Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 979.151
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
Checola kaže...

i opet sad pitanje, kako je tu bilo šta BN, kad u prvom slučaju nit je cpu na 100% niti koristi sve jezgre, a pak u drugom primjeru ispada da je GPU-BN jer je "skoro" 100% dok cpu nije ni do pola opterećen....

pa doticni na 2,8ghz neuspjeva izracunati sve frejmove koje mu posalje gpu bez obzira na load jezgri...

molim kolegu 191x7 da se javi pa nek objasni opsirnije{#}LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Možda jedino u benchmarku Fire Stike-u pod combined test vidjeti load CPU i GPU pa da znaš ko koga BN, a  u igrama kao @Stjepanj kaže zavisi od mape, terena detalja i svačeg nečeg dal će potjerati GPU ili CPU na full load.

http://valid.canardpc.com/hwx19k
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Mislim daj e to slikano na mapi nosahr canals, koja je totalno nezahtjevna sto se tice cpu-a, pogotovo tdm. Probaj gulf of oman 64 (point F) ili ako nemas premium, caspian border 64 (point D). Nemoguce da i7 to nemoze izgurati na 2.8ghz, pogotovo da fps pada ispod 60, mislim ja sa 3x jeftinijim cpu-om imam 60+ fps {#}

0 2 hvala 0
17 godina
Checola kaže...

ispada da je GPU-BN jer je "skoro" 100% dok cpu nije ni do pola opterećen....

Opet ponavljam, GPU ne može biti bottleneck CPU-u jer GPU ne priprema ništa CPU-u odnosno CPU ne čeka na ništa od GPU-a.

Tko ima kakvih pitanja? Što nije jasno?

Twitter: @191x7
13 godina
protjeran
alien20 kaže...

Mislim daj e to slikano na mapi nosahr canals, koja je totalno nezahtjevna sto se tice cpu-a, pogotovo tdm. Probaj gulf of oman 64 (point F) ili ako nemas premium, caspian border 64 (point D). Nemoguce da i7 to nemoze izgurati na 2.8ghz, pogotovo da fps pada ispod 60, mislim ja sa 3x jeftinijim cpu-om imam 60+ fps {#}

napisao sam da je mapa kanali 32p(mozda i nisam;)

da ces imati s 3x jeftinijim procesorom ovakakv frame rate u Bf3MP mozes samo sanjati...

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.11.2014 16:54 (Stjepanj).
11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
alien20 kaže...

napisao sam da je mapa kanali 32p(mozda i nisam;)

da ces imati s 3x jeftinijim procesorom ovakakv frame rate u Bf3MP mozes samo sanjati...

Meni sa fx 6300 fps na kanalima nikada nije pao ispod 60, kako si ti uspio, stvarno neznam, jos je bio samo 32p server.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.11.2014 17:08 (alien20).
13 godina
protjeran

pa stavi tog fx-a na 2,8ghz pa javi rezultat {#}(dakle screenshot je uzet nakon sto pogines i vidis cijelu mapu dakle u "death meniju")...tdm/kannali/ultra/1080p/32p)

evo ovako to izgleda:

kannali menu kannali menu
ajde ako imas 280x pa javi koliko imas fps-a na tom mjestu, cisto informativno za ostale!{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.11.2014 17:36 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

pa stavi tog fx-a na 2,8ghz pa javi rezultat{#}(dakle screenshot je uzet nakon sto pogines i vidis cijelu mapu dakle u "death meniju")...tdm/kannali/ultra/1080p/32p)

evo ovako to izgleda:

ajde ako imas 280x pa javi koliko imas fps-a na tom mjestu, cisto informativno za ostale!{#}

Pa zasto bi?? Fx kosta 800kn, tvoj procesor kosta 2000+ kuna, zar on ne bi trebao biti bolji na 2.8ghz od ovoga moga na 3.5? Jer kako kazu, intel je puno bolji po jezgrama od amd-a.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.11.2014 17:50 (alien20).
12 godina
neaktivan
alien20 kaže...
Stjepanj kaže...

Pa zasto bi?? Fx kosta 800kn, tvoj procesor kosta 2000+ kuna, zar on ne bi trebao biti bolji na 2.8ghz od ovoga moga na 3.5? Jer kako kazu, intel je puno bolji po jezgrama od amd-a.

Nemoj započimati.

http://www.pohrani.com/f/3u/Cz/1dNwXcAB/da4119b2e120d975a661ecb0.jpg
13 godina
protjeran

alien20 o cemu ti{#}?

dodes i velis da imas veci fps(60+) s fx-6300, ja ti velim da dokazes ti meni/nama zasto bi?....{#}

dakle moj cpu na 2,8ghz(to je bio samo rucno namjesten primjer) daje cca min50-60+fps-a u meniju(tu mi je fps najmanji jer se vidi cijela mapa),

a na 3,9ghz 80+fps-a...eto nesto ti je i dalje nejasno?

lGRACINA pusti kolegu nek okaci ss kao ja...s 280x!lp

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.11.2014 17:54 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

alien20 o cemu ti{#}?

dodes i velis da imas veci fps(60+) s fx-6300, ja ti velim da dokazes ti meni/nama zasto bi?....{#}

dakle moj cpu na 2,8ghz(to je bio samo rucno namjesten primjer) daje cca min50-60+fps-a u meniju(tu mi je fps najmanji jer se vidi cijela mapa),

a na 3,9ghz 80+fps-a...eto nesto ti je i dalje nejasno?

lGRACINA pusti kolegu nek okaci ss kao ja...s 280x!lp

Imam r9 270x, sada cu poslikati.

13 godina
protjeran

dakle zanima me ss na 2,8ghz kanali/1080p/ultra/32p! da nebi bilo zabune..{#} i koja uopce svrha ako ti imas r9 270x! pa na toj rezi meni se ne spusta ispod 90fps-a na ultri u najgorim situacijama...

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.11.2014 19:56 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

(dakle screenshot je uzet nakon sto pogines i vidis cijelu mapu dakle u "death meniju")...tdm/kannali/ultra/1080p/32p)

Da prostiš - koja je svrha traženja bottlenecka u meniju {#} - to je potpuno irelevantno

13 godina
neaktivan

BN se gleda u što zahtjevnijim scenama jer tu dolazi do izražaja. Uostalom, reko je već Stjepanj u svom postu, vidi se cijela mapa i to najviše optereti i uvijek će biti jednako.

Toni
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 3:20 (rapture686).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
191x7 kaže...
Checola kaže...

Opet ponavljam, GPU ne može biti bottleneck CPU-u jer GPU ne priprema ništa CPU-u odnosno CPU ne čeka na ništa od GPU-a.

Ke??

Jasno da GPU moze biti bottleneck, najlakse ti je to dokazat tako da stavis jaci GPU i ako ti je framerate narastao onda je GPU bio bottleneck.

To sta CPU proslijedjuje informacije GPU-u ne znaci da GPU ne moze biti usko grlo pobogu..

13 godina
protjeran
klapna kaže...
Stjepanj kaže...

(dakle screenshot je uzet nakon sto pogines i vidis cijelu mapu dakle u "death meniju")...tdm/kannali/ultra/1080p/32p)

Da prostiš - koja je svrha traženja bottlenecka u meniju {#} - to je potpuno irelevantno

to je meni unutar ige tj dok igras, jesi ti uopce vidio ikad bf3?? lol{#}

17 godina
ansha kaže...
191x7 kaže...
Checola kaže...

Ke??

Jasno da GPU moze biti bottleneck, najlakse ti je to dokazat tako da stavis jaci GPU i ako ti je framerate narastao onda je GPU bio bottleneck.

To sta CPU proslijedjuje informacije GPU-u ne znaci da GPU ne moze biti usko grlo pobogu..

Brkaš kruške i jabuke. Ajd razmisli malo o tome što si napisao.

12 godina
191x7 kaže...
ansha kaže...
191x7 kaže...
Checola kaže...

Ke??

Brkaš kruške i jabuke. Ajd razmisli malo o tome što si napisao.

oba ste u pravu, ali svaki ide u drugom smjeru

gpu ne može biti bn cpu-u, jer cpu "hrani" gpu, ne obrnuto

no gpu može biti bn cijelom sustavu

dakle, ako ima dosta rama, ako je proc dovoljno jak, a perfomanse nisu dovoljne zbog slabe grafe, onda grafa jest bn, ali ne cpu-u nego cijelom sustavu

17 godina
picajzla0707 kaže...

oba ste u pravu, ali svaki ide u drugom smjeru

gpu ne može biti bn cpu-u, jer cpu "hrani" gpu, ne obrnuto

no gpu može biti bn cijelom sustavu

dakle, ako ima dosta rama, ako je proc dovoljno jak, a perfomanse nisu dovoljne zbog slabe grafe, onda grafa jest bn, ali ne cpu-u nego cijelom sustavu

Na pravom si putu, al opet to nije bottleneck. To je samo slaba grafička.

Grafička može biti bottleneck recimo monitoru, televizoru ili nečem trećem spojenom na nju. Recimo ako ne može isporučiti rezoluciju ili refresh koji monitor može.

Recimo grafička bi bila bottleneck ako imaš nVidiju a monitor s FreeSyncom pa ti FreeSync ne možeš koristiti, to bi bio neki okvirni primjer.

Grafička ne usporava procesor, memoriju, disk, neku kombinaciju komponenti...

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 14:26 (191x7).
17 godina
odjavljen

Ali usporava sutav u cjelini ako je loše odabrana u odnosu na ostatak komponeti. Znači grafa je usko grlo takve cjeline iako sama po sebi ne usporava procesor.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ansha kaže...
191x7 kaže...
Checola kaže...

Ke??

ti ne znas sta znaci bottleneck,to sto si ti naveo je jednostavno slab GPU i sa upgradeom GPUa dobijes vece frejmove

Bottleneck je nesto drugo Hebo ga led

BiH__Snowflake BF4
12 godina
Ajd vi lipo svi pročitajte prvi post di je dobro objašnjeno što je bottleneck GPU-a pa prestanite pisat glupost i spamat temu.
nista mi se neda
Moj PC  
1 0 hvala 2
17 godina
nicky.sl kaže...
Ajd vi lipo svi pročitajte prvi post di je dobro objašnjeno što je bottleneck GPU-a pa prestanite pisat glupost i spamat temu.

Pročitao.

12 godina
191x7 kaže...
nicky.sl kaže...

Pročitao.

E jbg ga sad pa nisan mislija na tebe neg na ove sta neznaju o cemu pricaju
nista mi se neda
13 godina

Bottleneck literally refers to the top narrow part of a bottle. In engineering, it refers to a phenomenon where the performance or capacity of an entire system is limited by a single or small number of components or resources.

znači stvar je terminologije, ali po meni BN može biti bilo koja komponenta koja narušava maksimalne moguće performanse cijelog sustava.

a svima nam je poznat dolazak SSD-a i termina bottleneck vezanog uz HDD

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 15:29 (Checola).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Checola kaže...

Bottleneck literally refers to the top narrow part of a bottle. In engineering, it refers to a phenomenon where the performance or capacity of an entire system is limited by a single or small number of components or resources.

znači stvar je terminologije, ali po meni BN može biti bilo koja komponenta koja narušava maksimalne moguće performanse cijelog sustava.

Jesi ti inženjer?

12 godina
191x7 kaže...

Pa da prvo ukratko kažem što jest bottleneck, za one kojima pojam nije poznat.

Bottleneck se koristi kao izraz za pojavu da jedna komponenta (ili više komponenti) ograničava performanse ostalih komponenti odnosno cijelog sustava.

Kao nekakvo suženje, npr na cijevi kroz koju teće voda, na cesti s više traka koja ima dijelove s po jednom trakom u svakom smjeru (npr autoput sa tunelima), od tud i naziv - usko grlo, grlić boce.

ako ćemo picajzliti, onda sam ipak ja picajzla:

evo i "neinžinjerski", objašnjenje bn-a tvojim riječima, s prvog posta {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.11.2014 16:34 (picajzla0707).
17 godina

I opet, slab GPU ne ograničava performanse cijelog sustava. Ograničava samo grafičke performanse. :p

Moj PC  
3 3 hvala 0
13 godina
191x7 kaže...
Checola kaže...

Jesi ti inženjer?

da, diplomirani {#}

13 godina
neaktivan

GPU ne može BN-at CPU. Vrlo jednostavno objašnjenje;  kad upališ grafički test, može se dogoditi da je CPU BN za GPU, ali nikad se neće dogoditi kad upališ nekakav CPU test da će davat loše performanse zbog slabog GPU.

Toni
Moj PC  
2 3 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice