GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.550.997
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
odjavljen
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Tonči kaže...

To je pogrešan način gledanja na stvari. Već sam jednom komentirao gore jednom forumašu: ako Nvidijina kartica odrađuje posao zadovoljavajuće brzo, gdje je problem? Nema ga. Ono što jest problem je što u nekom trenutku to neće ... 

problema nema,

u tom ''nekom trenutku'' će kartice na koje se referiraš biti već zastarjele, agri ?

btw - ja se zezam uglavnom, ne simpam ja Nvidiu, al šit im radi, lako ga prodati, lako ga kupit, ne kvari se, za driver ne trebaš tviiik, ono, plag n' plej, to rulja želi, 

šta će ti ovo, ajd da sam jednini koji je zbog AMD drivera doživio onaj nenadmašni a nezaboravni ubod u području želudca kad nakon nekoliko godina mira na nvidiii osebujni program iz AMD-a počme radit po svome, 

da sam jednini rekao bih ok, jbg bed lak, al ta pošast gotovo redovito odradi nefunkcioniranje u odnosu na naviknutu (buy, install, play, sell) nvidia razinu.

nije ništa osobno, al kad počme emotivna tortura jer ne možeš s milom a ni' silom natjerati da radi onda postane osobno, to onda zapamtiš i zvučiš ovako... 

Realno gledajući, briga me jel AMD il Nvida unutra, bitno da radi i da me ne podsjeća da je prisutno i uključeno

Battlelog: Glavas_ZG
13 godina
neaktivan

Ako pogledas zadnjih godinu dana AMD driveri su za medalju iznad Nvidie bili, pocevsi od QB gdje ne mogu napraviti drivere da igra ne crasha svakih 5 min, onda do "Safely remove hardware GTX 970" i ostale zajebancije. Budimo realni, plug n play za 2016 definitivno AMD ima, nvidia nikako.

P.S. jel proradio 1080 VR port vise, koliko ima da prave te drivere, jos malo i ljeto prodje

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina

ako uzmeš jednu dobru godinu amd-a u moru loših...nikakvih većih problema sa nvidia driverima u 2016 nije bilo a ovaj QB je isto priča za sebe...ps. evo jedino me ovaj Ansel na novim driverima nešto prc.. neki dan ali i to je riješeno 

SILA/ZGX@ZGamers
16 godina
odjavljen
ZGamer kaže...

nikakvih većih problema sa nvidia driverima u 2016 nije bilo

17 godina
odjavljen

OMG, još ste na špehi o driverima. Prebacite se na destku konačno, tamo rade odlično...barem oni od AMD-a 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja znam da kad god sam mislio da imam problema s driverima, bilo AMDovim ili nvidijinim, problem je na kraju ipak bio u kartici..

Will this run on my 486?
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
XXX kaže...

OMG, još ste na špehi o driverima. Prebacite se na destku konačno, tamo rade odlično...barem oni od AMD-a 

vozim 10-ku od starta/orginale bez problema 

SILA/ZGX@ZGamers
12 godina
neaktivan

PREDSTAVLJENA NOVA TITAN X 1200$ dolara

NVIDIA TITAN X

GPU Architecture Pascal

Frame Buffer 12 GB G5X

Memory Speed 10 Gbps

Boost Clock 1531 MHz

Full spec tu http://www.geforce.com/hardware/10series/titan-x-pascal

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 5:42 (Nvidia GTX 680).
Moj PC  
5 1 hvala 1
9 godina

loool, kaj nije novi tx trebal bit sa hbm-om? 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
marattz kaže...

loool, kaj nije novi tx trebal bit sa hbm-om? 

Kako su ljudi poludjeli za novim GTX-icama i koliko love im je to generiralo... uopće nije čudno 

Čemu trpat novu tehnologiju i puno veći trošak kad si ionako već u debelom vodstvu naspram konkurencije (za sada). Nabiješ taktove na maksimum i prodaješ kao amazing new tech :) to je uglavnom i jedino što je Pascal donio s manjim proizvodnim procesom, uz relativno hladnije kartice (koliko je to moguće na takvim taktovima).

Bnet: Gaap#2615 - Origin: MRSmith1_Cro - Steam: MRSmith
12 godina

Zanimljive specifikacije (doduse ocekivao sam 38xx CUDA i 16 GB RAMa pogotovo za 200$ vise) ali nemogu se oteti dojmu da je IME debilnije da debilnije nemoze biit.

Sad ce biti u trgovini :

K:... Dobar dan
K:ja bi kupio TitanX
P: ok izvolite, to kosta 1000$
K: ali ne taj, onaj drugi TitanX
P: Ali to je TitanX, pise vam tu na kutiji...
K: Da, ali ja bi onaj drugi SKUPLJI TitanX...
.....
...
..

Trebali su ga nazvait TitanXP (ili win7, win10 ;)) ako vec nisu imali pametnije ime.

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
Moj PC  
15 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Ovo ce se grijat ko blesavo sa 250w TDPa, na stranici pise 94 stupnja. Trebali su barem kada vec nisu isli na HBM2 staviti AIO od 120mm da propisno hladi tu grafu.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

Transistors 12 Billion

TFLOPs 11 TFLOPs FP32

Memory Type 12GB GDDR5X

Base Block 1417 Mhz

Boost Clock 1530 Mhz

Effective Memory Clock 10000 Mhz

Memory Bus 384-bit

Memory Bandwidth 480 GB/s

TDP 250W

Up to 60% faster perf vs previous TITAN X/980 Ti. So basically 30-35% faster than GTX 1080. PC Perspective is expecting 35% boost vs GTX 1080.

najs..ocekujem iduce godine Titan X Ti koji ce doci sa 16Gb HBM2..

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 9:36 (Fanu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Hmm, ne znam koliko im je za vjerovati, ali GTX 1060 se baš i nije iskazao sa Vulcanom, čak je i izgubio frame - dva..

http://www.pcgamer.com/doom-benchmarks-return-vulkan-vs-opengl/2/

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Memorijska propusnost 480GB/s, a vjerojatno će to clockanjem ići nekih 10% više. HBMovih 512GB/s na Fury X više ne zvuči tako moćno..

Will this run on my 486?
Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

U odnosu na očekivano manje jezgara, bez HBM-a, s nižim taktovima od 1080... Očekivao sam ovo jer je konfiguracija GP100 dala naslutiti probleme s temperaturama i potrošnjom. Nažalost, nekako sam razočaran...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovo je više ubiranje love do GP100.. kad AMD izbaci Vegu misliš da će nvidia ostat dužna? 

Will this run on my 486?
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Mislim da Nvidia nema puno prostora. Da ima, novi Titan ne bi bio na ovako niskim taktovima, sa samo 3584 jezgre i 250W...  Možda nabiju 50W više i puni čip ili 100-150MHz gore, ali...

9 godina
protjeran

Nvidia jos ima 1080ti za izbaciti i to je to do iducel generacije 2018te. Jos je ova gtx 1080 ispala sweetspot kod pascala posto se mizerno grije i trosi a daje super rezultate. Gtx 1080ti ce bit cca 2000kn skuplja a 25 posto jaca uz dosta vece zagrijavanje i potrosnju.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Mislim da Nvidia nema puno prostora. Da ima, novi Titan ne bi bio na ovako niskim taktovima, sa samo 3584 jezgre i 250W...  Možda nabiju 50W više i puni čip ili 100-150MHz gore, ali...

Iskreno ni Vega ne zvuči baš obećavajuće po tom pitanju, imat će ogromnu mem propusnost na račun HBM2 ali niti duplo više GCN jezgri od RX480 koja na ~1200MHz već vuče 160W. Dakle od Vege ne očekujem preko 1.1-1.2GHz. Teoretski da Vega parira ovih 11tflopsa od Titan X trebala bi raditi na nekakvih 1350MHz..

Nvidijine taktove treba još vidjeti, kod GTX1060 su muljali s tim, na papiru boost takt 1700MHz a u praksi 99% vremena drži 1850MHz.

Will this run on my 486?
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 10:29 (Penryn).
16 godina
odjavljen
Penryn kaže...
Tonči kaže...

Iskreno ni Vega ne zvuči baš obećavajuće po tom pitanju, imat će ogromnu mem propusnost na račun HBM2 ali niti duplo više GCN jezgri od RX480 koja na ~1200MHz već vuče 160W. Dakle od Vege ne očekujem preko 1.1-1.2GHz. Teoretski da Vega parira ovih 11tflopsa od Titan X trebala bi raditi na nekakvih 1350MHz..

Nvidijine taktove treba još vidjeti, kod GTX1060 su muljali s tim, na papiru boost takt 1700MHz a u praksi 99% vremena drži 1850MHz.

Očekujem HBM2 i 1TBps na Vegi, što mi znači jako puno i za posao i za igranje na sadašnjih 5K ili budućih 4K@120Hz. Ako je Fiji mogao bez ikakvog moda na 1150 sa 1000, onda će i Polaris moći s 1200 na 1350. :)

17 godina
Lucidius kaže...

Nvidia jos ima 1080ti za izbaciti i to je to do iducel generacije 2018te. Jos je ova gtx 1080 ispala sweetspot kod pascala posto se mizerno grije i trosi a daje super rezultate. Gtx 1080ti ce bit cca 2000kn skuplja a 25 posto jaca uz dosta vece zagrijavanje i potrosnju.

gdje si kupio gtx 1080 tj koliko si platio?

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Očekujem HBM2 i 1TBps na Vegi, što mi znači jako puno i za posao i za igranje na sadašnjih 5K ili budućih 4K@120Hz. Ako je Fiji mogao bez ikakvog moda na 1150 sa 1000, onda će i Polaris moći s 1200 na 1350. :)

Fury X je imao sve predispozicije da se može tako dobro clockat, jezgra i regulacija napona održavani na 60akC, no pitanje je hoće li ista stvar bit i s Vegom. Mislim da čak recimo ni u DOOMu, gdje skoro vrijedi usporedba po tflopsima, Vega neće biti brža od Titan X, tj mogla bi ako bude radila na bar 1300MHz..

Tako da, nije nvidia baš u lošoj poziciji, čak dapače, praktički već sad s Titan X će nudit ono što će Vega tek za pola godine, a kad dođe Vega po nižoj cijeni onda možemo očekivat ponovljen scenarij kao s GTX980Ti..

Will this run on my 486?
12 godina

Koliko sam citao do sada Vega je potpuno nova arhitektura i ne bazira se na Polarisu tako da je ne tesko nego nemoguce predvidjet kako ce se ponasat sto se tice brzine jezgre,potrosnje i temperatura....

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Koliko sam citao do sada Vega je potpuno nova arhitektura i ne bazira se na Polarisu tako da je ne tesko nego nemoguce predvidjet kako ce se ponasat sto se tice brzine jezgre,potrosnje i temperatura....

Misliš da ne bi RX480 napravili na toj novoj moćnijoj arhitekturi? Čisto sumnjam da će biti razlike u odnosu na Polaris, slično kao što nije bilo ni kod Fury X u odnosu na R9 390. Ako i bude razlike, teško da će to biti boost veći od 10-20%, znači taman bi moglo ispast da Vega bude duplo jača od RX480 na istom taktu, iako nema duplo više GCN jezgri. Ako ćemo gledat po tflopsima ili recimo rezultatima u DOOMu(gdje je AMD zasad "najiskorišteniji"), Vega taman po performansama ispada ala Titan X.

Will this run on my 486?
12 godina

Penryn ili kako ti je vec nick,ti pises takve gluposti da to nema veze sa mozgom....

AMD nije skrivao da Vega arhitektura jos nije spremna za trziste i cak je Raja Koduri nedavno slavio sa svojim timom jer su on track sa razvojem.....i na koji bi onda nacin po tebi izbacili rx 480 na Vegi...skocili u buducnost po malo Vege pa napravili rx480?

Polaris je dovrsen i na njemu baziraju nizi segment svoje ponude,sve sto si napisao je tvoje cisto fantaziranje sa zlicicom putovanja kroz vrijeme....

Moj PC  
3 3 hvala 0
13 godina

Smješno je kako svi pucaju na memorijsku propusnost, a pri tome TOTALNO ignoriraju GPU snagu koja mora obraditi podatke i uostalom iskoristiti to...

Npr. lokalni njubina koji na prvu prati GPU tehnologije će kao papagaj ponavljati HBM,HBM i spominjati "nove" tehnologije, dok će efektivno imati koristi kao s lizalicom s okusom govneta

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 11:58 (DarthMarkus).
Moj PC  
5 1 hvala 0
16 godina
DarthMarkus kaže...
imati koristi kao s lizalicom s okusom govneta

Bnet: Gaap#2615 - Origin: MRSmith1_Cro - Steam: MRSmith
17 godina

kaj tebe hiche rista daj se malo smiri 

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 12:02 (4mal).
13 godina
mrsmith kaže...
DarthMarkus kaže...
imati koristi kao s lizalicom s okusom govneta

Iz Dogeballa, riječi trenera Patchesa, skužaj riječnik, ponijelo me ovo paušalno seciranje tehnologije

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2016 12:06 (DarthMarkus).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice