Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 982.569
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Proc je jeftin a na kraju godine idem u srednju pa neću više baš imati vremena za igranje

0 1 hvala 0
17 godina
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
club3d kaže...

Proc je jeftin a na kraju godine idem u srednju pa neću više baš imati vremena za igranje

Da pogodim, ovo podcrtano su ti roditelji rekli?

Ako nećeš na računalu ubuduće igrati (već samo sad neko vrijeme, kažeš do jeseni), to je razlog više da uzmeš što jači procesor.

Za igranje igara grafička je veći prioritet, ali za sve ostalo procesor...

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
12 godina
protjeran

Idem u ruđer a čuo sam da je dosta teška škola ono prek vikenda 3-4 sata igranja a koja grafa za x4 740 najjača

0 0 hvala 0
17 godina
club3d kaže...

Idem u ruđer a čuo sam da je dosta teška škola ono prek vikenda 3-4 sata igranja a koja grafa za x4 740 najjača

A preko HD 7850 ili GTX 660 ja uz taj procesor ne bih stavljao...

Iako je po mom mišljenju bolje procesor za 1000 Kn i grafa za 1000 nego proc za 500 i grafa za 1500...

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
14 godina

Taj CPU dobro clockan ima iste performanse kao i clockani Phenom ( GIVE OR TAKE ), tako da nije tako strašno sa HD 7850 mada nije ni idealno. Ako znaš clockat i imaš nekog da ti clocka onda uzmi taj CPU i neki cooler od 200 kn i dobro.

12 godina
protjeran

I šta da sad na kraju onda uradim???

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
club3d kaže...

Dobar dan mislio sam staviti  http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=x4+740 (u extreme digital gdje je najjeftiniji:)))

na ovu matičnu  http://www.edigital.hr/Maticne_ploce/ASRock_sFM2_FM2A75_PRO4-p31431.html

ram 8 GB i grafa ova http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.eac2d7560a454391a0eb9d12036d94e6.msi-video-card-radeon-hd-7850-gddr5-2gb-256bit-900mhz-4800mhz-pci-e-3-0-x16-2x-minidp-hdmi-dvi.aspx

oće tu biti bottlenecka na ultra

igram nezahtjevne igre (većinom simulacije i čekam gta 5 i far cry 3)

uzmi taj proc klokaj ga (ako znas) ako ne - svejedno ga uzmi i hd 7850 imat ces lagani bootlneck u zahtjevnim igrama u nezahtjevnim neces...

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.3.2013 22:22 (PR0MATRAC).
14 godina
neaktivan

imam core2duo e8500 i namjeravam uzeti ati radeon hd7770 dali ću imati bottleneck?

call of duty mw2
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Da.

14 godina
neaktivan

dali mi je onda isplativije uzeti hd7750? jer ne namjeravam kupovati procesor novi.

call of duty mw2
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Kolika je razlika u cijeni ?

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Kolika je razlika u cijeni ?

150-200kn

call of duty mw2
14 godina
cod__kiLL3r kaže...

dali mi je onda isplativije uzeti hd7750? jer ne namjeravam kupovati procesor novi.

Ne! Slobodno uzmi HD7770 imati ces visi FPS nego sa HD7750 bez obzira na bottleneck.

Tolstoy is My Homeboy
13 godina
protjeran
cod__kiLL3r kaže...

pa kad bi prodao tog dual cora i uzeo bilo koji quad+7750 (1000kn to dvoje) bil bi na bijelom konju u odnosu na ovu situaciju sto imas ili na ovo sto ti zelis... i igrao bi bf3 u duplo vise fps-a s tim quadom+7750:-) LP jos kad bi uzeo tu graficku polovnu prosao bi mozda i za 800+kn{#}.

Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + ArticCooling Freezer 13 + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1550mhz
14 godina
neaktivan

Pa sad stvarno ne zelim komplicirati... Trenutno iman  hd5450 silent pa sam mislio da bih sa novom grafickom mogao neke novije igre pokrenut...  Nista posebno ne zelim 

Pl

call of duty mw2
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
cod__kiLL3r kaže...

Pa sad stvarno ne zelim komplicirati... Trenutno iman  hd5450 silent pa sam mislio da bih sa novom grafickom mogao neke novije igre pokrenut...  Nista posebno ne zelim 

Pl

Doći će ti do komplikacija kad kupiš HD 7770 pa budeš imao usko grlo...

Preporučam HD 6670 DDR5

14 godina
neaktivan

Mislim da su mi trenutno najisplativije kartice hd 7750 i hd 7770 tako da cu jednu od njih odabrat...

call of duty mw2
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Uzmi HD 7750 i preporodit ćeš se sa te što sad imaš a kad budeš mogao onda ćeš mjenjati komplet platformu ( CPU + MBO + RAM ) i dobro {#}.

14 godina
neaktivan

Da... Slazem se ova graficka mi je tek da mogu pokrenut i igrat igre ako treba i na najmanjim detaljima... Samo dok ne uzmem ps4 :-P

call of duty mw2
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

2 stvari su smiješne na ovoj temi:

1. BF3 MP- ok razumijem da je idealna kao benchmark, al brijem da većina ljudi koji tu dođu po savjet ne misle MP igrat, možda čak uopće ni pucačine/simulacije
2. Kao da STALNO gpu usage mora biti na 98-99%- KBK ako igra radi fluidno sa puno frejmova. Poanta je da se ugodno igra- a ne da se bulji u neke ćoškove i postotke. To već prestaje biti gaming, nego opsjednutost- rekao bi čak informatički fetišizam

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.3.2013 2:34 (klapna).

13 1 hvala 2
13 godina
neaktivan

Upravu je čovjek, samo se BF3 spominje, a iskreno ako grafička čak i na 70% usage može tjerat željenu igru na ugodnom FPS-u i postavkama, dal je bitno? Naravno, ne treba stavljati 7970 na Semprona (ekstreman primjer ali kužite), no ni ne treba cjepidlačiti...

Toni
Moj PC  
5 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Svugdje mi lockaju temu pa da vas tu pitam koju graficku je najbolje kupit na ovu konfiguraciju?

Intel(R) Celeron(R) E3200 2.40 Ghz - clockan je na 2.89 Ghz

2 GB  (DDR2-800 DDR2 SDRAM) - planiram kupit jos 2 GB rama prije graficke

Grafa je ova sada integrirana :S

Mislio sam uzet nVidia GeForce GTS 450 jel ce se slagat s procesorom..posto se nekuzim bas najbolje u to i jel ce dobro radit na tom procesoru...

I da meni se cini di ova grafa nije nest jer je integrirana i frendu na 256 rade bolje igre nego na toj 814MB nema smisla :S

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.3.2013 9:04 (Streets Creed).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Streets Creed kaže...

Svugdje mi lockaju temu pa da vas tu pitam koju graficku je najbolje kupit na ovu konfiguraciju?

Intel(R) Celeron(R) E3200 2.40 Ghz - clockan je na 2.89 Ghz

2 GB  (DDR2-800 DDR2 SDRAM) - planiram kupit jos 2 GB rama prije graficke

Grafa je ova sada integrirana :S

Mislio sam uzet nVidia GeForce GTS 450 jel ce se slagat s procesorom..posto se nekuzim bas najbolje u to i jel ce dobro radit na tom procesoru...

I da meni se cini di ova grafa nije nest jer je integrirana i frendu na 256 rade bolje igre nego na toj 814MB nema smisla :S

Nije za performanse graficke kartice presudno koliko ima MB,

Uzmi si hd 5670 ili hd 6670 iako ce ti i one biti overkill za taj procesor, nemoj uzimati nista slabije jer u tom slucaju gotovo uopce neces moci pokrenutu niti jednu igru - sa jednom od ovih ces imati odredjeni bootlneck ali ces ipak moci igrati.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.3.2013 11:35 (PR0MATRAC).
13 godina
protjeran
pazi ovo! covijek pita dali ce mu gts450 biti bootleneck za njegov celeron, kolega mu odgovara da hoce, i odgovara mu tj preporucuje da uzme karticu koja ce mu isto biti teski bootleneck i to jos u temi o bootlenecku:) kaj reci... sry
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + ArticCooling Freezer 13 + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1550mhz
12 godina
neaktivan

Koja bi bila najbolja za tu specifikaciju ..preporucite neku netreba sad da moraju radit sve igrice ove nove..bitno da mi dobro LoL radi na full detaljima :D radi i sad on ali ne na full detaljima lagga :S

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Streets Creed kaže...

Koja bi bila najbolja za tu specifikaciju ..preporucite neku netreba sad da moraju radit sve igrice ove nove..bitno da mi dobro LoL radi na full detaljima :D radi i sad on ali ne na full detaljima lagga :S

Uzmi hd 6670 - nedaj da te stipe zbunjuje - decko ima 15ak godina, pubertet i to - dakle hd 6670...

12 godina
neaktivan

Ako ima jos neko koju neka predlozi..ako nema onda cu uzet HD 6670

Hvala :)

1 1 hvala 0
13 godina
protjeran
ja sam taj celeron imao prije 15god a sad imam 31:), promatracu stvarno cu te prijaviti!:) da! nek si uzme slobodno tu grafu skuplja je od cijelog njegovog racunala, kaj ti to govori! aj se vrati na prvi post na ovoj temi...mozda nesto i naucis!
12 godina
neaktivan
Streets Creed kaže...

Ako ima jos neko koju neka predlozi..ako nema onda cu uzet HD 6670

Hvala :)

Imao sam 7770hd 1bg

moja preporuka, sve je pokretala na medium, na high se muci zbog manjka rama.

Iako je 6670 malo jaca od 7770, a ako mozes birati uzmi 6670. iako ni sa jednom neces pogrijesiti.

ISPRAVAK:  Uzmi 7770, objasnjenje na sljedecem postu, zabrijao sam da je 6870 u pitanju, sorry.

Što hladnije to bolje :)
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.3.2013 14:03 (Praedator).
13 godina
protjeran
1gb kartica?manjak rama?6670 jaca od 7770!!!???u sta se pretvara ovaj forum covjece...
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice