Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.892
|
čitano: 987.046
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Zašt bi netko smanjio detalje ako ne mora? {#}

Ja sam uvjeren da će se sve pristojno vrtit, HD7850 je sama po sebi dovoljno jaka kartica, 2 dakako nisu na odmet i lijepo ćeš ih moć iskoristit u nadolazećim igrama. Ne u svima obje na 99% al close enough.

Osim par igara poput BF3, BF4, proc će ih zakucat na 99% i uživat ćeš u parama koje si potrošio na njih.

Blago budalama.
12 godina
neaktivan
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Planiram ih ostavit na oko 1150 1450 ovisno o drugoj kartici, ova trenutna moze i na 1170 1470 a druga koju cu uzeti ce biti isto msi tf3 naravno sve na ultra planiram - ...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Koga zanima ponašanje BF3 (zauzeće grafičke) na mom kompu pri ovim detaljima...

bf3 set1 bf3 set1

bf3 set2 bf3 set2

...neka mi kaže kakav server da nađem (mapa, mod igre, broj igrača) pa ću javiti rezultate.

Pod rezultate mislim screenshoote MSI Afterburner prozora s prikazom zauzeća.

Procesor mi trenutno nije overclockan, a nije ni grafička.

Twitter: @191x7
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 23:09 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Konzistentnosti radi, pošto sam ja testirao već par procesora, Caspian Border 64p.

Blago budalama.
13 godina
protjeran
Glavas kaže...

Planiram ih ostavit na oko 1150 1450 ovisno o drugoj kartici, ova trenutna moze i na 1170 1470 a druga koju cu uzeti ce biti isto msi tf3 naravno sve na ultra planiram - ...

pa evo ti za usporedbu sijecam se druga misija u bf3 sp kod mene je islo 80 fps-a(onaj dio u kombiju) a na i7 2600@4.8ghz + 2x7850 oko 100fps-a(tad je bio na 4.8ghz)...sve na ultra +fullhd!LP uglavnom kod frenda radi sve odlicno za sad!

||| Intel Core™ i7 inside |||
17 godina

Evo ga, prvi rezultat @ Caspian 60+ igrača:

casp 60+ casp 60+
Kao što vidite, prosječno zauzeće grafičke 80-85%.

Framerate 28-55, uglavnom između 30 i 45.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 23:27 (191x7).
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina

Au, po tome je taj Phenom rame uz rame s mojim starim Q8400. Stvarno sam očekivao puno više.

Blago budalama.
15 godina
neaktivan

Kod mene lagano tjera HD7870 u BF3 MP.

Ali na 4GHz.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 23:51 (Almin94).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Ajde molim te odvrti isti test, samo ugasi MSAA ako imaš upaljen, pa javi koliko fpsa i postaj krivulju, zanima me nešto.

Blago budalama.
17 godina

evo i moje sve max out 

casp 64

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.8.2013 0:13 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
buljo781 kaže...

Ajde molim te odvrti isti test, samo ugasi MSAA ako imaš upaljen, pa javi koliko fpsa i postaj krivulju, zanima me nešto.

Vrtio sam vec sa 4xMSAA i ne pada ispod 45 frejmova. Vise nemam BF3. Razlika sa i bez MSAA je skoro nikakva.

17 godina

A vidite sad...

Nešto se tu čudno kod mene događa, sad je zauzeće išlo 60-70% a framerate bio 45-70 s tim da je najčešće oko 50-55 bio.

Samo sam restartao komp jer sam čitao da ako je komp bio u stand by da to zna zafrkavati a moj jest prije onog testiranja.

Neka mi netko to objasni. Kako je moguće da imam OK framerate a tako nisko zauzeće grafičke?

Zašt ispada da je PII 945 BN za HD 7770?

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.8.2013 0:25 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...

A vidite sad...

Nešto se tu čudno kod mene događa, sad je zauzeće išlo 60-70% a framerate bio 45-70 s tim da je najčešće oko 50-55 bio.

Samo sam restartao komp jer sam čitao da ako je komp bio u stand by da to zna zafrkavati a moj jest prije onog testiranja.

Neka mi netko to objasni. Kako je moguće da imam OK framerate a tako nisko zauzeće grafičke?

Kod mene isto tako. Nije moguce da je Phenom bottleneck za HD7770. Na spawnu imam oko 60-65 frejmova (ulrra, 4xmsaa) i gpu usage 99%, a kada izađem i vidim dugo vidno polje, onda usage pada na 65-70%, a fps je i dalje odlican, oko 45 i vise. Ne vjerujem da i grafa moze dati vise na tom dijelu, jer ima previse detalja i svega sto je ok.

14 godina

Kad već stavljate rezultate, mislim da nema BN kod mene, ali sigurno bi bolji FPS davao neki i5/i7 sa 7870 grafom i nebi bilo toliko oscilacija FPS-a kao što fraps pokazuje u benchu, mapa je noshahr canals 64p:

http://img839.imageshack.us/img839/9123/gkb9.png

http://i.imgur.com/sLkTv4w.png

http://i.imgur.com/uSBJ9JK.png

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Ma sve ti je to isti kalup u BF3. Čak i sa i5 ili i7, jedini način da zakucaš usage na konstantnih 99% je da upališ MSAA na 2x ili 4x. Sa jačim karticama čak ni to ne bi upalilo. Jednostavno je takav Battlefield, nemoš ništa :)

Imao bi nešto bolje minimume (možda) s Intelom, ali ništa vrijedno para.

Blago budalama.
13 godina
protjeran
Almin94 kaže...
buljo781 kaže...

Vrtio sam vec sa 4xMSAA i ne pada ispod 45 frejmova. Vise nemam BF3. Razlika sa i bez MSAA je skoro nikakva.

razlika je 20% na svakoj kartici! govoriti da je nikakva nije u redu! jer od igrivog na bez "Msaa" pa do neigrivog s Msaa! s 7850 na gulf of oman s 64p+ultra+fullhd je nemoguce igrati s upaljenjim AA(neznam zasto stavljate msaa kad je to def level postavka od AA)

191x7 kaže...

A vidite sad...

kolega pa nemres mjeriti bootleneck na toj rezoluciji s tako niskim detaljima(to znas i sam jer gpu neobraduje pola efekata,poligona,textura itd..otud i visok frejmrejt:) i ta razlika koja te muci od 10-15% znaci zanemarivo, jer naci se u istoj situaciji u bf3mp je ravno nemogucemu...izmjeri tako 10 puta i podjeli average fps od najgore situacije do najbolje i razlika ce biti u par fps-a...{#}

najlakse ti je odabrati par tocaka na mapi i slikati ss onda kad mislis da nesto nije u redu, pa onda usporediti...LP

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.8.2013 1:13 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan

Daj dečki oladite od BF3 i bacite "kantera" pa ćete imat 300 FPS sa tim karticama {#}

Toni
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina

60-70% 60-70%

60-70% v2 60-70% v2

Evo sada opet... :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
buljo781 kaže...

Ma sve ti je to isti kalup u BF3. Čak i sa i5 ili i7, jedini način da zakucaš usage na konstantnih 99% je da upališ MSAA na 2x ili 4x. Sa jačim karticama čak ni to ne bi upalilo. Jednostavno je takav Battlefield, nemoš ništa :)

Imao bi nešto bolje minimume (možda) s Intelom, ali ništa vrijedno para.

ovo uopce nije tocno(bas sam testiro tj usporedivo s svojom konfom) kod mene se par dana vrtio i7 2600k@4.8ghz +7850 sve na high,nesto cak na medium...(niti jedna opcija nije bila na ultra postavkama) bez ikakvog AA(msaa:) grafa je konstantno zakucana na 99%...

14 godina

A ja na ultra bez MSAA ne mogu zakucat HD7850 na 99% stalno s i5 3570k na 4GHz {#}

Bez obzira na HT, minimum fps je uvijek isti. HT digne average nešto sitno. Možda zbog clocka (4.8GHz nije malo), ali opet, pobogu, ne može tolika razlika biti između i5 i i7 da ti na nižim postavkama možeš zakucat grafu na 99%, a ja na ultra ne mogu.

Blago budalama.
13 godina
protjeran
buljo781 kaže...

A ja na ultra bez MSAA ne mogu zakucat HD7850 na 99% stalno s i5 3570k na 4GHz {#}

Bez obzira na HT, minimum fps je uvijek isti. HT digne average nešto sitno. Možda zbog clocka (4.8GHz nije malo), ali opet, pobogu, ne može tolika razlika biti između i5 i i7 da ti na nižim postavkama možeš zakucat grafu na 99%, a ja na ultra ne mogu.

Tebi onda gadno nesto ne stima s konfom ak na ultra nemres zakucati jednu 7850!{#}

13 godina
neaktivan

Samo malo... neki su ovdje rekli da ima usage nije maximalan na grafi ali i dalje imaju ok FPS...

Gdje je tu problem!?

Toni
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina

Bez AA :) Tu i tamo na par mjesta pada GPU usage, primerice Caspian border 64p na Hilltop kod antene, kada se okreneš prema C.

Gulf of Oman i sl. ti ne moram pričat.

Upravo sam pitao frenda da mi sudne njegov account na par dana, on ima Premium, pa da zaigram malo Armored Kill. Baš me zanima kak će tamo bit, vidit ćemo.

Blago budalama.
14 godina
rapture686 kaže...

Samo malo... neki su ovdje rekli da ima usage nije maximalan na grafi ali i dalje imaju ok FPS...

Gdje je tu problem!?

Nema problema, ovdje se raspravlja trenutno koliko kome grafa bude iskorištena u BF3 MP {#}

Blago budalama.
17 godina

OT ste, molio bih da se rasprava preseli u za to predviđenu temu

http://www.bug.hr/forum/topic/pc-igre/battlefield-3/47803.aspx

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.8.2013 8:49 (nixass).
14 godina
nixass kaže...

OT ste, molio bih da se rasprava preseli u za to predviđenu temu

http://www.bug.hr/forum/topic/pc-igre/battlefield-3/47803.aspx

Pa ne oftopičarimo, radi se o botlneku, malo specifičnom ali je.

Blago budalama.
12 godina
Moze li i5 3350p drzat dvije sapphire hd 7850?? Napajanje je nesto Corsair VS series 550W a ploca je z77 neka ako to ista znaci.Planiram i malo clocknuti grafe i proc u buducnosti.
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina

Ma može. Bit ćeš zadovoljan.

Blago budalama.
17 godina

VS 550W jedva drži jednu 7850, nemoj na to ni slučajno probat dvije da ne bi bilo vatrometa...

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.8.2013 19:00 (191x7).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina

potpis, vs550 nije dovoljan za takav setup...treba ti kvalitetno napajanje, vs serija to nije...ukratko imaju slab +12V

PCE nick: FRipper
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.8.2013 16:54 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice