Ima, nego nema za nas "obične igrače".
http://www.anandtech.com/show/10433/nvidia-announces-pci-express-tesla-p100
Ima, nego nema za nas "obične igrače".
http://www.anandtech.com/show/10433/nvidia-announces-pci-express-tesla-p100
Hey ljudi.
Gledam uzeti gtx 1070 u utorak, srijedu pa me zanima imali tko iskustva sa ovim modelom ? Zanimaju me temperature. buka. oc itd. Tražim po netu nekakv review ali bezuspješno. E sad uzeti ovo ili nešto skuplje ali provjereno ?
ako se ne varam Palit je ustvari Gainward tak da kaj se tiče hladnjaka nemaš brige...pref. su svugdje manje više iste(svaka bi trebala ići oko 2 ghz) tak da tu nemožeš puno izgubiti ili dobiti.Jedini minus u tom svemu (ako ti je to važno) je dužina garancije koja je ja mislim dvije godine naspram 3 od nekih drugih proizvođača.
Pa jel vidljivo da je TitanXP jaci cca 35 posto od gtx 1080, a gtx 1080ti ce biti blago srezana kao i uvijek do sada, tako da se moze racunati na nekih 10 posto manje performanse, znaci nekih 25 posto jaca od gtx 1080. Isto tako vidi se i kolika je razlika u cijeni bila između gtx 980 i 980ti prosle godine, cca 2000kn, sada ce biti ista stvar samo sta ces placati vise jer je Nvidia digla za jedan razred cijenu svim grafama ove godine.
Zagrijavanje Titana mozes vidjeti i na sluzbenoj stranici gdje pise 94 stupnja.
Pun mi je k vise tebe i tvog izigravanja neke pameti, a vidi se iz aviona koliko ti je znanje povrsno i da ne baratas informacijama.
Ovo su najobičnija nagađanja i bez obzira što se mogu pravdat leakanim informacijama, još uvijek su samo nagađanja, a ti ih držiš kao činjenice. To je jednostavno nezrelo, sve da si i 100% u pravu. Odakle ti da će se novi titan ili pretpostavljena 1080ti grijat ko ludi, odn. da će imat dosta veće zagrijavanje i potrošnju? Čiste gluposti. tdp je kolko, 250w? I to je kao problem? Evo titan x i 980ti imaju 250tdp, aib kartice i više, pa su temperature savršeno obuzdanje iole boljim open-style kulerom. Dakle, kako sam i rekao, obično nagađanje.
GP100 i GP102 su oboje samostalni čipovi, tako da nema razloga da ne izdaju 1080Ti, jer kako je netko već napisao, negdje moraju prodati 3200-jezgrene neuspjele GP102. HBM ćemo teško vidjeti, jer je gotovo sigurno da će ovaj GP102 ići u Quadro. Novi čip bi kao razliku trebao imati samo HBM? Sumnjam da im se isplati raditi tako nešto. No, pitanje je kad?! Vjerojatno tek 2017. kao odgovor na Vegu, što znači da je za ovdašnje kupce 1080 maksimum za ovu godinu.
Pa i drugačiji je kontroler na GP100 i GP102. I da, sjetio sam se zašto možda neće biti 1080Ti - zato što 3584 jezgre već jesu neuspjeli čipovi (na GP100 i GP102 isključeno je 256 jezgara). Jedino što bi NV mogla je odrezati do 3200, ali nisam siguran baš... bojim se da je 1080 to.
ma di je to još,treba nvidia izbacit još najmanje 2 serije kartica da bi imali takvu grafiku....kaj ti misliš da će ti 1080 bit dovoljna za to,neće sigurno
naravno da necemo, vidis da je on to vrtio s gtx980ti u 40-50fps-a! prazno sve bez krepane macke! no kad budemo za koju godinu lezali u ovakvom okruzenju s nekim snajperom nece me mrtvog izvuci iz kuce
Ako u ovome ima imalo istine nvidia ce pomaknut svoj roadmap za citavu generaciju/godinu.....ode pascal onda u kontenjer super brzo.
http://wccftech.com/nvidia-roadmap-2017-volta-gpu/
naravno da necemo, vidis da je on to vrtio s gtx980ti u 40-50fps-a! prazno sve bez krepane macke! no kad budemo za koju godinu lezali u ovakvom okruzenju s nekim snajperom nece me mrtvog izvuci iz kuce
nadam se da eye candy neće biti jedina prednost novijih naslova cause I'll take gameplay over graphics any-fuckin-day...
btw, trebao sam uzeti onaj gainward za 5 i nešto soma dok ga je bilo... sad su sve 1080 prek 6soma - fuckers edition
Ako je istina, onda sigurno neće biti 1080Ti.
Ma bit će...prodat će oni i to
Pa jel vidljivo da je TitanXP jaci cca 35 posto od gtx 1080, a gtx 1080ti ce biti blago srezana kao i uvijek do sada, tako da se moze racunati na nekih 10 posto manje performanse, znaci nekih 25 posto jaca od gtx 1080. Isto tako vidi se i kolika je razlika u cijeni bila između gtx 980 i 980ti prosle godine, cca 2000kn, sada ce biti ista stvar samo sta ces placati vise jer je Nvidia digla za jedan razred cijenu svim grafama ove godine.
Zagrijavanje Titana mozes vidjeti i na sluzbenoj stranici gdje pise 94 stupnja.
Pun mi je k vise tebe i tvog izigravanja neke pameti, a vidi se iz aviona koliko ti je znanje povrsno i da ne baratas informacijama.
Ovo su najobičnija nagađanja i bez obzira što se mogu pravdat leakanim informacijama, još uvijek su samo nagađanja, a ti ih držiš kao činjenice. To je jednostavno nezrelo, sve da si i 100% u pravu. Odakle ti da će se novi titan ili pretpostavljena 1080ti grijat ko ludi, odn. da će imat dosta veće zagrijavanje i potrošnju? Čiste gluposti. tdp je kolko, 250w? I to je kao problem? Evo titan x i 980ti imaju 250tdp, aib kartice i više, pa su temperature savršeno obuzdanje iole boljim open-style kulerom. Dakle, kako sam i rekao, obično nagađanje.
Pa pise ti TDP od 250w za Titana, pise ti zagrijavanje do 94 stupnja, to su cinjenice i to je sam proizvođac naveo. Gtx 1080 ima 180w TDP i 82 stupnja zagrijavanje u svim recenzijama sa stock kulerom, tako da ce se Titan sigurno grijati dosta vise zbog osjetno veceg TDP-a. I bez obzira sta je tebi dobro obuzdano ili ne opet je velika razlika u temperaturama, posto moja grafa drzi 60 stupnjeva max klokana u svakoj sitaciji, kladim se da tvoja gtx 980ti ide do 75, a i da ide samo do 70 sta oboje znamo da nije slucaj, opet se radi o najmanje 10 stupnjeva razlike u zagrijavanju, a prije bih rekao relanih 15 i da to je velika razlika u zagrijavanju.
Pa pise ti TDP od 250w za Titana, pise ti zagrijavanje do 94 stupnja, to su cinjenice i to je sam proizvođac naveo. Gtx 1080 ima 180w TDP i 82 stupnja zagrijavanje u svim recenzijama sa stock kulerom, tako da ce se Titan sigurno grijati dosta vise zbog osjetno veceg TDP-a. I bez obzira sta je tebi dobro obuzdano ili ne opet je velika razlika u temperaturama, posto moja grafa drzi 60 stupnjeva max klokana u svakoj sitaciji, kladim se da tvoja gtx 980ti ide do 75, a i da ide samo do 70 sta oboje znamo da nije slucaj, opet se radi o najmanje 10 stupnjeva razlike u zagrijavanju, a prije bih rekao relanih 15 i da to je velika razlika u zagrijavanju.
Realno, i gtx 1080ka FE kad se pukne power limit na 110% (ili 109?), fan profil na 60% što nije extra bučno - gtx 1080ka nema nikakav problem sa temperaturama. Dakle ne trotla, na stock blower kuleru. Kladim se da će se tako i novi titan moći obuzdati termalno. Neće bit nikakvog trotla, zagrijavanje može biti veće, no neke stvari nisi uračunao u jednadžbu, a to je površina čipa. Povećanjem površine, temperatura se lakše odvodi. gp102 je veći čip i prema tome razlike u realnoj temperaturi će biti minimalne u odnosu na 1080ku. Moj guess, i o gajbu pive da neće imat nikakvih problema.
Pa biti ce veci chip ali to nista bitno ne mijenja, prevelika je razlika u TDP-u da bi to nesto znacajno utjecalo na to da ce se Titan XP grijati kao i gtx 1080. Eto prihvacam tvoju okladu po gajbu pive, ja ti velim da ce se gtx TITAN XP grijati barem 10 stupnjeva vise od gtx 1080.
Pa biti ce veci chip ali to nista bitno ne mijenja.... ja ti velim da ce se gtx TITAN XP grijati barem 10 stupnjeva vise od gtx 1080.
stupnjevi su jedna stvar a kolićina topline(Q mislim) je druga stvar. dok ne nađete sve parametre nema pive jer kako znate tko je u pravu kad jedna kartica daje veću kolićinu topline a manju temperaturu ,a druga obrnuto.. ustvari o čemu pricate uopće
Pa biti ce veci chip ali to nista bitno ne mijenja, prevelika je razlika u TDP-u da bi to nesto znacajno utjecalo na to da ce se Titan XP grijati kao i gtx 1080. Eto prihvacam tvoju okladu po gajbu pive, ja ti velim da ce se gtx TITAN XP grijati barem 10 stupnjeva vise od gtx 1080.
Hhahaha, kako si samo slatko rekao kolko stupnjeva. Ja tvrdim da neće imat problema sa termal trotlom. I veći čip itekako mijenja situaciju. Odn. smanjuje utjecaj od povećanog tdp-a. Vrlo je jednostavna fizika posrijedi. Veća površina čipa, veća termalna vodljivost. Ne govorim ja da si ti falija bogznakolko, već da je glupavo nagađat s takvom sigurnošću. gp102 će bit bomba čip, samo da nisu digli toliko cijene bilo bi sve dobro. Osobno, neću se zalijetat na titana, ni pod koju cijenu. Toliko lud nisam. Ali Ti verzija bi trebala dat pružit performanse i cijenu. Još kad bi vega bila konkurentna, pa bi se valjda cijene i dalje korigirale. Jer ovo je otišlo predaleko. 6000kn za medium-sized čipove je teška pljačka. Pusti performanse, govorimo o 300 i kusur mm^2 čipovima za 700$/€ ili 6000kn kod nas. Navukla nas nvidija ko kondome, a tu krivim nekonkurentni amd.
Pa biti ce veci chip ali to nista bitno ne mijenja.... ja ti velim da ce se gtx TITAN XP grijati barem 10 stupnjeva vise od gtx 1080.
stupnjevi su jedna stvar a kolićina topline(Q mislim) je druga stvar. dok ne nađete sve parametre nema pive jer kako znate tko je u pravu kad jedna kartica daje veću kolićinu topline a manju temperaturu ,a druga obrnuto.. ustvari o čemu pricate uopće
Točno. TDP je potrošnja čipa u watima, i to je toplina koju čip proizvodi. Naravno da temperatura nema izravne veze sa potrošnjom, već hladnjakom. Hladnjak mora odvuć toplinu sa čipa, a s obzirom da je gp102 veći čip od gp104, po svim fizikalnim zakonima će se toplina s njega bolje odvodit. Isto kao i sa vodenim hlađenjim, veća rashladna površina = bolja vodljivost i na koncu manje temperature.
Pa logicno je valjda da kartica sa vecim TDP-om daje vise topline, i neznam ni jednu karticu na svijetu koja ima veci TDP a da se grije manje ili proizvodi manje topline od neke sa manjim TDP-om. Nema tu nista nejasno, kartica sa vecim TDP-om ce se uvijek grijati vise i proizvoditi vise topline.
Sta se tice razlike u velicini cipova između gtx 1080 i titan xp, Titan xp ima prevelik TDP naspram gtx 1080 da anulira prednost 1080ke samo zato jer je veci cip pa je sa njega nesto lakse odvuci toplinu.
Pa logicno je valjda da kartica sa vecim TDP-om daje vise topline, i neznam ni jednu karticu na svijetu koja ima veci TDP a da se grije manje ili proizvodi manje topline od neke sa manjim TDP-om. Nema tu nista nejasno, kartica sa vecim TDP-om ce se uvijek grijati vise i proizvoditi vise topline.
Sta se tice razlike u velicini cipova između gtx 1080 i titan xp, Titan xp ima prevelik TDP naspram gtx 1080 da anulira prednost 1080ke samo zato jer je veci cip pa je sa njega nesto lakse odvuci toplinu.
Ponavljam, 250w 980ti, velik čip, ladan ko led praktički. Sad na ljeto ide do 75, a na 18-22C sobnoj, nejde preko 70. Što dalje pričat? Dakle, aib 1080ti, ili jači fan na titan xp i problema nema.
U biti, ja ne shvaćam što želiš reć?! Da će titan xp bit smeće? Da će se grijat? Trotlat? Ne razumijem... Shvaćam da imaš 1080ku i da sada nakon mjesec dana što si je kupio izlazi očekivani veći čip koji će bit jači od tvog i bolji. Možda zato govoriš da će se grijat ko lud ili da će bit loša kupnja... fakat ne znam što govoriš...
Pa pogledaj gdje je sve krenulo, ja niti sam rekao da ce to biti lose grafe, niti da ce trotlat, samo sam komentirao cijenu i grijanje i eventualnu isplativost. Ja sam samo rekao da ce se grijati dosta vise od gtx 1080, i vise kostati, i biti nekih 35(Titan) do 25(gtx 1080ti) posto jaci od 1080ke.
Nije 75 stupnjeva puno u vidu zagrijavanja grafe, vec je velika razlika kada uspoređujes sa grafom koja nejde iznad 60 stupnjeva i to je to.
Pa pogledaj gdje je sve krenulo, ja niti sam rekao da ce to biti lose grafe, niti da ce trotlat, samo sam komentirao cijenu i grijanje i eventualnu isplativost. Ja sam samo rekao da ce se grijati dosta vise od gtx 1080, i vise kostati, i biti nekih 35(Titan) do 25(gtx 1080ti) posto jaci od 1080ke.
Nije 75 stupnjeva puno u vidu zagrijavanja grafe, vec je velika razlika kada uspoređujes sa grafom koja nejde iznad 60 stupnjeva i to je to.
OK al 75 i 60 C ne znači ništa jednom silicijskom čipu. Na 60C će više boostat i to e to. Šta bi ti prije, karticu koja na x igri daje 60fps na 75C, ili onu koja daje 45fps na 60C? Ukoliko temperature ne idu iznad 82C, ja se ne brinem za čip. Prvi hawaii su mi bili big no-no jer su išli do 95C, a to je ipak too much.
Na kraju krajeva, ljudi koji bace 10000kn na titana često bace još koju tisuću i stavljaju vodu na njega. A strpljivi se strpe dok ne izađe 1080ti verzija.
Hhahaha, kako si samo slatko rekao kolko stupnjeva. Ja tvrdim da neće imat problema sa termal trotlom. I veći čip itekako mijenja situaciju. Odn. smanjuje utjecaj od povećanog tdp-a. Vrlo je jednostavna fizika posrijedi. Veća površina čipa, veća termalna vodljivost.
Koristi od većeg čipa(površine) bi bilo da je recimo TDP ostao isti, onda bi se toplina donekle efikasnije prenosila na cooler. A s obzirom da je GP102 otprilike koliko veći toliko je i većeg TDPa razlike u efikasnosti odvođenja topline s jezgre ne bi trebalo bit, bar ne neke primjetne.
Referentna GTX1080 throttla itekako, sve do 80C polagano spušta takt al kad dođe na 80C throttla pošteno, samo zbog temperature, ne i power limita. Znači tvornički održava boost takt od oko 1650MHz uz 2300rpm, a tek kad se podigne temperature target i power limit skoro uvijek održava maksimalnih 1785Mhz, ali je vent tada na 2900rpm.
Isto tako bi mogla i nova Titanica potezat, ~1800MHz, a za stabilnih >2GHz samo voda, pošto nereferentnih verzija neće bit.
Ma Fe 1080 kad se podigne power limit i fan profil za zeru ne trotla ni malo. Realno, tako bi je ja koristio i svatko tko se iole razumi u to... a odvođenje topline sa većeg čipa jednostavno mora bit bolje, barem toliko da se poništi razlika u tdpu.
Ma Fe 1080 kad se podigne power limit i fan profil za zeru ne trotla ni malo. Realno, tako bi je ja koristio i svatko tko se iole razumi u to... a odvođenje topline sa većeg čipa jednostavno mora bit bolje, barem toliko da se poništi razlika u tdpu.
a odvođenje topline sa većeg čipa jednostavno mora bit bolje, barem toliko da se poništi razlika u tdpu.
A kako bolje? Ako se na svaki 1mm2 generira jednaka količina topline, u čemu je razlika između čipa od 300m2 i 450mm2? Po nekoj logici je čak malo i gore u slučaju većeg čipa jer središnji djelovi dobiju "gore uvjete", okružuje ih povećana količina topline.
ma di je to još,treba nvidia izbacit još najmanje 2 serije kartica da bi imali takvu grafiku....kaj ti misliš da će ti 1080 bit dovoljna za to,neće sigurno
LOL, pročitaj si tekst ispod videa: The scene runs in real-time at 1080p/40~50fps on a GTX980ti
LOL, pročitaj si tekst ispod videa: The scene runs in real-time at 1080p/40~50fps on a GTX980ti
da, i to je poprilično loše s obzirom da je scena prazna... nema nikakvog AI-a, nikakvog dešavanja, gameplaya... da su svi ti elementi prisutni i da je ovo neki, recimo FPS, za mnoge bi bilo neigrivo čak i sa gtx 1080.. nešto bi se još moglo iskemijat sa 2 titanke al to se ne isplati ni igračima ni izdavačima.. tehnologija se treba još razviti i time pojeftiniti da ovo postane standard.
a odvođenje topline sa većeg čipa jednostavno mora bit bolje, barem toliko da se poništi razlika u tdpu.
A kako bolje? Ako se na svaki 1mm2 generira jednaka količina topline, u čemu je razlika između čipa od 300m2 i 450mm2? Po nekoj logici je čak malo i gore u slučaju većeg čipa jer središnji djelovi dobiju "gore uvjete", okružuje ih povećana količina topline.
Da ta prica sta on govori drzi vodu onda bi se i gtx 980ti manje grijala od gtx 1080, ili u najmanju ruku podjednako, a vidimo da to nije slucaj. Uff sta ce mi sjest ova gajba pive