NVIDIA Blackwell 50xx
- poruka: 2.771
- |
- čitano: 275.552
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Sta je samnom onda, ja mrzim igrat igre dok sam vec 6god na 1660ti
Kartica ti je mrak za 15 inch 4:3 monitor koji koristiš, bude poslužila još 10g. nemoj plakati
Barem sve igraš na Ultra detaljima i imaš više fps od Borisa
Kablovi gore,kartice gore,lažne performanse sa tim fejk sranjima, lažni MSRP, fali pokoji ROP na kartici itd. i ljudi dalje stoje u redu i plačaju 1200 € za x70 kartice.
S obizorm da su ljudi takvi debili ja da sam Jensen ja bi jos cijene podigao , točno mi se gadi to sve i jedva čekam da izađe 9070xt da ovo govno od nvidie nekom fanboiu na njušsci utopim za 900€.
Ljudi mogu i zapaliti svoj novac koga briga neka rade kaj hoce ali ovo je postalo stvar zdravog razuma i logike.
Ja cu za sada na Raeonku 9070 XT pa cemo kasnije vidjeti za nvidiju
Kablovi gore,kartice gore,lažne performanse sa tim fejk sranjima, lažni MSRP, fali pokoji ROP na kartici itd. i ljudi dalje stoje u redu i plačaju 1200 € za x70 kartice.
S obizorm da su ljudi takvi debili ja da sam Jensen ja bi jos cijene podigao , točno mi se gadi to sve i jedva čekam da izađe 9070xt da ovo govno od nvidie nekom fanboiu na njušsci utopim za 900€.
Ljudi mogu i zapaliti svoj novac koga briga neka rade kaj hoce ali ovo je postalo stvar zdravog razuma i logike.
malo povijesti ne škodi :) nije im prvi put
Bravo, bravo !
Iskrene čestitke
Budi kao ja !
Popušio si na kriptu, ideš na Radeon, sad si sirotinja
Sta je samnom onda, ja mrzim igrat igre dok sam vec 6god na 1660ti
Kartica ti je mrak za 15 inch 4:3 monitor koji koristiš, bude poslužila još 10g. nemoj plakati
Barem sve igraš na Ultra detaljima i imaš više fps od Borisa
Jok, 1440p 200hz ali nije to to, ultra detalji idu samo u sim racing igrama...
jedva čekam da izađe 9070xt da ovo govno od nvidie nekom fanboiu na njušsci utopim za 900€.
Zašto češ to radit? Nečeš dobit nikakav pomak. Ako ti ova ne pravi problem ne zovi ga sa novom serijom ne budi tester.
Mislim da bi neki trebali shvatiti da danas 3 500 € nisu toliko veliki novci. Obican skladistar npr. tu u Irskoj moze zaraditi 2800-3000 € mjesecno nakon svih poreza na racun, i to bez prekovremenih.
Ne izlaze graficke kartice svaki mjesec tako da kome to pricinjava zadovoljstvo i nije da je bas nedostupno. Tako da nVidia moze jos vise nabiti cijene i biti ce kupaca. Pogotovo kada ih izbacuju kao na kapaljku.
Ovaj post savršeno ilustrira način razmišljanja koji ide na ruku proizvođačima i trgovcima – ideju da cijene mogu rasti koliko god žele jer će uvijek biti onih koji će to opravdati rečenicom: "Ako radiš dovoljno, možeš si priuštiti."
To je upravo ono što velike kompanije žele – kupce koji ne propituju vrijednost proizvoda, već samo prihvaćaju trend rasta cijena kao nešto neizbježno. Ako se netko žali na skupe grafičke kartice, odmah dobijemo odgovor da to "nije tako puno novca ako dovoljno zarađuješ", umjesto da se pita zašto je nešto što je nekad koštalo upola manje danas postalo luksuz.
Ovakav način razmišljanja pomaže održavanju visokih cijena jer umjesto da kupci zahtijevaju fer tržište, oni sami opravdavaju proizvođače i pristaju na umjetno napuhane cijene. To nije pitanje može li netko sebi priuštiti novi hardver, nego da li bi uopće trebao pristati na ovakve poslovne prakse.
Industrija voli takve potrošače jer oni omogućuju nastavak trenda poskupljenja – bez otpora, bez pitanja. Umjesto da se traži bolji omjer cijene i kvalitete, ovakvim stavom samo se daje zeleno svjetlo daljnjem rastu cijena, a proizvođači to itekako znaju iskoristiti.
Mentalitet roba, a ne potrošača.
Popušio si na kriptu, ideš na Radeon, sad si sirotinja
Jbga... ali dok se bembura vozi, dobro je...

Mozda se stock oporavi, al jos uvijek budes igrao nvidia lutriju

Ja sam 100% odustao od ove serije Nvidie cim vise pratim strane forume, razne youtubere one manje poznate i one vise poznate, doslovno sve i jedna kartica koja je izabacena ima odredenih problema...
Npr platis karticu 3k eura i crasha ti se da bi to popravio moras underclockat karticu :):):):)
Pa bilo bi lijepo od tebe da budeš beta tester za visok iznos, naravno kožnatom :D :D
Znači ne volonter, nego platiš da bi testirao ha ha ha ha ha ha ha ha

Kod mene Nitro OC 7800xt je show tako da imaju preporuku za sada!

Kod mene je Sapphire Nitro+ RX 7800XT bez OC, mislim da OC u nazivu ni nema od Sapphira.
Ali mislim da ovdje ne treba o amd-u pričati nego o nvidiji.
Svatko tko zna šta se događa i kakav defekt su blackwell ali ipak kupi zaslužio je da dobije upravo takav komad otpada.
Kod mene je Sapphire Nitro+ RX 7800XT bez OC, mislim da OC u nazivu ni nema od Sapphira.
Ali mislim da ovdje ne treba o amd-u pričati nego o nvidiji.
U pravu si brate po grafi, hvala na moderaturi.
Opusti se malo, vikend je, nema drame oko grafa ne palimo Blackwell.
Lp
P.s. malo nas je i malo postamo, treba dopustit civiliziranu raspravu.

Neusporedivo jedno s drugim po pitanju kvalitete i obrade
kripto na 70 - kupujem 9070xt
Kripto na 50...Intel ?
Stjepko, NITRO je odličan model

ne znam dali se sto promjenilo, nitro su bili odlicni modeli...
sjecam se, po dobrome, svoje rx580 nitro
pulse, s druge strane.....ne bas u dobrim sjecanjima.....

Nitro je brutala, boris je kivan jer ima neke off modele koje mu god nalete.
On je oportunist, samo da ubode, nije to ljubav.

Nitro+ ima 12v 2x6 konektor i grije kabele ispod onog poklopca...
Užas, kao da kupiš R8 ali ima 300ks ili imaš curu koja ima još i dečka
Ima li kompenzacije od Nvidie za tako nešto?? li se prave grbavi samo?
Bila je kompenzacija kad su ameri tužili zbog GTX 970 i 3.5 gb vrama...vračali su ljudima 30$ lol
A dobro, barem nešto