GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.543.886
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Čak mi se nekad čini i da je 6gb premalo il je igra neoptimizirana, ROTR.. 1680 reza, very high, ždere malo više od 6gb vram i prek 6gb ram-a..
Spustim na medium settings, odmah vram padne na ispod 3gb...

Za dvije godine igre će zahtijevat minimalno 6gb, a preporučeno 12gb:D Ah da, onda nastupa era VRa..
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

pa nek i zahtjevaju, necu vjecito gledati u kockastu larinu guzicu

s zaljepljenom i razvucenom texturom od 5x5 piksela!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2016 16:53 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Kao što sam spomenuo u temi meni je ROTTR uzimao u više navrata 8 Gb video memorije.

RIP Šaban (21.6.2016)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

A ja ga igram s 4GB na skoro max postavkama (bez purehair i VXAO) bez da mucne.

14 godina

Isprike ako je bilo već :

Inno3d GTX 1060 3Gb review

RIP Šaban (21.6.2016)
Moj PC  
4 0 hvala 3
16 godina
odjavljen

Malo novih bencheva: Titan X (Maxwell), 1080, 1080 SLI, Titan X (Pascal).

http://imgur.com/a/XPoK3

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.8.2016 20:21 (Tonči).
Moj PC  
2 0 hvala 3
16 godina
odjavljen

Skaliranje Titana X (Pascal) komparativno po naslovima i prema drugim kombinacijama. Čini se da je Titan X čak i uz svoju naizgled visoku cijenu, daleko bolja kupovina od SLI-ja 1080, pogotovo za manji novac.

http://imgur.com/a/RIRcH

Moj PC  
4 2 hvala 0
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Skaliranje Titana X (Pascal) komparativno po naslovima i prema drugim kombinacijama. Čini se da je Titan X čak i uz svoju naizgled visoku cijenu, daleko bolja kupovina od SLI-ja 1080, pogotovo za manji novac.

Normalno da je taj zakljucak kad vecina testiranih igara nema nikakve koristi od SLI-a...

Ak mozes u potpunosti iskoristit obe 1080-ke (rendanje npr.), onda su one ipak puuuno bolja kupnja..

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2016 12:02 (ansha).
9 godina
Lol titan posta gamerski proizvod,sve je naopako
9 godina
ansha kaže...
Tonči kaže...

Normalno da je taj zakljucak kad vecina testiranih igara nema nikakve koristi od SLI-a...

Jos jedan trik da mu se opravda visoka cijena i pospješi prodaja kod gamera...ako želiš utvrditi jel titan xp jači od 1080sli u bench stavi samo igre koje podržavaju sli...nećeš uspoređivati ferrarija i Ladu Nivu Kraljicu bespuća tko je brži u off roadu utrkom na Hungaroringu, nego valjda po Ličkim šumama 

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2016 12:27 (NathanDrek).
16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Ak mozes u potpunosti iskoristit obe 1080-ke (rendanje npr.), onda su one ipak puuuno bolja kupnja..

Ovisi. VRAM je i dalje 8GB, što nije uvijek dovoljno (evo, kolega kaže da nije NIKAD dovoljno, da je njemu potrebno 30-40) i onda što više VRAM-a imaš, to bolje. Manje VRAM-a više kopiranja. Naravno, postoje situacije kad je dovoljno.

Ako trebaš nešto gdje ti je dosta VRAM i gdje nemaš potrebu za kompleksnim shaderima i memory bandwidthom (rendaš na njima ray trace), 2x1080 za 750 eura je bolje nego TXP za 1200 eura, pod pretpostavkom da ćeš iskoristiti isključivo compute snagu u 100% skaliranja.

50% testiranih igara koristi SLI. Igre su odabrane po onome što ja igram, ne "sve igre na svijetu". Imašsličnu analizu na Techpowerupovim rezultatima koji pokazuju jednako loše rezultate SLI-ja. Tamo 6 od 11 igara ne skalira uopće ili dobro.

NathanDrek kaže...

Jos jedan trik da mu se opravda visoka cijena i pospješi prodaja kod gamera...ako želiš utvrditi jel titan xp jači od 1080sli u bench stavi samo igre koje podržavaju sli...nećeš uspoređivati ferrarija i Ladu Nivu Kraljicu bespuća tko je brži u off roadu utrkom na Hungaroringu, nego valjda po Ličkim šumama 

Daj ne pričaj gluposti. Pa ne radim ja za dizajnerski tim NV-titanxa pa da mi je cilj prodaja te kartice. Kakvi trikovi? - To su realne igre iz realnog scenarija koje ja kao igrač igram. Nema razloga da ja izvodim trikove za Nvidiju ili za TXP specifično.

---

IMHO: S obzirom na stanje u igrama, SLI je posvemašnja budalaština u ovo vrijeme.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2016 15:32 (Tonči).
17 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...

Samo jos fali da gameri pocnu kupovati AMD procesore pa mozemo umrijeti...

Freak Show Inc.
17 godina
Friday kaže...
dabar_solta_V2 kaže...

ja imam Steam instaliran na linuxu, na integriranoj intel grafici, ti bi mene na lomacu, znam ja.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
odjavljen
nixass kaže...

ja imam Steam instaliran na linuxu, na integriranoj intel grafici, ti bi mene na lomacu, znam ja.

Poznat si otprije kao prijestupnik. Nije ovo odvec iznenadjujuce u tvom slucaju. Zajebavate se s tim linuksima dok netko bez oka ne ostane. 

Freak Show Inc.
9 godina

lolol

17 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...

lolol

Kao da stavljas spojler na opel corsu... Vizualno mozda ima nekog smisla, funkcionalno - nikakvog.

Freak Show Inc.
17 godina
neaktivan
Friday kaže...
dabar_solta_V2 kaže...

Pa i kupovali smo tamo u zlatno doba Athlona XP :P 

Lijep pozdrav ;)
16 godina
odjavljen

12 godina
neaktivan

neznam jel bilo vec ali bas me zanima jel nvidia kani izdati neki paskal sa hbm gen3 ili ddr6 memorijom ili ce ici na novu generaciju grafi.

http://hexus.net/tech/news/ram/96040-hbm3-offer-double-density-bandwidth/

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Hbm ocekujem na vegi i tesli , a koliko sam vidio najavljen je i PCI-e. 4.0 za iducu godinu....

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Stigao odgovor od Gainwarda:

The GS and GLH versions are binned and extra tested.

With the normal version these higher clocks are not guaranteed.

Eto, čovjek tvrdi da su ipak binani čipovi. Jel kaže ili ne, to ne možemo znat.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
protjeran

To je i za ocekivat da je veca vjerojatnost dobit veci ASIC kod skupljih modela, ali i dalje nikakvih razlika nema kako tvrdim od pocetka a dobar chip mozes dobiti i sa obicnim Phoenix modelom, tako da je i dalje sve lutrija.

EDIT:

Znaci nikakave razlike u BIOS-ima i hardveru, apsolutno iste grafe osim vecih stock taktova za koje placas premium cijenu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2016 10:04 (Lucidius).
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan

I probrani čipovi koji ti mogu ali i ne moraju dati za ~3% veći takt od običnih verzija kod overclocka. 

Ne pamtim kad je zadnji put "probrani" čip donosio neke znatno veće overclock taktove u odnosu na obične random primjerke..

Will this run on my 486?
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pa dobro.. vrijedi 100kn razlike 

PS: ja sam odmah rekao da se vjerovatno radi o tome da su čipovi binani

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2016 11:07 (Kopsi1304).
15 godina
protjeran
Lucidius kaže...

To je i za ocekivat da je veca vjerojatnost dobit veci ASIC kod skupljih modela, ali i dalje nikakvih razlika nema kako tvrdim od pocetka a dobar chip mozes dobiti i sa obicnim Phoenix modelom, tako da je i dalje sve lutrija.

EDIT:

Znaci nikakave razlike u BIOS-ima i hardveru, apsolutno iste grafe osim vecih stock taktova za koje placas premium cijenu.

Ima razlike u biosima, veci je power limit. Mozes skinut glh bios i flashat ga na obicnu...

9 godina
protjeran

A kad ti Kopsi kupujes grafa na kraju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
ansha kaže...
Lucidius kaže...

EDIT:

Ima razlike u biosima, veci je power limit. Mozes skinut glh bios i flashat ga na obicnu...

A kolki je powe limit na GLH? Na obicnoj je 120 posto 

EDIT:

Power limit je isti 

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2016 11:37 (Lucidius).
13 godina
apex13leo kaže...

neznam jel bilo vec ali bas me zanima jel nvidia kani izdati neki paskal sa hbm gen3 ili ddr6 memorijom ili ce ici na novu generaciju grafi.

Mogu izbaciti sa HBM 125 memorijom, sve dok ne postoji GPU koji to fila, nema smisla

12 godina
DarthMarkus kaže...
apex13leo kaže...

Mogu izbaciti sa HBM 125 memorijom, sve dok ne postoji GPU koji to fila, nema smisla

ja se HBMu radujem samo zbog kracih PCBova, tj kracih grafickih generalno

ovo sad nema smisla, i dalje sve monstrumi za koje moras vaditi HDD kaveze iz kucista da bi stale..

12 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...
apex13leo kaže...

logicno je da nema smisla ali da li je ovo sto smo do sad dobili kraj paskala? il mozda izleti jos koji flagship tipa 1080ti sa mozda gddr6. znam da je malo vjerojatno da ce nesto doci nakon titan xp-a al nekak mi se cini da je ova generacija dosla nekako prebrzo. unutar par mjeseci skoro svi modeli paskala od low end do high enda.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice