GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.546.301
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

šta nije msan maloprodaja putem ekupi?

8 godina
protjeran
Fanu kaže...

odgovor od servisa na pitanje mogu li dobiti povrat novca bez maloprodajnog racuna (imam samo R-1 kod sebe od lika koji je kupio karticu na svoju firmu):

Poštovani,

Novce ne možemo dati Vama, jer karticu niste kupili u trgovini, oni mogu biti vraćeni isključivo poduzeću čiji vlasnik onda uz dobru volju može Vama vratiti iznos koji ste mu platili za karticu.

Kontaktirajte vlasnika tog poduzeća i provjerite s njime može li se to ostvariti.

Druga opcija je čekanje dok dobavljač ne bude u mogućnosti ponuditi neku drugu adekvatnu karticu u zamjenu.

a sto se tice zamjenskih kartica, govore mi da nemaju treutno nijednu 1080Ti ili RTX2080 na lageru.. u kojem uopce shopu to msan prodaje (da pogledam sta imaju na sajtu u ponudi)? imaju li oni uopce maloprodaju?

pa normalno da neće dati pare tebi na ruke, refund uvijek na isti način kako je uplaćeno... preko firme obično ide uplata preko banke sa njihovog žiro računa...

sa ljudske strane žao mi te jer nije lako kupiti neki komad hw-a pa se yebavat sa reklamacijama bez da si pošteno se izgirao na njemu, al opet sam si to tražio i išao se điberiti za koju kunu, i na kraju uzeo neprovjereni drlog od kartice, a mogao si uzet finu provjerenu i 100% ispravnu karticu ovdje na forumu... 

12 godina
lav1000 kaže...

pa normalno da neće dati pare tebi na ruke, refund uvijek na isti način kako je uplaćeno... preko firme obično ide uplata preko banke sa njihovog žiro računa...

sa ljudske strane žao mi te jer nije lako kupiti neki komad hw-a pa se yebavat sa reklamacijama bez da si pošteno se izgirao na njemu, al opet sam si to tražio i išao se điberiti za koju kunu, i na kraju uzeo neprovjereni drlog od kartice, a mogao si uzet finu provjerenu i 100% ispravnu karticu ovdje na forumu... 

kartica je bila 100% ispravna (i sa jos poprilicno preostale garancije)

nakon tjedan dana poceo odlaziti lezaj od ventilatora - jbg jednostavno nisam imao srece, moglo se dogoditi s bilo kojim modelom

a ako, kad pricas o "100% ispravnoj kartici", mislis na onu EVGA - u tom slucaju bih se morao jebavati sa njemackim webshop jamstvom i prijenosom istog od strane prvotnog kupca tako da bih imao jos vece glavobolje

8 godina
protjeran
Fanu kaže...
lav1000 kaže...

kartica je bila 100% ispravna (i sa jos poprilicno preostale garancije)

nakon tjedan dana poceo odlaziti lezaj od ventilatora - jbg jednostavno nisam imao srece, moglo se dogoditi s bilo kojim modelom

a ako, kad pricas o "100% ispravnoj kartici", mislis na onu EVGA - u tom slucaju bih se morao jebavati sa njemackim webshop jamstvom i prijenosom istog od strane prvotnog kupca tako da bih imao jos vece glavobolje

Govorim o EVGI kupljenoj u Hr... 

Ma da u pravu si, sad bi vec imao novu EVGA doma, vjerovatno 2080 a ovako se hebes sa nasim trgovcima...to je neprocjenjivo iskustvo i steta ga ne iskusiti na vlastitoj kozi 

Ajde u svakom slucaju sretno nek se to sto prije rijesi

12 godina

Ekipa, kako najbrže i najlakše ograničit maks fps na 60 za gtx1080.?

Počeo sam igrati starog Stalkera i Vsync ne pomaže.

Grafa vrti oko 300 i idolazi do trganja slike...

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Riva tuner (dode uz msi ab) stavi na 60.

Treba napomenuti da ti se ni tad tearing nece smanjiti 100% jer opet hz i fps nece biti u syncu, al trebalo bi ga biti manje.
12 godina

Nema neko drugo rijesenje?

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
protjeran
Ima v-sync unutar igre, v-sync u driverima, na taj nacin se tearing skroz eliminira, al na taj nacin dobijes input lag sto pretpostavljam da znas.

Na ovaj nacin sto sam ti napisao eliminiras input lag, al opet zna doci do tearinga, najbolje da to za pocetak isprobas i vidis kako ce izgledati.

Freesync monitor nemas?
6 godina
neaktivan
metallic kaže...

odi u nvidia control panel i ukljuci si fast sync, ali nemoj cappat fps, jer ces onda dobit microsttuter

samo ukljuci fast sync i ne bi trebao imati vise teraing

probaj pa javi

13 godina
protjeran

Bravo, skroz zaboravio na fastsync kako ga nikad ne koristim...

13 godina
protjeran
metallic kaže...

naravno da ima, upalis vsync, stavis lock fps na 58, 59 ili cak i na 60fps-a u riva tuneru ovisi kak ce se odredena igra ponasati, to bi ti trebalo maknuti ogroman input lag koji proizvodi vsync jer buferrira slike bezveze.

vsyncom ces eliminirati trganje slike a lockom input lag, vjerovatno ti i u stalkeru kad upalis vsync mis "pluta" po ekranu? ako ovo gore napravis to bi gornjom spomenutom metodom trebao rijesiti.lp

Intel Core™ i7 Forever
13 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

naravno da ima, upalis vsync, stavis lock fps na 58, 59 ili cak i na 60fps-a u riva tuneru ovisi kak ce se odredena igra ponasati, to bi ti trebalo maknuti ogroman input lag koji proizvodi vsync jer buferrira slike bezveze.

vsyncom ces eliminirati trganje slike a lockom input lag, vjerovatno ti i u stalkeru kad upalis vsync mis "pluta" po ekranu? ako ovo gore napravis to bi gornjom spomenutom metodom trebao rijesiti.lp

Kakvu si ti sad glupost napisao, nadmasio si sam sebe. 

Nece on nikakav input lag izbjeci ak stavi lock, cim upalis v-sync frejmovi "cekaju" monitor i u toj prici nastaje input lag.

Posto u toj igri gura 300 FPS-a najbolja solucija mu je da upali fastsync, eliminirat ce tearing, a posto mu je FPS visestruko veci od refresh rejta monitora nece niti imati input laga koji inace donosi fastsync ako FPS nije barem 2 puta veci od rr-a monitora.

Najtuznije u cijeloj prici je sto si ti vjerovatno na svom freesync monitoru dok nije dosla kompatibilnost sa g-syncom koristio tu "metodu" i nisi primjecivao input lag. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.3.2019 0:29 (war3_tft).
12 godina

Hvala svima na korisnoj diskusiji, jedino sam pitao ovdje jer cijenim iskustva kolega.

Za početak sam downclockao grafu jer nisam našao software cap kao kod AMD.

Nemam freesync monitor, jer je dell UH serija vulgaris, a miš pluta kao lud kad nišanim i živcira me.

Moram probat vaše prijedloge pa javim kako bude, jedino se bojim da se MSI ab ne "kolje" s gigabyte app od grafe koji je instaliran...

Jedino ne kužim zašto V-sync u igri nije srušio frejmove na 60...?

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.3.2019 10:57 (metallic).
17 godina
odjavljen
Kakav vas input lag spopao u SP igri da mi samo znati...pa morao bi biti katasrofalan da bi ti smetao prilikom tamanjenja npceva.
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Daj siti se Skyrima, molim te!

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
protjeran
metallic kaže...

Hvala svima na korisnoj diskusiji, jedino sam pitao ovdje jer cijenim iskustva kolega.

Za početak sam downcolckao grafu jer nisam našao software cap kao kod AMD.

Nemam freesync monitor, jer je dell UH serija vulgaris, a miš pluta kao lud kad nišanim i živcira me.

Moram probat vaše prijedloge pa javim kako bude, jedino se bojim da se MSI ab ne "kolje" s gigabyte app od grafe koji je instaliran...

Jedino ne kužim zašto V-sync u igri nije srušio frejmove na 60...?

U cp od graficke ti mora biti postavljeno da aplikacija automatski kontrolira vsync tj onako kak namjestis u igri tako ce biti. Inace sto se tice konflikata medu oc aplikacijama za graficke ja ti mogu iz iskustva reci da od evga precision x svaku overrida ako ces imati problema s msi afterburnerom i ostalima.lp

Intel Core™ i7 Forever
13 godina
protjeran
XXX kaže...
Kakav vas input lag spopao u SP igri da mi samo znati...pa morao bi biti katasrofalan da bi ti smetao prilikom tamanjenja npceva.

Kad je upaljen vsync nazalost on stvara ogroman inputlag jer "buferrira" frejmove nepotrebno i onda ti mis crkava tj vuce se ko krepana kokos, no nedesava se u svakoj igri ista stvar jer na 60hz kad vsync radi "normalno"  input lag je 16ms no kad ti se desava da se mis vuce u igri on je vjerovatno 3x veci, zakaj je to tako tj u nekim igrama se to desava nisam citao o detaljima no mislim da ima veze s onim tripple i dubble buffering detaljima koji rade taj problem, zato sam ti i napisao kolegi metalcu :) da sam locka fps na 1-3fps-a manje od nativnog refresh ratea koji to u vecini slucajeva rijesava.lp

Intel Core™ i7 Forever
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.3.2019 11:00 (Stjepanj).
12 godina

UPDATE: evo sinoc sam probao FASTsync, nema trzanja ni trganja! Bravo kolega Mitohondri .

Puno lakše je igrati, odma su krenuli padati kao muhe, NPC-jevi naravno!

Stjepanj i war3_tft , nisam htio MSIab install zasada, a Vsync nikako nagovorit na suradnju ni preko kontrol centra ni igre...

coffe,coffe,coffe.....
12 godina

Ha čuj, možda bi svaki scenarij bio koristan, uspješan. Jednostavno nisam uspio/stigao probat.

Kako sam uzadnje vrime tanak sa slobodnim vremenom, sve više volim plug&play kao casualac.

Što se mene tiće, svi ste pomogli jer sam nešto naučio, ranije sam bio samo na AMD, a nije baš isto podešavanje...

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

ugl, svi koji kupujete second hand graficke, a vidite da lik uz nju daje samo R-1 racun, trazite i maloprodajni racun inace necete moci dobiti povrat novca u slucaju da vam servis prizna kvar (a nemaju adekvatnu zamjensku karticu bez nadoplata)

meni MRservis nije htio napraviti povrat novca bez maloprodajnog racuna, vec su izricito rekli kako povrat mogu napraviti direktno na racun originalnog kupca (tj ne cak ni u poslovnici ili u servisu na ruke):

"Poštovani,

Novce ne možemo dati Vama, jer karticu niste kupili u trgovini, oni mogu biti vraćeni isključivo poduzeću čiji vlasnik onda uz dobru volju može Vama vratiti iznos koji ste mu platili za karticu.

Kontaktirajte vlasnika tog poduzeća i provjerite s njime može li se to ostvariti.

Druga opcija je čekanje dok dobavljač ne bude u mogućnosti ponuditi neku drugu adekvatnu karticu u zamjenu."

ugl, ovo je odgovor od MRservisa na upit mogu li ja dobiti povrat novca u poslovnici/servisu:

nazvali smo gospodina -vlasnik firme-. i on se složio kako će Vam vratiti novac nakon što se napravi povrat u ime njegove tvrtke.

MR Servis ne može biti pravni posrednik niti Vam možemo jamčiti kada i na koji način ćete dobiti novac za kupljenu karticu.

Ovo je jednostavno stvar povjerenja između trgovca i kupca gdje mi nažalost ne možemo igrati ulogu ruke zakona i natjerati trgovca da Vam vrati novac.

Molimo Vas i gospodina da se pismeno očitujete na ovaj mail kako pristajete na ovakvo rješenje odnosno kako ćete se oboje držati dogovorenoga, jer MR Servis neće i ne može snositi posljedice ukoliko se jedna strana neće držati dogovora.

LP

odbijaju mi cak i reci koliko ce mu isplatiti na racun (pitao sam ih hoce li mu isplatiti koliko je navedeno na R-1 racunu koji sam prilozio na servisu ili ce mu isplatiti puni iznos sa PDVom):

"Poštovani,

zar Vam nije bitno da Vam se samo vrati novac?

Informacije koliki će iznos poduzeće dobiti u povrat je povjerljiva informacija i ne možemo je dijeliti s drugima.

To možete provjeriti s gospodinom Ivanom iz spomenutog poduzeća, ako odluči podijeliti tu informaciju s Vama.

LP"

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2019 11:11 (Fanu).
Moj PC  
4 0 hvala 1
8 godina
protjeran
Fanu kaže...

ugl, svi koji kupujete second hand graficke, a vidite da lik uz nju daje samo R-1 racun, trazite i maloprodajni racun inace necete moci dobiti povrat novca u slucaju da vam servis prizna kvar (a nemaju adekvatnu zamjensku karticu bez nadoplata)

meni MRservis nije htio napraviti povrat novca bez maloprodajnog racuna, vec su izricito rekli kako povrat mogu napraviti direktno na racun originalnog kupca (tj ne cak ni u poslovnici ili u servisu na ruke):

"Poštovani,

Druga opcija je čekanje dok dobavljač ne bude u mogućnosti ponuditi neku drugu adekvatnu karticu u zamjenu."

ugl, ovo je odgovor od MRservisa na upit mogu li ja dobiti povrat novca u poslovnici/servisu:

nazvali smo gospodina -vlasnik firme-. i on se složio kako će Vam vratiti novac nakon što se napravi povrat u ime njegove tvrtke.

MR Servis ne može biti pravni posrednik niti Vam možemo jamčiti kada i na koji način ćete dobiti novac za kupljenu karticu.

Ovo je jednostavno stvar povjerenja između trgovca i kupca gdje mi nažalost ne možemo igrati ulogu ruke zakona i natjerati trgovca da Vam vrati novac.

Molimo Vas i gospodina da se pismeno očitujete na ovaj mail kako pristajete na ovakvo rješenje odnosno kako ćete se oboje držati dogovorenoga, jer MR Servis neće i ne može snositi posljedice ukoliko se jedna strana neće držati dogovora.

LP

odbijaju mi cak i reci koliko ce mu isplatiti na racun (pitao sam ih hoce li mu isplatiti koliko je navedeno na R-1 racunu koji sam prilozio na servisu ili ce mu isplatiti puni iznos sa PDVom):

"Poštovani,

zar Vam nije bitno da Vam se samo vrati novac?

Informacije koliki će iznos poduzeće dobiti u povrat je povjerljiva informacija i ne možemo je dijeliti s drugima.

To možete provjeriti s gospodinom Ivanom iz spomenutog poduzeća, ako odluči podijeliti tu informaciju s Vama.

LP"

Sve je tu max transparentno s njihove strane koliko smije biti, tako da ne znam čemu se čudiš 

8 godina
protjeran

Fanu 

Nije valjda da si pristao da se vrate novci toj firmi? Ti znaš da je ta grafička imovina firme i da ju oni tebi nisu smjeli prodati na crno tj. bez izdavanja računa? U njihovim poslovnim knjigama je zavedeno da je ona njihovo vlasništvo. Na ovo pristani samo ako imaš potpuno povjerenje u tog vlasnika firme. Osobno bih čekao da mi daju zamjenu, ionako imaš GTX 1080.

PS vraća se cijelu iznos s računa, s PDVom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2019 11:24 (Paolo Maldini).
12 godina
Paolo Maldini kaže...

Fanu 

Nije valjda da si pristao da se vrate novci toj firmi? Ti znaš da je ta grafička imovina firme i da ju oni tebi nisu smjeli prodati na crno tj. bez izdavanja računa? U njihovim poslovnim knjigama je zavedeno da je ona njihovo vlasništvo. Na ovo pristani samo ako imaš potpuno povjerenje u tog vlasnika firme. Osobno bih čekao da mi daju zamjenu, ionako imaš GTX 1080.

s ozbirom da imam kontakt i adresu firme, pristao sam (u najgorem slucaju ga odem posjetiti) - cuo sam se telefonski sa likom i cini se OK

nije mi se dalo cekati da mi se jave iz tog servisa kad ce oni imati dostupnu zamjensku

kao prvo, 20 dana sam cekao da mi uopce jave da rade na grafickoj, ovo su mi poslali nakon sto sam rekao da mi se nitko nije javio 2 tjedna (prilikom primopredaje u servisu su mi rekli da ce mi se javiti u max 7 dana ili 2 tjedna ako nemaju zamjensku karticu na lageru):

"uređaj čeka na red za dijagnostiku.

Poslana je požurnica na odjel."

znaci nakon 15 dana nisu nista napravili (okej, razumijem ako su ljudi tamo potplaceni a imaju hrpu stvari za dijagnosticirati), onda mi se nisu javljali dok ih opet nisam kontaktirao skoro 10 dana kasnije

sad se cijela prica oduzila na preko mjesec dana s time da je nemoguce stupiti u telefonski kontakt sa servisom (zvao po 3 puta, ukupno cekao 15+min da se netko javi na telefon, nisam docekao)

nemam uopce povjerenja da ce mi javiti ista za zamjensku karticu, tko zna koliko bih ih cekao a ne da mi se povlaciti ljude okolo za rukav da rade svoj posao

a to da su fer i korektni, razumijem da se oni ogradjuju svoje odgovornosti oko isplate novaca - ali ne znam sto ih sprijecava da mi otkriju informaciju isplacuju li oni vlasniku firme iznos koji je naveden na R1 racunu (koji je u mom posjedu i koji sam morao priloziti na samom servisu kako bi uopce primili karticu) ili je taj iznos uvecan za PDV

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2019 11:30 (Fanu).
8 godina
protjeran
Vraća puni iznos s PDVom, tu nema dileme. Jel znaš jel se radi o obrtu ili trgovačkom društvu? Trgovačko društvo ne smije tebi legalno proslijediti novce, većina obrta smije. Možeš mi se obratiti na PP ako hoćeš za detalje.
12 godina

rijec je o d.o.o

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
I šta ti je rekao vlasnik kako ce ti to isplatiti? Jer sa žiro računa firme ne smije, a na njega sjeda povrat od servisa (može ali onda je u prekršaju).
15 godina
protjeran
Paolo Maldini kaže...
I šta ti je rekao vlasnik kako ce ti to isplatiti? Jer sa žiro računa firme ne smije, a na njega sjeda povrat od servisa (može ali onda je u prekršaju).

Moze izvuc kao dobit i isplatit mu za ~30% manji iznos :)

12 godina

vracam se u klub - msi 1080ti gaming x

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
Fanu kaže...

vracam se u klub - msi 1080ti gaming x

Fanu

Jesi dobio lovu ili zamjenska?

12 godina

dogovorio s vlasnikom firme, njemu isplatili na racun, meni je vratio novce ja isti dan nasao drugu 1080ti i uzeo

ono malo sto sam testirao gaming x, mogu reci da je najtisa kartica koju sam imao u racunalu

palit gamerock 1080ti je puno glasnija

mislio sam uzeti strixicu posto je ona po vecini testova najtisa, ali nisam pozalio sa MSI

Moj PC  
4 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice