NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 4.272
|
čitano: 616.724
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
ZGamer kaže...

Imao sam par dana slučaj povremenog restarta pc-a samog od sebe i par frezova tokom gaminga pa sam mislio da je do gpu/cpu overkloka ili memorije.Kak sam izbacio prednji kavez kompletno van iz kučišta ostao mi je  sata ssd bez  ladice pa sam rekao da ga smjestim negdje estetski u kučište.U početku je par puta nestao taj  d disk sa mog pc-a pa sam mislio da je do sata utora na matičnoj,pošto kad sam preštekao ssd je bilo ok.

Slika u prilogu je gdje sam prišarafio na taj 1 šarafić sa druge strane ssd u kučištu,vjerovatno je kupio neke smetnje sa matične jer od kada nije gore sve je ok.

imao sam i ja taj problem, odvirao mi je Samsung 970 EVO, imao je previse bad sectora, naravno nakon isteka garancije. vadi to napolje i ne vracaj, lp

4 godine
suspendiran
ZGamer kaže...

Imao sam par dana slučaj povremenog restarta pc-a samog od sebe i par frezova tokom gaminga pa sam mislio da je do gpu/cpu overkloka ili memorije.Kak sam izbacio prednji kavez kompletno van iz kučišta ostao mi je  sata ssd bez  ladice pa sam rekao da ga smjestim negdje estetski u kučište.U početku je par puta nestao taj  d disk sa mog pc-a pa sam mislio da je do sata utora na matičnoj,pošto kad sam preštekao ssd je bilo ok.

Slika u prilogu je gdje sam prišarafio na taj 1 šarafić sa druge strane ssd u kučištu,vjerovatno je kupio neke smetnje sa matične jer od kada nije gore sve je ok.

CrystalDiskInfo
Ako tamo nemas nista onda ga nisi dobro uglavio

4 godine
suspendiran
NVIDIA Blackwell 50xx

https://www.3dmark.com/pr/3504360

1. mjesto s Rtx 5070ti i nekom KF i5-icom!
Gpu je na 3.2ghz mema na +3ghz u Afterburneru
RTX oN

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.6.2025 21:19 (Boris grozni).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Zar tu nije RT off, odakle to zeleno rambox style izleti?

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
4 godine
suspendiran
dery kaže...

Zar tu nije RT off, odakle to zeleno rambox style izleti?

Benchmark graphics performance with a mix of traditional rendering and real-time ray tracing.

11 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Situacija sa cristalni diskom je ovakva...zanimljiva stvar koju sam tek sad skužio je da sam prije mj. dana kad sam radio reinstal winsa radi je*anja sa pucanjem interneta i antivirusom instalirao winse na sata ssd umjesto na M.2 

Moj PC  
1 0 hvala 0
4 tjedna
Boris grozni kaže...

https://www.3dmark.com/pr/3504360
 1. mjesto s Rtx 5070ti i nekom KF i5-icom!
Gpu je na 3.2ghz mema na +3ghz u Afterburneru
RTX oN

Barem malo utjehe s obzirom na to koliko si ju platio. No osobno bih žrtvovao 1-3% performansi i platio ju 300 eur manje, ili za tu cijenu kupio karticu iz višeg ranga (RTX 5080).

14 godina
suspendiran
ZGamer kaže...

Situacija sa cristalni diskom je ovakva...zanimljiva stvar koju sam tek sad skužio je da sam prije mj. dana kad sam radio reinstal winsa radi je*anja sa pucanjem interneta i antivirusom instalirao winse na sata ssd umjesto na M.2 

Ma ti si još dobar, bar nisi radi jedne igre promijenio cijeli gpu.  Šalu na stranu, novi setup od win 11 zna bit onak malo confused kad imaš 3-4 drajva i dosta particija, nekak nije baš preglednije ko na prijašnjem setup'u, sad treba dobro gledat koja je koja particija/disk da nebi nešto otišlo u nepovrat.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.6.2025 22:52 (Cryogenic).
4 godine
suspendiran
Cryogenic kaže...
ZGamer kaže...

Ma ti si još dobar, bar nisi radi jedne igre promijenio cijeli gpu.  Šalu na stranu, novi setup od win 11 zna bit onak malo confused kad imaš 3-4 drajva i dosta particija, nekak nije baš preglednije ko na prijašnjem setup'u, sad treba dobro gledat koja je koja particija/disk da nebi nešto otišlo u nepovrat.

Ma i na 10-tki je tako, meni nakon nekog updejta stavio boot manager na neki 10ti hdd, nakon sto je hdd bio pred rikavanje razjebo sam sve radi toga, dobio slom zivaca potrgao na kraju 2 hdd radi pokusaja da dignem win i prebacim nekako boot s tog hdd! Na kraju sam uspio prebaciti stvari i stavio sve na novi m2, neznam dali sam u zivotu imao vecu glupost s win sistemom od toga!

4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Jbt kakva situacija. Picim CP2077 i idem pogledati neki in-game terminal, a ono sunce iz igre mi s prozora bljesti u ekran terminala, ne mogu procitati bijeli tekst nekog maila. Morao zatvoriti prozor u igri iza sebe da maknem odsjaj na ekranu. Sta ti je RT i imerzija 

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.6.2025 21:32 (amagi).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Da sam trgovac reklama: "gdje zapne rtx5080 ova superica neče". 

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Jos jedan fail koji ce samo Stjepanj pokusat opravdat, a zdravorazumski je jasno da ce ovaj put Super biti takve - samo extra VRAM i to je to - jednostavno nema prostora za dizati performanse, sve su uzasne i preblizu jedne drugima. Performanse ce gore mozda 3-5% (sto je doduse kod NV u zadnje vrijeme generacijski skok ), jedina koja jos ima nekog prostora je 5070 do 5070 Ti. 

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2025 10:41 (Minneyar).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Nepotreban refreš,valjda da popune prazan prostor do Rubina

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Meni osobno 5070 Super 18G izgleda kao OK upgrade sa moje trenutne. Imat će trunkicu više Core-ova od 5070, ali navodno manji memory bit bus (izgleda da ipak ostaje na 192 bita)...

Ili, ako kojim slučajem 5070 TI 16GB postanu jeftinije zbog moguće 5070 TI Super, naravno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2025 10:52 (TomoR).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ja ne znam šta će im ovo kad se na 8GB karticama igraš u 4K 100+ FPS-a 

Zahebanciju na stranu, valjda sada ovo (konačno) znači da napuštaju ovaj šupski sistem sakaćenja kartica sa VRAM-om i da će im low i mid range modeli od iduće generacije dolaziti sa adekvatnom količinom memorije (valjda) 

0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

5070 Super 18G se i meni čini zanimljiva. Dakako, ovisi i koja će cijena biti.

Tigar Krezumica
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
fromcelltohell kaže...

899€ 

16 godina
ibme74 kaže...
fromcelltohell kaže...

899€ 

Mda, nisam s kruške pao.

Tigar Krezumica
17 godina
fromcelltohell kaže...

Moja pretpostavka da joj cijena bude između obične rtx 5070 i TI, jer će i po jačini biti između da popuni prazan hod.

Ako gledamo cijene kod nas za keš mogla bi se naći po cijeni od 800 eura, ako uzmemo u obzir da se obične sada nađu po cijeni od 600-700 eura, a Titanium najjeftinija ima za 900 eura.

Čak mi se i ne čini da će grafa biti fail, nego da bi mogla postati best buy kada izađe, više V-rama od obične i nešto jače performanse za 100-150 eura veću cijenu, živi bili pa vidili.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2025 12:12 (lobotomac90).
12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Mene vise raduje što bi zbog ovih "super" kartica trebala past cijene RX9070 i RX9070XT 

2 0 hvala 0
17 godina

Još kada polovnjače krenu u opticaj po oglasnicima bude tu svega.

Meni se čini da bude grafičkih ko šodera za izbor, samo nek štancaju i ruše cijenu jedni drugima, to nam je svima u interesu, a ne se prepirat jesu bolji zeleni ili crveni 

16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Fan sam samo svojeg novčanika, *ebe mi se za crvene, zelene i plave.

800€ za RTX 5070 S mi se čini pretjerano, jbt pa za malo više love kupiš RTX 5070 Ti

Tigar Krezumica
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

50% vrama više a vi bi htjeli istu cijenu. Kupci će na ovo :nevidija uzmi mi lovu ne pitam koliko.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

5070 super mora biti jeftinija od 5070 TI.

Moja pretpostavka, ako je recimo prosječna razlika između 5070 i 5070 TI modela 300€, da će to biti taman na 150€ više od 5070, iako bih ja rađe da bude max 100€ više, kao kupac.

Ili, ako fakat sruše cijene 9070/9070XT onda ćemo malo bikove izazivat crvenom krpom. Glasam novčanikom, xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
fromcelltohell kaže...

800€ za RTX 5070 S mi se čini pretjerano, jbt pa za malo više love kupiš RTX 5070 Ti

Za svaku grafu to vrijedi, još malo dodam i imam bolju, tako dodaš još 200 eura na rtx 5070 ti i imaš rtx 5080, ladno se dođe i do one najskuplje 

Nerealno je očekivati da će biti cijenom ista kao obična, jer će biti bolja, a cijene su takve kakve su i gotovo....zato i štancaju super verzije da popune paznine između modela i pokupe lovu, totalno logično od strane korporacija koliko god se to sviđalo ili ne sviđalo krajnjem korisniku.

Ja sam ocijenio da mi se ne isplati dati više od 600 eura za grafu s obzirom koliko se igram i koje su mi postavke zadovoljavajuće, te sam uzeo za 550 eura rtx 5060 ti 16gb, da može bolje , defnitivno može, da mi treba bolje, ne treba.

Izbora ima, a biti će ga još više, doslovno da se nađe za one totalno nezahtjevne i najveće entuzijaste ponešto.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2025 13:52 (lobotomac90).
12 godina
lobotomac90 kaže...

a ne se prepirat jesu bolji zeleni ili crveni 

Pa zna se tko svađu stvara na ovom forumu 

Eno kako je panjinjo na prisilnom godisnjem niko nikom ne skače za vrat i normalno se priča/komentira/raspravlja.

Eno linkale su se neke stvari u temi "rasprava o grafičkim karticama" koje bi inače rasplamsale strasti a niko nije nešto posebno regirao.

Zamisli šta bi bilo da panjko nema crvenka, već bi bile 3 stranice rasprave od kojih je pola zašto to nije točno a pola bi bilo i market share Intela/Nvidie naspram AMD-a i kako je po Steam Surveyu RTX4060Ti najkorištenija grafa a i ubacio bi se i njegov sljedbenik "4K + 100FPS-a" koji je također nestao sa mape foruma kako je privremeno izgubio green air support 

12 godina
lobotomac90 kaže...
fromcelltohell kaže...

Za svaku grafu to vrijedi, još malo dodam i imam bolju, tako dodaš još 200 eura na rtx 5070 ti i imaš rtx 5080, ladno se dođe i do one najskuplje 

Nerealno je očekivati da će biti cijenom ista kao obična, jer će biti bolja, a cijene su takve kakve su i gotovo....zato i štancaju super verzije da popune paznine između modela i pokupe lovu, totalno logično od strane korporacija koliko god se to sviđalo ili ne sviđalo krajnjem korisniku.

Ja sam ocijenio da mi se ne isplati dati više od 600 eura za grafu s obzirom koliko se igram i koje su mi postavke zadovoljavajuće, te sam uzeo za 550 eura rtx 5060 ti 16gb, da može bolje , defnitivno može, da mi treba bolje, ne treba.

Izbora ima, a biti će ga još više, doslovno da se nađe za one totalno nezathjevne i najveće entuzijaste ponešto.

Ma neće cijene biti iste, nema šanse.

To je doslovno doplata za adekvatnu količinu VRAM-a.

17 godina

Osim dva dotična kolege, bilo je i vas par koji se volite raspravljati i jedva čekate da ova dvojica nešto napišu kako bi lupali kontru, tako da bi najbolje bilo da zaboravimo proteklih 2 tjedna tema o grafičkim karticama 

Sviđa mi se što tema konačno kreće u nekom normalnom smjeru, a nadam se da tako i nastavi.

Kao što sam i napisao, cijena bude taman između ove dvije koje su trenutno aktualne,a takve budu i performanse, jer smo se već uvjerili kako količina v-rama nije presudna kod jačine grafe.

Još kad bi Intel ovim zelenim i crvenim dibidusima postao prava konkurencija to bi bio posao i sreća za nas hardver paćenike.

12 godina
lobotomac90 kaže...

Osim dva dotična kolege, bilo je i vas par koji se volite raspravljati i jedva čekate da ova dvojica nešto napišu kako bi lupali kontru, tako da bi najbolje bilo da zaboravimo proteklih 2 tjedna tema o grafičkim karticama 

Sviđa mi se što tema konačno kreće u nekom normalnom smjeru, a nadam se da tako i nastavi.

Kao što sam i napisao, cijena bude taman između ove dvije koje su trenutno aktualne,a takve budu i performanse, jer smo se već uvjerili kako količina v-rama nije presudna kod jačine grafe.

Još kad bi Intel ovim zelenim i crvenim dibidusima postao prava konkurencija to bi bio posao i sreća za nas hardver paćenike.

Pa ja čak i ne toliko, uskočim tu i tamo ali često samo čitam i smijem se stjepkovim budalaštinama i kako ga neke kolege spuštaju na zemlju pa se onda on jadan u nedostatku argumenata okreće market shareu i steam surveyu 

meni je okej da se u onoj temi raspravlja, zbog toga je i nastala prije 3 godine da se nebi zatrpavale teme poput "vodič za odabir grafičke kartice" mada je istina da neki odlaze u ekstreme.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice