgrade toliko hitno a ima 3080, neka skupi za grafu i platformu pa oboje nadogradi odjednom, ovako šta god prvo kupio od toga dvoje nebude dobio skoro ništa ako je na 1440p i Ultra detaljima.

4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

2027/2028 je picajzlina godina nakon sto produ sve ove krize

Moj PC  
2 0 hvala 0
7 godina
Boris grozni kaže...

Taman da mu to ti zdilas tamo 2028e kada vec spominje tvoj procesor. ****a kada se prije i djevica odluci od njega. Cuj to, ni manje ni vise vec pikirao na 9800x3d za 3080icu. Mozda da je uzeo 7800x3d, taman bi sklepao za memoriju. Ovako, duplo golo. 

12 godina
Digitale Maximale kaže...

Ma r5 5600 pod OC koji možes na svakoj ploči napraviti je kao i5 12400, i drastično jači od tog starog 11400.

A i neznam sta ce mu upgrade toliko hitno a ima 3080, neka skupi za grafu i platformu pa oboje nadogradi odjednom, ovako šta god prvo kupio od toga dvoje nebude dobio skoro ništa ako je na 1440p i Ultra detaljima.

ma nije hitno, zato nisam niti gledao da uzmem nešto što prije i onda nagazim na ovu minu od rama...

ja to uzimam malo po malo, proc mi obično traje oko pet godina

da uzimam sve odjednom onda bi pet godina patio od upgrejditisa, a nemaš što nadogradit 

sve je to još ok za sp igrice koje igram, ali eto, da ponovim sad proc i matičnu, pa za godinu dana grafu i to je to

nestalo mi i mjesta za ssd-ove, wifi kartica me prca pomalo, pa sam mislio sve riješit novom pločom... i tako

6 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Bok ekipa,

Situacija je sljedeca i treba mi Vas savjet.

Trenutno koristim am4 b550 msi ,32 gb rama,5800x3d,7800xt tuf i 650 cooler master bronze 80.

Nakon dugo dugo godina razmisljam da predem na 5070ti nvidia.

Pogotovo jer koristim VR di je nvidia navodno bolja i jaca za vr.

Znam da je moj PSU slab tj trebao bi 750 min no undervolta bi ga dok ne nabavim novi psy.

E sad koji model da gledam,sto se tice hladenja  game trio pari najbolji i navodno trosi 20 W manje.

Ima li ovo smisla uopce?

Svaki savjet je dobrodosao.

P.S.Vise gledam nase ducane da mogu na rate uzest ,ali ako ima neki model prihvatljiv do 700ak eura to mogu bez rata.

Hvala

Overwatch

0 0 hvala 0
4 godine
Ne radi kaže...

Bok ekipa,

Situacija je sljedeca i treba mi Vas savjet.

Trenutno koristim am4 b550 msi ,32 gb rama,5800x3d,7800xt tuf i 650 cooler master bronze 80.

Nakon dugo dugo godina razmisljam da predem na 5070ti nvidia.

Pogotovo jer koristim VR di je nvidia navodno bolja i jaca za vr.

Znam da je moj PSU slab tj trebao bi 750 min no undervolta bi ga dok ne nabavim novi psy.

E sad koji model da gledam,sto se tice hladenja  game trio pari najbolji i navodno trosi 20 W manje.

Ima li ovo smisla uopce?

Svaki savjet je dobrodosao.

P.S.Vise gledam nase ducane da mogu na rate uzest ,ali ako ima neki model prihvatljiv do 700ak eura to mogu bez rata.

Hvala

Realno napajanje je dovoljno za sve ovo, jos ako undervoltas gpu..5070ti vecina je dobra do odlicna, nemoj samo Ventus ili neke slim modele gledati

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 10:56 (Boris grozni).
17 godina
I kod mene je 650w seasonic 80 gold, mislio sam undervolt ali radi i ovako bez problema sa 5070 ti. Godinama prije je radila 3070 ti, a nije velika razlika u potrosnji.
6 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Hvala na info,a s kojim modelom bi moga najbolje proci,sto se tice cijene i kvaliteteGlesam da je haldnija koliko moz biti jer zivim u dalmaciji a liti vruce ajme za pc.Evo asus prime u protisa 946 eur.Mislite da mpgu bolju cijenu naci kod nas ili je to to?

Overwatch
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 11:47 (Ne radi).

0 0 hvala 0
12 godina
Ne radi kaže...

Hvala na info,a s kojim modelom bi moga najbolje proci,sto se tice cijene i kvaliteteGlesam da je haldnija koliko moz biti jer zivim u dalmaciji a liti vruce ajme za pc.Evo asus prime u protisa 946 eur.Mislite da mpgu bolju cijenu naci kod nas ili je to to?

Prime je ok model, ako bas moras kod nas uzet imas u hardsoftu msi gaming trio oc za 963 eura.

I za tu grafu ti je realno dovoljno dobro 650w napajanje, 300w+ ces vidjet jedino u stress testu, ovak normalno u gamingu ti doslovno ne ide iznad 250w (ako ju dodatno undervoltas varira tak oko 200-220w).

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 12:09 (hahhaajaads).
4 godine
Ne radi kaže...

Msi gaming trio, Gigabyte gaming oc, Palit gamerock oc, sve su oko 950 i nesto bolje od Prime modela pa gledaj njih, pazi samo dali ti stanu u kuciste jer su i po 3.5 slota i preko 32cm

6 godina

Da to je cjena bez rata.:(azato pitam za prime jer je jeftiniji bokunic

Overwatch
6 godina

Bitforce galaxy argb-4 kuciste imam.U specs pise 340 mm za gpu.Valjda ne lazu:)

Msi trio je 338 mm.U praksi bi trebalo stimat? 

Overwatch
4 godine
Ne radi kaže...

Nemas brige

2 mjeseca
NVIDIA Blackwell 50xx

5090ki ni u EU nema ispod 2700e više... Zwer54 možeš mi neku čestitku poslat za Božić kako sma ti sredio onu 5090FE na Nvidia dropu prije 2 tjedna za 2100e 

NVIDIA RTX 5070 Series is Seeing Rapid Price Hikes in Japan; RTX 5070 Ti and RTX 5070 Both Increased by $50-$100 in Price this Month

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 18:19 (Boris grozni).
11 godina
NVIDIA Blackwell 50xx
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Ne radi kaže...

Stane, ali mozda ces se morat malo zajebavat. Kad sam ja stavljao 9070XT Mercury (360mm) u tadasnji Phanteks G300A (podrzava do 365mm grafu sa instaliranjim prednjim ventovima).. na kraju sam jedva ugurao grafu unutra s tim da sam morao maknut ram i cpu cooler i pod bok ju gurnut unutra.

12 godina
Boris grozni kaže...

Jel to opet picajzla s svojim pricama o upgrejdu s gtx 1070 i Intelovom privjesku koji dere sve zivo i mrtvo a koje je dobio na poklon za 17 rodendan tocno prije pocetka 2ww?

Boris grozni kaže...

baš mi je drago što sam se uselio u tvoju tintaru rent free

koliko godina imaš stjepko?

4 godine
picajzla0707 kaže...
Boris grozni kaže...

Boris grozni kaže...

malo manje od tebeajde nije na odmet malo zahebancije znamo kak idu te tvoje kupovine ja sam tu ipak duze od tebe za jedan cijeli mandat

17 godina

Ja sam ga prije precjenio na 14, rekao bih sad da mu je 12 max.

Mlad je, nadoći će.....kako bi dalmatinci rekli....pomalo

13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Napokon ubacio gigabyte 5080 windforce sff - temp ne prelazi 60C u 100% loadu i sto je najbolje grafa radi isprve (sa svim istim postavkama s kojima Asus 5070Ti nije radila)..

edit 70C sa path tracingom u cp2077 :)

moram ju OCat/UVat :)

Poruka je uređivana zadnji put danas u 16:03 (Fanu).
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
Fanu kaže...

Napokon ubacio gigabyte 5080 windforce sff - temp ne prelazi 60C u 100% loadu i sto je najbolje grafa radi isprve (sa svim istim postavkama s kojima Asus 5070Ti nije radila)..

Eto, drži se Gige, a ne Asusa,  sad samo deri i uživaj, kako u novoj grafi tako i u novom 32" oledu 4k monitoru...

Taraba WoW
4 godine
picajzla0707 kaže...

Ima 44 godine 

Vodio sam ga i pedijatru u ovim godinama i dječjem psihijatru, no ne pomaže. Nekad mi maloga uhvati i nema pomoći.

Inače je dobar kod kuće.

Ima malo veću glavu, pa sad po zimi i pomogne.

Skine kapu i u njoj donese naramak drva za ložiti u kuinji.

合気道 五段 Me, myself and I
15 godina
Jel onda ovo #Msi gaming trio, Gigabyte gaming oc, Palit gamerock oc, sve su oko 950 # sto je Boris naveo neki best buy za hladne i tihe 5070ti?
Sta je s coil whineom? Citam po redditu da se ekipa zali
R33mba#2892
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice