GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.550.108
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
darijoman kaže...

Jesi igdje pronašao ovu zvijerku ?

GTX 1080 Extreme

Darijoman taj model nisam vidio,bar ne u Saturnu ili Media Marktu

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Pa rabljeni, naravno. Sigurno ne novi. 

Neistina je da sve Pascal kartice idu do 2GHz, pogotovo ne glatko. Novi TitanX neće sigurno. Nosiš nadimak Penryn, a govoriš stvari koje idu posve suprotno od logike koju bi ti trebalo davati osnovno poznavanje elektronike mikročipova.

Nije TitanX 2016 loš per se, ali je preskup u odnosu na ono što donosi, jer je izostao step-up u količini VRAM-a, izostao je step-up u memorijskom bandwidthu kakav smo očekivali, prevruć je na radnoj temperaturi od 95°C (što je radna temperatura GP100, deklarirana i za novi Titan), nije posve uključen (ugašen je dio jezgara)...

E sad, uspoređivat cijene rabljenih i cijene novih.. mislio sam da govorimo koliko novi Titan X donosi u odnosu na starog i po kojoj cijeni, a ne kako će tko proć na pazaru.

Ako Titan X-P staviš u iste uvjete kao Titan X-M za 1.5GHz, dakle pod vodu, mislim da nikakvog problema neće bit za stabilnih 2GHz. Titan X definitivno nije maksimum koji nvidia može dati, izbačen je samo zbog extra profita. GP100 će imat prednost zbog HBM2, bit će hardverski jači i potrošnja ne bi trebala predstavljat problem. Mislim da si vidio, GTX1060 na 1.5GHz povlači tek 60W. Dakle GP100 će biti hardverski jači ali će sigurno radit na nešto nižim ali puno energetski efikasnijim taktovima.

Will this run on my 486?
15 godina
protjeran

Zaboravljate da je u igri turbo boost 3.0 i da ce titani boostat daleko vise od deklariranog. 

Sasvim sigurno ce ici i preko 2ghz uz povisen power limit i dobro hladjenje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Penryn kaže...
Tonči kaže...

Pa rabljeni, naravno. Sigurno ne novi. 

Neistina je da sve Pascal kartice idu do 2GHz, pogotovo ne glatko. Novi TitanX neće sigurno. Nosiš nadimak Penryn, a govoriš stvari koje idu posve suprotno od logike koju bi ti trebalo davati osnovno poznavanje elektronike mikročipova.

Nije TitanX 2016 loš per se, ali je preskup u odnosu na ono što donosi, jer je izostao step-up u količini VRAM-a, izostao je step-up u memorijskom bandwidthu kakav smo očekivali, prevruć je na radnoj temperaturi od 95°C (što je radna temperatura GP100, deklarirana i za novi Titan), nije posve uključen (ugašen je dio jezgara)...

E sad, uspoređivat cijene rabljenih i cijene novih.. mislio sam da govorimo koliko novi Titan X donosi u odnosu na starog i po kojoj cijeni, a ne kako će tko proć na pazaru.

Ako Titan X-P staviš u iste uvjete kao Titan X-M za 1.5GHz, dakle pod vodu, mislim da nikakvog problema neće bit za stabilnih 2GHz. Titan X definitivno nije maksimum koji nvidia može dati, izbačen je samo zbog extra profita. GP100 će imat prednost zbog HBM2, bit će hardverski jači i potrošnja ne bi trebala predstavljat problem. Mislim da si vidio, GTX1060 na 1.5GHz povlači tek 60W. Dakle GP100 će biti hardverski jači ali će sigurno radit na nešto nižim ali puno energetski efikasnijim taktovima.

Naravno da hoćemo. Pa ne uspoređujemo za ljude koji kupuju prvo računalo, nego vlasnike Titana X 2015 koji košta <500€. Pod vodom Titan X 2016 teško da će ići na 2GHz.

Naravno da je maksimum koji može dati. GP100 neće izaći kao TitanX, jer je GP102 isti čip bez spomenutog. Potrošnja je veliki problem.  Ne kužim, što ti znači "niži, energetski efikasniji takt" - jel' se ti sprdaš nešto ili??

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Naravno da hoćemo. Pa ne uspoređujemo za ljude koji kupuju prvo računalo, nego vlasnike Titana X 2015 koji košta <500€. Pod vodom Titan X 2016 teško da će ići na 2GHz.

Naravno da je maksimum koji može dati. GP100 neće izaći kao TitanX, jer je GP102 isti čip bez spomenutog. Potrošnja je veliki problem.  Ne kužim, što ti znači "niži, energetski efikasniji takt" - jel' se ti sprdaš nešto ili??

Ako želim uzet 20 komada Titana XM tko će mi ih dat toliko a da su uredne i s garancijom?

Potrošnja je veliki problem, zato i kažem, od GP100 ne treba očekivat velike taktove uz velike napone gdje je efikasnost niska. GTX1060 na 1.5GHz vuče 60W, na 2GHz 110W. Jedan i5-4670k na 3GHz vuče 65W(cijela konfa), na 4GHz 110W.

Dakle čip će bit velik, hardverski jak, ali s nižim taktom i naponom tako da se temperatura može kontrolirat i da potrošnja ostane u razumnim granicama.

Pogledaj što je AMD uspio napraviti s Fury X, FP32 performanse kao i GTX1080 ali uz duplo veći čip, e sad samo zamisli što može nvidia tek s Pascall arh, 16nm i HBM2..

Will this run on my 486?
16 godina
odjavljen
Penryn kaže...
Tonči kaže...

Ako želim uzet 20 komada Titana XM tko će mi ih dat toliko a da su uredne i s garancijom?

Potrošnja je veliki problem, zato i kažem, od GP100 ne treba očekivat velike taktove uz velike napone gdje je efikasnost niska. GTX1060 na 1.5GHz vuče 60W, na 2GHz 110W. Jedan i5-4670k na 3GHz vuče 65W(cijela konfa), na 4GHz 110W.

Dakle čip će bit velik, hardverski jak, ali s nižim taktom i naponom tako da se temperatura može kontrolirat i da potrošnja ostane u razumnim granicama.

Pogledaj što je AMD uspio napraviti s Fury X, FP32 performanse kao i GTX1080 ali uz duplo veći čip, e sad samo zamisli što može nvidia tek s Pascall arh, 16nm i HBM2..

Opet ti, kakav GP100? GP100 neće izaći kao grafička kartica, nego kao TESLA. Razlika GP100 i GP102 je u memoriji i FP64 i ima niže taktove od GP102, jer FP64 jezgre stvaraju dodatnu toplinu i dodatno troše.

9 godina
A fp64 ?

Iako dosta razlicite arhitekture,misljenja sam da s 600mm2 cipa, na slicnom procesu ,i nvidia i amd mogu izvuc toliko performansi koliko im povrsina dopusta, tj za dobit nesto treba nesto drugo izgubit .
17 godina
neaktivan

Pa dobro šta ima veze u kakvom obliku i pod kakvim imenom će izać?

Ugl. počeli smo s novim Titanom X na 2GHz.. ja kažem stavi ga pod vodu kao i stari Titan X i 2GHz je lako moguće, ti kažeš da nije. Živi bili pa za tjedan ipo valjda vidili.

Nvidia je očito procijenila da će AMD s Vegom taman parirati Titanu X, zbog toga ovako rani izlazak. Također očito misle da ~500GB/s mem propusnosti ne predstavlja nekakav bottleneck.

Tužno u svemu ovom je ako stvarno budemo morali čekat još pola godine za Vegu..

Will this run on my 486?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Penryn kaže...

Ugl. počeli smo s novim Titanom X na 2GHz.. ja kažem stavi ga pod vodu kao i stari Titan X i 2GHz je lako moguće, ti kažeš da nije. Živi bili pa za tjedan ipo valjda vidili.

Kamo sreće. Na 2GHz je 50% brži od max clockanog TX. :) I dalje je to samo brzina, ali barem nije bezveznih 15%.

Penryn kaže...

Pa dobro šta ima veze u kakvom obliku i pod kakvim imenom će izać?

Kako ne bi imalo veze?

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Kamo sreće. Na 2GHz je 50% brži od max clockanog TX. :) I dalje je to samo brzina, ali barem nije bezveznih 15%.

Kako ne bi imalo veze?

Još da je cijena ostala ista bila bi puna šaka brade. 

Pa dobro, dobit ćeš je u Tesla PCIexp X16..

Ti si htio full GP100 po mogućnosti sa FP64 điđama i HBM2 u obliku Tesle X za 1000USD.. e ma da nebi.  Ne bi ni ti na njihovom mjestu poklanjao takve zvjerke za 1000USD da ne moraš.

Will this run on my 486?
16 godina
odjavljen

Pa naravno. Inače, problem je jer TESLA izgleda ovako: 

Kakvo poklanjanje? Btw, postoji šansa da vidimo Quadro.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.7.2016 16:37 (Tonči).
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Mislim bi li ti prodavao/poklanjao svoju Titan X za 300€ da ne moraš? Naravno da ne bi nego bi je prodao i za 1000€ da možeš.. 

Will this run on my 486?
16 godina
odjavljen
Penryn kaže...
Tonči kaže...

Mislim bi li ti prodavao/poklanjao svoju Titan X za 300€ da ne moraš? Naravno da ne bi nego bi je prodao i za 1000€ da možeš.. 

Pa i nemam je namjeru prodati za 300€. :) Malo brža od 1070 i s mnogo više memorije - ne može koštati manje nikako. :)

No, pitanje je hoću li naručivati novog Titana. Po svemu sudeći TitanX se neće moći kupiti u Hrvatskoj i većini zemalja Europe jer je Nvidia odlučila da će karticu prodavati isključivo direktno.

12 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Nvidia jos ima 1080ti za izbaciti i to je to do iducel generacije 2018te. Jos je ova gtx 1080 ispala sweetspot kod pascala posto se mizerno grije i trosi a daje super rezultate. Gtx 1080ti ce bit cca 2000kn skuplja a 25 posto jaca uz dosta vece zagrijavanje i potrosnju.

Ti nostradamus ćaća? Kakve 2000kn, kakvih 25% više perf, kakvo zagrijavanje i ostali bakarači?! Aha, Luci ovo govori, da... sad mi je jasno.

nema šta, legenda si!

Tonči  možeš objasnit tvrdnju od par stranica iza da je titanu x iznad 1300mhz potrebna voda?! Jel to govoriš o single gpu ili sli? Ako je single, nekako mi nevjerojatno loše zvuči. Fan profil? 

edit - sad vidim gore si objasnio. I dalje mi je nevjerojatno zvuči.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.7.2016 3:31 (eywa33).
9 godina
protjeran
eywa33 kaže...
Lucidius kaže...

Nvidia jos ima 1080ti za izbaciti i to je to do iducel generacije 2018te. Jos je ova gtx 1080 ispala sweetspot kod pascala posto se mizerno grije i trosi a daje super rezultate. Gtx 1080ti ce bit cca 2000kn skuplja a 25 posto jaca uz dosta vece zagrijavanje i potrosnju.

Ti nostradamus ćaća? Kakve 2000kn, kakvih 25% više perf, kakvo zagrijavanje i ostali bakarači?! Aha, Luci ovo govori, da... sad mi je jasno.

nema šta, legenda si!

Tonči  možeš objasnit tvrdnju od par stranica iza da je titanu x iznad 1300mhz potrebna voda?! Jel to govoriš o single gpu ili sli? Ako je single, nekako mi nevjerojatno loše zvuči. Fan profil? 

Pa jel vidljivo da je TitanXP jaci cca 35 posto od gtx 1080, a gtx 1080ti ce biti blago srezana kao i uvijek do sada, tako da se moze racunati na nekih 10 posto manje performanse, znaci nekih 25 posto jaca od gtx 1080. Isto tako vidi se i kolika je razlika u cijeni bila između gtx 980 i 980ti prosle godine, cca 2000kn, sada ce biti ista stvar samo sta ces placati vise jer je Nvidia digla za jedan razred cijenu svim grafama ove godine.

Zagrijavanje Titana mozes vidjeti i na sluzbenoj stranici gdje pise 94 stupnja.

Pun mi je k vise tebe i tvog izigravanja neke pameti, a vidi se iz aviona koliko ti je znanje povrsno i da ne baratas informacijama.

16 godina
odjavljen

Dečki, provokacije i vrijeđanja ne koriste nikome; suzdržite se od toga. Rasprava može biti oštra, ali ne treba vam "osobni pristup". Žuti kartoni su tu da vas podsjete da se može raspravljati i bez tih rečenica.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

Zašto ti zvuči nevjerojatno? Blower fan je bučan zbog zraka koji prolazi uskim prolazom. Ako želiš tiho računalo, normalno da trebaš vodu. Neki bolji otvoreni cooler bi vjerojatno bio tih na 60-70%, Accelero X 4 je bio, ali kad već stavljam nešto, radije ću staviti vodu koja je tiha i na 1,5 i na 1,6 proizvodi relativno malo buke. Nećeš nigdje vidjeti 980Ti na 1,3GHz s blower coolerom, a da ostane tiha u radu.

Lucidius kaže... 

Zagrijavanje Titana mozes vidjeti i na sluzbenoj stranici gdje pise 94 stupnja.

To je maksimalna temperatura. Na starom Titanu je to 91°C, ovdje je 94°C. To znači da je radni prostor sličan, ali da je novi TX topliji. Usporedimo li GP100 i GP102, taktove, broj jezgara i sl. vidimo da je GP102 dobio nešto brzine (stotinjak MHz) na račun izostanka FP64 jezgara, no i dalje ima samo 3584 umjesto 3840 jezgara, iako su jezgre na čipu, što može značiti da je ili prevruć ili da su yieldovi tako loši da NV ne može proizvesti cijeli čip (vjerojatno).

Treba pričekati dva tjedna do testova pa ćemo znati, iako, kako rekoh već - ovdje je to nebitno, jer Nvidia neće prodavati Titana u Hrvatskoj.

12 godina

Dali se svaki prethodni Titan mogao kupit u Hr?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Pa jel vidljivo da je TitanXP jaci cca 35 posto od gtx 1080, a gtx 1080ti ce biti blago srezana kao i uvijek do sada, tako da se moze racunati na nekih 10 posto manje performanse, znaci nekih 25 posto jaca od gtx 1080. Isto tako vidi se i kolika je razlika u cijeni bila između gtx 980 i 980ti prosle godine, cca 2000kn, sada ce biti ista stvar samo sta ces placati vise jer je Nvidia digla za jedan razred cijenu svim grafama ove godine.

Tko zna hoće li uopće bit GTX1080Ti.. sve ovisi kakva će ispast Vega i po kojoj cijeni će se prodavat. Ugrubo bi po nekoj logici trebala taman parirat Titanu X, za duplo nižu cijenu, tako da je stvarno moguće da vidimo 1080Ti. 

Tonči kaže...

To je maksimalna temperatura. Na starom Titanu je to 91°C, ovdje je 94°C. To znači da je radni prostor sličan, ali da je novi TX topliji.

Ne mora nužno značit da je topliji, nego samo da bolje podnosi više temperature. TDP je isti kao i na staroj Titanici. A i mislim da je Maxwell nešto više gubio na efikasnosti overclockom na 1.5GHz nego što dosadašnje Pascal gube na 2GHz.. npr. referentna 980 radi ugl. na 1.2GHz, tada vuče 184W. ASUS Strix radi ugl. na 1.35GHz, vuče u istim uvjetima 194W. Referentna GTX1080 radi ugl. na 1.75GHz, tada vuče 184W. Strixica radi ugl. na 2GHz i vuče 203W. Malo bezveze usporedba jer potrošnja ovisi i o GDDR5X, pa i efikasnosti VRMa, al eto..

Pascal je istina dosta manji čip, ali opet nije premali kao recimo RX480 da problem postaje efikasnost kondukcije topline zbog površine. Uz to Pascal radi vršno na 1.0625v, dosta manje nego li je Maxwell, preko 1.2v za 1.5GHz..

Will this run on my 486?
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.7.2016 9:19 (Penryn).
16 godina
odjavljen

Već sam ti rekao gore koji je problem FinFET tehnologije; drugačije je i nije usporedivo. Taktovi na kojima rade Pascali već su jako visoki. Posve neusporedivo s prijašnjom generacijom. 

MEGATAMA kaže...

Ne znam, nisam godinama kupio ozbiljniji hardver u Hrvatskoj, a od ulaska u EU nikakav. Mogao si dosad u pravilu svaki nekako. Ovog puta Nvidia TitanX prodaje isključivo putem svog web shopa. Ne samo da nema EVGA/Asus i sl. nego Titana X neće prodavati niti druge trgovine. Samo Nvidia webshop.

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.7.2016 10:07 (Tonči).
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Već sam ti rekao gore koji je problem FinFET tehnologije; drugačije je i nije usporedivo. Taktovi na kojima rade Pascali već su jako visoki. Posve neusporedivo s prijašnjom generacijom. 

Pa već imamo GTX1080(Pascal, 16nm FinFET) i vidimo kako se ponaša. Praktički sve nereferentne verzije out-of-the-box rade na stabilnih ~1950MHz. Titan X neće imat "zbijenije" tranzistore niti će radit na većem naponu, tako da, ako ga se kvalitetno ohladi očekujem iste taktove..

Will this run on my 486?
12 godina
MEGATAMA kaže...

DA
Titan, TitanBlack, TitanZ i Titan X(M) si mogao kupiti kod nasih trgovaca (TitanX jos mozes).

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
14 godina

Hey ljudi.

Gledam uzeti gtx 1070 u utorak, srijedu pa me zanima imali tko iskustva sa ovim modelom ? Zanimaju me temperature. buka. oc itd. Tražim po netu nekakv review ali bezuspješno. E sad uzeti ovo ili nešto skuplje ali provjereno ? 

RIP Šaban (21.6.2016)
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Puls3 kaže...

Hey ljudi.

Gledam uzeti gtx 1070 u utorak, srijedu pa me zanima imali tko iskustva sa ovim modelom ? Zanimaju me temperature. buka. oc itd. Tražim po netu nekakv review ali bezuspješno. E sad uzeti ovo ili nešto skuplje ali provjereno ? 

Nešto skuplje ako ces clockati....WTF kako je ova Palitica ružna

Problema ima puno, ali rješenja duplo više.
16 godina
odjavljen
Penryn kaže...

Pa već imamo GTX1080(Pascal, 16nm FinFET) i vidimo kako se ponaša. Praktički sve nereferentne verzije out-of-the-box rade na stabilnih ~1950MHz. Titan X neće imat "zbijenije" tranzistore niti će radit na većem naponu, tako da, ako ga se kvalitetno ohladi očekujem iste taktove..

Bojim se da to tako ne funkcionira. No, uglavnom čekamo 2.8.

11 godina

Domaći review MSI 1060 Gaming X na engleskom 

17 godina

to je tvoj kanal :) ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Nije. Mislim da je taj lik iz BiH, vjerojatno nema acc na forumu.

13 godina
neaktivan

Postoje neke indicije da ustvari nece ni biti 1080ti.

Da ide Titan X (pascal) kao slabija verzija i da bi poslije trebao da naidej i big dady Titan P sa 16GB ram i HBM2.

E sad koliko je to tacno znace se tamo oko 17-21 Avgusta pretpostavljam

Sobzirom da TitanX (pascal) upada u neku razliku naspram 1080 kao sto je 980ti bio u odnosu na 980 ond aje lakoocekivati da je on taj ti verzija tako reci a da veliki titan baziran na gp100 ide kao pravi punokrvni novi.

U tom slucaju ocekujem i nekih 1500 usd cijenu pa kom milo ko drago.

U ovakvoj situaciji realno 1080ti nema gdje da se uglavi izmedju 1080 i TitanX_p.. mozda da da malo vise rama u odnosu 1080 ali koliko bi to opravdalo bilo kakvo povecanje cijene. 

Tako da sve mi djeluje na situaciju:

1070

1080

Titan X

Titan P

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=34436
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
Ustvari do 1080tke je cjena isla za klasu gore,a titanice ove ostale za dvije klase gore cijena,usput taman proracunato se ne zove 1080ti jer ovako zvuci skuplje,pa je titan x.

Mislim da je to previse cak i za nvidiju i jednostavno krivo.

mora bit 1080ti jer nece bacat u smece losije cipove od ovog nekidan najavljenog titana ,a bit ce ih zbog novog procesa.

Isto tako vjerovatno hbm na nvidiji nema do nove arhitekture jer je ova radjena s ddr u planu.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice