NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 2.163.727
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: NVIDIA Ampere 30xx
Envy kaže...
MEGATAMA kaže...
toxic kaže...
Envy kaže...
toxic kaže...
Envy kaže...
toxic kaže...
Envy kaže...
toxic kaže...

Ovo je moje prvo iskustvo s RT igrama, jucer sam uzeo Control jer me zanima i DLSS i RT...

Dakle igre koje imaju RT nema teoretske sanse da ikad vise igram bez toga... jednostavno je neusporedivo...

* * *

Imaš li ti Codemasterov Race Driver: Grid da probaš? Ili imaš li nešto od Platformera tipa Ori and Blind Forest ili Trine?

imam game pass pa sada skidam blind forest, sto te tocno zanima?

Zanima me moće li se tu uključiti taj RT i kako će izgledati igra. Na panasonic plazmi je meni izgeldala tako moćno da simbolično kažem "mogao si kantu od Jupola staviti ispod televizora i hvatati boje jer igra je bukvalno melem za kako za oči tako i za zvuk. Ako ti nije problem.

Ok ali igra nema RT..

Dakle ako igra nema RT ne može se naknadno to nekako uključiti ili taj DLSS... iskreno ne znam pa pitam, evo dole sam rekao što igram ponekad, dakle igram se na Quadro M600 (mislim) grafičkoj od 24 GB RAM-a. Ali to nije gemjerska kartica. 

Da, ne mozes forsat, ali Ori je toliko prekrasna igra da mogu samo zamisliti kako bi to brutalno izgledalo da na nju dode RT a vjerujem da hoce jer ova igra zasluzuje imati RT...

Ori and the will of the wisp ima jednu od najboljih HDR implementacija koje sam vidio,boje su nevjerovatne.

To je ova nova ako se ne varam? Zamisli to na OLED-u tek? Smao zvog Ori-a i Trine ja bi uzeo PS5 ali problem je što jedna od tih igara MS exluziva a Xbox X mi nije to - to.
Na kraju krajeva nisam nikada imao konzolu (ove novije mislim od PS-a i prvog Xbox) pa i ovaj put ne vidim (prema svojim potrebama da ju kupim) radije ću spojiti TV preko PC-a i kupiti neke kontrolere. Ne znam kakav je onaj Steamov.. al ida ne idemo u OFftopic.

Uređivano: Prozvao sam te tamo kada sam rekao da Megatama ima 8-generaciju Intela ali zato RTX-cu i da ga boli đon, lik uživa. Ne znam u kojoj temi gdje ali da se progooglat.
Odo malo prošetati... sunce je napolju.

Ja bas dosao doma,bio sa djecom u parku prosetat,napravili kilometre to je najveci park/sume u Berlinu.

17 godina
toxic kaže...

Ovo je moje prvo iskustvo s RT igrama, jucer sam uzeo Control jer me zanima i DLSS i RT...

Dakle igre koje imaju RT nema teoretske sanse da ikad vise igram bez toga... jednostavno je neusporedivo...

Gledao sam tonu videa itd... ali kada se igra to je nesto drugacije..... ne nosi me nikakav hype niti ista...

NO RT je sporedna stvar DLSS je cudo

Dakle ja sam igru maxao na 1440p s RT na najacim postavkama bez DLSS-a se vrti oko 50 frejmova ovisno od situacije, naravno zna biti i vise.

Nakon sto sam upalio DLSS to ide 70+ frejmova bez pardona, u vecini slucajeva 90+

Igra je atmosfericna sto je meni super jer volim i takve filmove..

Sto se tice graficke kartice kada je opterecena 99% ili 100% kako god hocete ona ide do max 73 sutpnja kao mrvicu prikaze 74 pa se vrati, tiha je jako, no kada npr dostignem limitranih 143 frejmova instant pad gpu usage i temperatura na oko 63 stupnja..

Nemam vise sto za reci ali realno nije mi zao niti lipe

edit: ovdje dolje imate par slicica rt on vs off nisam napisao koja je koja ali skuzit cete razliku odmah

Slažem se za DLSS, znači odlična stvar, evo zadnjih 4 dana otkada sam kupio rtx 3070 sam pod dojmom...također probao na control i 4k reza, sve full RT off nekih 40-ak fpsa, pljusnem na to DLSS, kvaliteta doslovno ista, a fps na 60+ konstantno. RT sam probao i dobro izgleda ne mogu reći, ali previše ždere grafu, iako uz 4k dlss sam uspio dobiti 60 fpsa, RT na medium, bude dropova na 50 ali ništa strašno. Znači jedna RTX 3070 se ladno može nazvati 4k grafičkom ako je u pitanju DLSS, iako sve što sam do sada probao od malo starijih igara RE 2 remake, NFS Heat, Mortal Kombat 11 i bez DLSS-a ide u 4k na 60 fpsa. Sve u svemi grafička je odlična, još kada joj se stabilizira cijena na nekih 4500kn što je realno kroz nekih pola godine, bude pravi bombončić.

Nego koju si rtx 3070 ubo? Ja uzeo Palitovu za 4900kn u Linksu, grafa super, nejde preko 70 u igrama.

10 godina
lobotomac90 kaže...
toxic kaže...

Gledao sam tonu videa itd... ali kada se igra to je nesto drugacije..... ne nosi me nikakav hype niti ista...

Dakle ja sam igru maxao na 1440p s RT na najacim postavkama bez DLSS-a se vrti oko 50 frejmova ovisno od situacije, naravno zna biti i vise.

Nakon sto sam upalio DLSS to ide 70+ frejmova bez pardona, u vecini slucajeva 90+

Sto se tice graficke kartice kada je opterecena 99% ili 100% kako god hocete ona ide do max 73 sutpnja kao mrvicu prikaze 74 pa se vrati, tiha je jako, no kada npr dostignem limitranih 143 frejmova instant pad gpu usage i temperatura na oko 63 stupnja..

edit: ovdje dolje imate par slicica rt on vs off nisam napisao koja je koja ali skuzit cete razliku odmah

Slažem se za DLSS, znači odlična stvar, evo zadnjih 4 dana otkada sam kupio rtx 3070 sam pod dojmom...također probao na control i 4k reza, sve full RT off nekih 40-ak fpsa, pljusnem na to DLSS, kvaliteta doslovno ista, a fps na 60+ konstantno. RT sam probao i dobro izgleda ne mogu reći, ali previše ždere grafu, iako uz 4k dlss sam uspio dobiti 60 fpsa, RT na medium, bude dropova na 50 ali ništa strašno. Znači jedna RTX 3070 se ladno može nazvati 4k grafičkom ako je u pitanju DLSS, iako sve što sam do sada probao od malo starijih igara RE 2 remake, NFS Heat, Mortal Kombat 11 i bez DLSS-a ide u 4k na 60 fpsa. Sve u svemi grafička je odlična, još kada joj se stabilizira cijena na nekih 4500kn što je realno kroz nekih pola godine, bude pravi bombončić.

Nego koju si rtx 3070 ubo? Ja uzeo Palitovu za 4900kn u Linksu, grafa super, nejde preko 70 u igrama.

kako da odaberem 4k u toj igri? Maksimalno mi nudi 2440x1440p, što mi je i rezolucija monitora. 

17 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Evo jos jedne usporedbe...

btw 4k mozes odabrat samo ako igras na 4k tv-u ili monitoru...

Bnet: mNik987#2148
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2020 14:43 (toxic).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Cansee kaže...
lobotomac90 kaže...
toxic kaže...

kako da odaberem 4k u toj igri? Maksimalno mi nudi 2440x1440p, što mi je i rezolucija monitora. 

Odgovorio ti je kolega u postu iznad. Ono što ti možeš napraviti da iskoristiš dlss je da staviš render resolution recimo na 1080p i sa uključenim DLSS-om ti upscalea na 1440p što je nativno za tvoj monitor, čak mislim da kada staviš rezoluciju koju želiš, u tvoj slučaju 1440p i uključiš DLSS, render resolution ti sam postavi odmah na manju, barem u Controlu, ostale igre sa DLSS-om nisam isprobao još..i onda tu dobiješ fps kao na FHD ili već nekoj nižij rezoluciji, a izgleda kao 1440p. Tako sam barem ja shvatio da to funkcionira, nativna reza mi je 2160p, render res 1440p, uključen DLSS i dobijem odličnu sliku sa više fpsa, ako se mene pita odlična stvarčica, samo da bude u što više igara, ako tako bude onda ova rtx 3070 može proći bez problema kao 4k kartica, jer će u nadolazećim igrama u 4k vrlo vjerojatno bez dlss-a biti preslaba.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2020 15:50 (lobotomac90).
13 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Pozdrav.

Hoće biti neka 3050, 3050 Ti sa potrošnjom do 150 W? Ono, low end kao što su bile 1050, 1050 Ti...

Monitori su mi 1080p i tako će biti što duže, nema se baš love...

Jer rijetko zaigram WoT, ostalo je obično surfanje.

P. S. Hoće li AMD imati nešto Navija2 u klasi 1050?

Hvala momci.   

Nisam ja ništa prčko.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

... 

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2020 19:23 (Promster).
12 godina
lobotomac90 kaže...
toxic kaže...

Rtx3070 je ekvivalent rtx2080ti tako da je to itekako je prava 4k grafa,ja sam pisao koje sam igre igrao u 4K sa max detaljima i lock 60fps na rtx2080 i bile su u vecini.

U globalu Ubisoft igre i opcenito lose optimizirane nisam mogao dok recimo obadva DOOMa,Forzu Horizon 4,Destiny 2 i hrpeee drugih bez ikakvih problema u 4k.

Tvoja rtx3070 je poprilicno jaca od rtx2080 i moci ces hrpuuu igara igrat u 4k sa max ili vrlo blizu toga detaljima....naravno ne Ubisoft igre.

16 godina
MEGATAMA kaže...

Rtx3070 je ekvivalent rtx2080ti tako da je to itekako je prava 4k grafa,ja sam pisao koje sam igre igrao u 4K sa max detaljima i lock 60fps na rtx2080 i bile su u vecini.

U globalu Ubisoft igre i opcenito lose optimizirane nisam mogao dok recimo obadva DOOMa,Forzu Horizon 4,Destiny 2 i hrpeee drugih bez ikakvih problema u 4k.

Tvoja rtx3070 je poprilicno jaca od rtx2080 i moci ces hrpuuu igara igrat u 4k sa max ili vrlo blizu toga detaljima....naravno ne Ubisoft igre.

8gb vrama je na granici za 1440p, ovu god može još proći ali za 4K buduće igre ne bi uzimao takav gpu nikako. 2080ti nema bezveze 11gb.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2020 21:32 (dery).
4 godine
Spiridon kaže...

Pozdrav.

Hoće biti neka 3050, 3050 Ti sa potrošnjom do 150 W? Ono, low end kao što su bile 1050, 1050 Ti...

Monitori su mi 1080p i tako će biti što duže, nema se baš love...

Jer rijetko zaigram WoT, ostalo je obično surfanje.

P. S. Hoće li AMD imati nešto Navija2 u klasi 1050?

Hvala momci.   

Za NVIDIU sigurno izlazi 60 i 50 serija u Q1 2021.

Za Navija nema nikakvih detalja zasad koliko ja znam.

12 godina
dery kaže...
MEGATAMA kaže...

8gb vrama je na granici za 1440p, ovu god može još proći ali za 4K buduće igre ne bi uzimao takav gpu nikako. 2080ti nema bezveze 11gb.

Nova igra,jedna od najljepsih na trzistu.

Pogledaj vram usage na 4k i postavkama......

Mozda je nesto pogresno u ovom videu ali po mom iskustvu na 4k/ultra 99% igara dodje do max 6gb vrama.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2020 21:43 (MEGATAMA).
16 godina
MEGATAMA kaže...

Mozda je nesto pogresno u ovom videu ali po mom iskustvu na 4k/ultra 99% igara dodje do max 6gb vrama.

Watch dogs legion na 1440p 8gb je malo.

13 godina
Kome fali vrama 3090 i bok ima 24gb.

1 0 hvala 0
12 godina
dery kaže...
MEGATAMA kaže...

Watch dogs legion na 1440p 8gb je malo.

WDu je na 1440p 80% grafa na trzistu premalo za dostic 60fps uz max postavke.....vram je u cjeloj toj prici oko optimizacije manja stavka lol

edit

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2020 21:55 (MEGATAMA).
17 godina
NVIDIA Ampere 30xx

WD: Legion je malo iznad prosjeka i očajno optimiziran. Isto kao i WD 2. Bez obzira na postavke trzuckao je na GTX 1080 (bolji framerate sam imao na RDR 2...). Općenito Ubisoft igre zadnjih godina su loše optimizirani eye candy koji dosadi nakon par sati repeticije.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Alo stani malo, tješite se sa 8gb koliko hoćete ali to nije gpu namjenjen za 4k i toćka. Zna se koji su gpu za to.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2020 21:55 (dery).
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
Ako Jensen kaže da je 8gb vrama dosta onda je. Jer kad gazda plati da igrica radi na Nvidiji kako spada onda Naviju ne može pomoć na 64gb vrama.

2 0 hvala 0
16 godina
mislioc kaže...
Ako Jensen kaže da je 8gb vrama dosta onda je. Jer kad gazda plati da igrica radi na Nvidiji kako spada onda Naviju ne može pomoć na 64gb vrama.

500$ je kurac od cijene i gpu-a sa 8gb rama, nije bezveze stavio na 3080 10gb(i tu vas nasapuna) rama a navi 16gb jer se zna za šta su namjenjeni. Ovaj jeftikaner od 500$ za 4k jeste popizdili.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2020 22:20 (dery).
11 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Malo smo si kontradiktorni-uzdamo se u dlss kao budućnost gaminga a imamo 8gb memorije što je već danas prošlost u svijetu gpu-a i gaminga!? Očito je Jensen cicija još jednom zajebo svoju vjernu vojsku

0 0 hvala 0
6 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Ako je netko platio karticu 700+ eura, i kompanija koja je napravila tu karticu reklamira ju kao high end 4k proizvod, a dodijelila mu samo 10 gb vrama, i pritom ta osoba ima potrebu braniti takav ciganski potez kompanije, onda ta osoba nema veze s mozgom i razumom. Jedno je kad dobiješ nešto free, poklonjenom konju se ne gleda u zube, ali pričamo o proizvodu o 700+ eura....

0 0 hvala 0
6 godina
protjeran
Spitfire_zg kaže...

Malo smo si kontradiktorni-uzdamo se u dlss kao budućnost gaminga a imamo 8gb memorije što je već danas prošlost u svijetu gpu-a i gaminga!? Očito je Jensen cicija još jednom zajebo svoju vjernu vojsku

Ni prvi ni zadnji put, više IT portala je kritiziralo Nvidiju zbog raznih ciganskih poteza, pa i jedan Bug novinar u svojoj kolumni. Ali uvijek ima budala koji će braniti svaki njihov potez unatoč tome što su i sami žrtve toga, stockholmski sindrom kako bi se reklo.

16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Jel vidiš kako su ih nasapunali . Misle da je mid range gpu od 500$ 8gb za 4k ahahaha. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Sumnjam da ce izaci, 3050 posto nije izasla ni 2050.Ono sto se moze ocekivati je Gtx 2660 po nekakvoj logici ali isto ne mora 100% biti.Koji procesor imas ? 

13 godina
dery kaže...
mislioc kaže...

500$ je kurac od cijene i gpu-a sa 8gb rama, nije bezveze stavio na 3080 10gb(i tu vas nasapuna) rama a navi 16gb jer se zna za šta su namjenjeni. Ovaj jeftikaner od 500$ za 4k jeste popizdili.

Ma kakvih 4k ova je za 8k. 1k=1gb vrama. 

17 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Ljudi ne kuže da nije sve u količini VRAM-a nego i u performansama istoga (da ne spominjem djeljeni RAM u novim konfama..).

Ovih 10GB na 3080-tki je po efikasnosti puno više od 11GB na 2080. Da tih 10GB postane premalo (na do 4k rezi) trebat će igre još puno puno napredovati 

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
mislioc kaže...
dery kaže...
mislioc kaže...

Ma kakvih 4k ova je za 8k. 1k=1gb vrama. 

Tako jensen računa aaaa. Zato ja kažem ako rtx3080 ne može bar 8k fluidno čemu toliko košta? Šta nudi, kafu ne kuva? Na 4k u nekim naslovima povuće ispod 60fps-a pa jel to za kantu, a ne za 700$ kruv mu jeben.

11 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

@Dery ali moras brate da uzmes da su neke igre optimizovane u mp3 inace se slazem sa tobom to je previse...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Da ljudi dignu ljestvicu više za taj rang gpu-a ne bi oni ni komada prodali več bi nas molili da uzmemo rtx 3080 za 400$. Tehnika napreduje sve je jeftinija ali ovde napreduje i sve je skuplja, nema logike.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Dado_ZG78 kaže...

Ljudi ne kuže da nije sve u količini VRAM-a nego i u performansama istoga (da ne spominjem djeljeni RAM u novim konfama..).

Ovih 10GB na 3080-tki je po efikasnosti puno više od 11GB na 2080. Da tih 10GB postane premalo (na do 4k rezi) trebat će igre još puno puno napredovati 

Ajmo ovako - (maltene) ne postoje igre na 4k , velika večina nema 4k teksture, ili parcijalno. Sumnjam da će doć navala onih koje imaju, ali ako dođe i za one gdje će doć jw ovo upitno.

OK, DLSS maltene garantira da renderaš sve sa lower res teksturama i onda upscalaš, pa je, ponovo, svejedno... osim ako nemaš RT/DLSS ili te to ne zadovpljava.

Ja iskreno mislim da je u životnom vijeku 6000/3000 serijw nebitno, čak upitno i slijedeća. Al dio onoga što kolege govore drži vodu.

4 godine
protjeran
Dado_ZG78 kaže...

Pa jasno da ce brzi ram biti bolji dokle moze zadovoljiti kapacitet ali ako ti treba u nekoj igri karikiram 14gb vrama jednostavno si kratak onda bolje 16gb sporijeg. Nemozes u bocu od 1.5L naliti 2L jelte.

Niti graficka gradi neki velik performans ako ima brzi ili sporiji vram, to je uglavnom do cipa, nije ni radeon imao top grafu kada je bio na hbmu tako da...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice