ja stvarno neznam kaj si ti zabrijo s tim svojim titanom:
https://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_1070/24.html
koji bozji titan...nvidia poslala svoj flagship da gleda u dupe novoj generaciji nakon samo 1g...i to grafi srednjeg ranga!
Razlika je gotovo pa identična kao i prošlu generaciju 980 vs 780ti. Gotovo identična. 980ka kao srednji rang je parirala 780ti. Isto kao i sada. Ni tada a ni sada 780ti nije loša kartica. Cjenovno je bila jako loša, kao i 980ti jer nije imala konkurenciju od amd-a. Istu pjesmu gledamo opet.
I nemoj se držat te techpowerup ljestvice koju linkaš već nekoliko puta. Nije realna. Pascal je na stocku "naklokan" dok se, i sam znaš jako dobro, maxwell kloka do 20% bez beda. Tonči govori, koliko sam shvatio, da je pored titana ili 980ti - pascal jalova kupnja. Što i je.
Tu se slažem. Puno je to novca za Pascal, i sad je maxwell dobra "prilika"(pod uvjetom da pikiraš povoljno u gotovini uzeti vani ili doma rabljeni 980, 970, 980ti). Ali ja sam se referirao upravo na to: koliko brzo high end grafički hardver gubi na vrijednosti.
Pod tim mislim na ovaj najskuplji. Nisam se referirao koliko je objektivno odjednom postao loš, nego kako je precijenjen prvih dana (u našim dućanima i zadnjih dana) a kako onaj tko to iskešira u biti brzo
gubi investiciju. Ja kad kupim nešto vrijedno 1000 eura od recimo glazbene opreme, sigurno neću izgubiti za dvije godine toliko na vrijednosti kao na grafičkoj opremi. Dapače gotovo ništa. čak ako kupujem i elektronske instrumente.
Tonči; za one koji moraju iskeširati u hr jer uzimaju na rate, titanX se još uvijek kod nas cijeni minimalno 9000 kuna u dućanima. Tu je onda čak i precijenjen 1080 founders... "prilika".

Gamer