Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
- poruka: 5.886
- |
- čitano: 981.643
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

HD 6850 je jaca od hd 7770 ali moze se reci zanemarivo - mozda 10% - kolika je ispala rasprava oko kupnje q6600 procesora, nevidim zasto komplicirate, q6600 moze neklokan gurati hd 6850 do maksimuma, hd 6850 nije neznam kakva grafa, da se radi od 6950 mogli bi razgovarati ali ovako ne, kanite se kompliciranja flashanja biosa overklokanja ako covjek tome nije vičan, dobit ce mozda, Mozda nekoliko frameova sa time, KRAJ.
Nemaš pojma, HD 6850 ne troši puno. Ibme74, kupi si onda polovnog q6600 i amen.
http://www.hwcompare.com/11925/radeon-hd-6850-vs-radeon-hd-7770/
Nek ti imas pojma a ostatak svijeta kaze drugacije ti glavom kroz zid.
A i nije u rangu HD7770 nego je jača, za Quada će tako i biti :)
http://www.anandtech.com/bench/Product/539?vs=536
Jbga ljudi, brojevi ne lazu.
Ajde baci furmark 1.10.6 720p benchmark preset pa da vidimo.
To je sa Crossfireom onemogućenim u driverima, naravno.
Moze li neka preporuka kako da provjerim da li mi CPU bottlenecka GPU. Postoji li nacin da provjerim i da 100% precizno pokaze? Mozda neka CPU heavi igra, pa da u njoj pratim GPU i CPU usage i da je optimizirana, da bih se mogao orjentisati? (BF3 MP nemam, a on bi sigurno bio dobar pokazatelj). Ako ce biti bottlenecka, mijenjati cu CPU...
Moze li neka preporuka kako da provjerim da li mi CPU bottlenecka GPU. Postoji li nacin da provjerim i da 100% precizno pokaze? Mozda neka CPU heavi igra, pa da u njoj pratim GPU i CPU usage i da je optimizirana, da bih se mogao orjentisati? (BF3 MP nemam, a on bi sigurno bio dobar pokazatelj). Ako ce biti bottlenecka, mijenjati cu CPU...
Probaj hrpu novijih igara, prati pa gledaj što je i kako je što se zauzeća tiče. Nije precizno kao BF3 MP al pokazat će se već nešto ako ima...
Pa ako nemaš cpu heavi igre onda nemaš BN i nemaš potrebe mjenjati cpu.
Je li sve jezgre moraju kucati na 100%?
Ne, bit je da grafička ide što bliže 99%.
Zapravo ne, uvijek postoje igre koje ne koriste cpu i gpu 100%. Barem iz mojeg iskustva.
Gle, Phenom na 4.0 Ghz je i dalje dovoljan za gaming pogotovo ako uzmemo u obzir da ćeš sa tom grafom igrati sve na maximalnim ili malo manje od maximalnih postavki i na 1080p monitoru ( to pretpostavljam ) što umanjuje efekt CPU botlnecka.
Imam Crysis 3 instaliran, jedino u toj igri ne mogu maxat Antialiasing. Sve iznad 2X nije bas glatko. Je li ga neko igrao i pratio GPU/CPU usage? Je li kod vas grafa konstantno na 99%, npr. u Welcome to the jungle misiji na pocetku. Neko provjeravao mozda? Itomic?
Crisys 3 je zahtjevan i CPU i GPU tako da te tu i koči CPU nešto ali možda i grafa !! Ja sa HD 7850 naravno ne igram na max ali ju moj CPU iskorištava full.
Pozz
Haswell i5-4570 3.6 GHz + Vtx hd 7870
sto mislite kako ce ovo dvoje radit..pogotovo bf3 mp?
U Crysis-u 3 definitivno ima bottlenecka, na ovom dijelu igre kada ono čudo puca oko mene, jezgre se na trenutke zakjucaju i na 100%, a cpu digao na 4.2GHz ( zadnje moje 3-4slike http://www.bug.hr/forum/topic/igre-opcenito/najbolji-screenshotovi-iz-igara/21478.aspx?page=302 , to je taj dio). Pratio sam PlayClaw-om. Ako nekome nije mrsko i ima instaliran Cry3 moze odigrati sa svojom konfom i javiti kakvo je stanje. :)
Pozz
Haswell i5-4570 3.6 GHz + Vtx hd 7870
sto mislite kako ce ovo dvoje radit..pogotovo bf3 mp?
Nece biti nikakvih broblema i sa jacim karticama od HD7870.
Itomic, da li bi se ista moje stanje popravilo prelaskom na FX8120? Npr. u Crysisu 3?
Ako ćeš mjenjat CPU onda ga mjenjaj na FX 83xx a ne na prvu verziju buldozera.
Hoceli moci drzati core2duo e7400 2.80Ghz,graficku kartu MSi Radeon HD7750 1gb GDDR5 OC v2 ili HD6770 1gb GDDR5,da nebude bottlenecka.
U nekim igrama nece biti bottlenecka, u onima koje traze 4 jezgre biti ce ga uzasno puno.

Ako ćeš mjenjat CPU onda ga mjenjaj na FX 83xx a ne na prvu verziju buldozera.
Isao bih na FX 8320 ali mislim da ne moze na moju plocu, dok prvi FX moze http://www.asus.com/Motherboards/M4A89GTD_PROUSB3/#support_CPU
Ne znam kako bi je FX8120 na nekih 4.5GHz drzau u Crysisu 3 i ostalim jacim igrama.
Ne znam kako bi je FX8120 na nekih 4.5GHz drzau u Crysisu 3 i ostalim jacim igrama.
Držao bi se jako dobro, nema veze što je to FX prve generacije - i dalje su to dobri procesori.
Probaj poslati mail Asusu, ako može prvi FX na tvoju ploču trebao bi i Piledriver.
Aj pd je dobar, ali ovi prvi fx-ovi su mi fakat sushi bushi.
Kako bi se ponašao moj i5 760 na 4GHz sa npr. Radeonom 7950?
Dobro.
FX8350 bi trebao raditi na mojoj ploci, drugi post: http://www.overclock.net/t/1320283/piledriver-on-890fx-gx-mobos-anyone/30
U Crysis-u 3 definitivno ima bottlenecka, na ovom dijelu igre kada ono čudo puca oko mene, jezgre se na trenutke zakjucaju i na 100%, a cpu digao na 4.2GHz ( zadnje moje 3-4slike http://www.bug.hr/forum/topic/igre-opcenito/najbolji-screenshotovi-iz-igara/21478.aspx?page=302 , to je taj dio). Pratio sam PlayClaw-om. Ako nekome nije mrsko i ima instaliran Cry3 moze odigrati sa svojom konfom i javiti kakvo je stanje. :)
Evo odigrao cisto informativno na svom i7+7950 sve na najjace detalje kaj ide u igri jedino AA nije na 8xAA nego na 4xAA! i da! taj je dio jako cpu stresan ako pogledas dolje cpu usage ljepo se vidi od lifta (samo 4 threda se koriste) pa do pocetka akcije do (svih 8 thredova se iskoristava)! po meni taj phenom je pre slab za sve prek 7870, bez obzira na koliko on mhz radio! ocigledno mu fali jos koja jezgra da bi lakse disao! nadam se da sam pomogao s informacijam!LP
Kod mene skoro nikada nije zakucana na 99%. Ovaj phenom nije dovoljan za nju u Cry3, ostale igre mogu proci. Prelaskom sa HD6950 na HD7870 (+OC) ne osjetim skoro nikakvu razliku jedino u Crysisu 3.
I ja sam kratko odvrtio gore navedenu Cry3 mapu i jasno je vidljivo da je upogonjeno svih 8 jezgri na mom AMD FXu.
Na otvorenim područijima te mape, moj crossfire setup nije iskorišten do 95+%, već zna pasti i na 60% iskorištenost obje grafičke. Mislim da je za to isključivo zaslužan CPU.