NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 2.771
|
čitano: 275.515
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
Boris grozni kaže...

I evo jedan od glavnih stvari kod nvidie, iako prvobitno zamisljen iskljucivo samo za 4k solidno izgleda i na 1440p ako je monitor manje dijagonale tj veceg ppi-a!

Nazalost AMD nema nista slicno jer je razlika nebo i zemlja na 4k ekranu, FSR je kao da imas dioptriju

Bogati,pa jel nije kad upališ DLSS ustvari igraš na 720p sa nativne reze?

4 godine
ZGamer kaže...
Boris grozni kaže...

I evo jedan od glavnih stvari kod nvidie, iako prvobitno zamisljen iskljucivo samo za 4k solidno izgleda i na 1440p ako je monitor manje dijagonale tj veceg ppi-a!

Nazalost AMD nema nista slicno jer je razlika nebo i zemlja na 4k ekranu, FSR je kao da imas dioptriju

Bogati,pa jel nije kad upališ DLSS ustvari igraš na 720p sa nativne reze?

Evo na @4K
Quality 66.7%  - 2560 x 1440

Balanced 58.0% - 2227 x 1253

Performance 50.0% - 1920 x 1080

Ultra Performance  33.3% - 1280 x 720

Dlss s pomocu Nvidijinog Ai Taa ispravlja preveliko zamucenje kao kod klasicnog AA no donosi cca 30% vece perfomanse dok ga klasicni AA prepolovi a u pokretu daje moire efekt pogotovo kod pokreta slike na monitoru(Meni je to nepodnosljivo na 4k a AMD fsr je premutan i nema ostrine).
Dlss s Ai to sve ispravlja i dodaje ostrinu/clarity i jos pokoji fičr koji je implementiran u dlss koji na quality izgleda bolje od nativnog 4k, uglavnom čudo! A tek da vidis kad upalis Nvidia NIS kako pegla 720p ili 8k u windowsima Retina level!

Intel i5 14600Kf@6.0Ghz Asrock Z790 Pro Rs Asus Rtx 4070 Ti Super 16gb @3ghz Thermalright Frozen Prism 360mm GskiLL 4x16GB DDR5 6400 cl30 Trident Z5 Samsung 28" LU28R55 4K
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2025 17:50 (Boris grozni).
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

He he zato fino paltiti taj popdnošljiv DLSS, baš su dobre cijene 

Moj PC  
0 1 hvala 0
9 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Treba usporedit sa FSR 4 koji prema DF kolko su mogli vidjet izgleda odlicno.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Santana kaže...

Treba usporedit sa FSR 4 koji prema DF kolko su mogli vidjet izgleda odlicno.

Vec je bilo da izgleda gore od perfomance kod zelenih, tako da piši propalo

Intel i5 14600Kf@6.0Ghz Asrock Z790 Pro Rs Asus Rtx 4070 Ti Super 16gb @3ghz Thermalright Frozen Prism 360mm GskiLL 4x16GB DDR5 6400 cl30 Trident Z5 Samsung 28" LU28R55 4K
4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Kaj se ova youtube ekipa dogovaraju da sve isto rade, postali su svi copy paste, trendseteri katastrofa, poceli su izbacivati videe na dnevnoj bazi
Vecinu kupaca ne zanima dali mu je gpu od 600-1500€ jeftiniji 50-100€ ako vecina stvari nije bolja od konkurencije!
Vidi se market share neznam jesu oni u AMD čoravi ili im fali sivih stanica

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina

Boro oni žive da prodaju maglu,klikbejt je njihov posao...influenseri 

13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

A gle, da je 5070ti ispod keke, bio bi lak izbor. Ovako....

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Zanimljivo kako je obrisan moj komentar prije par strana na katastrofalni pocetak nove serije 5xxx. 

Očito nije poželjno reći svoje mišljenje na forumu. Žalosno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ovako je opet lak izbor, samo se izbroji koja stotica više he he

Kvaliteta košta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
ZGamer kaže...

Boro oni žive da prodaju maglu,klikbejt je njihov posao...influenseri 

jes, sire gripe i zarazuju nevini narod da svi kupuju 5 seriju.... pljuc, nekad se influensiralo lopatom..... :)

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
16 godina
Pratim malo situacije kako se prodaju 5090 ide ko ludo za 3500 eura. Kak se pojavi tako nestane. Fascinatno je to kako ljudi kupuju graficku za 25 tisuca kuna onako za gaming . Namjerno sam rekao u kunama da vidimo dokle smo dosli
Intel 80286
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Već bila jedna identična ponuda ak se ne varam,malo i ja bacam influens u temu.

edit,ova se prodala čak i prije postanja

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2025 20:25 (ZGamer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Horned Reaer kaže...
Pratim malo situacije kako se prodaju 5090 ide ko ludo za 3500 eura. Kak se pojavi tako nestane. Fascinatno je to kako ljudi kupuju graficku za 25 tisuca kuna onako za gaming . Namjerno sam rekao u kunama da vidimo dokle smo dosli

Pa sve je vise jebivjetra i drkaroša koji zive na grbaci staraca do još malo i 40-tih, gdje ce takav potrositi danasnju prosijecnu plaću, hobiji su mu kako preziviti u sobi i neizaci iz nje dok starci ne krepaju jer ih nista drugo u zivotu ne zanima nesto kao pecinski covjek samo kojem doma sve donose (i placaju)
Ovo nisam ja izmislio tako veli statistika a i ocigledno je cim malo pogledas oko sebe!

9 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

sve vise je ljudi koji do novaca dolaze prelagano, nema veze s godinama.....

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
Boris grozni kaže...

Pa sve je vise jebivjetra i drkaroša koji zive na grbaci staraca do još malo i 40-tih, gdje ce takav potrositi danasnju prosijecnu plaću, hobiji su mu kako preziviti u sobi i neizaci iz nje dok starci ne krepaju jer ih nista drugo u zivotu ne zanima nesto kao pecinski covjek samo kojem doma sve donose (i placaju)
Ovo nisam ja izmislio tako veli statistika a i ocigledno je cim malo pogledas oko sebe!

Pa, ako cemo iskreno u neku ruku su i pametni - ako mogu tako. Svako prema svojim prioritetima. Netko na ljubavnice, netko na nezahvalnu djecu, netko na nekretnine koje ce netko od nasljednika raz*ebati sa stilom, netko na hardware koji ce vec sutra zastariti... Na kraju, krajeva - bitno je da uzivas u zivotu koji je kratak. Doduse, od nabrojenih vjerojatno jedino oni s ljubavnicama uzivaju u zivotu

9 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Morate shvatit da se gaming raširio ko kuga samim time je i potraznja veca za graficke. Dovoljno da se nađe ljudi koji ne pitaju za novce da pokupuju tih 200 5090 bez problema

Ljudi daju puno vece novce za hobije kojima se bave.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2025 20:40 (Santana).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Gdje se siri, ne vidim nikog novog da gejma. Samo ogromna vecina svih mojih prestala igrati.

Ostaje nam 1 od 7 u prosjeku. Svi su samo posao i obitelj.

Da ne dodjem na bug, ne bi imao s kim popricat o PC uopce.

scion of the storm
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2025 21:04 (metallic).
11 godina
metallic kaže...

Gdje se siri, ne vidim nikog novog da gejma. Samo ogromna vecina svih mojih prestala igrati.

Ostaje 1 od 7 u prisjeku.

Bas to, u 2017-2018 smo imali nonstop po 2-3mil igraca samo u PUBGu, sad top 10 igara nemres skupit 3mil, CS2 bi izbjegavao u tim brojkama zbog toga sto ima tonu kineskih/ruskih botova 

17 godina
Mislim da ima više igrača, mlade generacije igraju drugačije igre nego vi možda.
Moj PC  
3 0 hvala 0
6 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Mislim da bi neki trebali shvatiti da danas 3 500 € nisu toliko veliki novci. Obican skladistar npr. tu u Irskoj moze zaraditi 2800-3000 € mjesecno nakon svih poreza na racun, i to bez prekovremenih.

Ne izlaze graficke kartice svaki mjesec tako da kome to pricinjava zadovoljstvo i nije da je bas nedostupno. Tako da nVidia moze jos vise nabiti cijene i biti ce kupaca. Pogotovo kada ih izbacuju kao na kapaljku.

0 1 hvala 0
11 godina
hahhaajaads kaže...
metallic kaže...

Ostaje 1 od 7 u prisjeku.

Bas to, u 2017-2018 smo imali nonstop po 2-3mil igraca samo u PUBGu, sad top 10 igara nemres skupit 3mil, CS2 bi izbjegavao u tim brojkama zbog toga sto ima tonu kineskih/ruskih botova 

Ocito igraju SP igre onda, iako to je jako cudno da mladje generacije igraju SP, to vecinom ovi stariji rade...

3 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Igra se i SP i MP.

Najveći problem je sve veći izlazak loših naslova, a ekipa koja se konta u igre, ne želi igrati svako govno.

合氣道
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
SamoPitam3 kaže...

Mislim da bi neki trebali shvatiti da danas 3 500 € nisu toliko veliki novci. Obican skladistar npr. tu u Irskoj moze zaraditi 2800-3000 € mjesecno nakon svih poreza na racun, i to bez prekovremenih.

Ne izlaze graficke kartice svaki mjesec tako da kome to pricinjava zadovoljstvo i nije da je bas nedostupno. Tako da nVidia moze jos vise nabiti cijene i biti ce kupaca. Pogotovo kada ih izbacuju kao na kapaljku.

Ajmo reć i da nisu veliki novci, ali ovisno o tome što kupuješ.

Za grafičku su po meni itekako veliki novci, a s druge strane ni taj skladištar u Irskoj kojega si naveo nema dovoljno cijelu plaću da kupi rtx 5090, a kod nas za tu plaću moraš biti direktor neke malo ozbiljnije firme.

Nekog prosječnog Hrvata (u koju skupinu i sam spadam) ne treba ni spominjati jer će samo za grafičku raditi 3 mjeseca, dakle 3 mjeseca samo na zraku i vodi bez plaćanja svih ostalih davanja da bi kupio grafičku.  I dalje misliš da nije puno?

Cijene su unazad par godina uzele maha i Nvidia koristi situaciju i mindset konzumerizma u kojem se sve danas može prodati po cijeni koju oni odrede.

Ekipa dobro kaže na forumu, da se ne kupuje toliko cijene bi išle dolje, logično, ali džabe kada uvijek ima onih koji imaju love na bacanje, te će dati istu koju god cijenu da Nvidia stavi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2025 8:33 (lobotomac90).
14 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

3500€ nisu toliko veliki novci? Znači ako preračunamo u stare kune to je 26000 za posranu grafičku. Ovaj svijet je zbilja otišao u krasni qrac.

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Moj PC  
11 0 hvala 0
13 godina

Slažem se da nema smisla davati 3 place za graficku, ali zato i ima 10 komada 5090 limitiranih ne dobavljivih i to ti taman dođe to Nvidi.

Upstalom sa 4070super/5070ti se isto moze igrat cak i 4k ne mora biti uvijek najjači model.

16 godina
Boris grozni kaže...

Npravili su da dlss dobro izgleda na 1440p, plus balance dlss4 jednako izgleda kao quality dlss3.Bome odlično.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

To je take nekog ko ocito nema veze s realnosti, 3500 je velika lova i za veliku vecinu zapadnog svijeta odnosno ljude s puno boljim standardom od nas. Naravno da uvijek postoji postotak koji ima i moze si priustit i ne zanima ih nista (evo ja npr ne bi i da imam beskonacno novaca, principi, al to sam ja), al sad rec da svi iskesiraju samo tako 3500 eur je jednostavno glupost. Te kartice se prodaju zasad zato sto ih je proizvedeno ukupno 20 komada u svijetu, kad se namire ti "entuzijasti", mislim da ce 95% kupaca ciniti ljudi koji ju koriste za posao tj isplati im se sama kartica u mjesec dana i dalje je profit.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
1 1 hvala 0
3 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Ovo je valjda najgora Nvidia serija zadnjih 10god, nikakav napredak u arhitekturi, cijene otišle u nebo, problemi sa zapaljenjima, faličnim primjercima... Definitivno se preskače, volio bih da AMD konačno izbaci nešto konkretno.

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
e9droid kaže...

Ovo je valjda najgora Nvidia serija zadnjih 10god, nikakav napredak u arhitekturi, cijene otišle u nebo, problemi sa zapaljenjima, faličnim primjercima... Definitivno se preskače, volio bih da AMD konačno izbaci nešto konkretno.

Kako misliš konačno? :) Pa 7800XT i 7900 su odlične kartice, i dan danas

It is always darkest just before the dawn.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice