Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 941.271
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Gtx 9xx Club
Tonči kaže...

Ima tko Gigabytea G1? Inače, ja sam probao malo Inno3D, jako je hladna, brza, ali mi u idleu nije tiha koliko mi treba...

Imam ja. Mljac. Ventovi u kucistu su mi stisani da je cujem. Perfekcionizam hladjenja kao sto su napisali u novom Bugu. Preporuka.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.12.2014 12:25 (Kvod).
16 godina
Gtx 9xx Club

Gtx960 stiže početkom godine vijest. Bude li imala 128bit i 2gb a cijena do 300$ to će biti još jedna u nizu mužnja za naivce od strane nvidie.Takvoj ne bi smjela cijena biti preko 200$.

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
6 1 hvala 0
14 godina

Ja sam čitao da će biti 256 bit i 4GB memorije.

13 godina
protjeran
Kakvih 128 bita pa nije to low end segment!lol!:)
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
16 godina
Stjepanj kaže...
Kakvih 128 bita pa nije to low end segment!lol!:)

Uopće me nebi čudilo da se odluče na takav korak. Gledajući GTX 970 i 980 koji su smanjeni na 256bit-a i opet rade brže nego 384 i 512 bitna braća, jer se, kako bi se doskočilo smanjenju memorijske propusnosti, ubrzalo druge stvari.

Možda naprave čudo i na 128bit-a :) tko zna!

EDIT

Evo i špekulacija: http://www.overclock3d.net/articles/gpu_displays/nvidia_gtx_960_coming_in_january/1

Vidim da ste se uzrujali strašno svi koji bi 960 da bude u rangu Titana... pa nije to pimpek da vas toliko boli što je duplo manja propusnost sabirnice naspram 970/980.

Iako bude 128bit ili 192bit opet će biti u rangu GTX 770 brzinom tako da se ne morate brinuti. Naravno nije ništa sigurno još, ali vidjeti ćemo uskoro. Nije sve u veličini ;)

Battle.net Profil: Gaap#2615 -II- Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.12.2014 10:09 (mrsmith).
17 godina
Gtx 9xx Club

Cak je i GTX 760 256 bitna, ne znam na koju foru bi onda 960 trebala imat bit ista manje.

Moj PC  
2 3 hvala 0
16 godina
z1k4 kaže...

Cak je i GTX 760 256 bitna, ne znam na koju foru bi onda 960 trebala imat bit ista manje.

Na koju foru? Pa 780 je bila 384 bitna, a 980 je sada 256 bitna. Neznam što ste svi nešto začuđeni, tehnologija napreduje na način da se većina toga smanjuje, iskoristi na drugi bolji način, itd. Nekad su i motori automobila imali zapremninu 6 litara pa je danas 3 puta veća snaga izvučena iz motora zapremnine 1.2 litre.

Bolje da se vi dečki još koju godinu ipak držite teme "The Friendzone Club" :)

Battle.net Profil: Gaap#2615 -II- Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2014 14:37 (mrsmith).
17 godina
mrsmith kaže...
z1k4 kaže...

Na koju foru? Pa 780 je bila 384 bitna, a 980 je sada 256 bitna. Neznam što ste svi nešto začuđeni, tehnologija napreduje na način da se većina toga smanjuje, iskoristi na drugi bolji način, itd. Nekad su i motori automobila imali zapremninu 6 litara pa je danas 3 puta veća snaga izvučena iz motora zapremnine 1.2 litre.

Bolje da se vi dečki još koju godinu ipak držite teme "The Friendzone Club" :)

Tako i tako mozemo samo nagadat do sluzbene objave, ja eto nagadam da ce bit 256 ;)

U svakom slucaju mi to ne igra nikakvu ulogu, jer mi u kompu prede jaci zmaj {#}

970 970
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.12.2014 14:56 (z1k4).
17 godina
Gtx 9xx Club

Pa kakve veze ima koliko je bitna sabirnica, vazna je brzina u igrama tj FPS, sto se mene tice graficka moze radit i na 1mhz i biti 1bitna...

Zanimaju me performanse i tisina/potrosnja, za sve drugo me boli briga ;)

Moj PC  
5 5 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

Bitna ti je propusnost sabirnice a na to utjece sirina iste.Sve vise elemenata novih engina se oslanja upravo na tu propusnost.....

Moj PC  
0 4 hvala 0
12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

128 bitna nece biti sigirno, premalen bandwith, bit ce mozda 192 bitna kao sto je bila 660 u odnosu na 670/680, 7 seriju treba uzeti sa rezervom jer je 7 serija rebrand 6 serije, dakle najvjerovatnije 192 bita sa 3gb rama.

Moj PC  
4 1 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

Evo i ja se uclanio u klub, sa i3 2100 presao na i5 3350p, sa gtx 560 obicne na MSI GTX 970.

I moram priznat da ja za razliku od clana koji je istu prodao zato jer nije primjetio razliku u preformansama naspram stare, ja itekako vidim razliku {#}{#}

Moj PC  
7 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Evo da se i ja pridruzim klubu moram reci da sam poprilicno zadovoljan performansama brino sam se zbog coilwhinea al mogu reci da je grafa skoro necujna.

Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
Gtx 9xx Club

Ja u biti ne razumijem te price "tiha tisa, najtisa" - meni je G1 gaming u loadu tisa od proc coolera, a definitivno tisa od coolera od kucista. U biti najmanje cujem grafu.

Moj PC  
4 1 hvala 0
16 godina
Gtx 9xx Club

Ozbiljno razmisljam o kupnji MSI GTX 970 preko alzashopa samo me brine coil whine te ukoliko on bude bas ogroman sto bih karticu morao slati natrag njima pa bi se to otezalo + placanje posiljke i to.

Zanimaju me dojmovi korisnika navedene kartice, vidim dosta ih je kupljeno pa ako bi mogli reci dali imate coil whine i dali je to bas toliki problem da se nemoze tolerirati. Hoce li ostatak moje konfiguracije biti ok sa 970?

I knew a man who once said : Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Vlasnik sam dotične kartice, coil whine mi se dešava, i da, primjeti se, i to jako. Ako si upoznat sa tim problemom, znaš da se dešava tijekom većeg broja frejmova, tako da sam ja taj problem riješio sa tim da uključim v-sync u igri, koji locka frejmove (većinom na 60), tako da mi je taj problem riješen. A i dok ga ne uključim, coil whine se ne dešava tijekom igranja, već dok učitava igru, kada si u izborniku i slično, tako da coil whine ni ne smatram nekakvim "problemom".

Što se tiče tvoje konfiguracije, savršena je za GTX 970.

A možda dobiješ karticu bez coil whinea.

13 godina
protjeran
posebni kaže...

Vlasnik sam dotične kartice, coil whine mi se dešava, i da, primjeti se, i to jako. Ako si upoznat sa tim problemom, znaš da se dešava tijekom većeg broja frejmova, tako da sam ja taj problem riješio sa tim da uključim v-sync u igri, koji locka frejmove (većinom na 60), tako da mi je taj problem riješen. A i dok ga ne uključim, coil whine se ne dešava tijekom igranja, već dok učitava igru, kada si u izborniku i slično, tako da coil whine ni ne smatram nekakvim "problemom".

Što se tiče tvoje konfiguracije, savršena je za GTX 970.

A možda dobiješ karticu bez coil whinea.

coil whine postaje dosta cujan nakon cca 600fps-a pa na dalje tako da mozete igre lockati na 120fps a ne 60 jer vam se u vecini igara radi toga desava lag...LP

16 godina
Gtx 9xx Club

Da, to sam i mislio dosta ljudi prica o tom coil whineu na 970-tkama ali to je samo prilikom ogromnog fpsa u menu-ima i slicno, to mi nije problem, vazno je da grafa ne coil whinea u idleu.

Sacekat cu jos i ostale kolege s misljenjima tako da cu grafu narucit sljedeci tjedan. Zanima me onaj popust od 5 eura o kojem su kolege vec pricali , dali postoji neki discount code za to ili se to dobije automatski po placanju.

Na stranici pod card payment pise "Discounted eShop prices apply for this type of payment." valjda se dobije neki popust ako se placa karticama mada mi nije posve jasno.

I knew a man who once said : Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Trenutno sam na 2x G1 970 i nema "coil whinea" ni u Diablu 3 koji puca na 300+ FPS-a...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

kako sad to, sto je bilo sa innom 980 ? bdw  isto nemam coli whinea {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.12.2014 16:20 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
4mal kaže...

kako sad to, sto je bilo sa innom 980 ? bdw  isto nemam coli whinea {#}

Otišla je pa-pa za dosta dobru cijenu (praktički malo više nego sam je ja platio) jer me iritirao njen zvuk. Nije da se strašno čuje, ali je ventilator stalno skakutao s RPM-om gore-dolje i te promjene su ono što čujem. G1 se vrte stalno, ali ih ne čujem. K tome, performanse dvije 970 su mi draže od jedne 980, pogotovo za cijenu.

17 godina
Gtx 9xx Club

znaci ipak nije neko rijesenje ,ovo bocno  kako je stepanj rekao da ce to postati vjerovatno standard u sljedecoj godini i kod drugih, i kaj rokash 2k ,4k na cemu si {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.12.2014 16:56 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
4mal kaže...

znaci ipak nije neko rijesenje ,ovo bocno  kako je stepanj rekao da ce to postati vjerovatno standard u sljedecoj godini i kod drugih, i kaj rokash 2k ,4k na cemu si {#}

mijesas stvari 4mal, ta kartica ima trenutno naj zracno hladenje na svijetu, to sto njemu smeta sto se ventovi prilikom paljenja i gasenja cuju je druga stvar...{#}

17 godina
Gtx 9xx Club

ok tnx na ispravci ja sam zabrio da mu bocni radi slabog hladjenja tako cuju {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
4mal kaže...

mijesas stvari 4mal, ta kartica ima trenutno naj zracno hladenje na svijetu, to sto njemu smeta sto se ventovi prilikom paljenja i gasenja cuju je druga stvar...{#}

Da, Inno ima fantastično hlađenje. Temperature su naprosto genijalne. Nažalost, ima tu sitnicu koja mene iritira kad je između idlea i lakšeg loada. Kod igranja ne smeta, ne čuje se, jer nisu zapravo glasni, jako su dobri ventovi. 

Dakle, nisam je promijenio jer je loša, dapače, iznimno je i brza, ali taj spin-up mene iritira jer ga čujem. Većinom držim računalo na stocku i s ugašenim ventovima, osim ovih na H110 koji su na 500RPM. Strix i GamingG4 nisam nigdje našao na stocku, a bili bi mi najbolji izbor jer uopće ne pale ventove do neke više temperature. Meni je radni workflow takav da svako malo kartice koristim na kratko, dakle zavrte se na xy sekundi i onda se ne koriste. Strix i G4 bi bili super za to, ali su rjeđe od poštenog političara. Zasad sam zadovoljan sa G1. Iako se stalno vrte, nečujne su.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.12.2014 16:30 (Tonči).
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Evo i novi score s ove dvije sada:

FireStrike Ultra:http://www.3dmark.com/fs/3484095 (iako ne znam što se ovdje događa, nisam gledao kako se izvodi kad nema 4K ekrana)

FireStrike Extreme:http://www.3dmark.com/fs/3484077

FireStrike:http://www.3dmark.com/fs/3484060

Stavio Win 8.1 64, driveri su 344.75.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.12.2014 19:36 (Tonči).
Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

Bozicna akcija! :)

http://goo.gl/1SWRDz

Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
Tonči kaže...

Evo i novi score s ove dvije sada:

FireStrike Ultra:http://www.3dmark.com/fs/3484095 (iako ne znam što se ovdje događa, nisam gledao kako se izvodi kad nema 4K ekrana)

FireStrike Extreme:http://www.3dmark.com/fs/3484077

FireStrike:http://www.3dmark.com/fs/3484060

Stavio Win 8.1 64, driveri su 344.75.

Na ultra benchu  sve mi se čini da je malen score sa dvije 970 dok je extreme puno bolji dobar a možda je ultra puno za 2gb rama

evo kod mene sa single R9 290

Extreme

mirzet1976 - 5536 - R9 290 1250/1500 voda, FX8320 @4.7GHZ voda

Ultra

mirzet1976 - 3043 - R9 290 1250/1500 voda, FX8320 @4.7GHz voda

http://valid.canardpc.com/hwx19k
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Ako se renderira u 4K pa skalira niže to je čak malo i sporije, ali score se čini ok, jer skaliranje SLI-a (i ničega) nikad nije +100%. Inače su AMD-ove kartice još uvijek bolje od 970 za 4K.

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Imam problem stigao mi komp... konf

gigabyte gtx 970 gaming

z97 pro4 

i5 4690k 

1x8 kingtson hyper fury 1866 mhz 

seageate 1 tb 

750 w raider 

Ugl... kad je graficka prikljucena nece da monitor radi uopce ne reagira kad prikopcam na integriranu radi sve normalno... graficka svjetli i rade ventilatori??!!  Hvala... zovem adm i oni mi kazu da moguce da graficka ne podrzava taj monitor ??!! Sto cisto sumnjam... da li je to uopce moguce ?? 

trtrtr

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice